Bildirim
~ OPTİMİZASYON ÖZÜRLÜ FİRMALAR... ?
Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
Valve dediğin kaç yılın motoru. -
Ubisoft var bir de ac2 optimize özürlü resmen -
quote:
Orijinalden alıntı: aQua~MaDooR`
Valve dediğin kaç yılın motoru.
Olaya o yönden bakmayacaksın Source ilk çıktığında büyük devrimlerle geldi ve benim tarihi eser makinede bile harika çalışıyordu.. -
quote:
Orijinalden alıntı: Nike
quote:
Orijinalden alıntı: aQua~MaDooR`
Valve dediğin kaç yılın motoru.
Olaya o yönden bakmayacaksın Source ilk çıktığında büyük devrimlerle geldi ve benim tarihi eser makinede bile harika çalışıyordu..
Gerçi o da doğru, ama valvenin kullandığı motorla anca belli bir yere kadar gelebilirsin. Bak CRYENGINE optimizasyon sorunları olduğu aşikar fakat, o kaliteyi gidip de valve motorunda yakalayamazsın. Zaten böyle bir karşılaştırma da yapılamaz.
-
Crytek optimizenin en iyisini yaptıda haberiniz yok adamlar cam gibi görüntüyü verdiler siz beyenmediniz asıl optmize özürlüsü bence GTA4 -
crytek optimizasyon özürlüsü değil anlamıyorsunuz oynamayan çalı çırpı yok bir okadar güzel grafikler . gidip bunu kötü sistemde oynarsan sıkıntıyı sen çekersin ama rockstarda haklı sayılırsın özellikle gta4 tam bir özürlü diyebilirim hem grafikler iyi sayılmaz hem son ayarlarda kasıyordu i7 işlemcili pc de kastığına şahit oldum
-
Crytek optimizasyon özüntüsü yazmışlar yok artık
Sen hayatında Crysis gibi görüntü gördün mü ki optimizasyonunu sorguluyorsun bre Tanrı kulu? O görüntüyle yapılabilecek en muhteşem optimizasyonu yapmıştır adamlar. öyle her sistemde çalışmaz tabii. O grafikler geleceğin grafikleri.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 22 Temmuz 2010; 11:13:16 > -
quote:
Orijinalden alıntı: med_cezir197
crytek optimizasyon özürlüsü değil anlamıyorsunuz oynamayan çalı çırpı yok bir okadar güzel grafikler . gidip bunu kötü sistemde oynarsan sıkıntıyı sen çekersinama rockstarda haklı sayılırsın özellikle gta4 tam bir özürlü diyebilirim hem grafikler iyi sayılmaz hem son ayarlarda kasıyordu i7 işlemcili pc de kastığına şahit oldum
AMD Athlon II x4 620 AM3 2.6 GHz 2MB Cache 45 nm İşlemci
GIGABYTE 770TA-UD3 AMD 770&SB710 AM3 DDR3 1866(O/C) USB 3.0 SATA 3
KINGSTON 2 GB HYPER X DDR3 1600 MHz CL9 Tek Modül Ram
SAPPHIRE HD 5770 GDDR5 1 GB 128 BIT ATI DX11 Ekran Kartı
SAMSUNG 500GB 16MB SATA2 7200 RPM HARDDISK
AEROCOOL VX-9 PRO 600W Midt ATX PERFORMANS KASASI
Bu sistemle bile adam akıllı oynatamıyorsa bence sorun ve optimizasyon sıkıntısı vardır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nike -- 22 Temmuz 2010; 11:15:31 >
-
quote:
Bu sistemle bile adam akıllı oynatamıyorsa bence sorun ve optimizasyon sıkıntısı vardır.
yok -
quote:
quote:
crytek optimizasyon özürlüsü değil anlamıyorsunuz oynamayan çalı çırpı yok bir okadar güzel grafikler . gidip bunu kötü sistemde oynarsan sıkıntıyı sen çekersinama rockstarda haklı sayılırsın özellikle gta4 tam bir özürlü diyebilirim hem grafikler iyi sayılmaz hem son ayarlarda kasıyordu i7 işlemcili pc de kastığına şahit oldum
Crysis'ten bahsediyoruz. 5770 nedir? Crysis gibi grafik var mı ki o oyunun optimizasyonunu başka oyunlarla kıyaslayasın? Koskoca 3 senedir bir tek oyun yaklaşmayı bırak uzağına adım atamadı bile Crysis grafiklerinin. Hala da piyasada öyle bir oyun olmayacak örneğin bu sene. Yani ona 4 sene diyelim. 2011'de ne olacak bilmiyorum ama yine Crysis grafiği göremeyeceğimizden eminim.
O yüzden yakınmayı bırakın.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Dante
quote:
quote:
Crysis'ten bahsediyoruz. 5770 nedir? Crysis gibi grafik var mı ki o oyunun optimizasyonunu başka oyunlarla kıyaslayasın? Koskoca 3 senedir bir tek oyun yaklaşmayı bırak uzağına adım atamadı bile Crysis grafiklerinin. Hala da piyasada öyle bir oyun olmayacak örneğin bu sene. Yani ona 4 sene diyelim. 2011'de ne olacak bilmiyorum ama yine Crysis grafiği göremeyeceğimizden eminim.
O yüzden yakınmayı bırakın.
Herkes de 5970, i7 olması mı lazım yani (onda bile akıcı oynattığından şüpheliyim ya) illaki önemli olan bunu daha düşük kartlarda aynı performansı verebilmek optimizasyon budur zaten bunu sağlayabilmek. Yakındığım falan da yok. Crysis grafiği vs iyi olabilir ama hikaye ve oynayış bakımından berbat bir oyundur...
-
İmkansız olan bir şeyi nasıl bekleyebiliyorsunuz anlamıyorum. O düşük kartlarda aynı performansı veren oyunlara bir bakın bakalım eti ne budu ne ki düşük kartlarda o performansı vermesin? Teknik olarak değerlendirin öyle göze hoş gelmesi vs. değil.. Grafik o değildir.
Crysis'te gündüz vakti gidip silahın el fenerini açsan bile onun ışığından dinamik gölge oluşur, ki öyle dandik gölge değil soft ve yüksek çözünürlüklü dinamik gölgelerdir. En ufak nesnenin bile gölgesini görürsün dinamik olarak. Aşırı derecede büyük bir alanda gördüğün tüm objelerin dinamik gölgesinin oluşabildiği bir oyundan bahsediyoruz. Bu bahsettiğim ufak bir ayrıntı. Bulutların bile 3D olması, su dalgalarının bile 3D olması, tüm ağaçların bir fiziğe sahip olmasından falan bahsetmiyorum bile.
Adamlar ufak ayrıntıları gelişigüzel yapmamıştır Crysis'te, diğer oyunlarda böyle bir şey yok. Senaryo dışında bir alana gidip baktığında bir çok detaysız şey görürsün, bir şeyin dibine girdiğinde kaplamasının rezalet olduğunu görürsün. Crysis'te bunlar yok. 5770'in nasıl kaldırmasını bekliyorsunuz?
Oynanış bakımından da Crysis bence olabilecek en rahat oynanış ve hrika bir vuruş hissini sunmuştur. Sadece senaryosu diğer öğelerine göre zayıftır. Ama Crytek'in amacı zaten senaryo değil, olabilecek en iyi grafiği yapmak olmuştur. Senaryo isteyen başka oyun oynasın o konuyla alakalı değil şu an ama Crytek optimizasyon konusunda 1.2 Patch'i ile Crysis'te yapabileceği en iyi şeyi yaptı.
Bu arada evet 5970 olması lazım. Hiçbir oyunun yaklaşamadığı grafikleri görmek için hiçbir ekran kartının yarışamadığı bir ekran kartına sahip olmak gerekmesi kadar doğal bir şey yok. Oyunu oynarken arkada MSI Afterburner'ı açıp GPU kullanımına bakın bakalım. Hangi kart olursa olsun %90'dan aşağıya iniyorsa o zaman Crytek'e laf söyleyebilirsiniz. Ama 5970'te bile GPU kullanımı %99'dur, demek ki oyunun ihtiyacı var ki kullanıyor. Bazı oyunlar vardır GPU kullanımı %50'dedir ve oyun kasıyordur. Optimizasyon özürlülüğü budur. Örneğin Arma 2.
Crysis bu konuda çok özel bir oyun. Hiçbir oyunun grafikleri bu oyuna yaklaşamıyorsa, hiçbir oyunun optimizasyonunu da bu oyunla kıyaslayamazsınız.
İlk başlıkta Valve gibi bir motor demişsin. Valve'in motorunun eti ne budu ne sorabilir miyim? Bu devirde hala Source motoru mu kullanılsın? Sadece dinamik gölge ve HDR'yi bile 2 sene önce getirebilen bir motorun optimizasyonu güzel olsa ne yazar, grafik yok ki o motorda. Grafik iddiası olmayıp düşük sistemlerde de çalışabilmesi için yazılmış bir motoru optimizasyon konusunda övüyorsanız helal diyorum. Adamların amacı o zaten. Ama bu Crytek'i optimizasyon özürlüsü yapmıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 22 Temmuz 2010; 12:17:13 >
-
crysis çıkalı 2 yıl oldu warhead 1 yıl oldu bu arkadaşın ekran kartı 5770 nerdeyse yeni çıktı ne kadar iyi grafikleri olursa olsun madem şimdi bile max ayarlarda oynayamıyor o zaman bence oyunda bir sorun vardır.5970 gerekli diyorsunuz crysis çıktığında 5970 mi vardı?O zamanlar ne gerekliydi peki max ayarlarda oynayabilmek için?
ayrıca crysis 2 çıkınca yine en iyi grafikli oyun olabilir onu bilmemde şu anda ne crysis nede warhead grafik konusunda heavy rainin yanından geçemez.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arda29 -- 22 Temmuz 2010; 12:46:14 > -
Oynanmıyordu zaten o zamanki kartlarla. Şu anki high-end kartlarla yeni yeni full detayda akıcı oynanabiliyor Crysis. Ben OC'li 5870 ile bile 35 FPS'lere düşebiliyorum yer yer. Ama grafik modu kullanıyorum orası ayrı.
Diyoruz ya geleceğin grafiği. Geleceğin grafiğini o anki kartlarla nasıl oynayabilirdiniz?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 22 Temmuz 2010; 12:50:13 > -
eskiden pes de olurdu bu sorunlar.
yenilerinde düzeltilmiş olsada full grafikte bazı kartlarda sorun oluyormuş -
Ne kadar kavga gürültü olursa olsun, Source oyun motoru gelmiş geçmiş en iyi oyun motordur. Ben 256 MB Ram ve 64 MB ekran kartı ile çok rahat Half-Life ve Episode 1 oynadım. Fakat ne Crysis ne de Assassin's Creed oynayabildim. Valve'ye saygım bir kat daha arttı bu yüzden. Şimdide Episode 3 ile, Source motorunun keşfedilmemiş taraflarını göreceğiz. -
Gothic serisini yapan firmanın üstüne tanımam ne sistemin olursa olsun kasılıyo 4 saatlik oynanıştan sonrada oyundan atıyor.Oyundaki hatalarda cabası -
bence sistem dostu oyunların arasında modern warfare 2 yide koyabiliriz grafikler (bence) güzel,hemde sistemi hiç kasmıyor ama crysis... -
Optimizasyon kavramı uygunlaştırma anlamına geliyor ve bu da tabii ki çeşitli anlamlarda (neye uygunlaştırma?) kullanıldığı için biraz sıkıntı oluyor aslında:
1- Oyun size görsel olarak yaşattığı zevki(yani sadece ekranda görebildiğiniz teknik ve sanatsal olaylar) size göre sistemin hakkını vererek mi yerine getiriyor (genel olarak göreli bir kavram.)
2- O an gösterdiğiyle göstermediğiyle, yani her şeyiyle, sistemin hakkını veriyor mu (tamamen teknik bir olay. Hiçbir yorum yapamam, Crysis'in bu konudaki başarısı hakkında. Bir şey bilmiyorum çünkü. Bilen biri olsaydım forumlarda takılan biri olmazdım).
3- PC'deki donanım çeşitliliğine uygun biçimde bol çeşitte grafik ayarı sunuyor mu? Bunun yanında, biraz da ilk iki maddeyle ilgili olarak, very high'taki teknik ve sanatsal yönü kadar, örneğin medium'daki teknik-sanatsal yönü başarılı mı? Aynı özen gösterilmiş mi?
Bunları göz önüne alırsanız, tartışmalar daha sağlıklı yürüyecektir. Pek çok zaman, sadece tek bir madde göz önüne alınıyor ve bu da sonuca varması zor tartışmalar olarak dönebiliyor.
quote:
Bu arada evet 5970 olması lazım. Hiçbir oyunun yaklaşamadığı grafikleri görmek için hiçbir ekran kartının yarışamadığı bir ekran kartına sahip olmak gerekmesi kadar doğal bir şey yok. Oyunu oynarken arkada MSI Afterburner'ı açıp GPU kullanımına bakın bakalım. Hangi kart olursa olsun %90'dan aşağıya iniyorsa o zaman Crytek'e laf söyleyebilirsiniz. Ama 5970'te bile GPU kullanımı %99'dur, demek ki oyunun ihtiyacı var ki kullanıyor. Bazı oyunlar vardır GPU kullanımı %50'dedir ve oyun kasıyordur. Optimizasyon özürlülüğü budur. Örneğin Arma 2.
Yalnız hocam, oyun CPU sınırında çalışmaya başlarsa GPU kullanım oranı düşmeye başlar. CPU sınırında çalışmamasına karşın GPU kullanımı %99 olmayan bir oyun görmedim henüz (FPS sınırları, vsync FPS sınırı veya arka plandaki uygulamaların yaratabildiği sıkıntılar falan hariç tabii)(böyle bir oyun yoktur demiyorum. Şu ana kadar rastlamadığıma göre, pek geçerli bir argüman değil anlamında). Crysis'te de, işlemci sınırlamaya başlarsa, bu sınırın oranı kadar GPU kullanımı düşer.
Benzeri(tamamen aynı şey değil tabii) işlemci kullanımı için de geçerli. Ekran kartı belirleyiciliği aldıktan itibaren, bu belirleyiciliğin olası işlemci sınırına uzaklığına göre, işlemci kullanımı düşer. Mesela Crysis, eğer işlemci sınırında çalışırsa, neredeyse iki çekirdeğin tamamını kullanır. Ama ekran kartı sınırı ciddi biçimdeyse, işlemci kullanımı tek çekirdeğe kadar inebilir.
Arma 2'de gördüğünüz şey de bunla ilgilidir tahminimce. Kasma da işlemci gücüyle ilgilidir öyleyse. Zaten ARMA 2, işlemci ihtiyacı da yüksek bir oyundu değil mi? İşlemci yüzünden GPU kullanımının düşmesi olayının sık görüleceği oyunlardan olsa gerek, dolayısıyla.
Neyse, kısacası, o yüzeysel kullanım değerleri değil de, GPU'yu ve CPU'yu (her iki oyunda da %99 gözükür ama iki oyun GPU'yu çok farklı biçimde kullanabilir. Güç tüketimi ve sıcaklığı da etkileyecektir, bu tür ayrıntılar) gerçekte nasıl kullandığı ana mesele ve dolayısıyla, üstteki ikinci maddeye geliyor iş.
Not: Olayı sadece GPU-CPU'yu ve onların kullanım değeri üzerine söylediklerinize cevap verme amacıyla ele aldım. Optimize özürlü olduğunu çok belli eden oyunlar tabii olabilir. En basit örnek, sistem belleğini ve video belleğini iyi kullanamaz, sürekli sabit disk okumaları eşliğinde tekleyip durur ve CPU kullanımı da, GPU kullanımı da düşebilir. Çok daha karmaşık durumlar nedeniyle de düşebilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 22 Temmuz 2010; 21:26:19 >
Benzer içerikler
- battlefield 1 lütfen oyun kurulumunu baştan yapın hatası
- en iyi battlefield oyunu
- resident evil 8 türkçe dublaj izle
- counter strike 1.6 indir - gezginler
- cs 1.6 siyah ekran sorunu
- cs2 wallhack console code
- resident evil 9 ne zaman
- gta 5 güncelleme
- crysis 4
- valorant hesap aç
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X