Şimdi Ara

Operatör reklamlarındaki mantık hatası veya aptal yerine koyma olayı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.347
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Dikkatinizi çektimi bilmiyorum turkcell ve vodafone reklamlarındaki hatalar komik derecede. Bence mantık hatası değil seyircinin zekasını küçümseme. Siz ne diyorsunuz?

Örnek Turkcell reklamı: Öztürk bir programa konuk oluyor ama programın adı "Öztürk'le dobra dobra". Konuk olduğu programa adını mı veriyor şimdi

Örnek Vodafone reklamı: Selim uzaylı gördüğünü sanıp videoya çekiyor ve yabancı bilim adamlarının (!) mekanına gidiyor. Adamlarla şebelek bi ingilizce ile cd yi veriyor. Cd den o süpermen kılıklı adam türkçe kampanyayı anlatıyor bunlarda alkışlıyor

Sizce mantık hatası mı? Seyirciyi aptal yerine koymak mı?

• Reklam olsun, tanınmış birini oynatalım gereisi önemli değil mantığıyla hareket ediyorlar. Normal o yüzden.

ANIME&MANGA Origin:DHadilazimdegilx Steam:The Loly Trinity Nintendo 3DS FC: 2337-4451-5701
    Gigabyte B550 Gaming X V2 - Ryzen 7 5800x3D - Scythe Fuma 2 - 2x 32GB Corsair Vengeance LPX 3600Mhz C18 - Zotac GTX 1070 Mini - Crucial MX100 256GB + Samsung QVO 1TB + Samsung F3 500GB - Phanteks P360A - Samsung C27JG50 27" QHD 144Hz - Logitech G105 Klavye & Logitech G300s Fare - Logitech X530 5+1 & Logitech G35 - Logitech F510 Gamepad & Logitech Driving Force GT - xDrive 15'li Oyuncu Koltuğu - NETBOOK: Acer Aspire One AO722

• mantar gibi reklam yapıyorlar, dikkat etmiyorlar ki detaylara. Nasıl olsa halk alıyor.

Orijinalden alıntı: CΛRNIVΛLE

mantar gibi reklam yapıyorlar, dikkat etmiyorlar ki detaylara. Nasıl olsa halk alıyor.

Bir de oynayanlara eşek yüküyle para veriyorlar

Güney Kore, resmi adıyla Kore Cumhuriyeti.Ülke'nin başkenti Seul'dür.Güney Kore
    ılıman iklim kuşağında ve ülke arazisi dağlık topraklardan oluşur. Ortalama 50 milyon
    gibi bir nüfusa sahiptir. Güney Kore başkanlık sistemine göre yönetilen ve onaltı idari
    bölüm içeren bir cumhuriyet, ayrıca ülkedeki yaşam standartları çok yüksektir ve Güney
    Kore gelişmiş ülke satüsüne sahiptir.Ülke Asya'nın en büyük dördüncü ekonomisine
    sahip.Ülke'nin ekonomisi ihracata dayalı, özellikle elektronik endüstrisi ve robotik gibi
    sektörlerde üretimi güçlüdür.Güney Kore Birleşmiş Milletler,OECD ve G20 gibi örgütlere üyedir.
  • o değilde şu vodafone un blacberry kampanya reklamında ki dallamaya çok kılım. hani şu aylık 5 tl ye blackberrymi ne almış işçilerine.

"normalde onlara hayatta blackberry almazdım" gibi bir cümle kuruyor. resmen işçiler haketmiyor -altı üstü işçi işte, neyine onların blackberry- ama ucuz olduğu için aldık demeye getirmişler. nasıl böyle salakça reklamlar yapıyorlar anlamıyorum...

bu reklamı görünce dikkatli dinlerseniz bahsettiğim cümle için bana hak vereceksiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gang Starr -- 21 Ekim 2011; 2:12:03 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MajestiC

o değilde şu vodafone un blacberry kampanya reklamında ki dallamaya çok kılım. hani şu aylık 5 tl ye blackberrymi ne almış işçilerine.

"normalde onlara hayatta blackberry almazdım" gibi bir cümle kuruyor. resmen işçiler haketmiyor -altı üstü işçi işte, neyine onların blackberry- ama ucuz olduğu için aldık demeye getirmişler. nasıl böyle salakça reklamlar yapıyorlar anlamıyorum...

bu reklamı görünce dikkatli dinlerseniz bahsettiğim cümle için bana hak vereceksiniz.

evet bide gülüyo ya böyle "onlar kimki la" der gibi
  • Bizim ülkedeki reklamlar her zaman belirli bir aptallık seviyesinde süregelmiştir, çok akılcı reklamlar için, işte reklam budur denilen reklamlar için yabancı kaynakları tarayabilirsiniz, gerçekten takdir ediyorum.

Orijinalden alıntı: Abzurt Teori

quote:

o değilde şu vodafone un blacberry kampanya reklamında ki dallamaya çok kılım. hani şu aylık 5 tl ye blackberrymi ne almış işçilerine.

evet bide gülüyo ya böyle "onlar kimki la" der gibi

Öyle işte.Türkiyedeki patron zihniyeti bu.İşçi değil maraba sanki çalıştırıyor.

• ülkemizde önemli olan kaliteli reklam yapmak değil, ilgi çekmek ve mesajı verebilmek.. amaçlarına da ulaşıyorlar zaten.. burda gelmiş öyle yada böyle konuşuyoruz, markanın farketmeden reklamını yapıyoruz.

Hakikaten hocam çok haklısınız ben çok denk geldim reklama ama hiç bu açıdan bakmadım olaya.

Düştüğümüzde başımıza üşüşen çakalları,ayağa kalktığımızda da görmek isteriz...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.