Şimdi Ara

open office varken neden microsoft ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.160
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bedava open office dururken insanlar neden gider microsofta aynı program için para öder anlayamıyorum .
    yoksa aralarında fark varda ben mi göremiyorum

• Şimdi hiç fark yok dersek yanlış olabilir, ancak bu farklar çoğunlukla hiç kullanmadığımız ve kullanmayacağımız özellikler.

"Neden Microsoft Office?" sorusunun cevabı ise basit.

Korsan yazılım.

Şu anda bilgisayar öğretmenliğinde okuyorum ve sınıf arkadaşlarımdan biliyorum, normalde insan haklarına çok değer veren, en ufak haramını helalini düşünen insanlar bile korsan yazılım kullanmanın yasa dışı olduğunu düşünmüyor, bilmiyor. Crack yapma işlemini o yazılımın çalışması için gerekli bir işlem olarak görüyor.

Microsoft ise bundan faydalanıp, tüm son kullanıcıların korsan olarak kendi yazılımını kullanmasına olanak sağlıyor ve bu ürünü para ile almak zorunda kalan kişi/şirketler piyasada MS Office ürünü hakim olduğu için onu almak zorunda kalıyorlar, öyle olmasını gerektiğini düşünüyorlar.

Birde şöyle bir örnek vereyim:
    Bilgisayar şirketleri, teknik destek sağladıkları şirketlere MS Office lisansı satıp 20.000 dolar para alıyor bu paranın 19.000 doları Microsoft'a gidiyor.
    1.000 dolar ise servis ücreti, sattığı ürünün kar payı vs olarak kendisine kalıyor.

Şimdi bu bilgisayar şirketi OpenOffice 'i müşterisine sunsaydı 1.000 dolardan daha fazla para kazanabileceğinin hesabını yapmıyor. Halbu ki böyle olsa hem müşterisi hem de kendisi daha kârlı çıkacak.

Müşteri 20.000 doları veremye razı olduğu için bilgisayar şirketi bunları düşünme gereği bile hissetmiyor. Bunun olması için son kullanıcı olarak bizlerin OpenOffice 'i kullanıp onu bir marka haline getirmemiz gerekli. Onun sorun çıkartmadığını ve tüm isteklerimizi fazlasıyla yerine getirebildiğini göstermeliyiz.

• quote:

Orjinalden alıntı: penkala

bizimki de kötü alışkanlık...
    biraz da mecburiyet...
  • Bence alışkanlık...
  • office 2007 yi bi kurun da bakın bakalım arada fark var mı yok mu... tek kelimeyle harika tasarım, çok kolay kullanım. resmen insanın word de bi şeyler yazası geliyor.
    ayrıca 2007 ye yeni eklenen "Onenot" olayı da müthiş bi şey...
    bu sektörde microsoft tekeldir ve bunu da biz daha bilgisayara agu derken yaptığı büyük yatırımlarla fazlasıyla hakediyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TriaThlon -- 20 Kasım 2007; 11:36:08 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: TriaThlon

office 2007 yi bi kurun da bakın bakalım arada fark var mı yok mu... tek kelimeyle harika tasarım, çok kolay kullanım. resmen insanın word de bi şeyler yazası geliyor.
    bu sektörde microsoft tekeldir ve bunu da biz daha bilgisayara agu derken yaptığı büyük yatırımlarla fazlasıyla hakediyor...

Tekelini ise uyguladığı korsan yazılım politikası ile sürdürmektedir. Evde sadece 1 ayda 1 sayfa bile yazı yazmayacak olan insanlar sırf korsan olduğu için Microsoft Office kullandığı için alternatiflerinin gelişmesi daha zor olur tabi ki.

Sırf gönüllülükle Open Office gibi bir yazılım yapılıp, 10larca dünya diline çevirilebiliyor ise milyar dolarlık servetini Office yazılımına borçlu olan Microsoft 'un bir adım önde olması çok anormal sayılmaz.

Kul hakkı yemenin veya başka bir ifadeyle emeğe saygısızlık yapmanın ne demek olduğunu daha iyi öğrendiğimiz zaman tüm işlerimizi bedavaya yapan OpenOffice 'i tercih ederiz diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaviAteş -- 20 Kasım 2007; 12:25:37 >

• Türkiye gibi az gelişmiş 3. dünya ülkelerinde korsan yazılım yaygın olduğu için OpenOffice gibi yazılımlar ve GNU/Linux kullanımı yaygın değil. Ancak Almanya, İngiltere gibi gelişmiş ülkelerde korsan yazılım kullanımının kısıtlı olması ve micro$oft tekelinin bireylerin özgürlüğüne bir tehdit olduğunu algıyabilecek kapasiteye sahip fertlerin varoluşu, özgür-açık kaynak yazılımların kullanım oranını arttırıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JSBach -- 20 Kasım 2007; 14:40:05 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sadece yazı yazıyorsanız o kadar önemli değil. Hatta wordpad bile openoffice'den daha iyi. Ama etkileşimli, görselliği ön planda tutan belge hazırlamak, belgenizin için film, flash dosyası vs. eklemek istiyorsanız tabi ki Microsoft Office Bu arada neden Office para veriliyor soruna gelince de kaç kişi veriyor merak ediyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: MaviAteş

quote:

Orjinalden alıntı: TriaThlon

office 2007 yi bi kurun da bakın bakalım arada fark var mı yok mu... tek kelimeyle harika tasarım, çok kolay kullanım. resmen insanın word de bi şeyler yazası geliyor.

Tekelini ise uyguladığı korsan yazılım politikası ile sürdürmektedir. Evde sadece 1 ayda 1 sayfa bile yazı yazmayacak olan insanlar sırf korsan olduğu için Microsoft Office kullandığı için alternatiflerinin gelişmesi daha zor olur tabi ki.

Sırf gönüllülükle Open Office gibi bir yazılım yapılıp, 10larca dünya diline çevirilebiliyor ise milyar dolarlık servetini Office yazılımına borçlu olan Microsoft 'un bir adım önde olması çok anormal sayılmaz.

Kul hakkı yemenin veya başka bir ifadeyle emeğe saygısızlık yapmanın ne demek olduğunu daha iyi öğrendiğimiz zaman tüm işlerimizi bedavaya yapan OpenOffice 'i tercih ederiz diye düşünüyorum.

o tek sayfa yazı yazanları bilmem ama ben bir üniversite öğrencisi olarak office elim ayağım diyebilirim. word excel ve powerpoint yoğun bir şekilde kullanıyorum. eğer adam korsanı özendiriyorsa ve bunun yaygınlaşmasını istiyorsa ben nasıl kul hakkı yemiş oluyorum?
    örnek: okulda bir dersim laboratuvarda ve bilgisayar başında oluyor. istatistiksel yöntemleri excel çözümlemesiyle yapıyoruz. şimdi ben bu dersin sınavına çalışırken openoffice ile nasıl çalışabilirim ki. demek istediğim sadece birey olarak geçiş bir şey ifade etmiyor. bugün kişisel bilgisayarımıza openoffice yükleriz ama dışarı çıktığımızda her yerde ms office ile karşılaşırız. bu ikilemi yaşamaktansa çoğunluğa uymak en mantılısı...

• OpenOffice Calc ile Excel 'de yapabildiğiniz her şeyi yapabileceğinizi düşünüyorum.
    OpenOffice 'in şu an tek sorunu MS Office ürünlerinde yazılmış makrolardır.

Sürdürdükleri korsan politikasını, çok daha iyi şifreleme yöntemleri kullanmamak olarak değerlendiriyorum.
    Kul hakkı veya islami değerlere önem vermeyenler için Emeğe saygısızlık dediğim şey ise para ile satılan bir ürünün parasını vermeden kullanmak oluyor.

Siz şimdi Open Office yükleyip denemenizi yaptıktan sonra, sınıf arkadaşlarınızdan emeğe saygısızlık yapmak istemeyen kişilere bunu önerirseniz, Open Office 'de çok hızlı bir şekilde yayılacaktır.

Böylece 3-5 sene sonra sizin sınıfınızda okuyan kişiler YASA DIŞI yazılımlar kullanmamış, lisanslı ürün almak zorunda olan şirketler parasını Amerikalılara kaptırmamış olur.
  • outlook'da farklı mail adresleri kontrol edemezsin hatta hotmail ve yahoo dan maillerini indiremazsin ama thunderbird de eklentiler sayesinde bunları çok rahat yaparsın.
    word de yazdığın yazıyı pdf formatına çevirmen için ilave program kurman yada word'e eklemen gerekir fakar open ofisde kendiliğinden gelir. bu konu uzar gider... ama açık kaynak kod yazılımlar her zaman iyidir diye düşünüyorum.
  • Açık kaynak kodlu yazılımlar aynı zamanda her ortama uyumda sağlarlar,

MS Office ile kaydettiğiniz tüm dosyaları OpenOffice ile açıp istediğiniz gibi kullanabilirsiniz, ayrıca Open Office ile oluşturduğunuz bir belgeyi kendisine has dosya tipiyle kaydetmek zorunda değilsiniz, Microsoft Office yazılımı ile sorunsuz çalışacak şekilde de kaydedersiniz.

Siz Open Office kullanırken, Open Office kullanmayanlar ile aranızda hiç bir dosya değiştirme sorunu olmaz, sizin Open Office kullandığınızı anlamazlar bile.
  • peki anlayamadığım bir nokta var... bu openoffice i kimler yazdı. bedava veriyorlarsa bu işten çıkarları nedir?
    aynı şey linux için de geçerli...
  • @TriaThlon

Açık kaynaklı kod üretenlerin ilk önce gönlü açık, gönlü zengin.
    Daha sonra fikirleri açık ve açıkaynak felsefesini benimsemiş insanlar.

E bak, kendin söyledin bunlar insan, yemek yemeleri, su içmeleri, elbise giymeleri lazım bunun için parayı nereden buluyorlar.

Bu insanlar ya başka yerlerden yeteri kadar para kazanıyorlar ya da yaptıkları açık kaynak kodlu yazılımların teknik destek hizmetini satarak para kazanıyorlar.

Ayrıca Pardus gibi bir işletim sistemini örnek verecek olursak için içine farklı şeyler giriyor. Şu anda devletin Microsoft'a ödediği paranın haddi hesabı yapılamaz. Devlet Microsoft'a lisans parası ödemek yerine açık kaynak kodlu yazılım geliştiricilerine para ödeyerek daha fazla kar eder ve yüksek güvenlik sağlamış olur.

Açık kaynak kodlu programlar neden daha fazla güvenli?
    Çünkü, o kadar çok açık kaynak gönüllüsü ve program geliştiricisi var ki yapılan yazılımlar çok fazla kişi tarafından deneniyor ve yine bir çok geliştirici tarafından eksiklikleri düzeltiliyor.

Birde açık kaynak kodlu yazılım geliştirenler, mutlaka özel istek üzerinede yazılım geliştiriyorlar ve onlardan aldııkları para ile yaşamlarını rahat bir şekilde sürdürüyorlar.

Bir şey daha var, açık kaynak kodlu bir yazılım geliştirdiğinizde kodları herkese açmış olmanız o yazılımın hiç kimseye ait olmadığı anlamına gelmiyor, GNU/GPL ismi verilen lisans anlaşması ile o yazılımın tüm hakları yine kodu geliştirenlere ait olmuş oluyor.

• bilgilendirme için teşekkürler maviateş...

benim de geçenlerde bu pardus olayına girme girişimim olmuştu. 2 kere denedim 2 sinde de başarısızlıkla sonuçlandı. c de windows kurulu d ye pardus kurdum 2 kere ikisinde de windows uçtu ve tekrar windows kurmak zorunda kaldım.
    yeri gelmişken bu sorunun nedenini biliyorsan açıklar mısın? ben de artık tanışmak istiyorum pardusla. çalışan cd olayıyla direk açıp biraz inceleme şansım olmuştu ama sisteme kurmak istiyorum...
  • bende ofice xp, office 2003 olmasına rağmen şu anda notebookumda kurulu office programı open office 2.3 eng. türkçesinide indirdim. yalnız türkçe xp yi kaldırdım onun yerine ingilizce xp kurduğumdan office ninde ingilizcesini kurdum. problem çıkmasın diye.
    yalnız arkadaşlardan isteğim open officenin görsel eğitim cd. temin etmek bu kaonuda bana yardım edecek arkadaşlar varmı? selamlar
    ayrıca ben her zaman linux gibi sourceforge programları gibi insanların kolaylıkla kullanabileceği programları kullanmaları taraftarıyım.
    bende vista home pre. lisanslı, xp pro en ve tr lisanslı olarak var hatta 2000 de var
    xp-vista-linux denedim xp ve vistada klavye hatası verdi
    xp-linux denedim yine klavye hatası verdi
    vista-linux yine aynı hata
    birkaç gn sonra klavyem de bazı harfler değişiyordu. mesela word excel de yapmıyordu ama internet satfalarında forum şifrelerinde banka sitelerinde harflerimin bazıları değişiyordu.
    şimdi ana işletim sistemi olarak xp pro en var ayrıyeten innotek virtualbox kurdum linux orda var
    gimp inksave paint.net kurulu programlarım. şahsen kendi adıma bu programları kullanmaya dikkat ediyorum.hatta kendimde lisanslı altarnetifleri olmasına rağmen picasa da kurmuştum gimp kurunca çaıkşma olmasın diye kaldırdım.
    aslında bu programları çok kullanmalıyız ki donanım üreticileri linux destekleyen donanım üretsin. linux un yaygın kullanılmamasının nedeni gerekli donanım desteğinin bulunmaması. mesela pardus kurayım diyorum çoğu driverlerimi tanımıyor.linux bilmediğimizden program derlemesinide bilmiyoruz ve yapamıyoruz. bu gibi şeyler insanların gözünü korkutuyor.
    mesela linux olarak mint kurdum herşeyi hazır geliyor. javası bile hazır. mandrivada internetten hemen javasını indiriyor. çok istememe rağmen debian suse kuramıyorum. kuruyorum ama eksik kalıyor. bu programları geliştiriciler bu konuların üzerine düşmeleri gerekir diye düşünüyorum. linux kullanmak isteyen biraz uğraşsın ban biraz yavan gibi geliyor. bu konuları çözenlerin ürünleri satılyor ve kullanılıyor ve en önemlisi onlar para kazanıyor.
    selamlar

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.