Şimdi Ara

Opel Insignia 1.6 CDTI Exclusive alınır mı ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
0
Favori
15.091
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Konudan uzaklaşmadan "Yalın Gülmez - Kim Geçer?" adlı kanal hepsinden iyi ve kalitelidir, tamamen tarafsızdır, gerçekten işi bu olan tek şahıstır diyebilirim. Öneririm.

Ne E serisi? arabanın her tarafı yalıtım özürlü yanlardan dar iç plastik kalitesinin bir standardi yok daha çok sayarimda gerek yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Bizde passat ve insignia Gs var. Emin ol İnsignia, Passat'tan bir değil bir kaç gömlek üstte. Passat'ın tek avantajı 2. el piyasası. Ancak İnsignia GS pek bilinmediği için durum böyle.

• İzlediğim hiç bir testte insignia hakkında çok övgü görmedim. Aksine eleştirilen yanları az değil. Yol sesi çok eleştiriliyor, tüketimi, performansı, 1.5 dizelin start stopu devredeyken çalışma sesi vs. Bunun yanında dış kasa büyüklüğüne göre iç hacmi ve bagajı küçük.

Forumun en abartılacan modeli olabilir birkaç fanatiği sayesinde. Çok merak ediyor ve alici gözüyle araştırınca soğuyorum. Bunlara baksan uzun yolda süper. Yalıtımı kötü olan arabanın uzun yolu nasıl süper olabilir?

Focus sedan, 508 ya da honda accord alırım insignia yerine.

Alıcı gözü ile bir de 2017 lere kadar pejo ve Opel in platform üretme Arge konularında neler yaptığına da bak
    Uzak konular dimi ?
    O yüzden anlayamazsın
    Muhtemelen bir tur sonra da Opel satıldı pejo satın aldı diyeceksin
    Anlamamanın tuzu biberi
    Bahsettiğin fanatiklerin başında da ben geliyorum
    Hatta o kadar fanatiğim ki , ikame gelen passatı alın da astra verin diye rica etmiştim
    Doğrudur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi werneke -- 3 Mart 2024; 7:43:43 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • AO A kullanıcısına yanıt
    Daha arabanın motorunun ne üretimi olduğunu bilmeyen sonradan düzelten YouTube kanallarımı ?
    Passat dan tabiki daha iyi
    Passatın avantajı motor seçenekleri , şehir içinde daha konforlu oluşu
    Onun dışında insignia ezer geçer
    İki aracı da yoğun kullandım özellikle insignia yı
    Siz iki aracı da yoğun olarak kullandığınız mı ?

İki aracında şoför koltuğuna oturun
    Kafanı yoldan çevirmeden CarPlay’den rotaya bakmaya çalış
    hangi üreticinin sürücü için araba yapmaya çalıştığını anlayacağın noktalardan biri
    Bu forumda kimse bu detaylara doğru düzgün hakim değil
    Direksiyon tepkileri , yolda aracın yalpalaması dönüşlerde kararlılığı bu konular da arabadan anlayan kimse insignia ile passatı kıyaslamaz bile

Vw nin daha güçlü olması , passatın satışta insignia yı katlaması bunlar başka konular
    Diğerleri başka konular

• werneke W kullanıcısına yanıt

Herkesin ihtiyacı farklı. %90 şehir içi kullanıyorum belki. Hızı sevmiyorum belki. Ya da konfor yalıtım daha önemli belki benim için. 508, passat, accord belki daha memnun edecek. Siz bunlarla uzun yol yaptınız mı? İnsignianin yapıp accordun, 508in yapamadığı ne var mesela?

Passattan birkaç gömlek üstünmüş. Konforu mu iyi ? Değil. Yalıtım mı? Değil. İç hacim, bagaj hacmi mi? Değil. Motor şanzıman mı? Değil. Tüketim mi değil? Malzeme kalitesi mi? Değil. Omo uzun yol, yol tutuş. Tek mesele objektif olamamanız

Omo bi halttan anladığın yok

Birincisi bahsettiğin sınıf D sınıfı
    Ben arabaya binip 2 hafta da 7-8 bin km yol yapıyorum
    O bahsettiğin iş Passatla kasar

Omo senin anlamadığın konfor insignia lehine orada ortaya çıkar
    Şehir içi çukurlu yol ile işin olmayacağından passatı aramazsın

Yalıtım konusunda Passat direklerden boru gibi rüzgar sesi alır insignia almaz
    İnsignia lastik ebatından da etkili yol sesi konusunda bir miktar geridir o da Sırbistan’dan sonra çok problem teşkil etmez
    Motor sesi ise hele 1.5 için abartıldığı kadar değildir 8 ileriden ötürü zaten kullanan yok doğru dürüst atarlar 3 silindir olduğundan ötürü

İç hacim insignianın passatdan aman aman geride olduğu bir konu yok , tasarımdan ötürü neticede buzdolabından uzaklaşmak adına arka baş mesafesi Passat da daha iyi olabilir
    Omo orada da anlamanıza imkan olmayan ön camın sürücüye olan mesafesi var
    Omo uzun yol da o uzaklık çok güzel oluyor

Bagaj hacimin de Passat lt bazında önde
    Fakat insignia cam ile kalkan liftback olduğu için çok da kullanışlı
    Bagajın dibine uzanmak eziyet olmuyor
    Yani lt olarak düşükte olsa tercihim Liftback olurdu

Motor insignia dizel , Passat sunmuyor bir süredir
    1.6 cdti dönemin de ise Passat ın 1.6 tdı na göre çok mu gerideydi ? Bence değil

Şanzıman dsg daha seri olsa da özelikle makyajlı kasa da kullanılan 8 ileri aisin çok iyi aratmaz ve sorunsuzluk konusunda en iyilerdendir

Tüketim için denk motorlara bakılır , o denklikte en son 1.6 cdti / 1.6 tdi döneminde vardı
    Ne fark ediyor ? 2 lt mi ?

Malzeme kalitesi konusunda sana 154 bin km de insignia nın , diğer taraflara kimse oturmamış deme ihtimaline karşı , şoför tarafından koltuk desteği direksiyon simidi , tuş takımı gibi bir kaç foto atıcam müsait olunca

Omo objektif olursun dimi ?

Son olarak senin şehir içinde senede 5-10 km yapacağın yol kriter değil
    İyi araba konusunda öncelikli kriter benim gibi kullanıcıların ihtiyaçlarıdır
    İyi araba orada ortaya çıkar
    Gerisi günümüz ihtiyaçlarından doğan ekonomik durumlardır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi werneke -- 3 Mart 2024; 8:14:56 >

İşte abartiyorsunuz. Passat neden yapamazmış o kadar yol? Accord neden yapamazmış. Yazın bunları. Passatin yalıtımı çok iyi olmasa da accordun, 508in yalıtımı insigniadan gayet iyi. 7-8bin km yolda beni en çok gürültü yorar.

3 aracı da test ettim. Insigniada aklımda kalan 3 şey trim sesleri, 19 jantlı test aracının kütüklüğü(kısa tümseklerde takir tükür) ve virajdaki güven hissiyatı. Bu aracı forumda okusam s serisi sanır birisi. Passattan birkaç gömlek üstünmüş falan. Abartı hepsi.

Siz hangi kasasını kullandınız hocam ? Biraz daha detay verirseniz öğrenmiş oluruz, ciddi ciddi almayı düşünüyorum çünkü model düşürüp...

Artısını eksisini hesap ederek, ihtiyacınıza göre hareket etmeniz faydalı olur. Herkesin ihtiyacı, beklentisi aynı değil. Burada eleştiriyor gibi görünüyorum ama ben de sw kasasını çok beğeniyor ve düşünüyorum. Birçok test videosu izledim. Karşılaştırma izledim. Ben abartilmasina tepki veriyorum. Yok şundan 3-5 gömlek üstün vs fanatikçe yorumlar. Kimisinin sürüşü iyi, kimisinin konforu iyi. Hepsinin öne çıktığı konular var.

Insignia özelinde 6 ileri olanlar tüketim, performans törpüleme yönünden eleştiriliyor, şanzımanı da kusursuz değil. Problem yaşayanlar var. 1.5 dizel olanlar da psa ya geçiş sürecinde çok az sayıda üretildi. 0-100 12.2 sn görünüyor. Benim için önemli değil bu ama zayıf olduğu açık. Bunun yanında titreşim ve sesli çalıştığı yönünde de eleştiriler var. 8 ileri ile tüketim daha düşük.

• kidding right?   ben bunun eski kasa 2015 otomatik alacaktım 2018'de ama dedim nan astra'ya park yeri bulamıyorsun bu ne gemi gibi? birader de OPC olanını alacakmış ist'te o da yer demiş 2017'de sıfır leon FR almıştı 18 özel jant vs. 74'ten beri aynı sokaktayız ki dutlukmuş burası bizim site kurulunca sokak olmuş site isminde ama şimdi herkes gelip koyuyor çarşıya yakın diye. bir de TÜİK açtılar pin pon topu fiyatı tutanları tam kavgalık. dükkanlar bayrak atar zabıta getiririm şimdi anlatsam uzun hikaye konya vali cemil keleşoğlu sokak diye bak haritalardan görüntülü. eskiden civan sokaktı dedim daha uzun bir isim bulamadınız mı? alma öyle bebek gibi araba çiziyor suriyeli çocuklar ve bizim burada herkes servet düşmanı sizin orayı bilmem. şimdi iptal hepsi ama sokaktaki bütün araçları sağ ve soldan boydan boya çizmişler benimkinin sağ ön ama fardan ona uyuz oldum başlamış kaputta bir kaç cm sonra bırakmış kaçmışlar. sağ ön camdaki rozeti gördüler herhalde?  arka taraftan zaten başlamazlardı. yola ters mi park edeyim hulen? 

https://www.haritamap.com/yer/vali-cemal-kelesoglu-sokak-civan-sokak-meram

https://forum.donanimhaber.com/store/9b/a8/01/9ba801bc8c91b53123b74615f6517210.jpeg

https://ibb.co/JFcsQyQL

Hocam çoğu kişinin uzun yoldan kastı hız sabitleyici kilit.. hatta adaptif kilit 300km otoban. hatta şerit takip açık bazı otomobiller merkezliyor falan.

adam araba kullanmıyor ki, bu yüzden tek gerçeği yalıtım kalıyor.

sıkı hız limitleri, bol bol bölünmüş yol monotonlaştı yollar, araba sollamanın bile ne olduğunu unutmuş insanlar. bu yüzden basit beklentilere hak vermiyor değilim.. doğru yani "uzun yol = yalıtım" olarak kaldı

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Sürüşünü E serisine benzetiyorlar dedim her şeyini değil. Hayatında bu arabaya bindin mi kullandın mı bilmiyorum ama yazdıklarından kullanmadığını anlıyorum.

Zaten tutmuyor da vs vs
    Nasıl öyle bir araba üretebilir ki sürüş noktasında

Zaten sürüş konusuna eğildiği ve GM gibi üreticiye sürekli platform ürettiği Arge yaptığı için ekonomik olarak zarar eder pozisyona düştü
    Süsleyip bol oyuncaklı , 15 yıllık platformlu arabaları iteleyecekti beceremedi , arabalarını hafifletmekte geç kaldı vs vs

Anlaması çok zor tüketicilerin bunu
    Neticede SUV denilen C sınıfı araçlara , D sedan / sw parası verebilen bir tüketici kitlesi otomobil müşterisi
    Bu dünyanın büyük kısmında böyle
    Ticari olarak da böyle bir gerçek var

Ama en azından otomobil forumunda anlarlar diye bekliyorsun ama yok olmuyor

Bagajına belki sınıf standartlarına göre küçük diyebilirsin ama iç hacmi konusunda tamamen yanlış bilgi veriyorsun, arkası yayla gibi ayak ayak üstüne atarsın keza genişlik olarak da D segmentin hakkını veriyor. Dediğin arabalara 245/45/18 lastik tak bakalım onlarda ne kadar yol sesi olacak? Yalıtımı kötü değil hatta rüzgar yalıtımı iyi olduğu için belki yol sesi ağır basıyor, dışarıdan geçen arabaların sesi içeriye girmez tamamen dışarıdan izole bir şekilde kullanırsın arabayı. Bu arada öven inceleme bulamamışsın ben sana paylaşıyorum aşağıda:

OtoSeyiryoutube
    Son güzel Opel mi? PSA satın alalı beri insanların aklında hep bu soru var... Cevabını testimizde vermeye çalıştık! Otomobillerle ilgili her şeyin doğrusunu öğrenmek istiyorsanız kanalımıza abone olun ► https://goo.gl/ZXgxLT Otomobil incelemelerimiz için ► https://goo.gl/jnbWzD Web Sitemiz: https://otoseyir.com/ http://teknoseyir.com/k/otoseyir Facebook: https://www.facebook.com/otoseyirdergi Twitter: https://twitter.com/otoseyir Instagram: https://www.instagram.com/otoseyir/ OtoSeyir YouTube kanalında yeni model otomobil incelemeleri, motorlu vesait teknolojileri ve araba haberleriyle birlikte trafik ve sürücülük kültürüne Türkçe bakış videolarını bulabilirsiniz.
    https://www.youtube.com/watch?v=xy0-Pn5AWPo

Yalın Gülmez - Kim Geçer?youtube
    Opel'in orta sınıf üyesi Insignia'nın yeni nesli, dizel motor ve otomatik şanzıman ikilisiyle test konuğumuz.
    https://www.youtube.com/watch?v=lRhlg-I7yDE

• cricet C kullanıcısına yanıt

Bu arkadaş gerçekten araçların ruhundan ve bir aracın teknik dizaynının sürüşe yansımasından çok iyi anlıyor. Kendisi de aynı benim gibi SUV araçları sevmiyor. Çünkü SUV araçların sürüş dinamikleri ve kaliteleri yok.

Yorumlardan anladığım kadarıyla Insignia'ya bir ruh üflenmiş ve sürüş kalitesi için çalışılmış, bu da otomobilseverler için geçerli bir sebep.

Yol sesi konusunda ise ben anlamadım şimdi bu araç bir Corollo'dan Civic'ten daha mı fazla yol sesi alıyor ? Aynı kategoride(segmentte) olmamalarına rağmen ikinci elde fiyatlar neredeyse aynı düzlemde. Yani bu araç segmentine göre mi yol sesi alıyor yoksa genel olarak bir otomobil olarak yol sesi alıyor mu B ve C segmenti gibi mi ?

• Benim açımdan daha fazla polemiğe gerek yok sınıfının en iyi aracı bu yüzden satışlarına yetisilmiyor milyonlarca kişi geri zekalı olduğu için böyle mükemmel bir aracı almıyor bu aracı. Alacak binecek ve binmekte olanlar hayirini görsün tartışmanın anlamı yok.

Bir arabanın iyi veya kötü olmasını çok satması belirliyorsa egea Corolla parası ve yok satıyor demek ki sınıfının en iyisi 40 yıllık Corolla değil egea

Aynı zamanda Octavia satışları yerlerde sürünüyor çöp demek ki

Ortada bir zekayla ilgili bir sorun varsa bir arabanın iyi olmasının çok satmasıyla alakalı olduğunu iddia etmekten ileri geliyor bence.

Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.