Bildirim
OPEL CORSA 1,7 DTI

Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
evet aynı olayı ben de merak ediyorum..
vergi, yakıt, güç nasıldır?? -
corsa 1.7 dti şu anki aracım. 1.3 cdti ise 3 gün sınırsız km testinde kullandım.
Önce vergiler:
1.7 DTI yıllık 778 YTL
1.3 CDTI yıllık 278 YTL
Performans:
1.7 DTI düşük devirlerde daha yüksek performanslı
1.3 CDTI yüksek devirlerde daha yüksek performanslı
Yakıt tüketimi:
Eğer performanslı kullanırsanız 1.3 daha fazla tüketiyor. Ama düşük devirlerde ve sakin giderseniz 1.3 çok iyi. -
donanımda farklılık var mı?
1.7'ler ticariden dönme herhalde.
ruhsatta nasıl geçiyor?? -
Ruhsatta binek geçiyor. Herhangi bir binek araçtan farkı yok.
Donanım olarak farklar var tabii ama fiyat olarakta fark var neticede -
Vergi farkı fazla tercih etme bence -
quote:
Orjinalden alıntı: jeandan
Vergi farkı fazla tercih etme bence
Sadece bu yüzden kesinlikle 1.3 alma derim.
Corsa 1.7 TDI kullanıcı olarak ;
Aracı adeta benzinli gibi kullanırsın. Performans olarak piyasadaki bir cok benzinli araçtan iyi ozellikle 1.6 ve 100 beygir civarında olanlar icin soyluyorum. Bu arac 75 beygir 1680CC , Biri şimdi cıkıpta benim 110 beygir 1.6 benzinlim seni ezer gecer diyebilir , Evet yarışı onde goturebilir boyle bir araba ama ben onu ilerideki bir benzincide gecerim.( ole bi arac 160 -180 arası gittiği zaman yakacağı benzini dusunemiyorum. aman Yarabbi ulkenin benzini bitti ) Corsa 1.7 de ise depoyu bi kez doldurdun mu benzinciyle işin olmaz. Maximum 185 Km/h hıza ulaşabilirsin. Araç çok hafif sayılır. ve küçük olması cok buyuk avantaj.
Ayrıca virajlarda kolay kolay savrulmaz , yol tutuşu iyidir. Ama asla bir aile otomobili değildir. Bagaj hacmi geniş sayılır bu boyutlara gore... 2. vitesten sonra sole gaza bi hafif dokundunmu koltuga mayışır kalırsın.
1.3 kullanan bir abimin solediği şu ; Teker yurudugu zaman iyi ama devrini bulmazsa gitmiyor. Bende ole bir sorun yok. Yani 1.3 mu 1.7 mi dersen 1.7 derim.
Ama sırf vergi icin bu ayrıntıları goz ardı etme.
Ayrıca bu araca 4 kişi bin bide klimayı ac banamasın demez. Allaha Şükür yolda bırakmadı. Fren sistemi cok iyi degil gibime geldi. Eğer abs li bulursan ilk tercih o olsun.
Ayrıca 307 de kullandım ama virajlara o kadar guvenli gireceğimi zannetmiyorum.
Kısaca Corsa 1.7 seni pek uzmez sadece Vergi dairesinin onunde biraz uzer ama Vergini odedikten sonrada o paranın hakkını verir , şahlanır. Birde ders olsun bana 1.6 nın altında dizel araç kullanmam.
Aracı agresif kullanırsan normal yakar ama yok ben satte 90 ile 5. viteste giderim diyorsan ibre bozuk zannedersin.
-
1.7dti dizel 75 BG
1.3 dizel 70 BG.
Fark yokki...
Ayrıca 1.3 olan CDTi...
Kesinlikle daha az yakan daha iyi bir motor. 1.7 dti daha sesli bir motor...
1.7 si olanlar şimdi 1.3 e geçiyor...
Ayrıca 1.7 ler 3 kapı hekese gitmez... -
Corsa 1.7 DTI -------- Corsa 1.3 CDTI
Silindir Çapı 79 mm 69 mm
Silindir Yüksekliği 86 mm 82 mm
Motor Hacmi 1686 CC 1248 CC
Maksimum Tork 165 NM 1800/ 3000 170 NM 1750/2500 DV/DK
0-100 km hızlanma 13.5 sn 14.5 sn
Maksimum Hız 170 165
Yakıt Tuketimi 4.7 lt 4.5 lt
ortalama
aralarındaki farklar bunlar.. Tabi 1.3 ler yeni nesil common rail dizel kullanıyorlar. Ama bunların hepsi kağıt ustundeki veriler.
En iyi kullananlar bilir. Ben 1.7 DTI kullanıcısı olarak aractan memnunum 1.3 almayı bi ara dusundum ama simdi hayatta almam.
Birde ne zaman servise gitsem muhakkak bir 1.3 serviste oluyor ve sorunu kronik olan direksiyon kutusu problemi... 1.3 u olupta direksiyon kutus değişmeyen varmı , varsa lutfen yazsın merak ediyorum.
-
quote:
Orjinalden alıntı: mastertr
corsa 1.7 dti şu anki aracım. 1.3 cdti ise 3 gün sınırsız km testinde kullandım.
Önce vergiler:
1.7 DTI yıllık 778 YTL
1.3 CDTI yıllık 278 YTL
Performans:
1.7 DTI düşük devirlerde daha yüksek performanslı
1.3 CDTI yüksek devirlerde daha yüksek performanslı
Yakıt tüketimi:
Eğer performanslı kullanırsanız 1.3 daha fazla tüketiyor. Ama düşük devirlerde ve sakin giderseniz 1.3 çok iyi.
ben uzun yolda merak ediyorum corsa gibi arabaları
uzun yolda nasıl güvenlik bakımından
güzel hızlanıyor mu
yani eğer büyük sınıf araçlarla karşılaştırman gerekse ne dersin? -
quote:
Orjinalden alıntı: Cebbo
Maksimum Hız 170 165
ortalama
aralarındaki farklar bunlar.. Tabi 1.3 ler yeni nesil common rail dizel kullanıyorlar. Ama bunların hepsi kağıt ustundeki veriler.
En iyi kullananlar bilir. Ben 1.7 DTI kullanıcısı olarak aractan memnunum 1.3 almayı bi ara dusundum ama simdi hayatta almam.
Birde ne zaman servise gitsem muhakkak bir 1.3 serviste oluyor ve sorunu kronik olan direksiyon kutusu problemi... 1.3 u olupta direksiyon kutus değişmeyen varmı , varsa lutfen yazsın merak ediyorum.
o kronik direksiyon kutusu problemi 1.7 lerde de var, çünkü o sorun yeni kasa COmbo ve Corsa larda var.
Artık yok.
Ama sorun şu direksiyon dan tıkırtı geliyor falan, ve bunun için adamlar garantiden direksiyon kutusu değiştiryorlar maliyeti çok yüksek bir parça.
Aynı sorun yeni Megane da da varmış, tıkırtılar geliyormuş ama servise gidince yok o sorun değil falan diyorlarmış tabi Opel farkı
-
Evet cok gozel bir soru...
Oncelikle her araçta olacağı gibi iyi bir sofor lazım..
Daha sonra bu araç ile ortalama 160 - 175 - 180 civarında 120 km otobanda cok rahat gidiyorum. Bu aracın tek derdi devrini bulması.. Ondan sonra yolu yer...
Hararet felan yapmıyor.. Ayrıca yakmadığım mazotta cebinde kalıyor. Sırf saate 40 km daha fazla yağacağım diye ust sınıf bir araç almam cunku zaten yollar elverişsiz.
Bir büyük sınıftan avantajları ;
Az yakıt tuketir , Sehir icine girince sanki sehir dısında cok masum gitmiş gibi gorunur. Dediğim gibi dizel olduğu icin devrini bulmadan surat yapamazsın.
Dezavantajları ;
Eğer iyi bir sofor değilsen ve cesaretin yoksa bu tip araçlarla hızlanmak makul deil. Orneğin bu aracla saatte 180 km hızla git ve 90 km hızla giden bi kamyonu solla bakalım sole 1 metre sol - sağ yaparsın. Bir ust sınıfına gore cok guvenli deil yani..
Bu tip araçlarla yapacağın şu ;
90 -100 km sabit hızla son viteste gideceksin. Yani araç 2000 devir civarında yol alacak. Boşta gibi gidecek. Yakıttan tasarruf edeceksin. Ayrıca ust sınıf bir aracın dizeli 34 bin YTL civarından başlarken bu arac bana sadece 18.000 YTL civarına mal oldu sıfırı.. E artık o kaar da fark olacak.
-
5 kapı 2003 modeli olsa ben alırdım çünkü fiyatları uygun 1.7 lerin -
quote:
tabi Opel farkı
Gerçekten bu konuda sana katılmamak elde deil. Benim aracında marş dinamosu yandı. Garantinin bitmesine tam 1 hafta kala... Belki başka firma olsa beni sallardı. ama adamlar araba yurumediği icin ilk olarak tamir edilmesi gerektiğini dusunduler ve aracımı pazar akşamından servise aldılar. Pazartesi gittiğimde ise hic bir ucret talep etmeden parcayı degistirdiler. Helal olsun adamlara...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cebbo -- 5 Eylül 2005, 15:14:22 > -
quote:
Orjinalden alıntı: antiochos
5 kapı 2003 modeli olsa ben alırdım çünkü fiyatları uygun 1.7 lerin
Bende başta bole dusunuyordum. Ama 5 kapıda on kapı mesafesi cok dar. Ben 1.85 - 85 kiloluk adamım. 3 kapılının kapısı daha buyuk. Daha hoş bir hava veriyor. -
quote:
Orjinalden alıntı: Cebbo
Maksimum Hız 170 165
ortalama
hocam çok güsel yazmışında bi de araçların gücünü belirtseydin hp cinsinden
-
1.7 74 hp
1.3 70 hp
Bu arada 2003 1.7 DTI aracımı nakit ihtiyacım nedeniyle bugün sattım. -
kaça sattın? -
16.500 YTL 51.000 km -
bencede corsa 1.3 1.7 den daha avantajlı bir araç
ayrıca skoda fabiayı da öneririm .
walswagen teknolojisi sadece kasa skoda görünümünde.
benzinli skodayı kullananlar lpg li araçlar gibi yaktığını söylüyor. dizelini sen düşün
Benzer içerikler
- toyota auris 1.4 d-4d otomatik
- 1.5 ecoblue motor nasıl
- dizel rölanti devri kaç olmalı
- ticari aracı hususiye çevirme
- renault clio debriyaj ayarı nasıl yapılır
- togg araba fiyatları
- dacia elektrikli
- citroen fiyat listesi 2025
- huawei maextro s800
- seat leon phev
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X