ya ben bir şey soracağım COrsa kullananlara: ben bir kullanandan şöyle bir şikayet duydum başkalarından duymamıştım ; aracın her tarafından ses geliyor çok konforsuz falan diyordu doğruluk payı nedir? Bu aracın konforu nasıldır??
quote:
Orjinalden alıntı: mastertr
1.7 74 hp 1.3 70 hp
Bu arada 2003 1.7 DTI aracımı nakit ihtiyacım nedeniyle bugün sattım.
hmm bir arkadaşla kalkmak istedi de corsa onun için sordum ama 74hp le 1.7lik flasha rakip olamaz
1.7 Flash a çoğu araç rakip olamaz ya. O deli bir araç çoğu spor otomobilin eline verir. Corsa nın bi avantajı turbo olur o kadar. Ya 1.4 Reno 9 bile çok efsaneler yapmış araç draglarda Ben zamanında 1.7 FFlash çok istemiştim ama o tam takla atmalık araba çok atraksiyonlu yol tutuş yok direk takla var.
quote:
Orjinalden alıntı: antiochos
1.7 Flash a çoğu araç rakip olamaz ya. O deli bir araç çoğu spor otomobilin eline verir. Corsa nın bi avantajı turbo olur o kadar. Ya 1.4 Reno 9 bile çok efsaneler yapmış araç draglarda Ben zamanında 1.7 FFlash çok istemiştim ama o tam takla atmalık araba çok atraksiyonlu yol tutuş yok direk takla var.
ewt yaff o 1.4broadway bile acaip 3.vitese kadar kafa kafaya gitmişti 1.6astra yla gerçi astracı şimdi subaru aldı ama flashla geçen kalktı(yanlış anlaşılmasın ben flashın içindeydim)deli gibi fırlıyo alet ama onunda ömrü 1. ve 2.vites 3te bitiyor flash kullananların en büyük fantezisi de araca broadway şanzımanı taktırmak
dizel araçların kalkışta bir özelliği yok malesef... Çünkü turbo 1850 rpm de devreye giriyor ve asıl o zaman uçuşa geçiyor:)
Ama 1.6 benzinli (istisnalar hariç) arabaların çoğuna nal toplatır yokuşta...
Konfor konusunda ise şunu söyleyebilirim; 3 kapı 1.7 DTI ler hep ticariden dönüştürüldüğü için konfordan biraz noksan ama abartı bir durum yok.
hocam çok güsel yazmışında bi de araçların gücünü belirtseydin hp cinsinden
Hemen uzerinde antiochis yazdığı icin tekrar yazma gereği duymadım.
quote:
Orjinalden alıntı: muallim35
bencede corsa 1.3 1.7 den daha avantajlı bir araç ayrıca skoda fabiayı da öneririm . walswagen teknolojisi sadece kasa skoda görünümünde. benzinli skodayı kullananlar lpg li araçlar gibi yaktığını söylüyor. dizelini sen düşün
1.3 ve 1.7 hangisini kullandın ?
quote:
ya ben bir şey soracağım COrsa kullananlara: ben bir kullanandan şöyle bir şikayet duydum başkalarından duymamıştım ; aracın her tarafından ses geliyor çok konforsuz falan diyordu doğruluk payı nedir? Bu aracın konforu nasıldır??
Valla bi tek orası sakat zati... konfor diye bişey yok. Kendimi kamyon suruyor gibi hissediyorum bazı ama bi bakıyorum turbo devreye girince diyorum ha taksiymiş bu....
@cebbo Ya bunun süspansiyonları Astra G nin geliştirilmişi daha iyisi diye biliyordum ben, o kadar da konforsuz mu ya kamyon sürüyormuş gibi hissediyorum ne demek
Ya ben o zaman başka araba bakayım ben bindim buna ama , şimdiş taa Acıbadem e gidip bizim arkadaşın arabayı kullansammı ne yapsam ya? Astra dan inip eşşeğe binmek olmasın bizimki?
Kamyon gibi dediğin , yani üst sınıflara göre mi yani diyorsun hangi aracı alsan aynı bu sınıfta mı yoksa Corsa harbi konforsuz sağından solundan ses gelen bir araç mı? Almam vallahi konforsuzsa babam beni Fezaya yollar Astrayı satıp bunu aldın diye, hoş gerçi Corsa alınca kendine yeni araba alana kadar yani en az 1 sene arabanın direksiyonu başına geçemeyecek ama genede vurur beni Ekonomi ekonomi dedin gözüm gibi baktığım arabamı sattırdın bana falan dicek Yav biz test sürüşü yaptık buna süper gelmişti
Sadece CorsaVAN için geçerli bu konfor eksikliği... Onunda sebebi araç ticari amaçlı yapılmış, yük taşımak için sert süspansiyon var. Haliyle konforu etkiliyor. Bana soracak olursanız çokta abartı değil...
Bunun dışındaki corsa modelleri yani 4 kapılı modeller gayet konforlu ve sessiz...
quote:
@cebbo Ya bunun süspansiyonları Astra G nin geliştirilmişi daha iyisi diye biliyordum ben, o kadar da konforsuz mu ya kamyon sürüyormuş gibi hissediyorum ne demek
Ya ben o zaman başka araba bakayım ben bindim buna ama , şimdiş taa Acıbadem e gidip bizim arkadaşın arabayı kullansammı ne yapsam ya? Astra dan inip eşşeğe binmek olmasın bizimki?
Kamyon gibi dediğin , yani üst sınıflara göre mi yani diyorsun hangi aracı alsan aynı bu sınıfta mı yoksa Corsa harbi konforsuz sağından solundan ses gelen bir araç mı? Almam vallahi konforsuzsa babam beni Fezaya yollar Astrayı satıp bunu aldın diye, hoş gerçi Corsa alınca kendine yeni araba alana kadar yani en az 1 sene arabanın direksiyonu başına geçemeyecek ama genede vurur beni Ekonomi ekonomi dedin gözüm gibi baktığım arabamı sattırdın bana falan dicek Yav biz test sürüşü yaptık buna süper gelmişti
Ya abi senin astra model ne ? gerçi ne model olursa olsun Astra gibi konfor bekleme .. Ya takoz gibi araba değil yalnız onu soliyim. Bu aractan sağdan soldan pek ses gelmez desem yalan olur ama sunu unutma tum opel lerde olan bir hastalık var. Ses yalıtımları cok iyi degil. Gecen gun abimin 307 e bindim ışıklarda durunca motor stop etti sandım. baktım çalışıyormuş
Yani opellerin genel hastalığı bu.. Amna sana sunu soliyim dizelde en iyi motorda Opel de bence... Servise goturdugum ustamız var. Ona gore VW ama onunda fiyatları fahiş. 1.7 TDI guclu motor , Hele euro dizelde kullanırsan daha sessiz.. Ayrıca 180 yap istersen arada bir gobekleri sıfırdan don arkandada bir megan varsa azı sulansın ulan corsa nası dondu diye.. Bi megan ozenimştide bu donuse en son diğer kaldırımı yalamıştı... Yani seni uzmez bab... biz 4 kişi 800 km yol yaptık.. Gerçi hiç bi rahatsızlık duymadım valla... Eğer bu sınıfta bir araç dusunuyorsan Corsa al derim. Yalnız hatırlatayım ben dizelciyim yani beniznliler icin bi şey diyemem. Ama sınıfında alınabilecek dizel bu....
ya ben gene de Corsa alacam kısmetse ya , bizim arabaya talip çıktı aracını satınca alacakmış hayırlısı. Bu arada bizim araç AStra G
Anti al abi.. korkma.. bu araba yuzunu kara çıkarmaz. Benim kamyon suren Tır suren Otobus suren arkadaşlarım var. Bu arkadaşların hepside tam not verdi araca... Ayrıca pederde tam not verdi. Bisiklet gibi bin.. Az yakar 5. viteste 90 nı unutma uzun yolda... Ayrıca petrolude unutrsun.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme