Şimdi Ara

Opel - CASCADA !!! (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
261
Cevap
0
Favori
8.973
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar birşey dikkatimi çekti; bu aracı tenteli olduğu için eleştirenler var.

BMW'in en üst seri cabrio aracı olan M6 cabrio tentelidir.
    AUDI nin cabriolarına bakın, hepsi tentelidir.
    Ford MUSTANG cabrio tentelidir.

yani üst sınıf cabrio araçlar büyük çoğunluğu tentelidir.
    bu bir eksiklik değil, aksine tercih meselesidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zulu1616

quote:

Orijinalden alıntı: maghapas

fiyatı görünce bağırarak güldüm ahah

edit: almanya fiyatı 25bin euro = 62bin lira. Opel Türkiye'nin keriz avı başka bişi diil..

Hocam senin devletin uyguladığı ÖTV oranından haberin yok sanırım?

tüm taşıtlar 1600cc ye kadar %40 daha pahalıdır bizde çünkü 1600cc'ye kafar %40 ÖTV farkı alır devlet. (%18 KDV de ÖTVden bağımsızdır, ayrıca alınıyor zaten)
    Hatta 1600 - 2000cc arası araçlara %80 ÖTV ilave edilir.
    2000cc üstünü ne ben söyleyeyim ne siz duymuş olun... kalp dayanmaz :)

Opellik bir durum yok yani, yurtdışıyla olan fiyat farkı devletin uyguladığı yüksek vergi yüzünden...

diğer 1.6 motor araçlarda bu kadar fiyat farkı yok ama? opel astra almanya ve türkiye fiyatları arasında sadece 2bin euro fark var?

• quote:

quote:

quote:

edit: almanya fiyatı 25bin euro = 62bin lira. Opel Türkiye'nin keriz avı başka bişi diil..

tüm taşıtlar 1600cc ye kadar %40 daha pahalıdır bizde çünkü 1600cc'ye kafar %40 ÖTV farkı alır devlet. (%18 KDV de ÖTVden bağımsızdır, ayrıca alınıyor zaten)

Opellik bir durum yok yani, yurtdışıyla olan fiyat farkı devletin uyguladığı yüksek vergi yüzünden...

diğer 1.6 motor araçlarda bu kadar fiyat farkı yok ama? opel astra almanya ve türkiye fiyatları arasında sadece 2bin euro fark var?

Evet güzel bir soru. Genellikle otomobil firmaları ihracat yaptıkları ülkeler için anahtar teslim fiyatını hesap ederek satış fiyatı belirtiyorlar.

Yani bu otomotiv firmaları KDV'den başka ekstra vergi (örneğin ÖTV) uygulayan ülkelere otomobilleri kendi yurt içine sattıkları bayi fiyatının bile daha altında bir fiyatla beyan ediyorlar. Bu sayede de o ülkelerin piyasasındaki rekabeti artırıp yüksek satış rakamlarına ulaşmayı hedefliyorlar. Genelde bu yüzden yurtdışında standart olan donanımlar çoğu zaman bize opsiyon adı altında ekstra parayla iteleniyor. (opel markasını kastetmiyorum genel konuşuyorum)
    Birde yüksek servis ve yedek parça karlarıyla zaten uzun vadede bu farkı kat be kat ortadan kaldırıyorlar.

Ayrıca Türkiye başlangıç satış fiyatı yaklaşık 42300 TL olan opel astra aracın %40 ÖTV miktarını kabaca hesaplarsak 12bin TL. Fakat almanya satış fiyatından sadece 2bin euro yani 5000 TL daha pahalı olmasının yegane nedeni opelin insiyatif alarak kendi ülkesinden daha düşük satış bedeliyle ülkemizde satışa sunmasıdır.

Aslında burada otomobil firmalarının satıştan elde ettikleri karı düşerken devletin aldığı para artmış oluyor ve fiyatlar 3 aşağı beş yukarı tüm avrupa ülkelerinde aynı anahtar teslim satış rakamları sağlanmış oluyor.

Ancak bu bahsettiğim olay rekabetin yüksek olduğu ve yüksek satış rakamı beklenen orta sınıf araçlar için geçerli maalesef.

• Otomobil genelde amma da çok 17 yaşında forumdaşımız varmış haa. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: çapultra
    ...

İsim değişikliği süper olmuş Çağrıcım. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: haluk 23

Otomobil genelde amma da çok 17 yaşında forumdaşımız varmış haa. :)

keşke 17 yaşında kalabilseydik hemşerim haluk abi
    ah seneler
  • quote:

Orijinalden alıntı: SAİM.

quote:

ah seneler

Saim hocam bu yaşlardayken pek kıymeti anlaşılmıyor.Adım gibi eminim gelecekte bende özleyeceğim;ama insan sahip olduğu şeyin kıymetini bilemiyor...

Balıkesir'den selamlar

• quote:

Orijinalden alıntı: Yavuz.

quote:

Orijinalden alıntı: SAİM.

quote:

ah seneler

Saim hocam bu yaşlardayken pek kıymeti anlaşılmıyor.Adım gibi eminim gelecekte bende özleyeceğim;ama insan sahip olduğu şeyin kıymetini bilemiyor...

Balıkesir'den selamlar

yaşının kıymetini bil
    yat kalk .... hop ordayız

neyse konuyu bulsndırmayalım

memlekete selamlar

• Otomobil genelde amma da çok hemşehrim varmış haa. :)
  • Saim hocam elimden geldiğince kıymetini bilmeye çalışıyorum.Değerli tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim.

@haluk 23

Haluk abi,sizlerle memleketimizde buluşup sohbet etmeyi çok isterim.İnşallah ileride böyle bir organizasyon meydana gelir..

Selamlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: linkin_park20

Katiliyorum cok sacma bi araba. Astranin tavani kesmisler millete gazlamaya calisiyorlar. Benim milletim bu oyuna gelmez.

katılıyorum. halbuki astra hb ve insignia tasarımlarıyla, uygun fiyatlarıyla opel çok gözüme girmişti taa ki cascada'ya kadar
  • quote:

Orijinalden alıntı: hasanmerto

-Cabrio araçların ağır olması normal, koskoca bir mekanizma var araçta, fazladan yük...

-Araç bir şaheser, millet CLA'ya bayılıyor, A serisine bayılıyor ben dahil, bu araç her yönüyle o araçların hepsinden kaliteli... Harika...

-Türkiye koşullarında 1.6 170HP yeterli... 2 litre dizel motor da var... 0-100 9.9 saniye ama, 50Km ile giderken aracın tavanı 17 saniyede kapanıyor...

Daha performanslı araçlar için adres Amerika...

Cascadanın başka bir iyi noktası, kompakt sınıftan bozma araçlara nazaran , Cascada da arka koltuklarda gerçekten yaşanabilecek bir alan var... Cidden büyük geniş bir araç...

Ayrıca hedef kitlesi siz değilsiniz , daha orta-üst segmente hitap ediyor... Çok büyük satışlar düşündüklerini sanmıyorum. Zengin olsam, hevesimi almak için alır binerim...

+1

• quote:

quote:

quote:

quote:

Evet güzel bir soru. Genellikle otomobil firmaları ihracat yaptıkları ülkeler için anahtar teslim fiyatını hesap ederek satış fiyatı belirtiyorlar.

Yani bu otomotiv firmaları KDV'den başka ekstra vergi (örneğin ÖTV) uygulayan ülkelere otomobilleri kendi yurt içine sattıkları bayi fiyatının bile daha altında bir fiyatla beyan ediyorlar. Bu sayede de o ülkelerin piyasasındaki rekabeti artırıp yüksek satış rakamlarına ulaşmayı hedefliyorlar. Genelde bu yüzden yurtdışında standart olan donanımlar çoğu zaman bize opsiyon adı altında ekstra parayla iteleniyor. (opel markasını kastetmiyorum genel konuşuyorum)
    Birde yüksek servis ve yedek parça karlarıyla zaten uzun vadede bu farkı kat be kat ortadan kaldırıyorlar.

Ayrıca Türkiye başlangıç satış fiyatı yaklaşık 42300 TL olan opel astra aracın %40 ÖTV miktarını kabaca hesaplarsak 12bin TL. Fakat almanya satış fiyatından sadece 2bin euro yani 5000 TL daha pahalı olmasının yegane nedeni opelin insiyatif alarak kendi ülkesinden daha düşük satış bedeliyle ülkemizde satışa sunmasıdır.

Aslında burada otomobil firmalarının satıştan elde ettikleri karı düşerken devletin aldığı para artmış oluyor ve fiyatlar 3 aşağı beş yukarı tüm avrupa ülkelerinde aynı anahtar teslim satış rakamları sağlanmış oluyor.

Ancak bu bahsettiğim olay rekabetin yüksek olduğu ve yüksek satış rakamı beklenen orta sınıf araçlar için geçerli maalesef.

anladım, cevabınız için teşekkürler.

• quote:

quote:

...

İsim değişikliği süper olmuş Çağrıcım. :)

Eyvallah abi,nerelerdesin yav
  • quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

quote:

Orijinalden alıntı: muharrem.05

Bugun Opel Mar i aradim incelemek icin arac var mi diye gelmeden 1.6 Sidi otomatik satilmis.

Bu araci senin chip li Leon un belki 0-100 de gecer ama o keyifi vermeyecegi kesin bence sen en iyisi Astra 1.4 turbo ile ugras kendi sikletin daha mantikli olur.
    Bu arac oyle araclar ile kiyaslanmis ki hayret edici

Prensip geregi opel'le yurumuyorum ben

Disime gore arabasi yok

Gel dişlerini düzelticem ben senin Opel'le

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

quote:

Orijinalden alıntı: muharrem.05

Bugun Opel Mar i aradim incelemek icin arac var mi diye gelmeden 1.6 Sidi otomatik satilmis.

Bu araci senin chip li Leon un belki 0-100 de gecer ama o keyifi vermeyecegi kesin bence sen en iyisi Astra 1.4 turbo ile ugras kendi sikletin daha mantikli olur.
    Bu arac oyle araclar ile kiyaslanmis ki hayret edici

Prensip geregi opel'le yurumuyorum ben

Disime gore arabasi yok

Gel dişlerini düzelticem ben senin Opel'le

Olur abi

Yeni kullanici adin 10 numara olmus

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• O araç cabrio bir araç. Madem bilmiyosun açıklayım. Bilmemek değil öğrenmemek ayıp. Ha öğrenememekte var o ayıp değil o ayrı..
    Cabrio araçların mantığı keyiftir. O araca bırak 1.6 170 hp yi 1.4 140 koysalar bile satılırdı. Hiç sordun mu kendine insignia ya bile tam anlamıyla otomatik koymayan bu firma bu araçları neden otomatikle donattı? çünkü keyiftir. Bir elin direksiyonda bir elin puroda olur sende yanındaki hatunun, havanın, güneşin, müziğin, yolun keyfini çıkarırsın. Işıklarda kapışan kuşçu arkadaşlarının 20 posta driftinde kazanamayacağı karizmayı sen insanların yanında usulca güneş gözlüğüyle geçerken kazanırsın. Sen kazanırmısın onu bilmem.

Bu araçlarda motor performansı önemli değildir hele hele ne kadar yaktığı hiç önemli değildir. Bu keyifte, bu kalitede, bu motor gücünde bir araç kullanıyorsan sonuçlarınada katlanacaksın. Hem karnım doysun hem pastam dolsun.. Yok ya! Millete artistlik yapıcam diye bu araçlardan PSA grubu motorların ortalamasını bekleyemezsin.

• 1.6 SIDI 200 beygir 300 Nm tork geliyor

Opel - CASCADA !!!

•  Opel - CASCADA !!!
  • Vay arkadaş konunun açılış amacına bakar mısın... Konuyu açandan tut, fanatizmi doruklarında yaşayıp markaya çamur atma eğiliminde olanlar sanki ışıklarda Cascadayla kalkışta madara olmuş gibi konuşup durmuşlar daha aracı görmeyenler. Görmelerini geçtim üretim ve kullanım amacını bilmeyenler yok aktarmasıymış yok ağırlığıymış yok mühendisliği vasatmışta mış mışta mış mış... Yahu geçin şu işleri Leonla içinden geçermiş 100-200 dene bakim Cascada altından girip üstünden çıkmıyor mu...
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.