Şimdi Ara

Opel - CASCADA !!! (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
261
Cevap
0
Favori
8.971
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mikoli88

quote:

Orijinalden alıntı: Anro

quote:

quote:

Tasarım süper.

Ama araçtan beklenen performans hhayal kırıklığı. Zaten kalite konusu aynı astra ve insignia ile sunulmuş araç.

1.4 TSI 160 PS bu 2 motora arka plaka her türlü okutturur ağırlık aynı olsa bile. Yani opel performans olarak çok zayıf besleyemiyor aracı.

Bide bir arkadaş sürekli '' O markada böyle araç varmı '' felan diye laf atıyor sadece .
    Vw'de böyle cabrio var hemde 2 tane '' Vw Golf CABRİO ve Vw Der Eos '' buda link : http://www.volkswagen.de/de/models.html

Guldurdun daha hangi araç hangi segmntte rakipleri kim bilmıyorsun.lutfen bilmeden yorum yapmayalım

Almanya fiyatlarına bakınca aynı fiyatlara sahip CABRİO araçlar. Bence sen bu konuya yaptığın saçma yorumlar ile daha konuşma.

Hayırdır.?

Yoksa sende bu aracı golf cabriolet rakibi olarak görmüyormusum.?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: The Division Bell

quote:

Orijinalden alıntı: tahirismaileren

aracın iç ölçülerini daha dikkatlı inceleyin,
    BMW veya Mercedes cabriolardan daha dar değil bu araç,
    bu araca plaka okutacağı söylenen sedan araçlardan dahi daha geniş iç hacme sahip bir araç.

Araç, E segment bir otomobil olan E Serisinden bile 5 santim daha geniş ve onunla aynı uzunlukta.

Üzerine daha da konuşmaya gerek yok sanırım. Boyutları 3 serisi ile mukayese dahi edilecek türden değil. Yani araç bırakın D yi, E segment araçlardan bile daha iri.

E Class : 178cm
    Cascada:183cm

Bu boyutlara rağmen hala daha araç neden bu kadar ağır diye ötüp duruyor millet. Akıl alır gibi değil.

bu mesaj guncel, ustlerde dursun soru isareti olanlar icin

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Source

quote:

quote:

Hocam bu ikisi arasında bence Astra kat kat daha estetik görünüyor tabi zevkler ve renkler diyorum

Opel - CASCADA !!!
     Opel - CASCADA !!!

Şimdi bu fotoğrafta opel daha canlandırılmış + deri koltuk gözünü alıyor.

Tasarım göreceli. Olaya gelelim ben sana teknik verileri verdim. Aracın rakipleri ortada. Opel aktarma ve motor konusunda çok zayıf marka. Ama tasarım harika.

Rakipleri arasında olan BMW 320d 8.4 saniyede Cascada 2.0 195HP BiTurbo 9.4 saniyede hızlanıyor.

Sana aracın Almanya'da sunulan fiyatını verdim. Aynı fiyata yakın ve rakip araçlar. Golf cabriolet daha hızlı bundan demek ki rakibi. Yani opel rakip olarak ilk önce Golf cabriolet'i geçsin. Boşa nefes tüketme. :)

Honda Crx del Sol hepsinden hızlı hocam.O zaman hepsinin rakibi? Yapmayın hocam 0-100 ile rekabet mi olur

Aynı şekilde fiyatlandırma ile de birbirine rakip olmaz.Örneğin cruze b segmenti fiyatında...

Araca gelince,aslında gayet güzel.Fiyatlandırma konusunda sıkıntı göremiyorum.Tasarım,donanım olarakta iyi.Her ne kadar e cabrioya rakip olmadığını düşünsem de, ufak olan cabrio pazarında kendine yer bulur.
    Arabanın bence eksileri;daha hafif olabilirmiş(softtop için biraz yüksek).Bununla beraber performans biraz daha iyi olabilirmiş.Ayrıca hardtop olsa daha iyi olabilirmiş.Onun haricinde beğendim.

• quote:

Orijinalden alıntı: HondAta

E serisi nerden cascada'nın rakibi oluyor yahu ? Kim uyduruyor bunları ?

E serisinin cascada ile aynı kg'da olması , opel'in başarısızlığı , siz tutuyorsunuz e250 cabrio gerçekten rakibiymiş gibi karşılaştırıyordunuz bide.

Performansı kötü diye almam tabi niye alayım ki ? O kadar paraya bana daha çok şey sunan Julyet QV varken hemde ?

sen hatchback arabayla cabrio arabayi karsilastiriyosun ben e250 ile karsilastirmisim cok mu:)

madem oyle tamam peugeot 308cc ile de kiyaslayalim. 1.6thp 156 tiptronik 0-100 9,8 saniye , agirlik 1530kg. astranin 100 kg fazlasi var ama boy olarak daha uzun cascada onu da es gecmemek lazim. zaten performans degerleri hemen hemen ayni.

giulietta nin ustu mu aciliyo? on gogsu komple deri mi kapli? ikisini nasi kiyasliyosunuz anlamiyorum, bana 100.000tl CABRIO ve sifir km daha iyi baska bi araba gosterin tamam diyecegim.

• kimse kendini kandırmasın bu araç d segmenti fln değil. Hele ki 3 serisi cabrio (yeni adıyla 4 serisi) ya da e serisi cabrio'nun rakibi hiç değil. Sırf boyu uzun diye segment atladığını sanıyorsanız o zaman linea c segmenti, fluence d segmenti, superb'de e segmenti olur. Marka pazarlama stratejisi olarak daha çok para kazanmak için astra cc olan ismi değiştirip cascada koyup bu araba üst segmentte diyenbilir ama biz kullanıcılar olarak bize her empoze edileni kabul mu etmemiz lazım. Biraz mantıklı düşünüp sorgulayıp kendi kararımız kendimiz vermeliyiz. Bu aracın rakibi olsa olsa Bmw 2 serisi cabrio olur.

Opel - CASCADA !!!

• quote:

Orijinalden alıntı: Yavuz.

quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam bu ikisi arasında bence Astra kat kat daha estetik görünüyor tabi zevkler ve renkler diyorum

Opel - CASCADA !!!
     Opel - CASCADA !!!

Tasarım göreceli. Olaya gelelim ben sana teknik verileri verdim. Aracın rakipleri ortada. Opel aktarma ve motor konusunda çok zayıf marka. Ama tasarım harika.

Rakipleri arasında olan BMW 320d 8.4 saniyede Cascada 2.0 195HP BiTurbo 9.4 saniyede hızlanıyor.

Sana aracın Almanya'da sunulan fiyatını verdim. Aynı fiyata yakın ve rakip araçlar. Golf cabriolet daha hızlı bundan demek ki rakibi. Yani opel rakip olarak ilk önce Golf cabriolet'i geçsin. Boşa nefes tüketme. :)

Honda Crx del Sol hepsinden hızlı hocam.O zaman hepsinin rakibi? Yapmayın hocam 0-100 ile rekabet mi olur

Aynı şekilde fiyatlandırma ile de birbirine rakip olmaz.Örneğin cruze b segmenti fiyatında...

Araca gelince,aslında gayet güzel.Fiyatlandırma konusunda sıkıntı göremiyorum.Tasarım,donanım olarakta iyi.Her ne kadar e cabrioya rakip olmadığını düşünsem de, ufak olan cabrio pazarında kendine yer bulur.
    Arabanın bence eksileri;daha hafif olabilirmiş(softtop için biraz yüksek).Bununla beraber performans biraz daha iyi olabilirmiş.Ayrıca hardtop olsa daha iyi olabilirmiş.Onun haricinde beğendim.

Hocam aslında ben 0-100 ve fiyatı sadece rakip olmanın bir parçası olarak söyledim. Bu aracı sizde e modeline rakip görmüyorsunuz bende katılıyorum. Şimdi bu aracın rakibi ortada.
    Bazı arkadaşlar boyutlara göre sınıflandırmış, bunları göz önüne alırsak benim karşılaştırmam mantıksız asla olamaz. Opel sadece kendini ve sevenlerini kandırmış...

• Neyse hocam ilk defa duydum böyle bir karşılaştırma biçimi yorum yapmayayım konu uzamasın.Ama mantıklı olmadığını söylemeden geçemeyeceğim.

Bence ortada kandırmalık bir durum yok.Ha derseniz aynı kütlenin yanında araçta hardtop olsaydı.O zaman ballı kaymak olurdu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HondAta

Vay be D segmentiymiş cascada. İnsignia ile aynı platform mu yani bu araç şimdi ? Yoksa astra platformu mu ?

Neyse bu daha da kötü , d segment ama içi boş ne yazık ki.

dostum ilk mesajdan şu mesaja kadar okudum,daha fazla saçmalamana dayanamayacağım için.

Resmen s.çmışsın sıvıyorsun yani, bilmeni istedim.
  • Aslında konuya yorum yapmayacaktım neden diye sorarsanız yaşım 17 ve birçoğunuz ergen,çocuk vs. diyeceksiniz ama dayanamadım ve otomobil genel bölümüne ilk yorumumu yapıyorum ve yaşım ilerleyinceye kadar yorum yapmayacağım bu ergen,çocuk muhabbetini yapan,aklın yaşta olmayıp başta olduğunu anlamayanlardan dolayı.
    Konu sahibi arkadaşın Opel markası ile bir sıkıntısı olduğu apaçık ortada.Sürekli bir aşağılama çabaları içerisinde.
    Aracın ağırlığından bahsediyor ama bilmiyor ki araç için bu ağırlık normal.
    Ağzına dolamış bir kere 0-100 olayını ısıtıp ısıtıp yeniden piyasaya sürüyor.Aracın ağırlığı ortada motor gücü ortada ne bekliyordun ki?
    Ayrıca örnek olsun diye birde karşılaştırma vereceğim biliyorum ikiside farklı sınıftalar fakat(biri sedan diğeri coupe) ağırlık ve motor olarak yakınlar

-Mercedes Benz E180
    Ağırlık:1645 kg
    0-100:9.6 sn
    Şanzuman:7G-TRONİC

-Opel Cascada
    Ağırlık:1733 kg
    0-100:9.9
    Şanzuman:Active select

Gördüğünüz gibi şanzumanlar arasındaki fark dağlar kadar olsada(Opelin şanzumanı Tork konvertörlü) 0-100 de öyle büyük bir fark yok.

İyi forumlar.

• 17 yaşındasın ama herşeyin farkındasın
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Opel - CASCADA !!!
     Opel - CASCADA !!!

Performansa gore sinif belirlenmez hocam

• quote:

17 yaşındasın ama herşeyin farkındasın

Teşekkürler
    Ayrıca birşey daha ekleyeceğim konu sahibi bir ara Alfa Romeo Giulietta QV alırım diyerek iyice saçmalamış.
    Alfa Romeo Giulietta bir performans aracı ve 1.8 litrelik turbo 235 hp motora sahip olan ve ağırlığı sadece ve sadece 1320 kg olan bir araç.Elbette ki o araç daha performanslı olacak.Opel Cascadadan 65 hp daha güçlü ve 413 kg daha hafif
    Umarım Opel Cascadayı karalamak için mantıktan uzak yorumlar attığınızın farkına en kısa zamanda varırsınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HanDar05 -- 23 Temmuz 2013; 19:50:29 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Tasarım süper.

Ama araçtan beklenen performans hhayal kırıklığı. Zaten kalite konusu aynı astra ve insignia ile sunulmuş araç.

1.4 TSI 160 PS bu 2 motora arka plaka her türlü okutturur ağırlık aynı olsa bile. Yani opel performans olarak çok zayıf besleyemiyor aracı.

Bide bir arkadaş sürekli '' O markada böyle araç varmı '' felan diye laf atıyor sadece .
    Vw'de böyle cabrio var hemde 2 tane '' Vw Golf CABRİO ve Vw Der Eos '' buda link : http://www.volkswagen.de/de/models.html

Guldurdun daha hangi araç hangi segmntte rakipleri kim bilmıyorsun.lutfen bilmeden yorum yapmayalım

Almanya fiyatlarına bakınca aynı fiyatlara sahip CABRİO araçlar. Bence sen bu konuya yaptığın saçma yorumlar ile daha konuşma.

Hayırdır.?

Yoksa sende bu aracı golf cabriolet rakibi olarak görmüyormusum.?

Vw golf cabrio bu aracin yanina ne kalite nede sinif olarak yanina gelemez.

• Uzunluğa göre segment belirleyenler, bir laf vardır bildiniz mi?

Önemli olan boyutu değil, işlevidir.
  • Audi A5 ve Bmw 3 Cabrio ile kıyasında yanlış hatırlamıyorsam Cascada nın hemen her konuda başarılı özellikler sergilediği ancak Audi nin kalitesinin, Bmw nin de sürüşünün hala sınıfının en iyisi olduğu belrtilmişti, yani mukayesede Cascada nın ne kalitede ne de sürüşte premium modellerden ciddi fark almamış olması aracın sıradan özelliklerden fazlasını gösterdiğini ispatlıyor..
  • Cabriolet seçenekleri artacak yavaş yavaş. Tüm firmaların elinde artık yeterli performansa sahip 1.6 motorlar var. Ben şahsen BMW 2 serisi cabrionun 1.6 motorla geleceğinden eminim. Daha sonra Z4 de 1.6 seçeneğiyle gelecek. Mercedes de SLK'yı makyajlarken 1.6 seçeneğini ekleyecek. Yeni MX5 zaten 1.3 veya 1.5 motorla geliyor önümüzdeki yaz. Aslında cabriolet araç arkadan itişli olmalı bana kalırsa, Cascada biraz hantal ve önden çekişli olmasıyla sadece uzun yol kullanımlarında keyif verir. Arkadan itiş ise... Bilirsiniz işte.. Yaşım +35 ve biliyorum ki birazcık apaçilik erkekliğin olmazsa olmazıdır. Yalnız tasarıma 9/10

• Genç arkadaşım, bu forumda senin gibi gençlere saygımız sonsuz. Akıl yaşta değil baştadır. Yeter ki mantıklı yorumlar yapın ve karşınızdakine (büyük küçük farketmez) yorum yaparken saygınızı koruyun.

Yine senin yaşlarında olupta, otomobillerin sağlamlığını sorunsuzluğunu tartışan, sürüş dinamiklerini eleştiren daha hayatında otomobil kullanmamış yeni yetmeler var forumda. Yeter ki sen bunlardan olma.

Bu forumda çok bilgili ve değerli kişiler var. Bu kişilerin bilgilerinden, tecrübelerinden faydalan kendini geliştir.

Ayrıca bu başlıkta da gördüğün üzere Fanboylar hiçbir zaman sınır tanımıyor. Sen sen ol körü körüne marka fanatiği olma
  • quote:

Orijinalden alıntı: zulu1616

Genç arkadaşım, bu forumda senin gibi gençlere saygımız sonsuz. Akıl yaşta değil baştadır. Yeter ki mantıklı yorumlar yapın ve karşınızdakine (büyük küçük farketmez) yorum yaparken saygınızı koruyun.

Yine senin yaşlarında olupta, otomobillerin sağlamlığını sorunsuzluğunu tartışan, sürüş dinamiklerini eleştiren daha hayatında otomobil kullanmamış yeni yetmeler var forumda. Yeter ki sen bunlardan olma.

Bu forumda çok bilgili ve değerli kişiler var. Bu kişilerin bilgilerinden, tecrübelerinden faydalan kendini geliştir.

Ayrıca bu başlıkta da gördüğün üzere Fanboylar hiçbir zaman sınır tanımıyor. Sen sen ol körü körüne marka fanatiği olma

Önerilerinizi dikkate alacağım teşekkürler sağolun emek harcayıp tek tek yazdığınız için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HanDar05 -- 23 Temmuz 2013; 19:52:30 >

• Bugun Opel Mar i aradim incelemek icin arac var mi diye gelmeden 1.6 Sidi otomatik satilmis.

Bu araci senin chip li Leon un belki 0-100 de gecer ama o keyifi vermeyecegi kesin bence sen en iyisi Astra 1.4 turbo ile ugras kendi sikletin daha mantikli olur.
    Bu arac oyle araclar ile kiyaslanmis ki hayret edici

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muharrem.05 -- 23 Temmuz 2013; 19:50:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: muharrem.05

Bugun Opel Mar i aradim incelemek icin arac var mi diye gelmeden 1.6 Sidi otomatik satilmis.

Bu araci senin chip li Leon un belki 0-100 de gecer ama o keyifi vermeyecegi kesin bence sen en iyisi Astra 1.4 turbo ile ugras kendi sikletin daha mantikli olur.
    Bu arac oyle araclar ile kiyaslanmis ki hayret edici

Prensip geregi opel'le yurumuyorum ben

Disime gore arabasi yok

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.