Şimdi Ara

Opel - CASCADA !!! (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
261
Cevap
0
Favori
8.949
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

edit: almanya fiyatı 25bin euro = 62bin lira. Opel Türkiye'nin keriz avı başka bişi diil..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Talbot Lago -- 23 Temmuz 2013; 22:53:54 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aviator007

Öte yandan cabrioların normal modellerden ağır olduğu da otomobil dünyasında bir sabittir, şaşırmalar boşuna olmuş. Bu araçlarda tavan olmadığı için şasisi dikkate değer ölçüde takviye edilmiştir, ayrıca tente mekanizması da cabası. Neredeyse her coupe/cabiro kardeş modellerde cabrio daha ağırdır...

bunlar zaten tamam ayrıca unutulan bir nokta var,

bu araç çok uzun bir araç yukarıda bir arkadaş da yazmış,

E Class : 178cm
    Cascada:183cm

e serisinden bile 5cm geniş ve hemen hemen onunla aynı uzunlukta bir araç tabii ki C segment sıradan araçlardan daha ağır olacak, naylon poşetle uzatmıyorlar ya arabayı.

@_eRay

valla Drogba çoktan sipariş vermiş bile deniyor ama

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Beamer -- 23 Temmuz 2013; 23:01:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: maghapas

fiyatı görünce bağırarak güldüm ahah

edit: almanya fiyatı 25bin euro = 62bin lira. Opel Türkiye'nin keriz avı başka bişi diil..

Hocam senin devletin uyguladığı ÖTV oranından haberin yok sanırım?

tüm taşıtlar 1600cc ye kadar %40 daha pahalıdır bizde çünkü 1600cc'ye kafar %40 ÖTV farkı alır devlet. (%18 KDV de ÖTVden bağımsızdır, ayrıca alınıyor zaten)
    Hatta 1600 - 2000cc arası araçlara %80 ÖTV ilave edilir.
    2000cc üstünü ne ben söyleyeyim ne siz duymuş olun... kalp dayanmaz :)

Opellik bir durum yok yani, yurtdışıyla olan fiyat farkı devletin uyguladığı yüksek vergi yüzünden...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zulu1616 -- 23 Temmuz 2013; 23:39:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yalnız Yolcu

Aslında konuya yorum yapmayacaktım neden diye sorarsanız yaşım 17 ve birçoğunuz ergen,çocuk vs. diyeceksiniz ama dayanamadım ve otomobil genel bölümüne ilk yorumumu yapıyorum ve yaşım ilerleyinceye kadar yorum yapmayacağım bu ergen,çocuk muhabbetini yapan,aklın yaşta olmayıp başta olduğunu anlamayanlardan dolayı.
    Konu sahibi arkadaşın Opel markası ile bir sıkıntısı olduğu apaçık ortada.Sürekli bir aşağılama çabaları içerisinde.
    Aracın ağırlığından bahsediyor ama bilmiyor ki araç için bu ağırlık normal.
    Ağzına dolamış bir kere 0-100 olayını ısıtıp ısıtıp yeniden piyasaya sürüyor.Aracın ağırlığı ortada motor gücü ortada ne bekliyordun ki?
    Ayrıca örnek olsun diye birde karşılaştırma vereceğim biliyorum ikiside farklı sınıftalar fakat(biri sedan diğeri coupe) ağırlık ve motor olarak yakınlar

-Mercedes Benz E180
    Ağırlık:1645 kg
    0-100:9.6 sn
    Şanzuman:7G-TRONİC

-Opel Cascada
    Ağırlık:1733 kg
    0-100:9.9
    Şanzuman:Active select

Gördüğünüz gibi şanzumanlar arasındaki fark dağlar kadar olsada(Opelin şanzumanı Tork konvertörlü) 0-100 de öyle büyük bir fark yok.

İyi forumlar.

Güzel tespit. Surada yorum yazan keyif aracı ile 0.100 aracını ayırt edemeyen sözüm ona yetiskinlerden daha yetiskinsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

sanırım türkiye'de yaşamıyorsunuz, ya da türkiye'deki vergi sisteminden bihabersiniz. %58 yakın vergi var bu araçlarda. çok kısa bir örnek.
    mart ayında yeni astra sedan cosmo danonanım satın aldım 55.500 tl ye. % 40 ötv %18 de kdv ödedim. 55.500 tl olan araçta toplamda 20 bin vergi ödedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yalnız Yolcu

Aslında konuya yorum yapmayacaktım neden diye sorarsanız yaşım 17 ve birçoğunuz ergen,çocuk vs. diyeceksiniz ama dayanamadım ve otomobil genel bölümüne ilk yorumumu yapıyorum ve yaşım ilerleyinceye kadar yorum yapmayacağım bu ergen,çocuk muhabbetini yapan,aklın yaşta olmayıp başta olduğunu anlamayanlardan dolayı.
    Konu sahibi arkadaşın Opel markası ile bir sıkıntısı olduğu apaçık ortada.Sürekli bir aşağılama çabaları içerisinde.
    Aracın ağırlığından bahsediyor ama bilmiyor ki araç için bu ağırlık normal.
    Ağzına dolamış bir kere 0-100 olayını ısıtıp ısıtıp yeniden piyasaya sürüyor.Aracın ağırlığı ortada motor gücü ortada ne bekliyordun ki?
    Ayrıca örnek olsun diye birde karşılaştırma vereceğim biliyorum ikiside farklı sınıftalar fakat(biri sedan diğeri coupe) ağırlık ve motor olarak yakınlar

-Mercedes Benz E180
    Ağırlık:1645 kg
    0-100:9.6 sn
    Şanzuman:7G-TRONİC

-Opel Cascada
    Ağırlık:1733 kg
    0-100:9.9
    Şanzuman:Active select

Gördüğünüz gibi şanzumanlar arasındaki fark dağlar kadar olsada(Opelin şanzumanı Tork konvertörlü) 0-100 de öyle büyük bir fark yok.

İyi forumlar.

Genç arkadaşım güzel tespit etmişsin.

Bizim de uğraş verdiğimiz konu bu. Konu araç incelemesinden falan çıkmış durumda. Konu tamamen marka hakkında karalama ve aracın kendince bir handikapını ön plana atarak tüm nefretleri kusmak.

Prim vermeyelim tek söyleyebileceğim bu.

• quote:

Orijinalden alıntı: Source

quote:

Orijinalden alıntı: Anro

quote:

Orijinalden alıntı: mikoli88

quote:

quote:

quote:

Tasarım süper.

Ama araçtan beklenen performans hhayal kırıklığı. Zaten kalite konusu aynı astra ve insignia ile sunulmuş araç.

1.4 TSI 160 PS bu 2 motora arka plaka her türlü okutturur ağırlık aynı olsa bile. Yani opel performans olarak çok zayıf besleyemiyor aracı.

Bide bir arkadaş sürekli '' O markada böyle araç varmı '' felan diye laf atıyor sadece .
    Vw'de böyle cabrio var hemde 2 tane '' Vw Golf CABRİO ve Vw Der Eos '' buda link : http://www.volkswagen.de/de/models.html

Guldurdun daha hangi araç hangi segmntte rakipleri kim bilmıyorsun.lutfen bilmeden yorum yapmayalım

Almanya fiyatlarına bakınca aynı fiyatlara sahip CABRİO araçlar. Bence sen bu konuya yaptığın saçma yorumlar ile daha konuşma.

Hayırdır.?

Yoksa sende bu aracı golf cabriolet rakibi olarak görmüyormusum.?

Vw golf cabrio bu aracin yanina ne kalite nede sinif olarak yanina gelemez.

Bence her türlü gelir olmadı Der eos gelir passat cabriosu. Senin bu cascada - astra ve insignia kırması.

Ayrıca kalite olarak her türlü gelir senin bu cascada aynı astra ve insignia kırmalı kalitesi var. Yani kalite konusunda Vw önüne zor geçer. Bu araçlardan bahsettim bu sözlerimi yanlış anlama.

• quote:

Orijinalden alıntı: GreenHeart

quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam bu ikisi arasında bence Astra kat kat daha estetik görünüyor tabi zevkler ve renkler diyorum

Opel - CASCADA !!!
     Opel - CASCADA !!!

Şimdi bu fotoğrafta opel daha canlandırılmış + deri koltuk gözünü alıyor.

Tasarım göreceli. Olaya gelelim ben sana teknik verileri verdim. Aracın rakipleri ortada. Opel aktarma ve motor konusunda çok zayıf marka. Ama tasarım harika.

Rakipleri arasında olan BMW 320d 8.4 saniyede Cascada 2.0 195HP BiTurbo 9.4 saniyede hızlanıyor.

Sana aracın Almanya'da sunulan fiyatını verdim. Aynı fiyata yakın ve rakip araçlar. Golf cabriolet daha hızlı bundan demek ki rakibi. Yani opel rakip olarak ilk önce Golf cabriolet'i geçsin. Boşa nefes tüketme. :)

Anro kardeşim alınma ama saçmalama.Opel Cascada' ya (ki söve söve bitiremedim) kumaş koltuk da taksan golf ten yakışıklı

Hocam tasarım göreceli ama şu 2 resime bakınca o kadar büyük algı varki. Yani biraz objektif resim koysaymış arkadaş.
    Ben Dış tasarım'dan bahsetmiyorum bu arada iç tasarım yanlış anlaşılmasın.
    Yani bu kadar olmaz yahu.

• quote:

her şey almanya fiyatına göre olsa
    hepimiz 3 serisine binerdik zaten
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam bu ikisi arasında bence Astra kat kat daha estetik görünüyor tabi zevkler ve renkler diyorum

Opel - CASCADA !!!
     Opel - CASCADA !!!

Tasarım göreceli. Olaya gelelim ben sana teknik verileri verdim. Aracın rakipleri ortada. Opel aktarma ve motor konusunda çok zayıf marka. Ama tasarım harika.

Rakipleri arasında olan BMW 320d 8.4 saniyede Cascada 2.0 195HP BiTurbo 9.4 saniyede hızlanıyor.

Sana aracın Almanya'da sunulan fiyatını verdim. Aynı fiyata yakın ve rakip araçlar. Golf cabriolet daha hızlı bundan demek ki rakibi. Yani opel rakip olarak ilk önce Golf cabriolet'i geçsin. Boşa nefes tüketme. :)

Performansa gore sinif belirlenmez hocam

Benim orada makara yapasım vardı. Burada bazıları uzunluğa göre aracı sınıfa koydular ve rakip belirlediler. Yani bu sözü yanına koysan mantıksız değil. Yani aslında anlatmak istediğim motor konusuydu ama içeri ben sınıfı da koydum bu arkadaşlar uzunluğa göre seçince.

• bu şahsın karalama dışın da konu açtığını veya msj yazdığını gören duyan okuyan var mı ? yok sanırım eh yine formun da 30 gün uzaklaştırma alır her zaman ki gibi rahat eder .

böyle 2-3 kişi daha var forumun ...nu çıkaranlar .

şaka gibi yahuuuuuu nereden saldıracağını şaşırmış arabaya daha cabrio kültürünü bilmez burada laf ebeliği yapıyor ülkemız de bile satılmayan manuel accordla kıyaslıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yavuz.

quote:

quote:

quote:

quote:

Opel - CASCADA !!!
     Opel - CASCADA !!!

Honda Crx del Sol hepsinden hızlı hocam.O zaman hepsinin rakibi? Yapmayın hocam 0-100 ile rekabet mi olur

Aynı şekilde fiyatlandırma ile de birbirine rakip olmaz.Örneğin cruze b segmenti fiyatında...

Araca gelince,aslında gayet güzel.Fiyatlandırma konusunda sıkıntı göremiyorum.Tasarım,donanım olarakta iyi.Her ne kadar e cabrioya rakip olmadığını düşünsem de, ufak olan cabrio pazarında kendine yer bulur.
    Arabanın bence eksileri;daha hafif olabilirmiş(softtop için biraz yüksek).Bununla beraber performans biraz daha iyi olabilirmiş.Ayrıca hardtop olsa daha iyi olabilirmiş.Onun haricinde beğendim.

Şuan bu cümleme karşı her sözü söyleseniz haklısınız. Anlatım hatası var k.bakmayın.

Bu aracın bana göre rakibi olarak gördüğüm modeller Vw'den '' Golf cabrio ve Der eos '' işte bu noktada performans verileri olarak Vw bariz şekilde önde beygir felan olayı ile. Der eos 122 ps ile 170 ps'den 1 sn felan daha yavaş. Bu durumdan yola çıkarak yazmaya çalışmıştım ama aceleden kurdum cümleyi.

• konuya biraz resim koyun yav
     Opel - CASCADA !!!
  • quote:

Neyse hocam ilk defa duydum böyle bir karşılaştırma biçimi yorum yapmayayım konu uzamasın.Ama mantıklı olmadığını söylemeden geçemeyeceğim.

Bence ortada kandırmalık bir durum yok.Ha derseniz aynı kütlenin yanında araçta hardtop olsaydı.O zaman ballı kaymak olurdu.

Cümlemin yanlış telafuz ile kullandığımı açıkladım. Orada yeterli alıntı oldu keşke yeni mesaj ile belirtmeseydiniz.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Tasarım süper.

Ama araçtan beklenen performans hhayal kırıklığı. Zaten kalite konusu aynı astra ve insignia ile sunulmuş araç.

1.4 TSI 160 PS bu 2 motora arka plaka her türlü okutturur ağırlık aynı olsa bile. Yani opel performans olarak çok zayıf besleyemiyor aracı.

Bide bir arkadaş sürekli '' O markada böyle araç varmı '' felan diye laf atıyor sadece .
    Vw'de böyle cabrio var hemde 2 tane '' Vw Golf CABRİO ve Vw Der Eos '' buda link : http://www.volkswagen.de/de/models.html

Guldurdun daha hangi araç hangi segmntte rakipleri kim bilmıyorsun.lutfen bilmeden yorum yapmayalım

Almanya fiyatlarına bakınca aynı fiyatlara sahip CABRİO araçlar. Bence sen bu konuya yaptığın saçma yorumlar ile daha konuşma.

Hayırdır.?

Bence her türlü gelir olmadı Der eos gelir passat cabriosu. Senin bu cascada - astra ve insignia kırması.

Ayrıca kalite olarak her türlü gelir senin bu cascada aynı astra ve insignia kırmalı kalitesi var. Yani kalite konusunda Vw önüne zor geçer. Bu araçlardan bahsettim bu sözlerimi yanlış anlama.

Bu araç hem insignia'dan hemde astra'dan kaliteli zaten böyle olmasa premium segmentte yarışmazdı en basiti konsol üstü bile deri kaplıdır Cascada'da

Senin için yüksek çözünürlüklü resim ekliyorum.

Opel - CASCADA !!!
     Opel - CASCADA !!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Source -- 24 Temmuz 2013; 0:25:27 >

• quote:

quote:

Neyse hocam ilk defa duydum böyle bir karşılaştırma biçimi yorum yapmayayım konu uzamasın.Ama mantıklı olmadığını söylemeden geçemeyeceğim.

Bence ortada kandırmalık bir durum yok.Ha derseniz aynı kütlenin yanında araçta hardtop olsaydı.O zaman ballı kaymak olurdu.

Cümlemin yanlış telafuz ile kullandığımı açıkladım. Orada yeterli alıntı oldu keşke yeni mesaj ile belirtmeseydiniz.

Hocam yukarıda benim ilk mesajıma iki defa cevap vermişsiniz.Ben ikinci mesajımı ilk alıntınıza yazmıştım.Bu yüzden karıştırdınız sanırım.İnsanlık hâli

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Tasarım süper.

Hayırdır.?

Bu araç hem insignia'dan hemde astra'dan kaliteli zaten böyle olmasa premium segmentte yarışmazdı en basiti konsol üstü bile deri kaplıdır Cascada'da

Senin için yüksek çözünürlüklü resim ekliyorum.

Opel - CASCADA !!!
     Opel - CASCADA !!!

Ben bu deri konsolu ilk defa görüyorum kimse dile getirmedi hayret.

Zaten bu araç 96 BİN TL bir zahmet Astra ve insignia'dan kaliteli olsun sonuçta spor tarzı bir araç.

• quote:

quote:

quote:

Hocam yukarıda benim ilk mesajıma iki defa cevap vermişsiniz.Ben ikinci mesajımı ilk alıntınıza yazmıştım.Bu yüzden karıştırdınız sanırım.İnsanlık hâli

Hayır siz bana 2 kere yazdınız. Ben 2 cevabınızı alıntılayarak cevap verdim.

• quote:

Orijinalden alıntı: zulu1616

Hem ehliyeti olmayan hemde hayatında daha direksiyon başına geçmemiş, geçse bile sadece babacığının otomatik vites aracını 200 mt sürmüş arkadaşlardan bahsediyorum

İşte bu konumda olupta sürüş dinamiği tartışan genç arkadaşlar var Hatta hangi araba sorunlu hangisi sorunsuz sanki 20 araç eskitmiş gibi burda 30-40 yaşındaki abilerine, yılların otomobil ustalarına, mühendislere ; "sen ne anlarsın, benden iyi mi bileceksin?" benzeri laflarla kafa tutuyorlar.

Hatta bu gençlerin bazıları araç almak isteyenlere de tavsiyelerde bulunuyor, aman o araba alınmaz o araba çöp, sen bunu al falan deyip. İşte böyle gençlerden bahsediyorum.

Tehlikenin farkında mısınız?

boşver dostum ağzı olan konuşuyor.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Hayır siz bana 2 kere yazdınız. Ben 2 cevabınızı alıntılayarak cevap verdim.

Mobildeyseniz 10. Sayfadan itibaren bakabilirsiniz hocam.1 mesajıma 2 defa alıntı yapmışsınız.Ondan öyle sanıyorsunuz sanırım

Neyse daha fazla kirlilik yapmayalım

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.