Şimdi Ara

Opel Astra J Sedan Kontak anahtarında kilitlenme sorunu.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.843
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba. 2016 model Astra Sedan 1.4 Otomatik vites arabamızın kontak anahtar girişinde bir kilitlenme sorunu var. Sorunu şu şekilde anlatayım size. Arabayı park ettikten sonra vites (P) konumuna alıyorum, kontağı kapatırken anahtar 1.konuma getirince orada takılıyor. Anahtarı çıkartamıyorum. Vitesin önündeki tuşa tekrar basıp çekiyorum o zaman kilitlenme sorunu gidiyor. Ama her seferinde bu sıkıntıyı yaşıyorum. Var mıdır bir çözümü bu sorunun. Bakımı geldiğinde servise söylerim benim yapabileceğim birşey yoksa.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Hocam son 1 haftadır bende bu sorunu yaşamaya başladım. 5-6 defa deniyorum anca bırakıyor anahtarı. Vitesi P konumuna getirince algılamıyor sanırım anlamadım.
  • @vettel
    çözebildinizmi sorunu
  • Eray944 E kullanıcısına yanıt
    Servise götürdüm arabayı. Vites kulesi arızalanmış dedi görevli. Neden olmuş dedim. Kullanıcı hatası diyor. Araba tam durmadan P ye alırsanız veya vites geçişlerini çok hızlı yaparsanız olabilir dedi. 3 bin TL işçilik dahil fiyat söyledi. Ama yaptırmadım. Yeni vites kulesi takacakmış. Tamiri olmazmış. Ama kendim bir çözüm buldum onu yapınca takılmıyor. Mesela arabayı park ettin, vitesi P ye aldın ya. Ayağını frenden çekmeden el frenini çek. Sonra frenden çek ayağını. Yük şanzımana binmesin. O zaman takılmıyor kontak anahtarı.
  • Kardeş servis öper geçen yıl yaşadım aynı sorunu komple vites kutusu değişecek 2200 TL dediler. Ankara'da sevinç Opel di sanırım Opel forumlarından aratabilirsiniz 200 liraya yapıyorlardı. Ankara şaşmazda. Hey gidi Astra her türlü arızayı yaşatmıştı 3 yıldır. Piston kırdı conta yaktı buji arızalandı vites takılı kaldı haftalık rutin ampul patlamalarını saymıyorum bile. Sviç değişecek vitesi komple değiştirmeyin.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kullanıcı hatası diyen de sağlam üfürmüş. Hangi adam hareket halinde p ye alır lavuk.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 2016 1.6 dizel otomatik arabamda başıma geldi. İzmir Bornova 2.sanayi de elektrik ustası sivici değiştirerek arızayı giderdi. 300 TL malzeme dahil ücret verdim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vettel kullanıcısına yanıt
    Hocam otomatik araçta zaten dediginiz gibi park etmeniz gerekiyor. Ayak frene, vitesi boşa alip el frenini sonuna kadar çekiyorsunuz. Sonra ayağı frenden çeker çekmez vitesi p'ye alıyorsunuz. Ozellikle yokuşta once p'ye alip sonra el frenini cekmek hatta el frenini çekmeden sadece p'de bırakmak sanzimana cok yük bindirir, kilitlenmese bile ilk marsta d veya n'ye alirken araba zorlanır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.