Şimdi Ara

Opel Astra J Kasa Kullanıcıları !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
4.075
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İyi günler arkadaşlar.

    Ben 2014 model Astra hb otomatik almayı düşünüyorum. Bundan önce yine 14 model clio vardı bende ve bir kaç sorun yaşadığım için, şimdi kullanıcı yorumlarına daha da önem veriyorum. Otomatik astra'nın herhangi bir kronik sıkıntısı var mı, ağır bakımları nelerdir, motor ve şanzıman konusunda güvenilir mi ? Mesela clio' da yağ eksiltme sıkıntısı vardı ve servise gittiğim de bu araçlarda yağ eksiltme normal demişlerdi. Astra'nın da buna benzer kronik bir sıkıntısı var mı merak ediyorum. Benzinli düşünüyorum, genel olarak bu aracı tavsiye eder misiniz ?

    Yanıtlarınızı bekliyorum, şimdiden teşekkürler.



  • 2014 Opel Astra J hb kullanıcısıyım. Otomatik değil ama manuel Edition paket 1.6 115 hp benzinli. Tüp taktırmadım araca 9-10 litre yakıyor benzinde. Yaklaşık 1 yıldır kullanıyorum 33bin km'de aldım 39bin km'ye geldim. Bu süreçte herhangi bir sorun yaşamadım servise ustaya hiç gitmedim. (akü değişimi hariç bitmişti çünkü ) Sadece yakıt konusunda kafam karışık tüp de istemiyorum keşke 1.4T alsaymışım diyorum. Ama fiyat farkı var tabi arada. Araba dış görünüş ve iç konfor olarak beni tatmin ediyor. Göğsü çok hoşuma gidiyor double ekran da vardı zaten gayet hoş. Genel olarak tavsiye ederim ama 1.4T veya 1.6 CDTI daha iyi normal 1.6 düz atmosferik motordan. Ama tüp taktıracaksan atmosferik al derim.
  • 1.4t otomatik astra da 1.6 kadar kadar yakar. Yalnız daha performanslıdır.
  • blackeagle001 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim, evet tüp taktırmayı düşünüyorum. Araçla ilgili tek korkum şanzımanı o da biraz şans işi tabi ama yine de sorun yaşayan var mı merak ediyorum. Yine de başka araç bakmıyorum şimdilik. Astra dış görünüm olarak sedanı ve hb'i hoşuma gidiyor.
  • hakanbaran kullanıcısına yanıt
    evet yakıt tüketimi biraz fazlaymış ama ben tüp taktırmayı düşünüyorum o yüzden yakıtla ilgili pek bir endişem yok.
  • size göre dışardan güzel gelebilir ancak;

    - kasa ağır olduğu için 1.3 dizel yada 1.6 atmosterik motorlar bu kasayı çekmekte zorlanıyor, bu motorlarda performans beklentiniz olmasın.

    - performans anlamında mantıklı motor tercihi 1.4 turbo yada 1.6 cdti dizel motorlardır ancak dizel motorda otomatik vites yok.

    - lpg olayıda opelin benzinli motorları (1.4t - 1.6 düz) için çok saglıklı değil, subap erime sorunu vs. sorunlar yaşayan çok kişi var.

    - benim tavsiyem hem fazla yakmasın hemde performanslı olsun derseniz 1.6 dizel olur ama o da sadece manuel vitesle geliyor.

    bi kullanıcıdan lpg / subap sorunu videosu:
    https://www.youtube.com/watch?v=Ge9v9JdkwGg&feature=youtu.be



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suatcagdas -- 21 Aralık 2019; 12:36:57 >




  • suatcagdas S kullanıcısına yanıt
    Araçlarda çok performans aramıyorum, öyle çok performanslı araç kullanma hevesi olan biri de değilim ama kasayı çekmekte zorlanan araçta bir yerden sonra keyif kaçırabilir. Bu lpg olayında da en çok düşündüren bu konu, araştırdığım da lpg ile ilgili tek sıkıntı subap sorunu gibi görünüyor ama kullanan sayısı da çok. Cevap için teşekkür ederim.
  • quote:

    performans anlamında mantıklı motor tercihi 1.4 turbo yada 1.6 cdti dizel motorlardır ancak dizel motorda otomatik vites yok.


    sedanlarda var. bu tespit hb kasalar için mi? soru sahibine gelirsek cliodan sonra hiç üzmez, 1.4t yada 1.6 cdti alırsanız oldukça mutlu eder. 1.6 cdti şehiriçinde 7 lt den aşağı zor yakar ama yaktığının da hakkını verir. ben şehirlerarası da 6 lt den aşağı yakmadım ama hep klima açık+140 km den aşağı düşmeden gittiğim için böyle olabilir.
  • texjrwillerjr T kullanıcısına yanıt
    140 km hıza göre 6 litre yakıt çok iyi bence. şuan 1.4t düşünüyorum
  • suatcagdas S kullanıcısına yanıt
    Bizim araç 1.6 cdti ve tam otomatik. Yanlışınız var.

    Gerçi hb sport paket sadece manueldi galiba.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MHEC -- 21 Aralık 2019; 13:22:23 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: brk5334

    140 km hıza göre 6 litre yakıt çok iyi bence. şuan 1.4t düşünüyorum
    1.4 turbo astra için en güzel motor, lpg ile 1.6 cdti motordan daha az yakıyor, 140 beygirle de çok tatlı gidiyor.
  • lojistisyen kullanıcısına yanıt
    Şuana kadar gelen yorumlar olumlu gibi. En azından baş ağrıtacak, kronik bir sorundan bahseden olmadı şimdiye kadar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: brk5334

    Şuana kadar gelen yorumlar olumlu gibi. En azından baş ağrıtacak, kronik bir sorundan bahseden olmadı şimdiye kadar.
    Eski aracınız 120lik olan clio muydu
  • defiant82 kullanıcısına yanıt
    evet 120 edc şanzıman
  • quote:

    Orijinalden alıntı: brk5334

    Teşekkür ederim, evet tüp taktırmayı düşünüyorum. Araçla ilgili tek korkum şanzımanı o da biraz şans işi tabi ama yine de sorun yaşayan var mı merak ediyorum. Yine de başka araç bakmıyorum şimdilik. Astra dış görünüm olarak sedanı ve hb'i hoşuma gidiyor.
    Astra'da, arıza konusunda endişelenmeniz gereken en son parça otomatik şanzımanıdır.
  • Mehmet Serdar K. kullanıcısına yanıt
    Clio'dan sonra araba da en önem verdiğim konu oldu şanzıman, bu yorumlardan sonra fiyatları daha da artmadan almak mantıklı olacak teşekkürler
  • Ses Motor Yol Rüzgar yalıtımı mükemmel. Astra H tan Astra j ye geçince sanki d hatta e segmenti gibi gelmişti. Astra h ta gövde de 2 fitil kapıda hiç bişey yokken. Astra j de gövdede 1 kapıda 2 fitil arası plastik kaplama içi de sünger kaplı. 16 jantla yol sesi hiç yok. 221kmh de bile çok stabil. Kesinlikle sınıfının üstünde yalıtımı var. Auris leondan çok iyi golf7 ile aynısır.
  • 2014 astra j 1.6 cdti 136 cosmo aracım var. Keske o zamanda otomatiği olsaydı onu alırdım ama yine de cok memnunum. Az yakar cok kacar 👌

    Bu arada aracı olanların seveceğini düşünüyorum, deneyiniz

    https://kacagiderim.com
  • brk5334 kullanıcısına yanıt
    bence en büyük sıkıntısı elektronik sistemin dışarıdan oynanmayı sevmemesi. araca kolay kolay led takılmıyor habire arıza işareti çıkıyor. onun dışında dizelin dezavantajı yavaş hızda süremiyorsun araba adeta can çekişiyor karşılığını da 160 ile dağ tepe çıkarken tüpçülere selam verince gösteriyor.
  • nbacıshaquılle kullanıcısına yanıt
    Bir ara auris'de düşündüm ama ikinci el piyasası astraya göre daha da yüksek, ayrıca benzinli de 1.6 motor seçeneği var sadece.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.