Şimdi Ara

OPEL ASTRA 1.6 CDTİ 136 HP YAKIT TÜKETİMİ (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
133
Cevap
4
Favori
95.676
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bence yine en iyisi sizin ölçüm yapmanız hocam. Son dişli oranını aynı vermiş burada ikisinde de. Yanlışlık olabilir.
    Saygılarımla

quote:

Orijinalden alıntı: Burock3427

Bir ara şirketteki aracı sürüp bakayım 110 luk Business donanım. Resim de koymaya çalışırım maksat merakımız gitsin.

Bir de bu site var. Şanzıman oranları ve 120 km/h son vites devir saati değerlerini veriyor.

Cars-Data.com
    Opel Astra 1.6 CDTI 110hp EcoFLEX Design Edition manual 4 door specs
    http://www.cars-data.com/en/opel-astra-1.6-cdti-110hp-ecoflex-design-edition-specs/64823
    . 6.vites 120km/h için 2200 rpm diyor

Cars-Data.com
    Opel Astra 1.6 CDTI 136hp EcoFLEX Edition manual 4 door specs
    http://www.cars-data.com/en/opel-astra-1.6-cdti-136hp-ecoflex-edition-specs/64825
    . 6.vites 120km/h için 2150 rpm diyor.

Buraya göre 136 lık şanzımanı daha uzun oranlı.

Tüm Astra versiyonları (değişik lastik ebatları olabiliyor)

Cars-Data.com
    2012 Opel Astra 4-door specs
    http://www.cars-data.com/en/opel-astra-2012/1835

Burada da Zafira için 2000 rpm @ 120 km/h demiş. Bendeki bilgi ile tutuyor.

Cars-Data.com
    Opel Zafira 1.6 CDTI 136hp Cosmo manual 5 door specs
    http://www.cars-data.com/en/opel-zafira-1.6-cdti-136hp-cosmo-specs/61202
    .

• * 240km inişli çıkışlı duble yolda
    * birkaç ilçe merkezinden geçtim
    * toplamda 15 kadar lamba vardı
    * dolu bagaj, iki yetişkin bir çocuk
    * klima kapalı ama cam bir parmak açık
    * lastik basınçları 40+
    * seyahat sonunda yakıt tüketimi 4.0 litre / 100km olarak gerçekleşti yol bilgisayarına göre.

Orijinalden alıntı: ppzrg

* 240km inişli çıkışlı duble yolda
    * birkaç ilçe merkezinden geçtim
    * toplamda 15 kadar lamba vardı
    * dolu bagaj, iki yetişkin bir çocuk
    * klima kapalı ama cam bir parmak açık
    * lastik basınçları 40+
    * seyahat sonunda yakıt tüketimi 4.0 litre / 100km olarak gerçekleşti yol bilgisayarına göre.

Maşallah çok iyi bir değer. Pencereleri kapatıp klimayı 1 tık açsanız ne olur acaba? Aerodinamiği bozuyor neticede pencere. Birde ortalama hız kaç?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusuf24 -- 30 Eylül 2015; 0:21:20 >
    Faiz yiyenler ancak şeytan çarpmış olanın kalkışı gibi kalkarlar. Bu onların: "Alım satım da ancak faiz gibidir." demelerinden dolayıdır. Oysa Allah alış verişi helal, faizi haram kılmıştır. Kime Rabbinden bir öğüt gelir de faize bir son verirse, artık geçmişi kendisine, işi de Allah'a aittir. Kim faize geri dönerse artık onlar ateşin halkıdır, orada sürekli kalacaklardır. Allah, faizi yok eder de, sadakaları artırır. Allah, günahkâr kafirlerin hiç birini sevmez. (Bakara 2/275-276).
  • Sağolun teşekkür ederim. Haklısınız rüzgar direnci çok önemli tüketimde. Pek dikkate almıyoruz aslında alırken araçlarımızı ama. Sürtünme katsayısı, aracın ön alan genişliği filan çok etkiliyor. Ama en önemlisi hızı. Geçen bir sitede buldum bir hesap makinesi. Hava direncini yenmek için gerekli olan beygir gücünü hesaplıyor. benim araba 80 ile giderken ~10 bg güce ihtiyacı varken hızı 120'ye çıkardığınızda gerekli beygir gücü neredeyse 3 katına çıkıyor. Bu da haliyle tüketimi ona göre artıyor. Velhasılı kelam tasarruf hedefleyerek sürüş yaparken 5km/s hız bile çok büyük fark oluşturabiliyor.

Ortalama hızım 92-93km/s gibi bir şey idi. mümkün olduğunca lambalarda durmamaya çalıştım. Yani hep yeşili yakalamaya çalıştım. Genelde de başarılı oldum.

klimayı bir tık açarsam benim tahminime göre 0.2-0.3 kadar tüketm daha fazla olurdu. düşük hızlarda az açık camlar (2cm kadar) çok fark oluşturmuyor. Ama hız yükselince muhtemelen işler tersine dönüyor ve belki klima daha avantajlı hale geliyor olabilir.

Saygılarımla

quote:

Orijinalden alıntı: yusuf24
    Maşallah çok iyi bir değer. Pencereleri kapatıp klimayı 1 tık açsanız ne olur acaba? Aerodinamiği bozuyor neticede pencere. Birde ortalama hız kaç?

• ppzrg kullanıcısına yanıt
    Pencere açmak yerine klimayı 1 tık açmanın yakıt tüketimini azalttığını iddia eden de çok var.

Karşılaştırmalı testleri bekliyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusuf24 -- 1 Ekim 2015; 22:25:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Faiz yiyenler ancak şeytan çarpmış olanın kalkışı gibi kalkarlar. Bu onların: "Alım satım da ancak faiz gibidir." demelerinden dolayıdır. Oysa Allah alış verişi helal, faizi haram kılmıştır. Kime Rabbinden bir öğüt gelir de faize bir son verirse, artık geçmişi kendisine, işi de Allah'a aittir. Kim faize geri dönerse artık onlar ateşin halkıdır, orada sürekli kalacaklardır. Allah, faizi yok eder de, sadakaları artırır. Allah, günahkâr kafirlerin hiç birini sevmez. (Bakara 2/275-276).
  • Hocam benim sürdüğüm hızlarda ve benim camı açtığım kadar açarak klimanın cam açmaktan daha az yaktırma ihtimali benim kanaatimce yok. Ama camı yarım veya tam açıp, 120km/s hızla giderken klima daha ekonomik olabilir. Ama hala olur demiyorum, olabilir diyorum. Bu benim fikrim. :)))

Klima beni çarpıyor hocam. Test sırası sende :))) Bu arada hayırlı cumalar.

Saygılarımla

quote:

Orijinalden alıntı: yusuf24

Pencere açmak yerine klimayı 1 tık açmanın yakıt tüketimini azalttığını iddia eden de çok var.

Karşılaştırmalı testleri bekliyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ppzrg -- 2 Ekim 2015; 8:43:17 >

Orijinalden alıntı: sebati06

Arkadaşlar selam. Ben de K kasa 1.6 cdti araç aldım. Yakıt tüketiminin ilk bakımdan sonra düştüğünü gören var mı diye sormak istedim. Yoksa yeni motorlarda o durum geçerli değil mi?
  • Aracı antalyadan alıp ankaraya getirdim. ort tüketim 4.5 oldu. Fakat daha sakin kullandığım 150 km'lik bölümde ayrıca baktım. O bölümde 4.0 litre gibi bir değer elde ettim. Fakat araçtaki lastiklerin yuvarlanma dirençleri pek düşük değil. E sınıfında. A sınıf alınırsa bu değerleri .2 daha düşer diye tahmin ediyorum. Şehir içi ise 5.5 ile 6.5 arası değişiyor şimdilik.

quote:

Orijinalden alıntı: Master_Evil

yeni astra k ile şehiriçinde 6.7 yaktım, bence normal
  • geçenlerde uzun yol yaptım. 102-112 arası farklı hızlarda sabitledim yol durumuna göre. ortalama hızım da 102-103 gibi bir şeydi yolda lambalara ve yavaş akan trafikli bölgelere takılmama rağmen. 4.2 litre tüketim yazıyordu gittiğim yere vardığımda. araçta kışlık lastik takılı ve basınçlar 40+ idi.

Orijinalden alıntı: ppzrg

geçenlerde uzun yol yaptım. 102-112 arası farklı hızlarda sabitledim yol durumuna göre. ortalama hızım da 102-103 gibi bir şeydi yolda lambalara ve yavaş akan trafikli bölgelere takılmama rağmen. 4.2 litre tüketim yazıyordu gittiğim yere vardığımda. araçta kışlık lastik takılı ve basınçlar 40+ idi.

Sonuç olarak fiyat performans oranına bakarsak hangi dizel tercih edilir?

astra 1.6d mi, 1.3d mi, ww golf dizel mi? veya hangi marka model?

Daha sakin kullanmaya basladigim tamami sehirici son 300 km verim ise 4.6 litre.

Ilk 1500 kmnin cok tempolu kullanildigini ve iki koltuk isitmanin beredeyse surekli calistigini ve bu degerlerin kis degerleri oldugunu dusunursek bence cok iyi.

Benzinli-dizel arasinda gidip gelmistim; iyi ki dizel almisim diyorum. Benim icin daha uygun olani dizelmis (:

• Arkadaşlar araç Astra 1.6 CDTİ 136 HP Manuel. Yakıt tüketimi resimlerdeki gibi . Aracın çekişi, torku inanılmaz, aynı zamanda birbuçuk ton olmasına rağmen yüketimi çok düşük. Araç sıfır ve rodajı dolup ilk bakımı yapılınca tüketim daha da düşecektir. Bazı resimler yarı yarıya şehir içi ve dışı karma tüketim, ortalama hızdan anlayabilirsiniz. Bu arada araba iki kişi ve bir çocuk bagaj full ve içeride de buzdolabımız dahil eşyalar var.
     OPEL ASTRA 1.6 CDTİ 136 HP YAKIT TÜKETİMİ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Skycool -- 27 Eylül 2016; 0:31:36 >

• mrb slm bende 1 ay önce 1.6 cdti aldım yaklaşik ilk 500 km yi şehir içi kullandım 8.2 idi ancak daha sonra il dışı seyhatları olunca bu arada 1500 km oldu ve ortalama 6.8 düzeyine geriledi km de karma 320 krş yakmakta bp yuro dizel lt 4380 ama persormans güzel
  • Astra 1.6 CDTI 136 HP otomatik. Şehirlerarası yolda 90 km/s sabit hızda 100 km'de 5 litre mazot tüketiyor. Şehiriçi 7 litre gayet normal.

Kışın 9,1 falan yakıodu bi ara :)

Yanlı yorum değil bence. K nın vites oranları biraz daha iyi. 120 km sabit giderken 1800 devir falan çeviriyor. Uzun yolda stabil sürüşte tasarruflu ama trafiğe girince yakıyor. Büyük küçük şehir farketmiyor

Punto Evo 1.3 Mjet 75 :) HP Active+ Hibrit Turbo
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.