Şimdi Ara

ONLIVE deneyimim (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
181
Cevap
1
Favori
10.412
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Pixel Shader 2 istiyormuş. Bıktım bu ekran kartından
  • Edit: İlk mesajımda fazla sevinç iceren söylemde bulunduğum için nazar deydi
    aynı hatayı bende de vermeye başladı. Umarım daha da geliştirilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aynstayn -- 27 Şubat 2011; 20:42:08 >
  • Kocaeli 10mbit normalde girmiyordu latency den dolayı. Bu sabah denedim ve girdi. Fakat wi-fi'den kablolu bağlantıya geçmemi önerdi. PlayPack için 1 aylık bedavayı kullanmak için de kredi kartı bilgisi istiyor, sonraki ay otomatik yenileniyor çünkü. İstenirse iptal edilebilir. Ben uğraşmadım. Şöyle bir oynayanları canlı izledim ve kapattım. Ama sistem genel olarak acayip gelecek vaadediyor.
  • bu sistem şuan için sadece amerikadamı hizme veriyor tr içinden iyi bir net ile oynayamazmıyız? bu sistem gerçektende oyun dünyasında bir devrim yaratacak
  • Up konu geleceğin teknolojisi.
  • Ayrıca bu herifler Skype'ı geliştirip satanlar olmalı.Yanlış bilmiyorsam.Altyapı sağlam yani.
  • Geliştirilmesi gerekli ve server yaygınlığı lazım ya :S bence çöp sistem. Bu mesajımı unutmayın !
  • Tr den deneyen varmı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fatality1907

    Tr den deneyen varmı?


    Ben denedim 8 mbit internetim var, çalışmadı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Phantom7


    quote:

    Orijinalden alıntı: fatality1907

    Tr den deneyen varmı?


    Ben denedim 8 mbit internetim var, çalışmadı.

    sanırım suan sadece amerika içi hizmet veriyor fakat burda deneyenler olmuş onlar yurdışındanmı test etmiş merak ettim
  • Ben sorunsuz oynayabiliyorum hatta 17 dk lık hd video attım youtube a ama sildiler uzunluğu fazla diye uğraşmadım ondan sonra gayet güzel oynanıyor.

    netim 8 megabit ttnet istanbul/gaziosmanpaşa
    kalite 720p HD



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 19G05S -- 22 Mart 2011; 0:22:04 >
  • Bir yıl falan kadar önce sadece hakkındaki ufak bilgileri görmüştüm hadi lan demiştim ama adamlar yapmış yavaş yavaş gelecekte geçen filmlere yaklaşıyoruz deneme fırsatım olmadı o yüzden bazı sorularım var

    1:Oyunların açılması ne kadar sürüyor.
    2:Oyun oynarken para veriyor muyuz normalde nasıl bir sistem var
    3:Grafikler nasıl ?

    cevaplarsanız sevinirim çok güzel ve gelişmiş bir sisteme benziyor fakat hiç bir şekilde PC'ye kurulan oyunla bir olacağını sanmıyorum eyer öyleyse bravo gerçekten.
  • 1. yükleme süreleri iyi bence
    2. her oyun için yarım saat oynama hakkı sonra paralı 20 30 $ dı herhalde
    3. grafikler idare eder
    bir sorun var mouse geç algılıyor
  • ekşi sözlükde deneyen birinin yorumu

    21.dün akşam test etme fırsatım oldu. aslında çok fazla bir beklentim yoktu, keza binlerce hatta yüzbinlerce insana aynı anda yüksek kalitede 3d görüntüyü işleyip hd kalitesinde gönderebilecek bir server altyapısının olabileceğini düşünmüyordum. taa ki, onlive istemcisini bilgisayarıma yükleyip ilk oyunumu oynayana kadar.

    günün yorgunluğu üzerime çökmüş, yatağıma uzanmıştım, gmailimi kontrol ediyordum. yurtta, bilgisayarlar, programlama, oyunlar, demoscene, vintage computing hakkında muhabbet edebildiğim adamların sayısı bir elin parmakları kadar, en donanımlısından gelen maili gördüm, direkt hiçbir yorum yapmadan onlive'in linkini göndermişti. gün içinde bahsetmişti, belki o yüzden mailde tekrar anlatma gereği duymadı. hadi bakalım deyip linkte tıkladım, kısa bir istemci yükleme faslının ardından girdik onlive arabirimine.

    1.7ghz celeron işlemcili, 2gb ram'li, onboard intel ekran kartlı laptop'um sanırım daha önce bahsedilen, donanımınız önemli değil sadece video oynatabilsin yeter için yeterli bir örnek, evet bilgisayarınızın bu sistemde grafik işlemesi ya da arka planda kompleks hesaplamalar yapmasına gerek yok, tek yapması gereken gelen görüntüyü göstersin yeter. tamam buraya kadar ok de arka planda zilyon tane uygulama açıkken de bir istemci bu kadar hızlı çalışmaz ki be arkadaş. firefox'da ona yakın sekme, antivirus, bluetooth client, backup client, skype, msn, nimbuzz, iki tane adobe pdf döküman, aklınıza ne gelirse açık, birbuçuk gb ram, işlemcinin yarısı zaten kullanımda, ama buna rağmen onlive arabirimde zerre takılma yok. nese ben yine de performansdan ödün vermeyeyim diye kapadım bir iki programı. internet bağlantısı desen üniversitenin internet bağlantısı, dandik bir belkin router ile wireless bağlanıyorum, o da benim router değil, karşı odadaki arkadaşın router'i arada iki duvar var, yanlız ben kullanmıyorum. (muhtemelen geç saat olduğu için o an sadece ben kullanıyordum.) üniversite interneti her ne kadar hızlı olsa da (tr'deki 4mb internet hızında) öğrencilerin oyun oynayıp bandwidth yemelerini engellemek için oyun portlarına genelde bandwidth kısıtlaması koyuyorlar. onlive hangi port'u kullanıyor henüz bakmadım ama sanırım şimdilik bu kısıtlamaya bulunduğum üniversitede maruz değil. hız kriterleri için amerika, florida'da bulunduğumu da belirtmek isterim, her ne kadar serverlara süper yakın olmasam da bu önemli bir etken.

    arabirim ve oyun performansına dönersek, ilk oynadığım oyun fear 2 oldu. açıldı, yükledi, oyuna başladım, karakter önümde yönlendirmemi bekliyordu, hala inanamıyordum. elim "w" tuşuna gitti, hala içimden bir ses "yok lan oha artık olamaz olm böyle birşey" diyor. tuşa basar basmaz karakter yürümeye başladı, sonra sola, sonra sağa, tüm tuşlar vermesi gereken tepkiyi veriyor, özellikle milisaniyelerin önemli olduğu fps oyunlarında tepkilerde gecikme yok, ekranın sağ üst köşesinde onlive arabirimi beni uyarıyor, düşük internet bağlantısı kalitesi, oyundan kopacağım diye bekliyorum, sadece görüntü kalitesi biraz düşüyor, oyunu oynamaya devam. oyun sarıyor, oynamaya devam, hani test yapacaktık? mouse'u takıyorum, tepkiler tatmin edici, hele yukardaki uyarıyı, onlive'in kablo ile bağlanın tavsiyesini es geçip dandik bir router ile wireless bağlandığımı da hesaba katarsak oldukça iyi, sistem performansım için kasıyor, oyundan düşmeyeyim diye arka planda uğraşıyor bunu hissediyorsunuz. utandım kendimden sonra, üşenmesem kalksam kendi router'ima kabloyla bağlansam öyle test etsem? yok yatağın rahatını bırakamıyorum.

    birkaç oyun test ettim ardı ardına, tomb raider underworld, prince of persia, world of goo... oyunlar zaten güzel, oynanabilirlik harika. sistem beta süresinde portföyündeki tüm oyunları sınırsız oynatıyor sanıyorum, kendimi inanılmaz özgür hissettim, şımardım biraz da, nankörce, hoyrat bir şekilde oyundan oyuna koşabiliyorum, oyun yükleme derdi yok, aman harddiskimde yer kaldı mı yok, ekran kartı çözünürlük, performans ayarlama yok, aman donanımım bu oyuna yeter mi yok. tek derdim bağlantı hızım, arabirim zaten beni benden aldı, tepeden birçok küçük ekrana baktığınız bir ortamdasınız, menüler çok şık, geçişler animasyonlu, hızlı, kaybomanız imkansız, herşey yerli yerinde, herşey düşünülmüş. bu ufak ekranlarda oynayan görüntülerin başkalarının o an oynadıkları oyunlardan anlık gelen görüntüler olduğunu farkediyorum sonra, makara orda kopuyor, lan sen nasıl bir teknolojisin? hem milletin yarım bin küsür dolar bayılıp aldığı ekran kartlarıyla oynayamadığı oyunları bilyon kişiye oynatıyorsun, sonra utanmadan bunlardan görüntüleri başka kişilere de ulaştırdığın arabirim yapıyorsun. bana aynı ekranda otuziki oyuncunun ekran görüntüsünü iletsen, onlara da başkalarının oyun içi görüntülerini iletsen, oha dur bir de sen video render edip bunu stream ediyorsun. yuh diyebiliyorum sedece. nasıl bir donanım kurdunuz oraya gelip görmek istiyorum, turistik gezi düzenleyin ordan da para kazanın arkadaş siz, hatta dur utanmayın üniversite kurun, microsoft'a, ibm'e, valve'a ders verin. hepsinin sizden öğreneceği birşeyler var, bilen biliyor, burdan tekrar etmeye gerek yok. it budur arkadaş, oyun sektörünü bir adım ileri taşımak budur. steam çıktı, helal olsun adamlara dedik, qukelive çıktı vauv dedik, harika bir iş çıkardılar, sizin yaptığınız şey öte birşey, bu senenin hatta bir beş senenin teknolojisi değil, az bekleseydiniz, alıştıra alıştıra verseydiniz daha iyi olurdu. yok ben hazır değildim buna, şoka girdim bariz.

    dur asıl kopuk olay şimdi geliyor, yine bir video tarlasına tepeden bakıyorsunuz, sonra seçiyorsunuz birini, hoop zoom yapıyor sistem, geçiş oldukça yumuşak, neymiş bu diyorsunuz, elemanın teki mafia ii oynuyor, iyi de oynuyor, hop veriyorsunuz bir artı puan, kaç kişi izliyor bu elemanı sağ üst köşede hepsi var, oynayışını beğenenler, beğenmeyenler hepsi burda, istatistik de var. sıkıldınız mı, basın esc'ye, hoop yine yumuşak bir zoom out, hangi oyunu izlemek istedi canınız? ben tomb rider'a bakayım dedim, elaman lara croft'u bindirmiş motora koşturuyor yer altında antik bir şehrin tünellerinde. hangi bölümde acaba diyorum, duvara çarpıyor motoru bir iki kere, lara "ahh" diyor, yapılır mı be olm bu lara'ya diyorum, geç bitir güç bitir ama lara'nın canın yakma diyorum. eee tabi money talks, parası olan laranın iplerini eline alıyor, sokayım ben kapitalizme. nese nerde kalmıştık? hah ilerleyen günlerde gelecekler bölümüne, burda sisteme yakında eklenecek oyunların tanıtım videoları var, ama öyle ben play butonuna basayım, düz bir ekranda izleyeyim değil, herşey onlive istemcisinin harika ambiyansına uydurulmuş. zoomin zoom out, smooth... orda birşey gördüm ki dudaklarım uçukladı, geni4, nvidia'nin her ekran kartıyla birlikte gelen demolarındaki güzel hatunları bilirsiniz, nalu gelmişti benim winfast geforce 6600gt ekran kartımla beraber, yuh demiştim. half life 2 ile gelen grafiklerdeki yüz'lerin detayı bizi hayretlere düşürmüştü. gman, "wake up, mr. freeman. wake up and, smell the ashes." derken, nasıl bir grafik motoru bu, helal olsun sana valve demiştik. ama onlive bunu bir adım değil, bir adam boyu ileri taşımız, aslında onlive demek yanlış olur mova isimli partner'ları bunu yapan. geni4'a dönersek anlatılmaz, izlemeniz ve onu yaşamanız lazım. ben hala geni4 şokunu üzerimden atabilmiş değilim.

    eğlenceyi bir kenara bırakıp ciddi konuşmak gerekirse, marketplace'e baktığımda fiyatlar pek de öyle albenili değildi. (bence) oyunu komple satın almak istediğinizde nerdeyse orjinal oyun parasını talep ediyorlar sizden. internet hızı garanti değilken bu kadar para vermek şimdilik gereksiz gibi. onlive alternatif fiyat politikaları izlemedikçe müşteri çekmesi biraz zor gibi görünüyor. üstünkörü gözattığım kadarıyla aylık sistem üyelik ücreti gibi çözümler ufukta görünüyor. sadece sağda soldaki dvd, cd'lerden, kurma-silme derdinden kurtulmak, istediğin yerden televizyondan bile oyun oynayabilmek için bu sistem alınır arkadaş, sadece bu yüzden değil sırf şu teknolojiyi desteklemek, bu adamları bir adım ileri götürmek için bile ben cebimden para çıkarım. bu arada sadece test etmek için açmıştım, sabah saat altıya kadar oynadım, gözlerimden uyku akmasa muhtemelen hala oynuyor olacaktım. bağımlıklık yapacağa benzer.

    şapka çıkarıyorum onlive size. helal olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatality1907 -- 22 Mart 2011; 1:29:59 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: fatality1907

    ekşi sözlükde deneyen birinin yorumu

    21.dün akşam test etme fırsatım oldu. aslında çok fazla bir beklentim yoktu, keza binlerce hatta yüzbinlerce insana aynı anda yüksek kalitede 3d görüntüyü işleyip hd kalitesinde gönderebilecek bir server altyapısının olabileceğini düşünmüyordum. taa ki, onlive istemcisini bilgisayarıma yükleyip ilk oyunumu oynayana kadar.

    günün yorgunluğu üzerime çökmüş, yatağıma uzanmıştım, gmailimi kontrol ediyordum. yurtta, bilgisayarlar, programlama, oyunlar, demoscene, vintage computing hakkında muhabbet edebildiğim adamların sayısı bir elin parmakları kadar, en donanımlısından gelen maili gördüm, direkt hiçbir yorum yapmadan onlive'in linkini göndermişti. gün içinde bahsetmişti, belki o yüzden mailde tekrar anlatma gereği duymadı. hadi bakalım deyip linkte tıkladım, kısa bir istemci yükleme faslının ardından girdik onlive arabirimine.

    1.7ghz celeron işlemcili, 2gb ram'li, onboard intel ekran kartlı laptop'um sanırım daha önce bahsedilen, donanımınız önemli değil sadece video oynatabilsin yeter için yeterli bir örnek, evet bilgisayarınızın bu sistemde grafik işlemesi ya da arka planda kompleks hesaplamalar yapmasına gerek yok, tek yapması gereken gelen görüntüyü göstersin yeter. tamam buraya kadar ok de arka planda zilyon tane uygulama açıkken de bir istemci bu kadar hızlı çalışmaz ki be arkadaş. firefox'da ona yakın sekme, antivirus, bluetooth client, backup client, skype, msn, nimbuzz, iki tane adobe pdf döküman, aklınıza ne gelirse açık, birbuçuk gb ram, işlemcinin yarısı zaten kullanımda, ama buna rağmen onlive arabirimde zerre takılma yok. nese ben yine de performansdan ödün vermeyeyim diye kapadım bir iki programı. internet bağlantısı desen üniversitenin internet bağlantısı, dandik bir belkin router ile wireless bağlanıyorum, o da benim router değil, karşı odadaki arkadaşın router'i arada iki duvar var, yanlız ben kullanmıyorum. (muhtemelen geç saat olduğu için o an sadece ben kullanıyordum.) üniversite interneti her ne kadar hızlı olsa da (tr'deki 4mb internet hızında) öğrencilerin oyun oynayıp bandwidth yemelerini engellemek için oyun portlarına genelde bandwidth kısıtlaması koyuyorlar. onlive hangi port'u kullanıyor henüz bakmadım ama sanırım şimdilik bu kısıtlamaya bulunduğum üniversitede maruz değil. hız kriterleri için amerika, florida'da bulunduğumu da belirtmek isterim, her ne kadar serverlara süper yakın olmasam da bu önemli bir etken.

    arabirim ve oyun performansına dönersek, ilk oynadığım oyun fear 2 oldu. açıldı, yükledi, oyuna başladım, karakter önümde yönlendirmemi bekliyordu, hala inanamıyordum. elim "w" tuşuna gitti, hala içimden bir ses "yok lan oha artık olamaz olm böyle birşey" diyor. tuşa basar basmaz karakter yürümeye başladı, sonra sola, sonra sağa, tüm tuşlar vermesi gereken tepkiyi veriyor, özellikle milisaniyelerin önemli olduğu fps oyunlarında tepkilerde gecikme yok, ekranın sağ üst köşesinde onlive arabirimi beni uyarıyor, düşük internet bağlantısı kalitesi, oyundan kopacağım diye bekliyorum, sadece görüntü kalitesi biraz düşüyor, oyunu oynamaya devam. oyun sarıyor, oynamaya devam, hani test yapacaktık? mouse'u takıyorum, tepkiler tatmin edici, hele yukardaki uyarıyı, onlive'in kablo ile bağlanın tavsiyesini es geçip dandik bir router ile wireless bağlandığımı da hesaba katarsak oldukça iyi, sistem performansım için kasıyor, oyundan düşmeyeyim diye arka planda uğraşıyor bunu hissediyorsunuz. utandım kendimden sonra, üşenmesem kalksam kendi router'ima kabloyla bağlansam öyle test etsem? yok yatağın rahatını bırakamıyorum.

    birkaç oyun test ettim ardı ardına, tomb raider underworld, prince of persia, world of goo... oyunlar zaten güzel, oynanabilirlik harika. sistem beta süresinde portföyündeki tüm oyunları sınırsız oynatıyor sanıyorum, kendimi inanılmaz özgür hissettim, şımardım biraz da, nankörce, hoyrat bir şekilde oyundan oyuna koşabiliyorum, oyun yükleme derdi yok, aman harddiskimde yer kaldı mı yok, ekran kartı çözünürlük, performans ayarlama yok, aman donanımım bu oyuna yeter mi yok. tek derdim bağlantı hızım, arabirim zaten beni benden aldı, tepeden birçok küçük ekrana baktığınız bir ortamdasınız, menüler çok şık, geçişler animasyonlu, hızlı, kaybomanız imkansız, herşey yerli yerinde, herşey düşünülmüş. bu ufak ekranlarda oynayan görüntülerin başkalarının o an oynadıkları oyunlardan anlık gelen görüntüler olduğunu farkediyorum sonra, makara orda kopuyor, lan sen nasıl bir teknolojisin? hem milletin yarım bin küsür dolar bayılıp aldığı ekran kartlarıyla oynayamadığı oyunları bilyon kişiye oynatıyorsun, sonra utanmadan bunlardan görüntüleri başka kişilere de ulaştırdığın arabirim yapıyorsun. bana aynı ekranda otuziki oyuncunun ekran görüntüsünü iletsen, onlara da başkalarının oyun içi görüntülerini iletsen, oha dur bir de sen video render edip bunu stream ediyorsun. yuh diyebiliyorum sedece. nasıl bir donanım kurdunuz oraya gelip görmek istiyorum, turistik gezi düzenleyin ordan da para kazanın arkadaş siz, hatta dur utanmayın üniversite kurun, microsoft'a, ibm'e, valve'a ders verin. hepsinin sizden öğreneceği birşeyler var, bilen biliyor, burdan tekrar etmeye gerek yok. it budur arkadaş, oyun sektörünü bir adım ileri taşımak budur. steam çıktı, helal olsun adamlara dedik, qukelive çıktı vauv dedik, harika bir iş çıkardılar, sizin yaptığınız şey öte birşey, bu senenin hatta bir beş senenin teknolojisi değil, az bekleseydiniz, alıştıra alıştıra verseydiniz daha iyi olurdu. yok ben hazır değildim buna, şoka girdim bariz.

    dur asıl kopuk olay şimdi geliyor, yine bir video tarlasına tepeden bakıyorsunuz, sonra seçiyorsunuz birini, hoop zoom yapıyor sistem, geçiş oldukça yumuşak, neymiş bu diyorsunuz, elemanın teki mafia ii oynuyor, iyi de oynuyor, hop veriyorsunuz bir artı puan, kaç kişi izliyor bu elemanı sağ üst köşede hepsi var, oynayışını beğenenler, beğenmeyenler hepsi burda, istatistik de var. sıkıldınız mı, basın esc'ye, hoop yine yumuşak bir zoom out, hangi oyunu izlemek istedi canınız? ben tomb rider'a bakayım dedim, elaman lara croft'u bindirmiş motora koşturuyor yer altında antik bir şehrin tünellerinde. hangi bölümde acaba diyorum, duvara çarpıyor motoru bir iki kere, lara "ahh" diyor, yapılır mı be olm bu lara'ya diyorum, geç bitir güç bitir ama lara'nın canın yakma diyorum. eee tabi money talks, parası olan laranın iplerini eline alıyor, sokayım ben kapitalizme. nese nerde kalmıştık? hah ilerleyen günlerde gelecekler bölümüne, burda sisteme yakında eklenecek oyunların tanıtım videoları var, ama öyle ben play butonuna basayım, düz bir ekranda izleyeyim değil, herşey onlive istemcisinin harika ambiyansına uydurulmuş. zoomin zoom out, smooth... orda birşey gördüm ki dudaklarım uçukladı, geni4, nvidia'nin her ekran kartıyla birlikte gelen demolarındaki güzel hatunları bilirsiniz, nalu gelmişti benim winfast geforce 6600gt ekran kartımla beraber, yuh demiştim. half life 2 ile gelen grafiklerdeki yüz'lerin detayı bizi hayretlere düşürmüştü. gman, "wake up, mr. freeman. wake up and, smell the ashes." derken, nasıl bir grafik motoru bu, helal olsun sana valve demiştik. ama onlive bunu bir adım değil, bir adam boyu ileri taşımız, aslında onlive demek yanlış olur mova isimli partner'ları bunu yapan. geni4'a dönersek anlatılmaz, izlemeniz ve onu yaşamanız lazım. ben hala geni4 şokunu üzerimden atabilmiş değilim.

    eğlenceyi bir kenara bırakıp ciddi konuşmak gerekirse, marketplace'e baktığımda fiyatlar pek de öyle albenili değildi. (bence) oyunu komple satın almak istediğinizde nerdeyse orjinal oyun parasını talep ediyorlar sizden. internet hızı garanti değilken bu kadar para vermek şimdilik gereksiz gibi. onlive alternatif fiyat politikaları izlemedikçe müşteri çekmesi biraz zor gibi görünüyor. üstünkörü gözattığım kadarıyla aylık sistem üyelik ücreti gibi çözümler ufukta görünüyor. sadece sağda soldaki dvd, cd'lerden, kurma-silme derdinden kurtulmak, istediğin yerden televizyondan bile oyun oynayabilmek için bu sistem alınır arkadaş, sadece bu yüzden değil sırf şu teknolojiyi desteklemek, bu adamları bir adım ileri götürmek için bile ben cebimden para çıkarım. bu arada sadece test etmek için açmıştım, sabah saat altıya kadar oynadım, gözlerimden uyku akmasa muhtemelen hala oynuyor olacaktım. bağımlıklık yapacağa benzer.

    şapka çıkarıyorum onlive size. helal olsun.



    Eleman öle bir anlatmış ki ağzımın suyu aktı resmen . PAYPAY arkadaşımız konu açmıştı orda fiber internet lazım diyordu vede bu sadece superonline da varmış yani ttnet ile oynanmayacağını sölemişti.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RaiTrQ -- 22 Mart 2011; 3:15:18 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: for153


    quote:

    Orijinalden alıntı: fatality1907

    ekşi sözlükde deneyen birinin yorumu

    21.dün akşam test etme fırsatım oldu. aslında çok fazla bir beklentim yoktu, keza binlerce hatta yüzbinlerce insana aynı anda yüksek kalitede 3d görüntüyü işleyip hd kalitesinde gönderebilecek bir server altyapısının olabileceğini düşünmüyordum. taa ki, onlive istemcisini bilgisayarıma yükleyip ilk oyunumu oynayana kadar.

    günün yorgunluğu üzerime çökmüş, yatağıma uzanmıştım, gmailimi kontrol ediyordum. yurtta, bilgisayarlar, programlama, oyunlar, demoscene, vintage computing hakkında muhabbet edebildiğim adamların sayısı bir elin parmakları kadar, en donanımlısından gelen maili gördüm, direkt hiçbir yorum yapmadan onlive'in linkini göndermişti. gün içinde bahsetmişti, belki o yüzden mailde tekrar anlatma gereği duymadı. hadi bakalım deyip linkte tıkladım, kısa bir istemci yükleme faslının ardından girdik onlive arabirimine.

    1.7ghz celeron işlemcili, 2gb ram'li, onboard intel ekran kartlı laptop'um sanırım daha önce bahsedilen, donanımınız önemli değil sadece video oynatabilsin yeter için yeterli bir örnek, evet bilgisayarınızın bu sistemde grafik işlemesi ya da arka planda kompleks hesaplamalar yapmasına gerek yok, tek yapması gereken gelen görüntüyü göstersin yeter. tamam buraya kadar ok de arka planda zilyon tane uygulama açıkken de bir istemci bu kadar hızlı çalışmaz ki be arkadaş. firefox'da ona yakın sekme, antivirus, bluetooth client, backup client, skype, msn, nimbuzz, iki tane adobe pdf döküman, aklınıza ne gelirse açık, birbuçuk gb ram, işlemcinin yarısı zaten kullanımda, ama buna rağmen onlive arabirimde zerre takılma yok. nese ben yine de performansdan ödün vermeyeyim diye kapadım bir iki programı. internet bağlantısı desen üniversitenin internet bağlantısı, dandik bir belkin router ile wireless bağlanıyorum, o da benim router değil, karşı odadaki arkadaşın router'i arada iki duvar var, yanlız ben kullanmıyorum. (muhtemelen geç saat olduğu için o an sadece ben kullanıyordum.) üniversite interneti her ne kadar hızlı olsa da (tr'deki 4mb internet hızında) öğrencilerin oyun oynayıp bandwidth yemelerini engellemek için oyun portlarına genelde bandwidth kısıtlaması koyuyorlar. onlive hangi port'u kullanıyor henüz bakmadım ama sanırım şimdilik bu kısıtlamaya bulunduğum üniversitede maruz değil. hız kriterleri için amerika, florida'da bulunduğumu da belirtmek isterim, her ne kadar serverlara süper yakın olmasam da bu önemli bir etken.

    arabirim ve oyun performansına dönersek, ilk oynadığım oyun fear 2 oldu. açıldı, yükledi, oyuna başladım, karakter önümde yönlendirmemi bekliyordu, hala inanamıyordum. elim "w" tuşuna gitti, hala içimden bir ses "yok lan oha artık olamaz olm böyle birşey" diyor. tuşa basar basmaz karakter yürümeye başladı, sonra sola, sonra sağa, tüm tuşlar vermesi gereken tepkiyi veriyor, özellikle milisaniyelerin önemli olduğu fps oyunlarında tepkilerde gecikme yok, ekranın sağ üst köşesinde onlive arabirimi beni uyarıyor, düşük internet bağlantısı kalitesi, oyundan kopacağım diye bekliyorum, sadece görüntü kalitesi biraz düşüyor, oyunu oynamaya devam. oyun sarıyor, oynamaya devam, hani test yapacaktık? mouse'u takıyorum, tepkiler tatmin edici, hele yukardaki uyarıyı, onlive'in kablo ile bağlanın tavsiyesini es geçip dandik bir router ile wireless bağlandığımı da hesaba katarsak oldukça iyi, sistem performansım için kasıyor, oyundan düşmeyeyim diye arka planda uğraşıyor bunu hissediyorsunuz. utandım kendimden sonra, üşenmesem kalksam kendi router'ima kabloyla bağlansam öyle test etsem? yok yatağın rahatını bırakamıyorum.

    birkaç oyun test ettim ardı ardına, tomb raider underworld, prince of persia, world of goo... oyunlar zaten güzel, oynanabilirlik harika. sistem beta süresinde portföyündeki tüm oyunları sınırsız oynatıyor sanıyorum, kendimi inanılmaz özgür hissettim, şımardım biraz da, nankörce, hoyrat bir şekilde oyundan oyuna koşabiliyorum, oyun yükleme derdi yok, aman harddiskimde yer kaldı mı yok, ekran kartı çözünürlük, performans ayarlama yok, aman donanımım bu oyuna yeter mi yok. tek derdim bağlantı hızım, arabirim zaten beni benden aldı, tepeden birçok küçük ekrana baktığınız bir ortamdasınız, menüler çok şık, geçişler animasyonlu, hızlı, kaybomanız imkansız, herşey yerli yerinde, herşey düşünülmüş. bu ufak ekranlarda oynayan görüntülerin başkalarının o an oynadıkları oyunlardan anlık gelen görüntüler olduğunu farkediyorum sonra, makara orda kopuyor, lan sen nasıl bir teknolojisin? hem milletin yarım bin küsür dolar bayılıp aldığı ekran kartlarıyla oynayamadığı oyunları bilyon kişiye oynatıyorsun, sonra utanmadan bunlardan görüntüleri başka kişilere de ulaştırdığın arabirim yapıyorsun. bana aynı ekranda otuziki oyuncunun ekran görüntüsünü iletsen, onlara da başkalarının oyun içi görüntülerini iletsen, oha dur bir de sen video render edip bunu stream ediyorsun. yuh diyebiliyorum sedece. nasıl bir donanım kurdunuz oraya gelip görmek istiyorum, turistik gezi düzenleyin ordan da para kazanın arkadaş siz, hatta dur utanmayın üniversite kurun, microsoft'a, ibm'e, valve'a ders verin. hepsinin sizden öğreneceği birşeyler var, bilen biliyor, burdan tekrar etmeye gerek yok. it budur arkadaş, oyun sektörünü bir adım ileri taşımak budur. steam çıktı, helal olsun adamlara dedik, qukelive çıktı vauv dedik, harika bir iş çıkardılar, sizin yaptığınız şey öte birşey, bu senenin hatta bir beş senenin teknolojisi değil, az bekleseydiniz, alıştıra alıştıra verseydiniz daha iyi olurdu. yok ben hazır değildim buna, şoka girdim bariz.

    dur asıl kopuk olay şimdi geliyor, yine bir video tarlasına tepeden bakıyorsunuz, sonra seçiyorsunuz birini, hoop zoom yapıyor sistem, geçiş oldukça yumuşak, neymiş bu diyorsunuz, elemanın teki mafia ii oynuyor, iyi de oynuyor, hop veriyorsunuz bir artı puan, kaç kişi izliyor bu elemanı sağ üst köşede hepsi var, oynayışını beğenenler, beğenmeyenler hepsi burda, istatistik de var. sıkıldınız mı, basın esc'ye, hoop yine yumuşak bir zoom out, hangi oyunu izlemek istedi canınız? ben tomb rider'a bakayım dedim, elaman lara croft'u bindirmiş motora koşturuyor yer altında antik bir şehrin tünellerinde. hangi bölümde acaba diyorum, duvara çarpıyor motoru bir iki kere, lara "ahh" diyor, yapılır mı be olm bu lara'ya diyorum, geç bitir güç bitir ama lara'nın canın yakma diyorum. eee tabi money talks, parası olan laranın iplerini eline alıyor, sokayım ben kapitalizme. nese nerde kalmıştık? hah ilerleyen günlerde gelecekler bölümüne, burda sisteme yakında eklenecek oyunların tanıtım videoları var, ama öyle ben play butonuna basayım, düz bir ekranda izleyeyim değil, herşey onlive istemcisinin harika ambiyansına uydurulmuş. zoomin zoom out, smooth... orda birşey gördüm ki dudaklarım uçukladı, geni4, nvidia'nin her ekran kartıyla birlikte gelen demolarındaki güzel hatunları bilirsiniz, nalu gelmişti benim winfast geforce 6600gt ekran kartımla beraber, yuh demiştim. half life 2 ile gelen grafiklerdeki yüz'lerin detayı bizi hayretlere düşürmüştü. gman, "wake up, mr. freeman. wake up and, smell the ashes." derken, nasıl bir grafik motoru bu, helal olsun sana valve demiştik. ama onlive bunu bir adım değil, bir adam boyu ileri taşımız, aslında onlive demek yanlış olur mova isimli partner'ları bunu yapan. geni4'a dönersek anlatılmaz, izlemeniz ve onu yaşamanız lazım. ben hala geni4 şokunu üzerimden atabilmiş değilim.

    eğlenceyi bir kenara bırakıp ciddi konuşmak gerekirse, marketplace'e baktığımda fiyatlar pek de öyle albenili değildi. (bence) oyunu komple satın almak istediğinizde nerdeyse orjinal oyun parasını talep ediyorlar sizden. internet hızı garanti değilken bu kadar para vermek şimdilik gereksiz gibi. onlive alternatif fiyat politikaları izlemedikçe müşteri çekmesi biraz zor gibi görünüyor. üstünkörü gözattığım kadarıyla aylık sistem üyelik ücreti gibi çözümler ufukta görünüyor. sadece sağda soldaki dvd, cd'lerden, kurma-silme derdinden kurtulmak, istediğin yerden televizyondan bile oyun oynayabilmek için bu sistem alınır arkadaş, sadece bu yüzden değil sırf şu teknolojiyi desteklemek, bu adamları bir adım ileri götürmek için bile ben cebimden para çıkarım. bu arada sadece test etmek için açmıştım, sabah saat altıya kadar oynadım, gözlerimden uyku akmasa muhtemelen hala oynuyor olacaktım. bağımlıklık yapacağa benzer.

    şapka çıkarıyorum onlive size. helal olsun.



    Eleman öle bir anlatmış ki ağzımın suyu aktı resmen . PAYPAY arkadaşımız konu açmıştı orda fiber online lazım diyordu vede bu sadece super optik mi neydi onda varmış galiba yani ttnet ile oynanmayacağını sölemişti. Yukardakileri yanlış yazmış olabilirim asıl belirtmek istediğim ttnet ile oynanmayacağı .


    ben oynuyorum üstte yazdım okuma yazmanız yok sanırım




  • @for153
    sistem şuan sadece resmi olarak amerikada. oyunları oynamak için 1.5 mb net yeterli oluyormuş sanırım yakında avrupadada olacak bu sistem çalışması için süper bilgisayarlar kuruyor adamlar yani altyapı için biraz maliyet gerekiyor. açıkcası bende çok merak ettim ama 1 mb net ile bağlanamadım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: süpergtacı


    quote:

    Orijinalden alıntı: for153


    quote:

    Orijinalden alıntı: fatality1907

    ekşi sözlükde deneyen birinin yorumu

    21.dün akşam test etme fırsatım oldu. aslında çok fazla bir beklentim yoktu, keza binlerce hatta yüzbinlerce insana aynı anda yüksek kalitede 3d görüntüyü işleyip hd kalitesinde gönderebilecek bir server altyapısının olabileceğini düşünmüyordum. taa ki, onlive istemcisini bilgisayarıma yükleyip ilk oyunumu oynayana kadar.

    günün yorgunluğu üzerime çökmüş, yatağıma uzanmıştım, gmailimi kontrol ediyordum. yurtta, bilgisayarlar, programlama, oyunlar, demoscene, vintage computing hakkında muhabbet edebildiğim adamların sayısı bir elin parmakları kadar, en donanımlısından gelen maili gördüm, direkt hiçbir yorum yapmadan onlive'in linkini göndermişti. gün içinde bahsetmişti, belki o yüzden mailde tekrar anlatma gereği duymadı. hadi bakalım deyip linkte tıkladım, kısa bir istemci yükleme faslının ardından girdik onlive arabirimine.

    1.7ghz celeron işlemcili, 2gb ram'li, onboard intel ekran kartlı laptop'um sanırım daha önce bahsedilen, donanımınız önemli değil sadece video oynatabilsin yeter için yeterli bir örnek, evet bilgisayarınızın bu sistemde grafik işlemesi ya da arka planda kompleks hesaplamalar yapmasına gerek yok, tek yapması gereken gelen görüntüyü göstersin yeter. tamam buraya kadar ok de arka planda zilyon tane uygulama açıkken de bir istemci bu kadar hızlı çalışmaz ki be arkadaş. firefox'da ona yakın sekme, antivirus, bluetooth client, backup client, skype, msn, nimbuzz, iki tane adobe pdf döküman, aklınıza ne gelirse açık, birbuçuk gb ram, işlemcinin yarısı zaten kullanımda, ama buna rağmen onlive arabirimde zerre takılma yok. nese ben yine de performansdan ödün vermeyeyim diye kapadım bir iki programı. internet bağlantısı desen üniversitenin internet bağlantısı, dandik bir belkin router ile wireless bağlanıyorum, o da benim router değil, karşı odadaki arkadaşın router'i arada iki duvar var, yanlız ben kullanmıyorum. (muhtemelen geç saat olduğu için o an sadece ben kullanıyordum.) üniversite interneti her ne kadar hızlı olsa da (tr'deki 4mb internet hızında) öğrencilerin oyun oynayıp bandwidth yemelerini engellemek için oyun portlarına genelde bandwidth kısıtlaması koyuyorlar. onlive hangi port'u kullanıyor henüz bakmadım ama sanırım şimdilik bu kısıtlamaya bulunduğum üniversitede maruz değil. hız kriterleri için amerika, florida'da bulunduğumu da belirtmek isterim, her ne kadar serverlara süper yakın olmasam da bu önemli bir etken.

    arabirim ve oyun performansına dönersek, ilk oynadığım oyun fear 2 oldu. açıldı, yükledi, oyuna başladım, karakter önümde yönlendirmemi bekliyordu, hala inanamıyordum. elim "w" tuşuna gitti, hala içimden bir ses "yok lan oha artık olamaz olm böyle birşey" diyor. tuşa basar basmaz karakter yürümeye başladı, sonra sola, sonra sağa, tüm tuşlar vermesi gereken tepkiyi veriyor, özellikle milisaniyelerin önemli olduğu fps oyunlarında tepkilerde gecikme yok, ekranın sağ üst köşesinde onlive arabirimi beni uyarıyor, düşük internet bağlantısı kalitesi, oyundan kopacağım diye bekliyorum, sadece görüntü kalitesi biraz düşüyor, oyunu oynamaya devam. oyun sarıyor, oynamaya devam, hani test yapacaktık? mouse'u takıyorum, tepkiler tatmin edici, hele yukardaki uyarıyı, onlive'in kablo ile bağlanın tavsiyesini es geçip dandik bir router ile wireless bağlandığımı da hesaba katarsak oldukça iyi, sistem performansım için kasıyor, oyundan düşmeyeyim diye arka planda uğraşıyor bunu hissediyorsunuz. utandım kendimden sonra, üşenmesem kalksam kendi router'ima kabloyla bağlansam öyle test etsem? yok yatağın rahatını bırakamıyorum.

    birkaç oyun test ettim ardı ardına, tomb raider underworld, prince of persia, world of goo... oyunlar zaten güzel, oynanabilirlik harika. sistem beta süresinde portföyündeki tüm oyunları sınırsız oynatıyor sanıyorum, kendimi inanılmaz özgür hissettim, şımardım biraz da, nankörce, hoyrat bir şekilde oyundan oyuna koşabiliyorum, oyun yükleme derdi yok, aman harddiskimde yer kaldı mı yok, ekran kartı çözünürlük, performans ayarlama yok, aman donanımım bu oyuna yeter mi yok. tek derdim bağlantı hızım, arabirim zaten beni benden aldı, tepeden birçok küçük ekrana baktığınız bir ortamdasınız, menüler çok şık, geçişler animasyonlu, hızlı, kaybomanız imkansız, herşey yerli yerinde, herşey düşünülmüş. bu ufak ekranlarda oynayan görüntülerin başkalarının o an oynadıkları oyunlardan anlık gelen görüntüler olduğunu farkediyorum sonra, makara orda kopuyor, lan sen nasıl bir teknolojisin? hem milletin yarım bin küsür dolar bayılıp aldığı ekran kartlarıyla oynayamadığı oyunları bilyon kişiye oynatıyorsun, sonra utanmadan bunlardan görüntüleri başka kişilere de ulaştırdığın arabirim yapıyorsun. bana aynı ekranda otuziki oyuncunun ekran görüntüsünü iletsen, onlara da başkalarının oyun içi görüntülerini iletsen, oha dur bir de sen video render edip bunu stream ediyorsun. yuh diyebiliyorum sedece. nasıl bir donanım kurdunuz oraya gelip görmek istiyorum, turistik gezi düzenleyin ordan da para kazanın arkadaş siz, hatta dur utanmayın üniversite kurun, microsoft'a, ibm'e, valve'a ders verin. hepsinin sizden öğreneceği birşeyler var, bilen biliyor, burdan tekrar etmeye gerek yok. it budur arkadaş, oyun sektörünü bir adım ileri taşımak budur. steam çıktı, helal olsun adamlara dedik, qukelive çıktı vauv dedik, harika bir iş çıkardılar, sizin yaptığınız şey öte birşey, bu senenin hatta bir beş senenin teknolojisi değil, az bekleseydiniz, alıştıra alıştıra verseydiniz daha iyi olurdu. yok ben hazır değildim buna, şoka girdim bariz.

    dur asıl kopuk olay şimdi geliyor, yine bir video tarlasına tepeden bakıyorsunuz, sonra seçiyorsunuz birini, hoop zoom yapıyor sistem, geçiş oldukça yumuşak, neymiş bu diyorsunuz, elemanın teki mafia ii oynuyor, iyi de oynuyor, hop veriyorsunuz bir artı puan, kaç kişi izliyor bu elemanı sağ üst köşede hepsi var, oynayışını beğenenler, beğenmeyenler hepsi burda, istatistik de var. sıkıldınız mı, basın esc'ye, hoop yine yumuşak bir zoom out, hangi oyunu izlemek istedi canınız? ben tomb rider'a bakayım dedim, elaman lara croft'u bindirmiş motora koşturuyor yer altında antik bir şehrin tünellerinde. hangi bölümde acaba diyorum, duvara çarpıyor motoru bir iki kere, lara "ahh" diyor, yapılır mı be olm bu lara'ya diyorum, geç bitir güç bitir ama lara'nın canın yakma diyorum. eee tabi money talks, parası olan laranın iplerini eline alıyor, sokayım ben kapitalizme. nese nerde kalmıştık? hah ilerleyen günlerde gelecekler bölümüne, burda sisteme yakında eklenecek oyunların tanıtım videoları var, ama öyle ben play butonuna basayım, düz bir ekranda izleyeyim değil, herşey onlive istemcisinin harika ambiyansına uydurulmuş. zoomin zoom out, smooth... orda birşey gördüm ki dudaklarım uçukladı, geni4, nvidia'nin her ekran kartıyla birlikte gelen demolarındaki güzel hatunları bilirsiniz, nalu gelmişti benim winfast geforce 6600gt ekran kartımla beraber, yuh demiştim. half life 2 ile gelen grafiklerdeki yüz'lerin detayı bizi hayretlere düşürmüştü. gman, "wake up, mr. freeman. wake up and, smell the ashes." derken, nasıl bir grafik motoru bu, helal olsun sana valve demiştik. ama onlive bunu bir adım değil, bir adam boyu ileri taşımız, aslında onlive demek yanlış olur mova isimli partner'ları bunu yapan. geni4'a dönersek anlatılmaz, izlemeniz ve onu yaşamanız lazım. ben hala geni4 şokunu üzerimden atabilmiş değilim.

    eğlenceyi bir kenara bırakıp ciddi konuşmak gerekirse, marketplace'e baktığımda fiyatlar pek de öyle albenili değildi. (bence) oyunu komple satın almak istediğinizde nerdeyse orjinal oyun parasını talep ediyorlar sizden. internet hızı garanti değilken bu kadar para vermek şimdilik gereksiz gibi. onlive alternatif fiyat politikaları izlemedikçe müşteri çekmesi biraz zor gibi görünüyor. üstünkörü gözattığım kadarıyla aylık sistem üyelik ücreti gibi çözümler ufukta görünüyor. sadece sağda soldaki dvd, cd'lerden, kurma-silme derdinden kurtulmak, istediğin yerden televizyondan bile oyun oynayabilmek için bu sistem alınır arkadaş, sadece bu yüzden değil sırf şu teknolojiyi desteklemek, bu adamları bir adım ileri götürmek için bile ben cebimden para çıkarım. bu arada sadece test etmek için açmıştım, sabah saat altıya kadar oynadım, gözlerimden uyku akmasa muhtemelen hala oynuyor olacaktım. bağımlıklık yapacağa benzer.

    şapka çıkarıyorum onlive size. helal olsun.



    Eleman öle bir anlatmış ki ağzımın suyu aktı resmen . PAYPAY arkadaşımız konu açmıştı orda fiber internet lazım diyordu vede bu sadece superonline da varmış yani ttnet ile oynanmayacağını sölemişti.


    ben oynuyorum üstte yazdım okuma yazmanız yok sanırım


    okuduk herhalde ben arkadaşın paylaştığı bilgiyi söledim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RaiTrQ -- 22 Mart 2011; 3:16:01 >




  • Az önce Borderlands ve Just Cause 2 oynadım. İnternetim 8 mb kadar. Gayet keyifliydi

    İlginç bişey ama yahu gerçekten harika Deneme sürümü olması kötü
  • server'lar sadece Amerika'da suanda. O yuzden ttnet'in cok bir sucu yok baglantinin saglanamamisinda. 16mbit ya da 8mbit'lik hatlarla genelde girilebiliyor onlive'a. Bana gelen mail'de deneme amacli kuzey avrupa ulkeleri icin(sanitim İsvec ve Norvec) server'lar acilacak yakinda demislerdi. Suanda Avrupa icin destegi bulunmuyor Onlive'in.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.