Şimdi Ara

MTV ödemesini 2 kere yapmışım iptal edebilirmiyim ??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
10.455
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar konu ciddi lütfen sulandırmayalım.

Vergi dairesinin sitesinden MTV 1. yarı yıl ödememi bonus kart ile yaptım ancak onay kodu gelmeyince birde garantinin kendi sitesinden aynı işlemi tekrarladım 10 dk sonra kredi kartımdan 2 kere ödendiğini gördüm bankayı aradığımda vergi dairesine gitmem gerektiğini söylediler ya da vergi dairesinin sitesinden iptal edebileceğimi söylediler ancak siteyi karış karış aradım iptal ile ilgili birşey bulamadım. BU konuda bilgisi olan arkadaşlar varsa lütfen yardım etsinler.

şimdiden teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rachadell -- 31 Ocak 2012; 22:37:22 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

MTV Ödemesini İki Kere Yapmışsanız İptal Etme İşlemleri

MTV ödemesini yanlışlıkla iki kez yatırdıysanız, iptal ettirmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

• MTV İptal Formunu Doldurun: Gelir İdaresi Başkanlığı'nın (GİB) resmi internet sitesinden "MTV İptal Dilekçesi" formunu indirin ve doldurun.
    • Gerekli Belgeleri Toplayın: Ödeme dekontlarınızın ve kimlik belgenizin fotokopilerini hazırlayın.
    • Dilekçeyi ve Belgeleri Gönderin: Doldurduğunuz dilekçe ve belgeleri, ikametinizin bulunduğu vergi dairesine şahsen teslim edin veya posta yoluyla gönderin.
    • E-Devlet Üzerinden İptal Başvurusu Yapın: E-Devlet portalı üzerinden de MTV iptal işlemi başvurusu yapabilirsiniz. "MTV İptal Talebi" hizmetine giriş yapın ve gerekli adımları izleyin.

MTV iptal işlemi genellikle birkaç gün içinde sonuçlanır. İptal işleminizin durumu hakkında bilgi almak için vergi dairenizi arayabilir veya E-Devlet üzerinden takip edebilirsiniz.

Önemli Notlar:

• MTV ödemesinin iptal edilmesi halinde, ödenen tutar vergiden düşülmez.
    • İptal işlemi için herhangi bir ücret alınmaz.
    • İki kereden fazla MTV ödemesi yaptıysanız, fazla ödenen tutar için iade talebinde bulunabilirsiniz.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bankanın iptal etmesi gerekirdi, baktın olmuyor vergi dairesi işini çözer olmadı 2 inci taksitten düşerler,
  • Para vergi dairesinin hesabına geçtiği için (eğer provizyonda beklemiyorsa) banka kendi kendine iptal edip o parayı vergi dairesinin yani devletin cebinden alamaz..Öncelikle vergi dairesi ile görüş (en yakındaki de olur) ne şekilde hareket etmen gerektiğini söylerler..Eğer ki onlar da topu bankaya atarsa direk itiraz dilekçesi yaz isim&imzalı olarak ve bankaya faksla..En son çare arkadaşında dediği gibi fazla ödediğin tutar MTV 2. taksit yerine geçer,paran boşa gitmemiş olur..
  • Vergi dairesinden parayı geri alamazsın yani nakit olarak ödeme yapmayacaktır, yanlız dilekçe verdiğinde 2. taksit olarak ödeme yapılmış sayılır. Durumu anlatan bir dilekçeyle başvurman lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bora_T

Para vergi dairesinin hesabına geçtiği için (eğer provizyonda beklemiyorsa) banka kendi kendine iptal edip o parayı vergi dairesinin yani devletin cebinden alamaz..Öncelikle vergi dairesi ile görüş (en yakındaki de olur) ne şekilde hareket etmen gerektiğini söylerler..Eğer ki onlar da topu bankaya atarsa direk itiraz dilekçesi yaz isim&imzalı olarak ve bankaya faksla..En son çare arkadaşında dediği gibi fazla ödediğin tutar MTV 2. taksit yerine geçer,paran boşa gitmemiş olur..

Teşekkürler açıklama için ancak ödemelerin 2 side halen provizyonda bekliyor yani banka isterse kendisi birini iptal edemez mi yani çok garip geldi bu durum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rachadell

quote:

Orijinalden alıntı: Bora_T

Para vergi dairesinin hesabına geçtiği için (eğer provizyonda beklemiyorsa) banka kendi kendine iptal edip o parayı vergi dairesinin yani devletin cebinden alamaz..Öncelikle vergi dairesi ile görüş (en yakındaki de olur) ne şekilde hareket etmen gerektiğini söylerler..Eğer ki onlar da topu bankaya atarsa direk itiraz dilekçesi yaz isim&imzalı olarak ve bankaya faksla..En son çare arkadaşında dediği gibi fazla ödediğin tutar MTV 2. taksit yerine geçer,paran boşa gitmemiş olur..

Teşekkürler açıklama için ancak ödemelerin 2 side halen provizyonda bekliyor yani banka isterse kendisi birini iptal edemez mi yani çok garip geldi bu durum.

Hocam 444 0 189 motorlu taşıtlar vergi dairesi müşteri hizmetleri numarası..Bu saatte hizmet var mıdır bilmiyorum ama bir şansını dene istersen,memlekette mevzuat arap saçı bu yüzden biz ne desek boş..

Otomobil Genel'de Taner abi (Taner Göde) geçen sene benzer bir olay yaşamış ve konu açmış bir göz at istersen..Anladığım kadarıyla iade pek mümkün değil de ancak mahsup mümkün gibi görünüyor..

http://forum.donanimhaber.com/m_50652058/tm.htm

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.