Şimdi Ara

5 Dk da iki hatalı park cezası yemişim.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
9.263
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2 hafta önce tatil amaçlı sivas'taydım Bilen bilir en meşhur caddesi olan İstasyon Caddesi Kılıçoğlu pastanesi önünde 4 lüleri yakmak süretiyle 10 dk filan durdum (ki herkes duruyor du) ve daha sonra gittim. Görev yerim olan Muş taki okuluma 2 hafta sonra hatalı park ceza kağıdı geldi, ilk önce 2 nüshamı yollamışlar diye düşündüm ama daha sonra dikkatli bakınca 2 ayrı ekip tarafından 5 dk ara ile iki ceza yediğimi gördüm. emniyetten bir komiser arkadaşa sordum 5 dk da aynı yerde iki hatalı park cezası yazılamaz dedi, birinin iptal edilmesi gerektiğini belirtti bende Sulh ceza hakimliğine cezaların aslı ile birlikte, Sivas sulh ceza hakimliğine yollanmak üzere cezalardan birinin iptali için dilekçe yazdım verdim ama trafikten öğrendiğim kadarıyla benim cezaları ödemem gerekiyormuş yine de. eğer haklı bulunursam vergi dairesindeki vezne den ödediğim paramı geri alabilirmişim ama oda arabamın plakasının kayıtlı olduğu şehirden olabiliyormuş (Erzurum), Erzurum'a hayatım boyunca gitmedim 54 tl içinde gideceğimi sanmıyorum :) gerçi MTV den düşülebiliyormuş bir kaç dilekçe ve tlf ile, oda daha mahkemeyi kazanırsam olacak. Ölme Eşeğim ölme misali anlayacağınız.
    Bu günlerde başıma epey bela gelmeye başladı , hayırdır inşallah??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acy78 -- 22 Şubat 2012; 20:10:02 >

• İstanbul, Ankara falan tamam da, Sivas gibi Anadolu'nun düşük nüfüslu ücra şehirlerinde böyle cezalar yazılması ilginç. Zaten trafik derdi olmayan yerler. İşgüzar polisler heryerde demek ki.
  • Çok geçmiş olsun.Bende geçende 10 tl park parası vermeyim diye ceza yedim. 54 tl içime oturdu.Bir iki yere telefon edip sor istersen durumu.Eğer oyleyse birinden yırtarsın.
  • aynı olayın bir benzeri de benim başıma gelmişti.

gece saat 3 gibi eve geldim site içerisinde yer olmadığı için anayola bıraktım aracı ki her zaman park yapılan yer (ben korkup koymaya kıyamıyordum ama 3 tur attım bir yer bulamayınca mecburen oraya bıraktım).

sabah kalktım araç yok. ya çaldılar ya çekdiler diye düşündüm. bir taksi çağırdım abi çekmişlerdir artık buraya gece araç bıraktırmıyorlar dedi. neyse gittik otoparkta yatıyor bizim araç kuzu kuzu. polise biraz koyacak yer yok eve mi çıkaracaktım o saatte veryansınından sonra çekici ve otopark ücretlerini ödeyip çıktım.

2 hafta sonra iki ceza makbuzu geldi. birisi gece saat 4 gibi diğeri sabah 11 gibi kesilmiş ceza makbuzları. bir kaç gün sonra bi kaza oldu bizim orada baba refüje çıkmış ben de indim aşağıya. adam alkollü diye herkes bıraktı gitti ben de inadına bekledim polis, ambulans vs gelene kadar. polis geldi işlemler falan derken aklıma benim konu geldi, anlattım polise durumu böyle böyle diye. gece ekip cezayı kesmiştir, sabah 7 de vardiya değişimi var 11de de değişen ekip hem ceza yazmıştır hem aracı çekmiştir yapacak bir şey yok itiraz edeceksen de ödeyip itiraz edeceksin dedi malesef... herkes kafasına göre iş yapınca böyle saçmalıklar da oluyor işte...

• Hocam seninki yine 7 saat ara ile olmuş ve vardiya değişmiş benim kine ne demeli, aynı caddeye ayrı 2 ekip mi bakıyormuş ve de bunlar 5 dakika ara ile gezip duruyorlar mıymış?
  • İstasyon Caddesi'nde bana ceza kesemezler, sıkar biraz. Sizinkisi büyük şanssızlık olmuş, plakanız 25 olduğu için acımamışlar, ikinci ceza iptal olur, ama dediğiniz gibi ödemek zorundasınız. En azından faiz binmesi vs gibi sıkıntılar karşınıza çıkmaz ilerde hocam. Kılıçoğlunun önü aslında sıkıntılı yer, oraya park edenler yüzünden kavşaktan sonra yol tek şerite düşüyor; ama tek şerit de kaldırıyor o yolun yükünü, trafik yoğun değil sonuçta. Geçmiş olsun hocam tekrar
  • Yanliz benim anlamadigim neden iki cezayi da odemek zorundasiniz ki birini odeyin digeri faiziyle birlikte mahkeme karariyla sistemden silinsin bu kadar mi zor?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yabancı plaka görünce affetmiyorlar maalesef
  • Vallahi bende Koca İstanbul'da bir tane bile ceza yemedim Safranbolu'da otel önüne bırakmıştım orada yedim cezayı.
  • Bana da DEU rektorlugun onunde 40 dk arayla 2 farklı ekip park cezası yazmışlar.Daha önce itiraz eden arkadaşlar nasıl sonuç aldılar yazarlarsa sevinirim.
    Bir de dava dilekçesine yazılabilecek resmi dayanak varmıdır. Yoksa içimden geçen duygularımı aks etmeliyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: senersongur

İstanbul, Ankara falan tamam da, Sivas gibi Anadolu'nun düşük nüfüslu ücra şehirlerinde böyle cezalar yazılması ilginç. Zaten trafik derdi olmayan yerler. İşgüzar polisler heryerde demek ki.

Küçük yerlerde kurallar uygulanmazsa sürücüler iyice çığrından çıkar.. Zaten pek trafik olmadığı için kuralsızlığa kendiliğinden alışıyorlar..
    Yer sıkıntısı olmadığı için pek ala park yasağı olmayan bir yer bulabilirler.. Ara sokaklar boşken caddede şerit işgal etmek çok yanlış.. 50 metre yürüsek ölmeyiz..

Alıntı 1 yıl gecikmeli oldu ama ne yapalım..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: m.C.k.

İstasyon Caddesi'nde bana ceza kesemezler, sıkar biraz. Sizinkisi büyük şanssızlık olmuş, plakanız 25 olduğu için acımamışlar, ikinci ceza iptal olur, ama dediğiniz gibi ödemek zorundasınız. En azından faiz binmesi vs gibi sıkıntılar karşınıza çıkmaz ilerde hocam. Kılıçoğlunun önü aslında sıkıntılı yer, oraya park edenler yüzünden kavşaktan sonra yol tek şerite düşüyor; ama tek şerit de kaldırıyor o yolun yükünü, trafik yoğun değil sonuçta. Geçmiş olsun hocam tekrar

Arkadas basbakanin oglu karismayin.

• aynısı benimde başıma geldi yanlış park yüzünden aynı günde 2 kez ceza kesmişler biri 1 de ötekisi 3 te yani 2 saat arayla kesilmiş toplam 160 tl böyle bir saçmalığın türkiyede yaşanmasını doğal olarak görüyorum artık anormal olarak görmüyorum ee nede olsa akp yol yapcak para lazım cari açık 65 milyar dolara çıkmış türkiye tarihinde bu kadar yüksek cari açık görmemiştir bu iki cezayı kesen acımasız tuzu kuru polis bu vergilerle geçiniyor ya bu kestiği cezada haram zıkkım olsun inş çıkar bir tarafından..!
  • O tarihte orada degildim diye itiraz edip ikisini de sildir gitsin :)

• Dün muhtarlıktan telefon aldım elde var 3 "tebligat mazbatalı zarf".
    Çok enteresan 3'ü de 'Trafik İdari Para Cezası Karar Tutanağı Tebligatı". Gülünç olan nedir anlayamadım. Muhtar dahil gülüyor.
    Google Amcaya bu sabah girdim. Donanım Haber Forum ortamında yorumları okudum. Cezaların ikisi iki ayrı memur tarafından tam 5
    dakika arayla yazılmış. Biri diğerinden haberi yok! Osmanlıdan bu güne pek de yol alınmadığının, diyalog nedir nasıl kurulur falan tüm
    bunların Anayasamız ile alâkası nedir.... biliyorum?
    Vatanımı ve insanımı seviyorum. Şikâyetim yok. Yanlış anlaşılmasın yorumların tümünü okudum.
    Çözüm için her iki cezanın ödendikten sonra mahkeme yoluyla ikinci cezanın geri alınabilme olasılığı mantıksal olarak doğru olabilir. Teşekkür ederim.

Ama bu tür saçmalıkların önü alınması/tekrar etmemesi için hiç mi bir şey yapılamaz?

Peki başka neler yapabiliriz yani "biz". Hepsi bu mu yani? Kendimi sorgulamaya başladım.

Valilik Yerel Yönetim Değil midir. Danışmanlarımızdan fikir alamaz mıyız? Dava mı açılmalı? Tüketici hakları ile ilgili mekanizmayı devreye sokamaz mıyız?

Neden 'Trafik İdari Para Cezası Karar Tutanağı Tebligatı" üzerinde "tüketici" / ceza yiyen araç sahibi için "itiraz" hakları için ilk basamak belirtilmiyor?

Neden Ceza kesildiği an araba üzerine ceza kesildiğine dair hiç bir ibare konulmuyor?

İnsan Hakları ile ilgili konulara neden el atılmıyor?

Karar tutanağının başında T.C (Republic of Turkey) yani devletim belirtilmiş.
    Ayrıca İngilizce dilinde tercümesiyle hazırlanmış.
    İçinde vatandaşa hiç bir itiraz yolu belirtilmemiş.
    Haklı da olsan öde sonra gel mahkemeye itiraz dilekçesi ver, durumun incelenir sonra iade verilecekse Maliye'ye vereceğin borçlanmalardan
    düşeriz!
    Bu nasıl bir zihniyet?
    Ama hep varmış.
    İyi de masal dünyası değil ki bu.
    Ülkemde iş bulma sorunu en önde gelenlerden birisi değil mi?
    Mahkemeye git, gereken merci ile görüş, dilekçe yaz, cevap bekle, tüm bu işler için zaman bul....., çalışıyorsan ne olacak?
    Zamanın hiç mi önemi yok.
    Burada cezayı yazan memur "mağdur" değil mi?
    Prosedür kimler tarafından belirlenir.
    Avrupa Birliği Kraterlerinden bahsediliyor. Bizim diplomatlarımız oralardan hiç mi haberdar değiller, yoksa o kadar yoğunlar ki T.C Vatandaşları yani bizler
    için "zaman" mı bulunamıyor?

Çözüm Yok Mu?

2015 Yeni Yılınızı Kutlar Mutluluk Dileklerimi İletmek İsterim.

Saygılar.

Not: Deşarj olmak için yazmıyorum yazmak için de yazacağız tabi ki ama sağduyu, şeffaflık, halkım bunun neresinde?
    Birlikte yapılması gereken neyse onun yapılması doğru değil mi? MUHALEFET NEREDE?

• Haydi AKsaray AKsaray AKsaray AKsaray AKsaray AKsaray AKsaray AKsaray ......var mı AKsaray

• Cezayı ödemeniz gerekmiyor. İtiraz tarihinizle birlikte cezalar askıya alınıyor, itirazınızın sonucu size tebliğ edildiği andan itibaren iki hafta içerisinde öderseniz indirimli ödeyebiliyorsunuz. Mevzuat bu şekilde

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Polislere tablet vermişlerdi zamanında her birine 2000tTL ödeyip. Ne oldu onlar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.