Şimdi Ara

Öndeki araca arkadan dokundurdum, frende sorun mu var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
675
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar, henüz 1 hafta önce aldığım ford fiesta 2005 model, 1,4 tdci aracımda sabah işe giderken, ilerde trafik lambaları vardı, ben de fren yaparak geldim, önümde eski model bir toyota corola vardı, ben nasılsa dururum diye frene basmaya devam ediyorum ama yine de araç durmadı ve arabaya çarptı. daha doğrusu dokundu, arabalarda iz bile yok. arabanın 4 lastiğini geçen cuma değiştirdim, michelin aldım.

fren pedalı biraz sert, daha doğrusu frene biraz basınca basma mesafesi bitiyor. birkaç santim basıyorum ve altında taş varmış gibi pedalın basma mesafesi tükeniyor. basma mesafesi bittikten sonra pedala biraz daha basarsam o zaman zank diye duruyor, boş alanda test ettim gelirken, bu fren sisteminde sorun mu var, yoksa benim aracın freni mi böyle, fren pedalına bastığımda pedal basma mesafesi çok yukarda bitiyor ve ben frene tamamen bastığımı sanıyorum ama o sırada biraz daha pedala güç uygularsam araba duruyor. ne önerirsiniz bu durumda.

• Aracınız henüz çok yeni.

Araca şuan tam adapte olamamışsınız.Zamanla daha iyi tanır bu problemleri ortadan kaldırırsınız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ali Dogukan

Aracınız henüz çok yeni.

Araca şuan tam adapte olamamışsınız.Zamanla daha iyi tanır bu problemleri ortadan kaldırırsınız.

Hocam benim eski 2000 clio'nun frenleri ilk günden itibaren hep güven veriyordu, bu fiestada zaten abs yok, bi de frenleri böyle tutmuyorsa çok tehlikeli :( ben fren pedalına kademeli basarım hep, duracağım yere kadar basmaya devam ederim ve o yerde durur, bunda kademe yapıyorum ama araba hala durmuyor, dibine kadar basınca da çok sarsıntılı duruyor.
  • aliriza81 kullanıcısına yanıt
    Fren balatalarına baktırın sorun varsa

• akşam baktırcam dostum. trafik lambalarında iyice tedirgin oldum.
  • Hocam ilginç gelebilir ama 98 model doğan slx 1.6 ie kullandığım zamanlarda aynı sorun bendede vardı. Bu şekildeydi aynen ve bir süre sonra araç frenleri kilitledi. Aracı sanayiye taşıttık ve dokunmatik fren yaptırmıştık pedala. ALLAH'a şükür düzelmişti. Ama yanlış anlama arabaların sorunları farklı olabilir arada yaş farkı çok .
  • Elekcii kullanıcısına yanıt
    Aksam gostercem ustaya. fren pedali cok yukarda tutuyo ve daha fazla basamiyosun haliyle iyice frene basarsam araba oyle duruyo.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Aynı sorun büyük ihtimal . HOCAM , EĞER BALATALARA BOYA SIKTIRDIYSAN OLABİLİR . BİZİM BALATALARI BOYAYAN ADAM BOYAYI BİRAZ FAZLA KAÇIRDIĞI İÇİN KİLİTLEME YAPMIŞ BALATALAR.
  • Elekcii kullanıcısına yanıt
    Boya mi bilmiyom ama fren temizleme spreyi sıktı. Ama once de tedirgin ediyodu bu frenler.

• Balataları değiştirin, bir de hazır açılmışken hidrolik yağına baktırın. Süresi geçmişse basınç altında ısınır ve kaynama yapar. Çünkü yağın içinde zamanla nem birikir. Fren kuvvetiniz düşer, hatta ileriki safhalarda tutmaz.

Çoğu usta bunu ya bilmez, ya da angarya gelir yapmak istemez. Ancak balatalar değişirken bunu yapması kolay. En azından kafanız rahat olur. Bir de balatalar değişince ilk 100-200 km çok sert fren yapmayın, bir de freninizin daha az tutacağını düşünerek hareket edin. Frenler alışana dek birazcık kuvvetsizdir.
  • araca alışma evresindesin, bu esnada araca güvenmemek lazım
  • msansertekin kullanıcısına yanıt
    Balata değişimi zaten pahalıya kaçar .
  • Balata bitmis mi nasil anlasilir.

geçmiş olsun.Yanlış hatırlamıyorsam bu fren konusunda size birkaç satır yazmıştım ya görmediniz yada çoğu kişi gibi dikkate almadınız.Ben diyorumki sizin sisteminizde hava var.Gidin hidroliğinizi değiştirin.Sistemin havası alınsın.Balatalarıda kontrol ettirin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aliriza81

Balata bitmis mi nasil anlasilir.

teker sökülüp diske bakılır.çelik cant aralığı büyükse aradanda kontrol edilebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Elekcii

Balata değişimi zaten pahalıya kaçar .

2005 fiesta için brembo marka ön balatalar bile 100 lira. Arabaya koyduğumuz yakıtın yanında hiç sayılır. İki üç kez az benzin istasyonunu ziyaret edince parası çıkar. Frenler tutmadığında oluşacak hasarın yanında solda sıfır kalır insanları yanlış yönlendirmeyelim.

Balatalar için link de burada:http://www.otosupermarket.com/FORD-FIESTA-Fren-Balatasi-On-BREMBO,PR-43287.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi msansertekin -- 26 Ağustos 2014; 12:27:43 >

• Daha alışmamış olabilirsiniz. Benzer yaşta aynı model bir araç bulup deneyin. O da aynıysa daha alışmamışsınızdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Elekcii

Hocam ilginç gelebilir ama 98 model doğan slx 1.6 ie kullandığım zamanlarda aynı sorun bendede vardı. Bu şekildeydi aynen ve bir süre sonra araç frenleri kilitledi. Aracı sanayiye taşıttık ve dokunmatik fren yaptırmıştık pedala. ALLAH'a şükür düzelmişti. Ama yanlış anlama arabaların sorunları farklı olabilir arada yaş farkı çok .

Dokunmatik pedal ne ?

• Hidrolik bitmiş

• hocam araca baktırmadıysanız mutlaka fren hortumlarını kontrol ettirin.özellikle vakum pompasına giden hortumları.fren sistemi hava yapmışta olabilir.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.