Şimdi Ara

Ön konsol cama yansıyor ve görüşü engelliyor!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
3.771
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bu soruna bir çözüm önerebilir misiniz? Araç Seat Leon. Aslında genel olarak memnun olduğum bir otomobil, ancak tasarlayan arkadaşlar kullanma gereği hissetmemişler anlaşılan. Gösterge panelini bulunduğu kısım biraz parlak bir gri renkte ve ışık belli açılarla geldiği zamanlar dikkati dağıtacak ölçüde ön camda bir parlama oluşmasına neden oluyor. Boyum 20cm daha kısa olsaydı bu durumu hiç fark etmezdim heralde, ama malesef değil ve eğilerek kullanmak pek zevkli olmuyor!

    Biraz araştırma yaptım ve görünen o ki en iyi çözüm polarize güneş gözlüğü kullanmak. Ancak güneş gözlüğü takarak araç kullanmaktan hoşlanmıyor ve rahatsız oluyorum.

    Parlak kısmı mat bir örtü ile kapatmak veya kaplatmak çözüm olabilir mi diye düşünüyorum, ama bunu nasıl nerede yapılabilir bilemiyorum.
    - Dekorasyon kaplaması için satılan folyolara baktım, koyu renk ve mat desenli birşey bulamadım,
    - Kendinden yapışkanlı defter kitap kaplaması bulayım dedim, onda da hep çiçekli böcekli şeyler bulabildim
    - Kaplama yapan birkaç firmanın internetteki resimlerine baktım, dolmuş direksiyonlarındaki gibi veya tahta görünümlü kaplamacıları bulabildim. Bir de karbon fiber gibi gözüksün, spor otomobil zannedelim tarzı kaplamalar bulabildim; onlar da sanki parlarmış gibi geldi (şu andaki de koyu gri ama parlıyor)
    - Bir arkadaş: "Git sanayiye, kalın kumaş gibi birşeyi ütüyle ısıtıp senin konsolun şeklini verirler ve yapıştırırlar" falan dedi ama, bana attı gibi geldi.

    Şeytan diyor git bir terziye, ön konsola uygun bir kadife diktir.

    Lafı çok uzattım kusuruma bakmayınız, lakin bir türlü bu soruna çözüm bulabilmiş değilim. Bir fikir veren çıkarsa çok mutlu olacağım.







  • forumda gmggarage yi bul sana her türlü yardımcı olur.
  • Gmggarage'a zamanında uzun bir özel mesaj yazıp kaput filmi hakkında detaylı sorular sormuştum. Bana cevap olarak aracımın rengini sordu. Sonra rengini beğenmedi herhalde ki cevap yazmadı. Ben de gittim Ziebart'ta yaptırdım yaptıracaklarımı. Biraz alınganım herhalde ama insan özelden bir soru sorunca cevap bekliyor.
  • Kumaş diktirmeyi falan göze aldıysan sorununu aşağıdaki konunun sahibi çözebilir forumda referansları mevcut.

    http://forum.donanimhaber.com/m_6762238/tm.htm
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RespecT

    Kumaş diktirmeyi falan göze aldıysan sorununu aşağıdaki konunun sahibi çözebilir forumda referansları mevcut.

    http://forum.donanimhaber.com/m_6762238/tm.htm


    Öneri için teşekkür ederim. Sitelerine göz attım, güzel işler çıkartmışlar gerçekten. Ankara'da buna benzer bir yerler bulmaya çalışacağım.
  • bende ankaradayım. ankarada buna benzer biyer bulursan buraya yazarsan sevinirim yada mesajda atabilirsin
  • Dediğin durum, güneşli günlerde ve güneşe karşı kullanırken olur. Yılda kaç gün güneşli ve bu günlerde güneşe karşı sürüş yapılıyor, bu hesap edilirse belki birşeyler yapmaya deyer.

    Bir de şu sorun var; gece farlar yakıldığında ön göğüsteki bazı kumanda düğmelerinin aydınlatmalarının ön cama yansıması
  • Aslında benim arabada sadece güneşli havalarda olmuyor, gece sokak lambaları bile belli açılarda parlamanın oluşmasına sebep oluyor. Bizim eskiden Serçe'miz vardı, onda bile böyle bir sorun yoktu. Yakında yeni kasası çıkacak, makyaj görmüş, içi tamamen yenilenmiş bir otomobilden böyle birşey beklemezdim. Gerçi bunun gibi bir iki ufak tasarım hatası dışında iyi bir otomobil Seat Leon. Hatta fiyatına göre mükemmel desem abartmış olmam diye düşünyorum.

    Kumanda düğme ışıklarının görüşü engelleyecek şekilde cama yansıması da ayrı bir boyut olmuş gerçekten. Hangi otomobil merak ettim.
  • seni bu dertten sadece karbon fiber kaplama kurtarır bence..ama iyi bi yerde iyi bi işçilikle sorunsuz olur sanırım..

     Ön konsol cama yansıyor ve görüşü engelliyor!
  • Eski arabalar genelde, doğan-şahin-corsa b .....
  • Karbon fiber görünümlü kaplamalara, daha ziyade birşey görünümlü kaplamalara karşı bir önyargım var nedense. Birşey plastikse plastik gibi görünsün, tahta, krom vs. taklidi yapmasın isterim. Zaten karbon fiber kaplama da gördüğüm kadarıyla (açık renk değil ama) parlak.

    Ankara'da Art Car gibi düzgün bir yer bulabilir miyim diye biraz araştırma yaptım, neden bilmem hiç birisini de gözüm tutmadı.

    Bugün gittim Office One'dan büyük boy siyah bir mouse pad adım. Ne yalan söyleyeyim mükemmel oldu. Otomobilin kontrol kaybetmeden kaldırabileceği çeşitli G denemelerinde bulundum: Hiç kaymadı; yani yapıştımama bile gerek kalmadı.
  • ARKADAŞLAR ANKARADA SEAT LEON 2008 MODEL ÖN TAMPONUN BU PARÇASINDAN LAZIM (ANKARA)


     Ön konsol cama yansıyor ve görüşü engelliyor!
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.