Şimdi Ara

ÖN CAM DEĞİŞİMİ ANKETİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
793
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1

ÖN CAM DEĞİŞİMİ ANKETİ

(En Son Oy Tarihi: 4.5.2025)
Giriş
  • Uzun süre kullanacağınız otomobilinizde ön camın değişmesi gerekiyorsa orijinal ön cam mı taktırırsınız yoksa yan sanayi mi?

Hem olası bir kazada güvenlik açısından, hem de görüşe etkileri açısından orijinalin tercih edilmesi gerektiği kanaatindeyim.

Asıl soru, ikinci el aldığınız ve uzun yıllar kullanmayı planladığınız bir otomobilde ön cam yan sanayi takılmışsa, ancak değişimini gerektirecek bir durum yoksa yine de söktürüp orijinal ön cam taktırır mısınız?

Konuda ön cama odaklanıldı, ancak aracın diğer camları için de bu soru genişletilebilir.

Ücreti kaskodan değil kendinizin karşılayacağınız varsayımı üzerine anket oluşturulmuştur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H4- -- 14 Nisan 2025; 7:0:49 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Orjinal veya yan sanayiden daha önemlisi kimin takacağı çok önemli aracınızda far yağmur sensörü vs varsa montaj düzgün yapılmazsa çalışmayabiliyor

• 2024 aracımın camı serviste orjinali ile değişti. Camdan yana sıkıntı yok ama Yağmur sensörünün jelini değiştirmedikleri için tekrar servise gitti araç. İşçilik çok önemli aslında.

2008 model diğer aracımın ön camı olympia. aldığımda böyleydi. Daha önceki aynı marka model orjinal camlı aracımla arasında hiç bir fark yok resmen. Yansıma hare buğu vs. her hangi bir problem yaşamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Material-Engineer -- 14 Nisan 2025; 9:57:36 >
  • Benim arabanın camı da Olimpia marka camla değişmiş, alırken dert etmedim, montaj hatası görmedim, görüşte felan da bi problem yok. O kadar dert edilecek bişey değil bence.

• Material-Engineer kullanıcısına yanıt

Hocam bu jel, her araç için ayrı satılan yedek parça gibi bir şey mi? İnternette tamir setleri var, şırınga içinde satılan jel gibi ama servisin olayı nasıl çözdüğünü merak ettim..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • C.McRae kullanıcısına yanıt
    Hocam detayını bilmiyorum. Sensör çalışmayınca biraz araştırdım. Bir çok insan jel konusuna değinince dikkat ettim önden bakınca sensöre, küçük tüyler toz parçaları vs vardı. Daha sonra servise bilgi verince pişkin pişkin jel yoktu elimizde çıkan camdan aktardık getirin bırakın yapalım dediler. 2 gün jel bekledim sonra montajını yaptılar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    KASKODAN ÖN CAM DEĞİŞİMİ
    4 yıl önce açıldı
    Clio 5 ön cam çatlağı
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • her zaman orijinalciyim. ancak corollaya taktirdim yan sanayi bir sorun hissetmedim.

• Yerli olarak Doraglass ve Olimpia gibi markalar, gerekli güvenlik testlerinden geçmese, bu kadar ihracat yapabilir miydi? Bence rahatlıkla bu markalar tercih edilebilir. Tabii ki yapılan işçiliğin kalitesi de çok önemli..

• Golf 7 aracımın ön camı rahatsız edecek şekilde çatlamıştı. Kaskom vardı. Eğer orjinal olursa %80ini yan sanayi olursa %100ünü karşılıyordu. Ben yinede orjinal olsun diye %20 ödeyip yetkili serviste taktırdım. Eskisinden de hiçbir fark hissetmedim. Yan sanayi takılı olsa ve sağlam olsa değiştireceğimi sanmıyorum, yan sanayi ile devam ederdim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ön camın orjinal olup olmadığına ki bakar

araçta boya varmı kazası varmı

km si düşükmü bitti..

kaç tane araç alıp sattım ne ben nede diğerleri ön cama bakmadılar gerekte yok mayk...)

sadece konu açmak için eyvallah diğer türlü boş işler bunlar.

• Ön cam yetkili servis harici orijinal parça getirtilerek özel serviste değiştirilebilir mi?

• Katıldım ankete

• Carglass'ta cam değiştiren var mı?

• Kesinlikle orjinal olmalı seçeneğine tıkladım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arabasına göre değişir mesela pahalı bir araçtır yeni modeldir uzun yıllar binmek istersin Orijinal takarsın ucuz araçtır ayağını yerden kesiyordur yakında satacaksindir yan sanayi takarsın gibi ...

• Başıma geldi, orjinal camın tedarik süresi bir ayı bulur dedikleri için ithal-çin malı taktırdım, 1-2 hafta geçmeden asistan sensörleri hata vermeye başlayınca sipariş geçip orjinal taktırdım.
    Ön camda sensörler yoksa fark etmez, yan sanayi iş görür, sensör- kamera falan varsa hiç macera aramayın.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.