Şimdi Ara

ön cam değişim işlemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
18.077
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • sigortayla konuştum bugün ön cam değişimi için, Ankara Erciyes sanayide Doraglass ın ana bayisine yönlendirdiler. bir kaç sorum var

1) Doraglass ı nasıl bilirsiniz? Kalite, dayanıklılık, görüş kalitesi vs. ?

2) kasko, poliçe ve diğer ıvır zıvır evraklarla gidin denmiş, daha sorun çıkar mı orada sigorta firmasıyla halledilecek?

3) cam değişim işlemi ne kadar sürer? kesim yapıştırma var mıdır yoksa geçmeli mi contalar falan. kısacası aracı bırakmak gerekir mi yoksa hemen takıp verilir mi araç?

4) araç imzadaki Clio. bunun ön camı sanırım normal lamine cam. buna atermik cam takılabilir mi? takılabilirse fiyat farkı olmadan yapılabilir mi?

yarın gitmeyi düşünüyorum. bu akşam cevap yazılırsa sevinirim...

• Yarım saatte hallediyorlar cam değişim işlemini..
  • Eski araclarda contali tak cikar olayi vardi. Yenilerde silikon benzeri bir madde ile cam kaportaya yapisik durumda. Once o silikon uzel bicagi ile kesiliyor ve cam cikariliyor. Sonra kaportadaki silikon kalintilari temizlenip camin oturacagi yuzeye boydan boya silikon cekiliyor. Son islem olarakta cam oturtulup kenar lastikleri takiliyor. Arkadasin dedigi gibi yarim saatte en gec 1 saatte biter bu islemler.

Doraglass bildigim kadariyla iyi bir cam.

Szin araciniz icin atermik cam uretilmisse neden takilmasin,ama ayni fiyata olacagini sanmam yinede sorun bence.
  • dostum doraglass bence ortalama sayılabilir. memur işi 1 yıla kalmaz çizik çizik olur... Kasko kağıtlarını falan eksiksiz götür tabi.Ben son değiştirdiğimde 2 saati geçmişti söküp takma yarım saat alıyo ama 1 saatten fazla yeni sürülen macunun kurumasını bekliyolar aracı hareket ettirmeyin diyolar cam takılır takılmaz sonrada bantlayıp eve yolluyolar.

işlem şöyle camın çatlaksa kırık çok belli değilse çekiçle bi güzel kırıyolar sonra foto falan çekiyolar o haliyle

sonra camı söküp temizlerler o yapıştırıcı maddeyi vs. , sonra yeni camın üstüne yeni macun sıkıp yapıştırırlar.
    10 dakika bi baskı uyguluyolar , 1 saat ten fazla da aracı bekletiyolar sürülen maddenin donması için sonrada bantliip yolluyolar. 2 saati geçer eğer sıra yoksa , 1 yıldan fazla oldu yanlış hatırlamıyosam bu kadar sürmüştü
  • peki daha kaliteli cam markaları bilen var mı, ben de taktıracağımda.....
  • orjinal SEKURIT falan takmaz mı bunlar ya?

9 sene yine iyi dayandı cam aslında. ama tam görüş hizamda büyük çizik var içten nasıl olduysa artık. o yüzden değiştirmek istiyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ccaparli

orjinal SEKURIT falan takmaz mı bunlar ya?

9 sene yine iyi dayandı cam aslında. ama tam görüş hizamda büyük çizik var içten nasıl olduysa artık. o yüzden değiştirmek istiyorum.

Kaskonun yönlendirdiği camcıya gitmek zorunda değilsiniz. Yetkili servise gidin. Orjinal camı taksınlar. Kasko her halükarda ödemek zorunda...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    KASKODAN ÖN CAM DEĞİŞİMİ
    4 yıl önce açıldı
    Cam tavan değişimi
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: O.B.K

quote:

Orjinalden alıntı: ccaparli

orjinal SEKURIT falan takmaz mı bunlar ya?

Kaskonun yönlendirdiği camcıya gitmek zorunda değilsiniz. Yetkili servise gidin. Orjinal camı taksınlar. Kasko her halükarda ödemek zorunda...

poliçeye baktım da, anlaşmalı olmayan yerlerde %10 dan başlayan bir miktarda biz ödüyoruz herhalde.
  • Orijinal cam daha kaliteli ise(ki genelde oyle olur) %10 cok fazla bir rakam olmaz bence, kaliteli cama deger diye dusunuyorum.
  • Arkadaşlar selam, yeni konu açmak istemedim.

Geçenlerde benim Peugeot aracında ön camı orjinali ile garantiden değişti. Benim araçta camın etrafında camı kaportadan ayıran bir plastik çıta sistemi yok. Yalnızca normal lastik ve tahliye kanalları var. Sorum şu; şimdi bildiğim kadarıyla cam sıcak siyah silikon ile gövdeye yapıştırılmış. Ancak camın etrafında ve yarıklarda beyaz köpük gibi tutkalımsı kalıntılar vardı. Servis zamanla yıkandıkça çıkar dedi. Büyük bölümü çıktı ama yarıklarda az miktar o beyaz köpüklü tutkalımsı maddeden var. Bu madde nedir bilen var mı? Eski cam sökülürken kullanılan bir malzeme mi yoksa yeni cam takılırken siyah silikona yardımcı bir madde/kalıntı mı?

Bilen varsa çok teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 25 Temmuz 2015; 18:08:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.