Şimdi Ara

Ön-Arka Park Sensörü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
2.550
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bunlardan kullanan var mıdır memnun mudur acaba ?

araca taktırmayı düşünüyorum bunlardan

birde merak ettiğim nokta şu ön sensörler frene basılınca devreye giriyormuş ve 6 saniye sonra kapanıyormuş
    bu trafikte ışıklarda falan öndeki araca yaklaşınca öteceği anlamına mı geliyor ?

• Şahsen sensör yerine sadece ARKA KAMERA yeterli.

İSTANBUL gibi bir yerde arka kamera olmazsa olmazdır. Toplam montaj ve plakalık vs. herşey 200 TL yaptık. Gecede net gösteriyor sıkıntı yok kesinlikle çok gerekli bir sistem.

Ön için gerek duymuyorum...
  • Kameralı veya işte ne kadar uzunluk kaldığı gibi sistemlerle uğraşmak istemedim. Çünkü kamera bağlasam, onu gösterecek bir multimedya sistemi de kurmak gerekecekti. En ucuz yollu nasıl yapabilirim dedim dümdüz bir park sensörü taktırdım arkaya. Zaten öne gerek yok çünkü iyice bizi alıştırır sensörlere. Bazen sensörsüz olabiliyoruz ya bozuluyor ya da başka bir durumda başka bir araç kullanırken önünü iyi hesaplamak gerekiyor. Genelde arkada şart oldu artık ama ön için bence gerek yok.
  • Araç sedansa arkaya şart,kaç liraya yaptırabilirim tahmini olan var mı?
  • ön-arka eski sahibi taktırmış. Arka bildiğimiz bipleyen sistemden. Ön ise ön camın tam ortasına konsola konmuş, nereden yaklaştığını ışıkla gösteren ve bipleyen sistemden. Bendekinde direksiyon sol altında rahat ulaşılabilir bir yere anahtar konmuş. park edeceğim zaman 0'dan 1 konumuna alıp çalıştırıyorum. işim bitince kapatıyorum. Böyle güzel oluyor. kapalı olduğu için de ışıklarda filan problem olmuyor. sürücü koltuğu neredeyse aracın ortasında, park ederken önü bazen problem oluyor o yüzden güzel. Çok dar yere park etmekte baya yardımcı oluyor. Arka-ön toplamda 200-300tl bir şeydir sanırım.

öndeki:
    http://www.eliftuning.com/watermark.php?src=images_buyuk/f88/Cyclone-LP-110-ince-Ekranli-Led-_62088_1.jpg
    Buna benzer bir şey mesafe ölçmüyor, yaklaştıkça bipliyor nerden yaklaştığını gösteriyor filan...

Bundan önceki aracımda arka için metre göstergeli ve nereden yaklaştığını görsel ekranda belirten sistem vardı. O da pahalı bir şey değil. Arka için onu daha başarılı bulmuştum.http://cdn-mf1.n11.com/t/500/15/47/71/15477136_83199471.jpg
    Tek sorunu sol ön direk ile göstergeler arasına kondugu için sürekli oraya dönüp durmak sorun oluyordu. benim tavsiyem ön cam ile konsolun bitiminde ortada olması, hem kolay görülebilir hem de dikiz aynasına vs bakarken rahatça oraya da bakabilirsiniz.

bipleyen sistemler de iş görür. ama ekranlılar da çok pahalı değil bildiğim kadar. ekranlı alınması durumunda kendiniz neresi rahatsa oraya koydurun. elektrik ustası kafasına göre bir yere koyunca hiç ergonomik olmuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sadece Sürücü -- 29 Ekim 2013; 15:54:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Anro

Şahsen sensör yerine sadece ARKA KAMERA yeterli.

İSTANBUL gibi bir yerde arka kamera olmazsa olmazdır. Toplam montaj ve plakalık vs. herşey 200 TL yaptık. Gecede net gösteriyor sıkıntı yok kesinlikle çok gerekli bir sistem.

taktırdığınız arka kameranın linki var mıdır? Ekran olarak aracın ekranını mı kullanıyor yoksa harici başka bir ekran var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zaman Ötesi

Arkadaşlar bunlardan kullanan var mıdır memnun mudur acaba ?

birde merak ettiğim nokta şu ön sensörler frene basılınca devreye giriyormuş ve 6 saniye sonra kapanıyormuş
    bu trafikte ışıklarda falan öndeki araca yaklaşınca öteceği anlamına mı geliyor ?

30 km yi geçtikten sonra sensörler çalışmıyor. Aracımda park pilot sistemi var etkinleşmiyor.geri vitese taktığım zaman hem ön hem arka devreye giriyor.6 sn olayını ilk defa duydum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Arka Park Sensörü Yardım.
    5 yıl önce açıldı
    Park Sensörü
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

BU Sistemi kullanan 3 araç kullandım. 3ünüde ayrı ayrı anlatayım

1=) 2006 mercedes vaneo. sadece arkada vardı hem bipleyen sistemden hemde önce çok ufacık bir ekranı vardı ve yeşil-sarı-kırmızı yanarak belli ediyordu.mercedes aracı çok uzun süre kullanmadım kapatma var mıydı bilmiyorum ama biraz gıcık bir sistem var idi. ışıklarda bile arkamdan araba yaklaştığında hemen öterdi. arkadaki araba sabit kalıncada ötmezdi. park sensörlerinin hepsi paralelmiş ve biri kırıldığında tüm park sensörlerini değiştirmek zorunda kalmıştık.

2=)2013 model citroen elysee. bu araçta da sadece arka tamponda park sensörleri vardı. 3inçlik bir yol bilgisayarı vardı ve orada gösteriyordu. nereden yaklaştığını kademe olarak gösteriyordu. sadece geri vitese attığınızda sistem aktif oluyordu. ve bu aracın güzel özelliği araç arka sağ çamurluktan darbe aldı. park sensörlerinden biri kırılmış ve paralel olmadığı için yaptırma sürecinde gene park sensörünü kullanabiliyorduk.(o taraf hariç tabiiki)

3=) yaklaşık 5 günlük VW passat araçta. doğrusu passatta pek vaktim olmadı sadece ön izlenim aktarayım yaklaşık 8 inçlik bir yol bilgisayarı var orada ön ve arka olmak üzere nereden ne kadar yaklaştığını ekrandaki araba simgesi üzerinde görebiliyorsunuz.

sonuç olarak taktıracak bile olursanız paralel değilde bağımsız sistem taktırın bence ve bana göre ön park sensör sistemi birazcık saçma tek passatda vardı zaten ama oda bir işe yaramıyordu.

• Şahsen Kameraya Gerek Duyulacağını Sanmıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hertelden44

quote:

30 km yi geçtikten sonra sensörler çalışmıyor. Aracımda park pilot sistemi var etkinleşmiyor.geri vitese taktığım zaman hem ön hem arka devreye giriyor.6 sn olayını ilk defa duydum.

şu ürünü aldım dün aklıma takıldığı için sorayım demiştim

http://www.n11.com/inwells-on-ve-arka-6-gozlu-park-sensoru-2013-model-P13090006

açıklama kısmında yazmışlar 6 saniye sonra kapanır ön sensörler diye

açma kapama özelliği ise sanırım @Sadece Sürücü 'nün bahsettiği şekilde çalışıyor
    park pilot sistemleri araç üzerinde geliyor sanırım güzeller gerçekten ama alırken büyük aracın biraz sorunlu olacağını düşünmedik sanırım dikkat etmedik park sensörüne önemli ihtiyaç gerçekten

öne gerek yok diyen arkadaşlar
    opel vectra'nın kaputu biraz uzunca her zaman kestiremiyorum ne kadar yaklaştığımı
    bunun için gerekli birazda

• Zaman Ötesi kullanıcısına yanıt
    aracınız kac model :) 2007 modelde kullanıyorum ben gerçekten çok faydalı :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: hertelden44

aracınız kac model :) 2007 modelde kullanıyorum ben gerçekten çok faydalı :)

2004 model elegance donanımında standart ama bendeki comfort olunca olmuyor
    araç fazlaca büyük olunca şart tam sınırları kestiremiyorum bazen :) (boyda 1.70 olunca daha büyük sıkıntı :))
  • Zaman Ötesi kullanıcısına yanıt
    Mağlum arabanın içide alçak olunca gerekli oluyor. Benimkide comfort ama 1.9 cdti de standart heralde.
  • Bence ön-arka park sensör + arka kamera gerekli. Kısa boylu çocuklar arabanın önüne veya arkasına sessiz sedasız geçebiliyorlar. Allah korusun bir anlık dalgınlıkta facia olabilir. Çevremde "Son anda frene bastım" diye söylemleri duyuyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ulashh1907

quote:

Orijinalden alıntı: Anro

Şahsen sensör yerine sadece ARKA KAMERA yeterli.

taktırdığınız arka kameranın linki var mıdır? Ekran olarak aracın ekranını mı kullanıyor yoksa harici başka bir ekran var mı?

http://urun.gittigidiyor.com/otomobil-motor-aksesuar/geri-gorus-kamerasi-arac-plakalik-arka-kamera-93107376

Buyur abicim sistem bu bu sitede ucuzunuda bulursun örnek bir kişinin aynısı bu sistem. Biz ekstradan ekran aldık çünkü araçta yok kamera içinde de yok. Toplam bütün herşey 200 TL tuttu dediğim gibi. Harici bir ekran aldık.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.