Şimdi Ara

Ön/Arka Park Sensörü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
16.697
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar 2006 model Fiat Grande Punto aracıma park sensörü taktırmak istiyorum. Başlarda sadece arka sensör takacaktım (birazda acemiyim aslında Nette lüks model arabalarda mercedes gibi ön sensörlerinde olduğunu görmem ve acemiliğimin vermiş olduğu hafif tampon sürtmelerimden sonra ön tarafada taktırmanın daha iyi olacağı fikrine vardım. Sonraları ön tarafa taktırmanın daha zor masraflı olduğunu cihazın sensör giriş çıkışları olan parçanın 4 girişli olduğunu ve onu değişirken daha fazla massraf çıkacağını öğrenmemden dolayı başta taktırayımda kurtulayım dedim. Netten aşağıdaki park sensörünü sipariş verdim. Arka sensörler için geri vites lambasından enerjiyi alıyormuş cihaz. Ön sensörlerin nasıl devreye gireceğini bilen arkadaşlar varsa tecrübelerini paylaşırlarsa sevininirim. Herkese kazasız belasız sürüşler diliyorum. İyi günler...

BTCar 6'lı (2 Ön 4 Arka) Sesli Led Dijital Ekran Park Sensörü Gri 841003G

Ön/Arka Park Sensörü

• Arkadaşlar yardımcı olabilecek kimse yokmu?
  • Ön park sensörleri için bir düğme var diye biliyorum. Ya sürekli açık oluyor. Ya da belli bir hıza kadar aktif kalıyor ön sensörler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: azizerkan07

Ön park sensörleri için bir düğme var diye biliyorum. Ya sürekli açık oluyor. Ya da belli bir hıza kadar aktif kalıyor ön sensörler.

Hocam o dediğin orjinal park sensörüyle gelen araçlarda oluyor. Sonradan eklenenlerde o kadar komplike değil, sürekli devrede oluyor. Tek korkum park ederken hangisi ön hangisi arka anlamamam sürekli bip-bip sesinden.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emurat

quote:

Ön park sensörleri için bir düğme var diye biliyorum. Ya sürekli açık oluyor. Ya da belli bir hıza kadar aktif kalıyor ön sensörler.

Hocam o dediğin orjinal park sensörüyle gelen araçlarda oluyor. Sonradan eklenenlerde o kadar komplike değil, sürekli devrede oluyor. Tek korkum park ederken hangisi ön hangisi arka anlamamam sürekli bip-bip sesinden.

http://www.hepsiburada.com/liste/cyclone-maxima-8-li-on-arka-park-sensoru-34f011/productDetails.aspx?productId=otm34f011&categoryId=20024959
    Şu ürünün yorumlarında sizin üzerinde durduğunuz sorundan bahsedilmiş. Ama sitede denildiği gibi mutlaka bir ses azaltma tuşu vs. olacaktır diye düşünüyorum.

edit:http://forum.donanimhaber.com/m_51676727/mpage_2/tm.htm Şu linkte ön ve arka sensörlerin seslerinin farklı olduğu söylenmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi azizerkan07 -- 19 Ağustos 2012; 10:48:13 >

• quote:

quote:

quote:

http://www.hepsiburada.com/liste/cyclone-maxima-8-li-on-arka-park-sensoru-34f011/productDetails.aspx?productId=otm34f011&categoryId=20024959
    Şu ürünün yorumlarında sizin üzerinde durduğunuz sorundan bahsedilmiş. Ama sitede denildiği gibi mutlaka bir ses azaltma tuşu vs. olacaktır diye düşünüyorum.

Hocam cihaz elime geçtide öyle bir tuş yok. Bende ön sensörleri tetikleyici olarak sis lambalarını düşünüyorum.Ön sensörleri tetiklemek için sis lambalarının açılması gerekecek ve açınca devreye girecek.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam cihaz elime geçtide öyle bir tuş yok. Bende ön sensörleri tetikleyici olarak sis lambalarını düşünüyorum.Ön sensörleri tetiklemek için sis lambalarının açılması gerekecek ve açınca devreye girecek.

Olabilir aslında. Şöyle denmiş okuduğum kaynaklarda : Ön sensörlerin sesi daha ince, arka sensörlerin daha kalın ve rahatsız edici olduğu söylenmiş.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Arka Park Sensörü Yardım.
    5 yıl önce açıldı
    Park Sensörü
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Olabilir aslında. Şöyle denmiş okuduğum kaynaklarda : Ön sensörlerin sesi daha ince, arka sensörlerin daha kalın ve rahatsız edici olduğu söylenmiş.

Yardımların için çok sağol hocam.

• azizerkan07 kardeş peki bu ön sensörleri tetiklemek için sen ne önerirsin?
  • bende ön arka var. Önler frene basınca devreye giriyor. İstersen açma kapama tuşu ile devre dışı bırakılabiliyor. Ama kapalı dahi olss geriye takınca önde devreye giriyor. Ön ile arkanın tonları da farklı. Önler daha 15cm arkalar 20cm hassasiyeti var. Marka cenmax. Umarım faydası dokunur
  • quote:

Orijinalden alıntı: mstkurt

bende ön arka var. Önler frene basınca devreye giriyor. İstersen açma kapama tuşu ile devre dışı bırakılabiliyor. Ama kapalı dahi olss geriye takınca önde devreye giriyor. Ön ile arkanın tonları da farklı. Önler daha 15cm arkalar 20cm hassasiyeti var. Marka cenmax. Umarım faydası dokunur

Hocam peki öne çok yakınken geri viteste alıp geri gidince kafan karışmıyormu?
  • quote:

azizerkan07 kardeş peki bu ön sensörleri tetiklemek için sen ne önerirsin?

Ben bir anahtar ayarlamaya çalışırdım. İstenildiğinde açılıp istenildiğinde kapatılabilmesi için.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mstkurt

bende ön arka var. Önler frene basınca devreye giriyor. İstersen açma kapama tuşu ile devre dışı bırakılabiliyor. Ama kapalı dahi olss geriye takınca önde devreye giriyor. Ön ile arkanın tonları da farklı. Önler daha 15cm arkalar 20cm hassasiyeti var. Marka cenmax. Umarım faydası dokunur

Hocam peki öne çok yakınken geri viteste alıp geri gidince kafan karışmıyormu?

Arkaya yaklaşırken önden uzaklaştığı için ön ötmüyor. Sizin dediğiniz durum tam bir araçlık yerlere girişte olur . Şimdiye kadar kafamı hiç karıştırmadı. İki sebebi var birincisi ses tonları farklı ikincisi benim cihaz mesafe olarak da ekranda gösteriyor ve engele hangi yönden yaklaşıldığını gösteriyor. Ben çoğunlukla arka için kullanıyorum öne her zaman ihtiyaç duymuyorum.

• benim arabamda orjinal arka sensör var. ben ön sensör takabilirmiyim? cruze 2010
  • quote:

Orijinalden alıntı: .Emn.

benim arabamda orjinal arka sensör var. ben ön sensör takabilirmiyim? cruze 2010

Olabilir tabi hocam ama beyin diye tabir edilen sensörlerin bağlandığı parçanında değişmesi lazım heralde çünkü orjinalleri 4 sensör girişli oluyor.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: .Emn.

benim arabamda orjinal arka sensör var. ben ön sensör takabilirmiyim? cruze 2010

Olabilir tabi hocam ama beyin diye tabir edilen sensörlerin bağlandığı parçanında değişmesi lazım heralde çünkü orjinalleri 4 sensör girişli oluyor.

tamam hocam teşekkür ederim bi sanayi gidip bakarım
  • bu sensörlerin çogunda ön sensörler fren lambasına baglanır frene bastıgınızda aktif olur 6 saniye calısır frene basmazsanız kapanır kendiliginden ayrıca ekranları daha detaylı olur ve öndenmi arakadanmı yaklastıgınızı gösterir.
  • quote:

quote:

anlamada sorun olmaz 1.viteste iken ön park sensörü çalışır geri viteste ikende arka--vitesleri karıştırmadıktan sonra sesleri karıştırmazsın umarım

• Ben de Hepsibudadan Btcar türkçe konuşan park sensörü aldım, ancak teknik özelliklerinde isteğe bağlı bipbip, konuşma ve sessiz ayarlanabilir denmesine rağmen sadece türkçe konuşuyor, ama kekeme gibi sonradan konuşuyor, yani ona güvenseniz çarpmamanız mümkün değil. Sorunu müşteri hizmetlerine ilettim, ürünü yayından kaldırdılar ve cevap vermedikleri gibi çözüm de bulmadılar.
    Btcar, Çinden ürünü almış üzerine sadece Btcar diye etiket yapıştırılmış. Sakın benim gibi hem hepsiburadaya hem de Btcar markasının özelliklerine güvenmeyin.
    işte teknik özellikleri:
    BTCar Türkçe Konuşan Led Dijital Ekran 4'lü Park Sensörü Siyah 841005S
     Ön/Arka Park Sensörü

Uygunluk : Tüm marka ve model otomobillerde kullanılacak şekilde tasarlanmış ve üretilmiştir.

Öne Çıkan Özellik :
    Türkçe konuşan mesafe bildirimi. 3 opsiyonlu isteğe göre türkçe sesli uyarı, bip bip uyarı tonu yada sessiz sadece görsel ekran göstergesinden kullanabilirsiniz.
    Yeni nesil geçmeli sensörler ! Bu sayede arızalanan sensörü değiştirirken komple tesisata dokunulmaz ve sadece sensör fişini çıkar / tak modeliyle siz dahi değiştirebilisiniz.

Ürün Rengi : Siyah

Sensör Sayısı : 4 Adet Arka

Ürün Özellikleri :
    Aracınız artık güvende !
    Türkçe konuşan mesafe bildirimi için ekstra mini spiker bulunmaktadır.
    Geri viteste otomatik olarak devreye girer.
    Akıllı mikroçip yazılım.
    Led ekranlı kalan mesafe bildirir.
    İnce torpido uyumlu led göstergeli ekran.
    Küçük ve zarif görünümü ile araç içerisinde fazla yer kaplamadan hoş bir görünüm sağlar.
    Araç geri vitese alındığında sistem ultrasonik sensörler sayesinde arka nesneleri algılar.
    Mesafeye yaklaştıkça farklı renkler ve seslerle uyarı ekran özelliği.
    Yağmurlu ve karanlık havalarda üstün performans.
    Boyanabilir ve ayarlanabilir sensör özelliği.
    Waterproof (su geçirmez) soketli sensör.
    Kolay montaj için sensörlere tam uyumlu montaj aparatı. (Matkap ucu)

Algılama Mesafesi : 0.3 - 1.8 Metre

Çalışma Voltajı : 12 V

Çalışma Aralığı : 20mA - 200mA

Çalışma Sıcaklığı : -30C - +80C

Uygulama Tipi : Elektrik montajı gerektirmektedir. Montaj bilgileri ürün paketi içerisinde mevcuttur.

Ürün Özellikleri :
    Garanti Süresi (Ay)
    24
    Garanti Açıklama
    KKTC ve Yurtdışına satılan ürünlerde ilgili marka ve ülkelerin uluslararası garanti koşulları geçerlidir, bu koşulları araştırmak müşterilerimizin sorumluluğundadır

Ön/Arka Park Sensörü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Araştır -- 7 Kasım 2012; 14:31:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mehmet ali erdem

bu sensörlerin çogunda ön sensörler fren lambasına baglanır frene bastıgınızda aktif olur 6 saniye calısır frene basmazsanız kapanır kendiliginden ayrıca ekranları daha detaylı olur ve öndenmi arakadanmı yaklastıgınızı gösterir.

aracın burnu yokuş yukarı iken frene basılı iken aktif oldu
    sonra freni bırakıp gaza basıp ileriye giderken devre dışı kaldı ama bu arada araç ileri gidiyor sonra kütttt
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.