Bu disk bir süre daha idare eder mi? Sık fren yapan biri değilim, genelde trafiğe göre sürerim ve motor freni kullanırım. Araç b segmenti 3 kapılı HB. Yılda 15 bin km yapıyorum, kullanımın yüzde sekseni şehir içi. Diskin iyi durumda olmadığının, inceldiğinin farkındayım; bu koşullarda bir süre daha idare eder mi, onu öğrenmek istiyorum. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F43B8C5E5 -- 7 Eylül 2022; 19:32:38 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Ön Fren diski yorum (fotoğraflı)

-
-
İdare eder
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Diskin üzerinde min kalınlığı yazması lazım. Yeni balata taktırıyorsanız diski de değiştirmeniz daha iyi olur
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
-
Teknik döküman mevcut değil. Diskin ne tarafında yazar minimum kalınlık?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F43B8C5E5 -- 8 Eylül 2022; 9:16:49 >
daha önce torna ile temizlendi ise hiç girme
ama ilk defa yapacaksınız ve tolerans kalınlık kurtarıyorsa bu işi yapacak olan üstad doğruyu söyler..
sonuçta 1-1.5 tonluk + yolcular taşıyan arabanın en önemli parçası... fren aksamı...
Disk Balata fiyatı aldın mı ? yenilemek üzere ?
marka model var ise bakalım ?
-
Balata değişti. Diske 750 diyor parçacı. Daha önce torna gördü mü bilmiyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F43B8C5E5 -- 8 Eylül 2022; 15:10:39 >
10.8 - 10.5mm kalınlığa kadar kullanilir. 10 mm altinda tehlikeli.
Bu şekilde hava soğutmasız diskler için.
Hava soğutmalılarda 17.9 - 17.8 gibi olmasi lazım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EndlessRoad -- 8 Eylül 2022; 15:56:8 >
Mezura ile ölçeceğim.
Diski ölçeceğin yerde balata temas yüzeyinin üstünde kalan fazlalıklar yanıltabilir. Onu da hesaba katman lazım.
Farkındayım, uyarı için teşekkürler.
Bozuk diske taktığın balata da bozulacak ayrıca baya incelmiş duruyo ısındığında fren tutmadığında asılınca kırılma ihtimali oluyo. Ustan hazır açmış diski görmüş sana demesi lazım ki bu diski torna kurtarır veya kurtarmaz. Dememiş takmış balatayı geçmiş. Muhtemelen 1 ay sonra hem disk hem balata bi daha değişeceksin. Sıfır diske eski balata takamazsın. Maddi durumun müsait değildir bişi diyemem geçmiş olsun
Usta “araç ağır, büyük ticari araç olsa değiştir derdim ama bu araçta bir sonraki balata değişimine kadar idare eder” dedi. Yumuşak olduğu için özellikle kale balata önerdi, diski fazla zorlamayacağı için. Ben de kale balata aldım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F43B8C5E5 -- 8 Eylül 2022; 22:28:32 >
Gittiği yere kadar binersin. Memlekette dallama çok bi anda fırlıyolar yola bide haklı olduklarını sanıyolar. Araba dediğin gerekiyosa yavaş gitsin ama frene basınca dursun malum trafikteki bi çok arabada bırak kaskoyu sigorta bile yok riskler eskisinden fazla ve hayat zor. Tutuyosa devam
Fren önemli agresif sürücü değilmişsiniz. Siz yine dikkatli olun,
Araç nedir? Şuan kaç km de? Aracı hangi ilde kullanıyorsunuz ? Daha önce kaç kez Balata değişimi yapıldı?
Önemli olan minumum kalınlıktır. Diskin üzerinde yada kenarlarında yazar. Hiç yok ise parçacıda aracınıza göre fren diskini sorun yeni parça üzerinde yazar oradan da bakabilirsiniz. Göz kararı kalınlık çok kötü gibi durmuyor ancak kılcal çatlaklar fln varsa kesinlikle değişmeli. İmkanınız varsa değiştirin derim. Yakıttan tasarruf yapabilirsiniz ama frenden yapamazsınız.
-
Bana çok ince gibi geldi. Bir de bu diskin çevresinde neden soğutma delikleri yok?
En Beğenilen Yanıtlar

Diskin üzerinde min kalınlığı yazması lazım. Yeni balata taktırıyorsanız diski de değiştirmeniz daha iyi olur
|
Benzer içerikler
- 1.2 puretech motor
- esc kontrol ettirin
- e toggle vites yorumları
- lpg katalizör arızası
- fiat egea marş basıyor ama çalışmıyor
- c3 aircross elektrikli
- citroen fiyat listesi 2025
- chery icar
- tayron fiyat
- citroen c4x shine ve shine bold arasındaki fark
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X