Şimdi Ara

Omuzlar Kaç Yaşına kadar genişler?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
40
Cevap
0
Favori
30.913
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Her yaşta omuz genişletebilir miyiz ve mesela 4ayda en fazla kaç cm genişletebiliriz omuzları?
  • Yapay Zekanın Yanıtı

Omuzlar Kaç Yaşına Kadar Genişler?

Omuz genişliği, genetik faktörler ve fiziksel aktivite gibi çeşitli faktörlerden etkilenir. Omuz genişliğinin ne zaman durduğuna dair kesin bir cevap olmasa da genel olarak ergenlik döneminin sonunda, yani 18-20 yaş civarında tamamlandığı kabul edilir.

Bu yaştan sonra omuz genişletme hareketleri ile omuz kasları güçlendirilebilir ve omuzlar daha belirgin ve geniş görünebilir ancak kemik yapısının genişlemesi mümkün değildir.

Omuz Genişletme Hareketleri

Omuz kaslarını güçlendirmek ve omuzları daha geniş göstermek için aşağıdaki hareketleri düzenli olarak yapabilirsin:

• Yüzme: Sırtüstü veya kurbağalama yüzmek omuz kaslarını genişletmeye yardımcı olur.
    • Dumbbell Yan Omuz Kaldırma: Ağırlık kaldırma programlarına yan omuz kaldırma hareketini ekleyerek deltoid kaslarını hedefleyebilirsin.
    • Barfiks: Barfiks çekmek tüm sırt kaslarını çalıştırır ve dolaylı olarak omuzlara da fayda sağlar.
    • Şınav: Şınav, göğüs ve triseps kaslarını hedeflese de aynı zamanda omuz kaslarını da çalıştırır.

Omuzlar Nasıl Genişler?

Omuz genişliğini genetik olarak belirlenmiş kemik yapısını değiştirmeden artırmak mümkün değildir. Ancak bazı faktörler omuzların daha geniş görünmesine yardımcı olabilir:

• Doğru Duruş: Düzgün durmak omuzların daha dik görünmesini sağlar ve böylece daha geniş bir izlenim yaratır.
    • Omuz Kaslarını Güçlendirme: Düzenli egzersizle omuz kaslarını güçlendirmek omuzların daha belirginleşmesine ve daha geniş görünmesine yardımcı olur.
    • Uygun Giysiler: Omuzları daha geniş gösteren kesimlere sahip giysiler tercih etmek optik bir yanılsama yaratabilir.

Sonuç olarak, omuz genişliği genellikle ergenlik döneminin sonunda kemik yapısı tarafından belirlenir. Omuz genişletme hareketleri ile omuz kaslarını güçlendirmek omuzların daha geniş görünmesine yardımcı olabilir ancak kemik yapısının genişletilmesi mümkün değildir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • ergenlikte güzel beslenir spor yaparsan şansını artırısın.ancak kemikler geliişmini bitirnce yapacak pek bişey kalmıyor.ancak 4 ay kısa bir süre.vücut geliştireiblirsin.vücudunun durumuna göre sonuç alırsın.
  • montevo kullanıcısına yanıt
    17 yaşındayım omuzlarım bayağı dar 102 cm felan 1-1.5 yıl düzgün çalışsam 112-115 cm ye çıkartabilir miyim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Nice Guy

17 yaşındayım omuzlarım bayağı dar 102 cm felan 1-1.5 yıl düzgün çalışsam 112-115 cm ye çıkartabilir miyim?
    23 yaşındayım yaklaşık 5aydır spor yapıyorum. Ilk başladığımda 105cm idi omuzlarımın ölçüsü, ilk ölçümde 107 ikinci ölçümde 109 oldu. Düzgün beslenirsen, düzgün ve tabiri caizse ağır idmanlar yaparsan söylediğin rakamların çok çok üstünde genişleme yapabilirsin. Benimde hedefim 117 118 arası.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PsychoticInfIuence

23 yaşındayım yaklaşık 5aydır spor yapıyorum. Ilk başladığımda 105cm idi omuzlarımın ölçüsü, ilk ölçümde 107 ikinci ölçümde 109 oldu. Düzgün beslenirsen, düzgün ve tabiri caizse ağır idmanlar yaparsan söylediğin rakamların çok çok üstünde genişleme yapabilirsin. Benimde hedefim 117 118 arası.

Alıntıları Göster
    1 yılda yakşalık 15 cm zor. Omuzlar nerdeyse hiç yağ taşımaz bu yüzden çok kilolu olsan dahi omuz bölgen büyük durmaz. Omuzları genişletmenin yanında V formuna yaklaşmak , arka omuzu geliştimek , beli inceltmek omuzları geniş göstericektir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lentus

1 yılda yakşalık 15 cm zor. Omuzlar nerdeyse hiç yağ taşımaz bu yüzden çok kilolu olsan dahi omuz bölgen büyük durmaz. Omuzları genişletmenin yanında V formuna yaklaşmak , arka omuzu geliştimek , beli inceltmek omuzları geniş göstericektir

Alıntıları Göster
    çok faktör var.Şuan 126 omuz var,4 aydır spor yapıyorum ama öncesinden 1 yıl yüzme var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cago135 -- 6 Ocak 2014; 20:14:53 >
  • bodye gitmeyi düşünmüyorum evde dumbell+mekik+şınav çekmekle yılda min kaç cm uzar tahmini
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    boyum daha uzar mı
    2 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Power Engineer

bodye gitmeyi düşünmüyorum evde dumbell+mekik+şınav çekmekle yılda min kaç cm uzar tahmini

Kusura bakma ama çok salak bi soru.

Beslenme , program , antrenman , devamlılık , genetik tonlarca şey var. Ben yılda 10 cm uzatırım ali 3 cm uzatır veli 5. Herkesin vücudu aynı değil.
  • cago135 kullanıcısına yanıt
    anlamadım altyapı mı olması gerekiyor diyosunuz? Geçmi kaldım?
  • salakça olduğunu biliyorum ama daha yeniyim
  • quote:

Hayır arkadaşım. Yaşla alakası yok. Sadece 40 lı yaşlarda kas kazanma olayı yavaşlar. 16-17 yaş idealdir body için. Ama evde olucak iş değil. Düzgün bi fizik istiyosan düzgün bi antrenman programı ve beslenme sistemi oluşturman lazım. Bu olayın %70 i beslenme çünkü.

Forumlarda çok okudum çevremde de gördüm. Hevesle bu şekilde başlayıp beslenmeye programa dikkat etmeyip kas yapmak yerine kas yakanlar çok fazla.

Demem o ki geç değil aksine uygun zaman. Bilinçli bir şekilde yapmanı tavsiye ederim aksi taktirde faydadan çok zararı olucaktır.
  • bi yerde görmüştüm 20yaşından sonra biraz zor genişiliyomuş diye içimi rahatlattın geç kaldığımı düşünüyodum saolasın
  • kimse cm veremez.vücudunun tepkisine bağlı
  • quote:

Hayır ama kısa bir süreç değil sabır istiyor.

Sadece spor değil,kalıtımda önemli.

Bana sorsan yüzme ile en iyi geliştirilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cago135

quote:

Alıntıları Göster
    BB ile her yaşta genişltirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cago135

quote:

Alıntıları Göster
    durup dururken aklıma düştü

117 cm nasıl bi değer az mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: enoes

durup dururken aklıma düştü

117 cm nasıl bi değer az mı?

boyun kaç
  • 188 190 cm her ölçtüğünde başka bişe çıkıyor
  • quote:

188 190 cm her ölçtüğünde başka bişe çıkıyor

bence ortalama ayrıca şöyle bir şey duydum omuz genişliği/beden 1.6 dan büyükse geniş omuzlu sayılıyormuşun bir dene hesapla istersen ama ne kadar doğru bilmiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Nice Guy

quote:

188 190 cm her ölçtüğünde başka bişe çıkıyor

bence ortalama ayrıca şöyle bir şey duydum omuz genişliği/beden 1.6 dan büyükse geniş omuzlu sayılıyormuşun bir dene hesapla istersen ama ne kadar doğru bilmiyorum

Alıntıları Göster
    spor salonuna falan git genisler adam gibi calısmayla
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.