Şimdi Ara

OMUZ ÇIKMASI-Mantık ??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
4.844
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Geçenlerde yaşadım. Birkaç mantık hatasını sormak istiyorum.

Çıkan omzun stabilitesi bozulur. Bir daha çıkar. Madem öyle;
    -Neden birkaç güne kişi iyileşiyor aradan zaman geçtikten sonra tekrar çıkıyor?
    -Neden fizik tedavi ile omuz kası güçlendirme ile 'eklemi yerinde tutar' saçmalığı var?
    -Neden bir daha çıkacağını bile bile ameliyat için birçok kez çıkma şartı var?

Ortopedistler ne yaptığını biliyor mu? Bana söylediği şey 3 hafta askıya al kolunu kapsülü onarır.
    Boşuna 3 hafta duracağımı düşünüyorum ama neyse

Bilgisi olan?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bilgim yok bye

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lionel Fusco

Bilgim yok bye

Hocam neden yazıyorsun o zaman

• Omuz eklemi baya yetenekli bir eklemdir ama sakatlandıysa kolay kolay geçmez. Sen çıkmis diyorsun.kesinlikle bir süre zorlama 2. Soru için rotator cuff omuz eklemini yerinde tutar lastik bant alıp calisabilirsin youtubeden bakıp. 3 soru ameliyat pek tavsiye edilmez zaten

• quote:

Orijinalden alıntı: Vendetta

Omuz eklemi baya yetenekli bir eklemdir ama sakatlandıysa kolay kolay geçmez. Sen çıkmis diyorsun.kesinlikle bir süre zorlama 2. Soru için rotator cuff omuz eklemini yerinde tutar lastik bant alıp calisabilirsin youtubeden bakıp. 3 soru ameliyat pek tavsiye edilmez zaten

Hocam peki kapsülü uzun yıllarda onaran vücut için neden 3 hafta askı diyorlar

• Vendetta kullanıcısına yanıt
    Bir de tekrar çıkma sebebi rotator cuff ı geliştirmeme olabilir mi? Ondan dolayı mı %99 deniyor

• Hareket ettirmeyince daha iyi tedavi oluyor 3 haftanın sebebini bilmiyorum. benim dalgınlığıma geldi ters bir hareket yaptım 2 aydır agriyo ama suan bayağı az yok denecek kadar. Eğer omuz kullanan sporla ugrasmiyorsan zamanla iyileşir yani şans isi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Omuz Bacak aynı gün (soru)
    11 yıl önce açıldı
    Geniş omuz nasıl anlaşılır?
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sen 1 ay falan hiçbisi yapma omuzla bir süre sonra rotator cuff gelistirirsin garanti olsun

• Ben de yaşadım bunu 9 sene evvel, bugüne kadar da tekrarlamadı. 4 hafta askıda kaldı, ameliyatsız.

Benimki tamamen sargıdaydı hareketsiz kaldı. Küçük bir kırık da vardı.Bu süre içinde eklem kilitleniyor. Açmak için fizik tedavi oldum.

Tedaviye 5 gün dayanabildim, son iki gün biraz işkence gibiydi bıraktım :) Evde doktorun gösterdiği hareketleri yaparak açıldı omuz. Ama tam olarak açılması yaklaşık 1 yılı buluyor.

Bugüne kadar da hiç bir problem yaşamadım. Eskisinden daha iyi. Yıllardır barfiks bile çekiyorum.

Geçen sene ciddi bir kaza geçirdim. Tam bir yıl oldu. Kırılmadık yerim kalmadı :) daha evvel çıkan aynı koldan da darbe aldım ,üst kol kırıldı kocaman platin var kemik boyunca. Ama omuz hâlâ sağlam. Barfiks çekiyorum hâlâ.

Yani omuz çıkıkları mutlaka tekrarlayacak diye bir kural yok. Ameliyata da gerek yok. Gerek olduğunda doktorun zaten bunu söyler.

Beni tedavi eden Ortopedistler ne yaptığını biliyordu valla :-)

• Body yapmaya başlasan, düşsen, kavga esnasında hızlı yumruk atayım derken zorlasan çıkma ihtimali varsa harbiden büyük dert.

• quote:

Orijinalden alıntı: TearsForFears

Body yapmaya başlasan, düşsen, kavga esnasında hızlı yumruk atayım derken zorlasan çıkma ihtimali varsa harbiden büyük dert.

Spor yapan biri değilim kavgacı biri hiç değilim dışarı çok çıkmam ki umarım düşmem . Fakat birsürü şey yapılır omuzla yani saymakla biter mi? Resim çizerim yazı yazarım bilgisayar kullanırım enstrüman çalarım vs. Hepsini kazanır mıyım ki

• FenBilgini F kullanıcısına yanıt
    Resim çizerken omuz tekrar çıkmaz ben zorlayınca ne olur onu soruyorum. Daha önce çıkan omuz birdahakinde ne kadar kolay çıkar

• quote:

Orijinalden alıntı: TearsForFears

Resim çizerken omuz tekrar çıkmaz ben zorlayınca ne olur onu soruyorum. Daha önce çıkan omuz birdahakinde ne kadar kolay çıkar

3 ay tam fizik tedaviden sonra spora dönüyorsun en baştan. Ama hiçbişeyin aynı olmadığı bir gerçek. 100 de 100 iyileşme diye bişe yok. Gidip de barfiks çekmek için mümkünse sene geçmesi lazım. Eskisinden daha sağlam olunabilir mi? Aslında eklem olarak asla olunamaz ama omuz olarak olunabilir . Çalışılan kaslar(dinamik sabitleyici) eklemi yuvasında tutar kapsülün(statik sabitleyici) işini kaslar üstlenir. Kaslı birinin omzu çıktığınerde görülmüş?

• Çok aciyor galiba omuz cikmasi hocam

• FenBilgini F kullanıcısına yanıt
    Tek tek cevap verelim o zaman.
    - Çünkü tam olarak hiç bir zaman iyileşemiyor ancak günden güne daha iyi olup iyileşmesi duruyor ve eski gücünün yüzde 80 inde kalıyor kapsüller.
    - Evet tutar ama yüzde 80 i 90 yapar eskisi kadar yapamaz. Bu olay çapraz bağı kopmuş kişilerde quadriceps geliştirmelerinin çapraz bağdan dolayı oluşan boşluğun yüzde 30 a kadar azaltılmasına benzer.
    - Çünkü ilk çıktıktan sonra Yüzde 80 e kadar iyileşir daha sonra çıkarsa bu yüzde düşerek iyileşmesi güçleşir ve kapsüller tutamayacak duruma gelince ameliyat olunur. Ameliyat basit bir iş değildir risklidir daha da kötü olabilir en kötü senaryoda, daha kötüsü olamayacağı zamanda ameliyat devreye girer.
    -Ortopedistlere öyle sakatlıklarla insanlar gelir ki çıkıkmış kırıkmış bunlar artık basit geldiği için bazen başlarından savabiliriler.

• quote:

Orijinalden alıntı: nbacıshaquılle

Tek tek cevap verelim o zaman.
    - Çünkü tam olarak hiç bir zaman iyileşemiyor ancak günden güne daha iyi olup iyileşmesi duruyor ve eski gücünün yüzde 80 inde kalıyor kapsüller.
    - Evet tutar ama yüzde 80 i 90 yapar eskisi kadar yapamaz. Bu olay çapraz bağı kopmuş kişilerde quadriceps geliştirmelerinin çapraz bağdan dolayı oluşan boşluğun yüzde 30 a kadar azaltılmasına benzer.
    - Çünkü ilk çıktıktan sonra Yüzde 80 e kadar iyileşir daha sonra çıkarsa bu yüzde düşerek iyileşmesi güçleşir ve kapsüller tutamayacak duruma gelince ameliyat olunur. Ameliyat basit bir iş değildir risklidir daha da kötü olabilir en kötü senaryoda, daha kötüsü olamayacağı zamanda ameliyat devreye girer.
    -Ortopedistlere öyle sakatlıklarla insanlar gelir ki çıkıkmış kırıkmış bunlar artık basit geldiği için bazen başlarından savabiliriler.

Yani bir daha çıkacak olması %99 olayı efsane mi?

• benimki 5 yaşında çıktı şuan 17 yaşındayım. Herhangi bir sorun olmadı
  • ressi1 kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun sevndm adınıza

• Omuz çıkmasıyla ilgili tek birşey biliyorum. O da the walkşng deadteki carol'ın çıkan omzunu kendi takmayı öğrenmesiydi. Kocasının şiddet uygulaması yüzünden. Sanırım oyuncak gibi takıp çıkabilen bir parça.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaş çok biliyorsunuz her haltı

Benim omzum çıktı 2 gün sonra askıyı çıkardım uyurken omzum bir daha çıktı sonra 1 ay askıda tuttum şimdi basketbol yüzme her şeyi yapıyorum

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.