Şimdi Ara

ölen kişinin satılan/devredilen mallarına ulaşma?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.664
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba arkadaşlar rahmetli dedemin üzerinde olmayan fakat kişi hayatta iken üzerinden geçen (alınan-satılan-devredilen) tapu kayıtlarına nasıl ulaşabiliriz? tabi bu durum çok eski. nereden bakarsanız 50-60 senelik mesele. tabi o zamanlar bilgisayar olmadığı için herşey deftere kayıt ediliyormuş.

bizler mirasçıları olarak ulaşabilir miyiz? ne tür işlemler yapmamız gerekiyor? diyelim ki ulaşma şansımız var, muhtemelen bulunduğun ilçenin tapu kayıtları başka ilçe de olmaz değil mi?

• Bizde bu durumdayız dayı denilen kişiler araya 3.bir kişiyi sokarak muris muvazaası olarak 5 daireli apartmanı üzerlerine geçirmişler.Dedem hayatta değil bu konuda ne yapabiliriz en kısa sürede bir avukatla görüşmemiz lazım!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Web tapudan rapor ve bilgi talebi olarak başvuru açın, dedenizin üstüne geçtiğini düşündüğünüz yerler tahminen neresi ise oranın tapu müdürlüğüne başvurun. Açıklamanızı dedenizin geçmiş bütün pasif kayıtlarının çıkarılması satış devir vs sözleşmelerinin örneklerinin teslimi gibi yazın. Başvuru ekine veraset ilamını ekleyin.

Belge istediğiniz için 1-2 gün içinde ücret için sms atacak numarası ile ödeyip tapuya gideceksiniz. Çıkanları alır avukata gidersiniz. Oranın tapu müdürlüğü kayıtlarında pasif yoksa zaten ücret çıkmaz...

Aynı işlemleri avukatta yapar ama ücrete tabidir. Avukata göre değişir ücreti tapuya uzaklık çıkabilecek kayıt incelenecek pasiflerin çokluğu azlığı vs etken bir çok durum var.

teşekkürler cevap için hocam. veraset ilamı yerine e-devletten babamın adına nüfus kayıt örneği alsak kabul ederler mi? orada dedemin ölüm tarihi yazıyor. eğer ki olmazsa adliyeden dilekçe ile isteyebilirim.

Kabul etmezler, veraset şart

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Hocam bizim dede de 2016 yılında vefat etti istanbulda 5 daireli apartman 4 dayı denilen kişi üzerlerine miras muvazaası kapsamında 3. kişiler vasıtasıyla geçirilmiş diye biliyorum Bina 80li 90’lı yıllarda yapılmış köydeki evlerde 1 2 dayı denilen kişilerin üzerine diye duyum aldım tarla bağ bahçeler kimlerde net bir bilgim yok ama onlarda onların üzerlerine geçmiştir validemin zaten hiç bir bilgisi yok 2016’da alması gereken yetim maaşını bile benim çabalarımla 2020’den beri almakta 4 erkek 6 kız kardeşler bu durum da biz ne yapabiliriz? bu 5 teyze denilen varlıkların durumu da bizden kat kat iyi ve hem kendileri hem çocukları gayet aklı başında ama yine de bu 4 erkek kardeşin sahiplendiği mala mülke neden razı gelmişler hiç bir bilgim yok ve tuhafıma da gitti hiçbiri validem kadar saf değil Ben köy neyse de özellikle bu istanbul’da ki daireler için önce hangi adımları atmalıyız bir bilgim yok zaten başarılı olsak 10’da 1 pay hisse düşecek diye düşünüyorum zaten maddi durumuz geçen seneye göre bu sene biraz daha sıkışık avukat masrafını tek başına karşılamak istemiyoruz zaten o 5 teyze denilen kişiler de bizim çabamızla bedavadan hiç uğraşmadan mal sahibi olsunlar da istemiyoruz Hocam en az harcama ile bu konuda şu an ilk neler yapabiliriz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karizmaaa1907 -- 19 Haziran 2022; 3:54:59 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • karizmaaa1907 K kullanıcısına yanıt

hocam muhtemelen sizin bizim işe benziyor anladığım kadarıyla. rahmetli dedem köydeki evi benim babam ve amcama vermek istemiş. bunun için aileden olmayan bir adama evi satmış. babam ve amcam haricinde diğer çocuklarına da şehirden arsa vermiş. arsaya karşılık köydeki ev...

dedem rahmetli olunca babam ve amcamın hanımları (anne ve yenge) dedemin devrettiği adamdan evi kendi üstlerine aldı. aradan bir zaman sonra diğer çocuklar dava açtı. dedemin muvazaalı satış yaptığı için evden hak talep etti. sonuç olarak hepsi hakkını aldı.

sağolsun babam ve amcam dedem ölünce kalan mirasın parasını diğer kardeşlere ödedi ama kendi üzerlerine almadılar. kardeşlerine güvendiler. 15 sene sonra tarlaların değeri otoban dalgasına 1'e 15 katlanınca tekrar miras aldılar. biz ödediğimiz parayı söyleyince "bunca sene kira ödemediniz, onlara sayın" deyip işin içinden çıktılar. en az 25 dönüm tarla, bugün dönümü ortalama 150-200 bin civarında. bunlar işte babam ve amcamın gevşekliği yüzünden heba oldu.

bende bundan sebeple dedemin bursada çocuklara vermiş olduğu arsaların peşine düştüm. şimdi o arsalar el değiştirmiştir büyük ihtimalle. o arsalar çıkarsa ona göre hareket edeceğim. bilirkişi ile o arsaların bugünkü değerini hesaplatıp babama düşecek olan parayı talep edeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karakabus_ -- 19 Haziran 2022; 9:48:16 >

Yukarıda yazdıklarımın geçerli tapu devir senetleri çıkarılıp güncel malikleri kim öğrenilecek tapuyu ilgilendiren her davada hep ilk tapu müdürlüğüne gidilir.

Ayrıca her türlü avukat ile takip etmen gerekli bana göre muvazaa kanun maddesi basit olmakla birlikte muris muvazası davaları yüksek mahkeme kararları ile koşulları değerlendirmeleri oluşmuş bir dava türü tapu iptali içerdiği içinde oldukça uzun sürüyor (temyiz dahil ort 5-6 yıl) uzman bir kişi olmadan hak kaybı yaşayabilirsiniz.

Ustam bu 4 dayı dediğim kişilerden 2’si süper zengin çift haneli rakamlarda daireleri falan var ama sorsan hep borcum var diye ağlarlar sana hatta senden borç para bile isterler diğer 2 dayı dediğim kimselerde Evi arabası yazlıkları son model 2 3 maaş emekli bizden iyi durumdalar.Tek başımıza olursak Avukat durumunda karşımıza en kralını tutabilirler. Acaba diyorum süreci hızlandırmak ve kolaylaştırmak için 6 kız kardeş aralarında birlik mi olmaları gerek? Validemin yine araları iyi (ben 5 kız kardeşlerinden de onların çocukları yeğenlerinden de hiç haz etmiyorum) 10 çocuktan 9’u zeki zeki değilde çakal diyelim ama içlerin de bir tanesi nasıl bu kadar saf olabiliyor hiç anlam veremiyorum genetik olarak nasıl mümkün bu hastanede bir karışıklık olması lazım validemin bu durumuna sevinsem mi üzülsem mi bilemedim tamamen full para maddiyat ve çıkar ilişkileri üzerine kurulu bencil bir sülale olduğu için ben hiç haz etmiyorum 10 15 senedir mümkün olduğunca görüşmüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karizmaaa1907 -- 19 Haziran 2022; 19:3:22 >

hocam diğer kız kardeşlerle bir olmanıza gerek yok. dedenize ait geçmiş malları araştırmanız ve bunun için konudaki diğer arkadaşın bana önerdiği işlemi yapmanız gerek. sonra elinizdeki belgelerle avukata giderseniz bir yol haritası belirlersiniz.

Hocam kardeş sayısı çok fazla olduğu için 6+4 hem kötü mal peşinde koşan biz olucaz hem maddi manevi uğraşan biz olucaz hem de diğer 5 kız kardeş hiç uğraşmadan oturdukları yerden bedavadan mal sahibi olacak doğru mudur?

onlar dava açmadan haklarını alabilir mi? bundan emin değilim. çünkü bizlerde aynı durumdayız şuan. araştırma aşamasındayım. eğer ki bir şeyler bulursam buraya yazarım...

Hocam köyde bizim validenin dıdısının dıdısı bir yere ev yapıyormuş şikayet etmişler arsa 40’da 1 hisse olarak validemin e devletine otomatik düştü.Bunu da teyze dediklerim ve yeğenleri bize haber verdi. Şimdi bizde tek başımıza uğraşırsak en fazla 10’da 1 hisse alacağız.Diğer 5 kız kardeş yattıkları yerden bedavadan hisse sahibi olacak. Ben bunu istemiyorum.Herkes çıkarcı diyorum ama o 5 teyze artı validem dahil kimsenin bu 4 erkeğe bu konularda istanbul’daki ev için bir tepki gösterdiğini de görmedim duymadım.Yalnız 4 5 sene önce validemi dayı dediğimin 18 yaşındaki kızı validem köydeki ev için burası ortak burada herkesin hakkı var dediği için tapusu bizim diyerek evden kovmuş.Dayı dediğimde buna bir şey dememiş.Validemde gitmiş köyde ablamla birlikte eniştemlerin baba evinde kalmak zorunda kalmış.Benim bunlardan çok çok sonradan haberim oldu.Bir de Dedem ve Ananem en son köyde vefat etmeden önce rahatsızlığında Kendi işi gücü olmasına rağmen 9 kardeşide ilgilenmeyince dayanamayıp kendi işini gücünü bırakıp köye gitti.Köydeki evi baştan aşağı tek başına toplamış temizlemiş kapatmış rahmetlileri de alıp istanbul’a bize getirdi 3 4 ayda kimse yanına almak istemeyince biz baktık hastanelere getir götür baktık demiyelim de misafir ettik Zaten o dayı dediğim kimse sadece maaşı için kendilerine tahammül gösteriyordu Durumları artık kötüleşip tuvalete bile gidemeyip geceleri inlemelere başlayınca biz çok baktık birazda kızlar baksın diye üzerlerinden attı Yazık dedemde vefat edeceğini anladı arayın oğlanlar gelsin bizi alsın biz 10 tanesini besledik büyüttük baktık şimdi bir tanesi bize bakamıyor diye iç geçirip dertleniyordu bana hep O yüzden biraz istemeden de olsa içimde bir kin de var.Ekstra bizim çabalarımızla bedavadan fayda elde etsinler hiç istemiyorum.Yapılacaksa ortaklaşa emek harcanması lazım.Ama bu kadar paragöz olan 5 kız kardeş bu zamana kadar neden bu konuda bir adım atmamışlar şüphedeyim!

hocam 5 kız kardeşin evlatları yok mu onlar üzerinden baskı oluşturun. o evlatlara da durumu anlatın, bu işin altından hep beraber kalkmamız lazım deyin.

muhtemelen sizden başka herkes kenara çekilmiş, biri uğraşsın, sıkıntı çeksin, para harcasın, bizde bedavadan mal sahibi olalım derdinde. bu işler için yaptığınız masrafları diğer kardeşler tapuları üzerlerine alırken, mahkemeden onlara eşit olarak ödemesini sağlayabilirsiniz diye düşünüyorum. bunu seve seve kabul edeceklerdir, çünkü mal tatlı gelir.

avukatlar namuslu olsa avukata gidin diyeceğim ama büyük bölümü namussuz.

Hocam olmaz mı hatta evlatları da analarından daha beter cinler Bu zamana kadar Teyzeciğim halacığım diye diye Validemin iyi niyetinden saflığından bütün malını birikimini bunlara anlatıp söylemesinden yararlanıp sevimli davranıp sürekli ağlayıp para borç isteyip sonra ardından yıllar seneler geçse dahi yüzsüz oldukları için vermeyerek defalarca üzerine yatarak mağdur ettiler validemde böyle şeylerde çok çekinir bırak başkasından borç para istemeyi kendi verdiği parasını bile başkasından isteyemez Para isteyene de 2 ağlasın hemen neyi var neyi yok verir hayır diyemez dayanamaz.Hatta bir keresinde yine komşusuna borç vermişti aradan seneler geçse de muhabbetini bile açmıyormuş kadın sonra ablamla gizli gizli aralarında konuşurlarken duydum çocuğuna yeni iphone telefon almış falan diye ondan sonra devreye ben girdim Bu kadını arayıp bağırdım çağırdım sıkıştırdım en son dolandırıcılıktan karakola gitme noktasına geldim Kadın yıllar sonra zaten Enflasyonda eriyip gitmiş bir değeri olmayan (Sadece aptal yerine konma hissiyatını sevmediğim için uğraştığım) 4 5 senelik Alacağımızı Sanki Suçlu olan bizmişiz gibi üzerimize Laf söylene söylene 1 2 haftada ancak geri alabildim.Polise gitsem kanıt yok ne banka eftsi ne bir şey parayı elden almışlar senet yok bir şey yok sonra mahkemelerde uğraş dur.Ondan Sonra konuştum validemle ama biliyorum tabi daha çok veripte alamadığı insan var böyle ama ben kavga ederim onlarla arası bozulur sonra da onunla bir daha konuşmazlar diye anlatmıyor söylemiyor bana Nedense kendisine kötülük yapan insanlarla bile iletişimini sanki hiç bir şey yokmuş gibi devam ettirmeye çalışıyor Af edersin 3 4 sene önce Ameliyat oldu hastanede 1-Ben 2-hamile kız kardeşim 3-eniştem 4-doğmamış yeğenim vardık başka kimse yoktu ne konu komşuları ne çok sevdiği kardeşleri yeğenleri.Bu teyzemin kızı yeğeni ciğerden ölümcül hasta (ama senelerdir yaşıyor nedense) (Yetim maaşını almasın diye validemi tehdit eden) Sürekli hastaneye düşüyor refakatçi olarak sürekli validemi çağrıyorlar o da hiç bir şey söylemeden gidip kalıyor Pandeminin en yoğun olduğu dönemlerde bile kendileri gitmeyip defalarca validemi hastaneye çağırdılar.Yani bu yeğenlerde dayılarıyla bizden daha çok samimiler hocam zaten hepsi ayni tip çıkarcı paragöz oldukları için güzel anlaşabiliyorlar demek ki!

hocam maalesef insan iyi davranmasına kızmıyor, onca haksızlığa rağmen bunlarla hala iletişimi devam ettirmesine kızıyor...

Hiçbir iyilik cezasız kalmaz! Bir de Cömertin malından bir şey eksilmez Allah verene daha çok verir diye bir söz vardır ya sanırım o söz pek doğru değil çünkü doğru olsa idi şu an validem holding sahibi bir patron falan olması lazımdı.Ama bu parayı pulu verdiğin kişilere göre değişiyorsa bilemem çünkü o kadar eminim ki 10’undan 9’u ciğeri beş para etmez üç kâğıtçının tek’i 1’i gerçekten ihtiyaç sahibidir.Zaten onurlu şerefli bir insan parası olmasa muhtaç kalsa bile açlıktan ölür ama gidipte başkasından para pul istemeye dilenmeye utanır! Bu dünya iyi niyetli onurlu gururlu karşısındaki ile empati yapabilen karşındakini kırmamaya incitmemeye çalışan kendinden çok karşısındakini düşünen utanması çekinmesi olup da yaşamaya çalışan insanların dünyası maalesef hiç değil! Çocukluğumun ilk yarısında herhalde genetik validemden kaynaklı bende böyle bir insandım ama daha çocukluğum bitmeden böyle ince insanların bu dünyada barınamayacağını kafamda analiz edip kendimi mecbur biraz tıraşlamak zorunda kaldım.Yani hocam adam gibi adamların başımızın üzerinde yeri vardır tamam ama yamuk yapanlara eyvallahımız hiç kalmadı!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karizmaaa1907 -- 20 Haziran 2022; 18:39:47 >

hocam bundan sonra herkese gerektiği kadar muamele. sen hakkını aramazsan kimse gel kardeşim bu senin hakkın demez. hatta elindekini almaya çalışırlar.

şöyle bir bakıyorum bizim aileye de hocam. haksız şekilde mal sahibi olanları gördükçe hallerine acıyorum insan olmam hasebiyle. kiminin oğulları yanında değil ne yaptıklarını bilen eden yok, karısının akli sorunları çıktı. kimisi oğulları ile kanlı bıçaklı, oğlunun düğün günü sabah saatlerinde vefat etti. kimi hac ibadetini yaparken beyin kanaması geçirdi, ölü gibi yatıyor. kimisi hapislerde yattı, diyaliz hastası oldu vefat etti. ha ben demiyorum bütün bunlar haksız şekilde mal aldıkları için oldu diye ama insanı düşündürüyor.

o yüzden hocam Allah'ın adaleti kulun istediği şekilde tecelli etmez. Allah ihmâl etmez, imhal eder. (Mühlet verir.)

Annenizi bu yüzden üzmeyin. Holding sahibi olmaması onun için daha hayırlıdır...

• karakabus_ kullanıcısına yanıt

Hocam kadını bu zamana kadar yeterinden fazla bir şekilde üzmüşler sömürmüşler zaten bir de benim tarafımdan üzülecek bir hali hiç kalmamış.Benim yaptığım tek hata yanlış çevresindekilere gereğinden fazla güvenip emanet edip kendisini boşlamam oldu.Bu düşüncemde çevresine o kadar karşısızlık iyilik yapıyordu ki illa onu da çok sevenler düşünenler sahip çıkacak yeğenleri kardeşleri konu komşuları var zannediyordum ben meğer validem dışındaki tüm sevgiler çıkar üzerine kuruluymuş.Oğlu ve kızından başka onu düşüneni yokmuş.Çünkü kendi bile kendini düşünmez.hep başkalarının dertleriyle dertlenir.İnsanlara çok güvenmesi ve gereğinden ederinden fazla değer göstermesi bu iki şey hayatının yönünü tamamen değiştirdi.3 4 yaşındaki çocukta bile benim validemde olan masumluk yoktur.3 yaşındaki torununun bile laflarını sözlerini ciddiye alıp kafasına takan incelikte bir insan Kurtların arasına bir tane kuzu atmışlar işte.Ne söylersen inanabilecek bir kadın.50 dairesi olan abisi 51.’yi aldım borcum var dediğinde tüm parasını mı vermedi Erkek kardeşine araba alıp satıyor kazandıracak diye parasını mı kaptırmadı kız kardeşi arabalarını yenileyecekler diye yine elindeki tüm parasını mı vermedi Artık öyle bir durum ki sonda yine bir para isteme olayı oldu bu benim kulağıma geldi Olay çıkardım sonra biz seni denemek için söyledik zaten paramız vara döndü olay gösterdikleri muameleye bakar mısın yüzüne yüzüne söylüyorlar birde ‘denemişler’ hayvan var sanki karşılarında! banka ile telefonda konuşurken bile o kadar heyecan yapıyor ki her seferinde şüpheli işlem olarak hesabını bloke ediyorlar şubeye gitmek zorunda kalıyor.Hocam konuda bir gelişme olursa bildirirsin bizde ona göre hareket etmeye karar veririz belki!

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.