web tapuya baktım hocam. rapor ve bilgi talebi diye bir yer yok. acaba başka ismi olabilir mi? bir de siz bakıp yazsanız zahmet olmazsa. |
ölen kişinin satılan/devredilen mallarına ulaşma? (2. sayfa)

-
-
Tapu işlemlerinde var hocam tek tek bakın orada 30 kadar seçenek var.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
teşekkürler hocam başvuru yaptık ama şöyle bir cevap geldi.
2022/7***1 Basvuru : MURIS KISIYE AIT VERASET BELGESINDEKI BILGILERE GORE AD SOYAD BABA ADI ILE TAKBIS UZERINDE MUDURLUGUMUZ KAYITLARINDA SORGULAMA YAPILMIS VE MURIS KISI ADINA AKTIF VEYA PASIF TASINMAZ TESPIT EDILEMEMIS OLDUGUNDAN BASVURUNUZ KAPATILMISTIR.
Babama gelen mesaj bu. Bursa Osmangazi merkez ilçesinde dedemin üzerinde en az 3 tane pasif kayıt olması gerekiyor dedi. Acaba arşive bakmadılar mı? Girdiler bilgisayara hemen bakıp yok dediler herhalde. Acaba bu kayıtlar 50 yıllık olduğu için Tapu Arşiv Daire Başkanlığına kalkmış olabilir mi?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karakabus_ -- 26 Temmuz 2022; 18:6:11 > -
Tapu Müdürlüğü ile gidin görüşün hangi yıllara kadar görebildiğini öğrenin bu ekstrem bir durum tapulu arazi olduğuna emin misiniz mesela kadastro ne zaman geçmiş belki de arazileri tapusuzdu kadastro öncesinde köy senedi (muhtar senedi) ile devredildi vs
Belki intikal olmadı fiilen arazileri bildikleri için kullandılar vs sizin olay bir araştırma gerektirebilir. Tapuda zaten bütün kayıtlar elektroniğe işlendi sistemden sorgu yapıp gördüğünü söylemesi doğal...
hocam arsalar köyde değil, bursa merkezde. köyde olsa tamam diyeceğim sizin dediğiniz gibi olabilir. dedem tapuya kendi gidip devretmiş. yarın bir telefon ile arayıp sorayım bakayım en fazla kaç sene geriye gidiyorlar.
sizi de yoruyorum kusura bakmayın.
-
hocam her tapu kurumu ayrı bir cumhuriyet olmuş. şimdi de başka bir ilçe tapu müdürlüğüne başvuru yaptım. sonuçlar çıktı lakin, bilgi ve belge verebilmek için mahkeme kararı olması gerekiyormuş. yani dava açılması gerekiyormuş pasif kayıtlar üzerinde işlem yapabilmek için...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karakabus_ -- 2 Ağustos 2022; 17:38:4 > -
hocam son durum nedir dava açtınız mı?
Son bir defa daha görüşeceğim muhataplarla. Baktım olmuyor vereceğim avukata uğraşsın dursunlar.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X