Şimdi Ara

Öldürülmek üzereyim (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.597
Cevap
43
Favori
275.087
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
158 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Suçlularda bunun farkında öğrenmişler artık ciddi bir kanıt yoksa polis uğraşmaya değer görmüyo diye heralde,
    Bir tanıdığımızın başına gelen olay: komşusu evde çoluk çocuk sesi oluyor diye her gün tehtit edip rahatsız ediyordu arabaya zarar vermeler küfürler vs Bu tipler takıntılı oluyor birde laftan sözden hatta dayaktan bile anlamazlar. polisin cevabı her seferinde biz bir şey yapamayız olmuş sürekli kanıt yok demişler ve sonuç başka bir yere taşınmaları oldu
  • bu tipler yüzünden insanlar bireysel silahlanmaya yönelecek... adamlar gelip seni vursa öldürse iyi haldi bilmem neydi der 5 yıl yatar çıkar, sen kendini savunarak öldürsen adamı mühebbet yersin. adalet sistemimiz gerçekten çok yavaş ve saçma çalışıyor.

bi akrabanın fabrikaya hırsız girdi, adamı yakaladılar ikinci kez teşebbüs edince, mahkemeye çıkınca hırsızı serbest bırakıp bizim akrabaya ceza kestiler sen önlemini almayıp suça adamları teşvik ediyorsun diye...

sil baştan hukuk sistemini değiştirmek gerek arkadaş...
  • vemavi kullanıcısına yanıt
    Taşınmakla eğer bu hastalıklı insanalrdan kurtulacaksam ki zaten bu hafta taşınacağım ordan sorun yok. Ama benim endişem kafayı çekip üzerime gelmeye devam etmeleri
  • lordumsen L kullanıcısına yanıt
    Karamsar olma ailen var onları düşün, ne olursa olsun bir şekilde düzgünce yaşamak olmalı amacımız.

Ciddi bir olay olduğu için kısa çözümler ile tanıdık varsa bulunduğun bölgede ilk önce aileni ve kendini güvene al. Bırak araba, ev en önemlisi ailen ve can güvenliğin olmalı. Daha sonra avukat ile bu işin peşine düşün ayrıca basın yolunda da bu işe dikkat çekerseniz sizi tehdit eden o gavatların başı da elbet ağrıyacaktır. Bir şekilde kendinizi güvene alırsan o malum ortam bence artık size göre olmadığı aşikar (hem psikolojik olarak sende ve ailende bir rahatsızlık ve güven sorunu bırakır olay çözülse bile) evi kiraya verip kredi borcunuzu ödersin veya ne olursa olsun zararına satışa çıkart kurtul oradan; bu en son seçenek olsun tabi ki. Ayrıca korkmak gururla alakası yoktur, her insan korkar benim başıma gelse aynı sorun bende korkarım neden gururuna dokunsun kendi canın, ailenin canına kas ediliyor sonuçta. Sakin olup aile yakınların ile irtibata geçmişsindir ortak bir şekilde sağlam ve mantıklı kararlar almaya bak zamanını forumda harcama bu konu ciddi çünkü.

• BlancpaiN kullanıcısına yanıt
    Umarım sadece benim sorunum olur ve bu tür şeyler asla yaşanmaz. Ama benim genel olarak dikkat ettiğim artık değerler gidiyor bu magandalar her yerdeler. Belkide karşılaşmıştır bu forumdan arkadaşlar
  • 25 yıldır keçiören aktepede oturuyorum. Keçiörende durum vahim bundan 10 sene önce daha vahimdi. Burada tanığınız, çevreniz, eşiniz dostunuz akrabanız yoksa bu durumdan çıkmanız kolay değil. Çok dikkatli olmanız lazım size önerim sakın geri adım atmayın bu insanları senelerdir tip olarak tanıyorum hepsi aynı model. Korktuğunuzu hissederlerse daha çok üzerinize gelirler.

Onların anladığı dilden cevap vermek isterseniz burada tanıdığım bu işleri parayla yapan çok insan var ve emin olun o insanlara karşı gık bile diyemezler. Bu işler burada böyle yürüyor üzülerek söylüyorum.

Çocuğunuz varmış bana eğer bu kişileri tarif ederseniz isimlerini verirseniz sizin için araştırabilirim elimden bu gelir bir tek. Neymiş bunlar ne değilmiş bi öğreniriz
  • Şu hikayeye saçma diyorsunuzda bende kendi hikayemi anlatayımda saçmalık görün.

Türkiye- Almanya yarı final maçıydı yanlış hatirlamıyosam, o akşam yanımda iki kızla maçı izlemek için ankarada bi mekana gittik. Tabiki her yer maçı izleyenlerle dolu. Tam oturucaz hurraaa 7-8 kişi ayaklandı bilader hayrola, bilader sen, bilader ben, derken baktım itekleniyorum. İki üç kere noluyo olay ne söylermisiniz diyorum yok. Hele en önde kısa boylu vi eleman var beni itekleyip itekleyip duruyor. Cinnet geçirdim resmen. Zaten olayı anlamamışım elemanda apaçi baktım kaçarı yok. İtekleme lan beni! dedim ittim, yere düştü eleman buna iki üç tekme atıyım dedim birden ortalık karıştı kafamda şişemi kırmadılar yemediğim tekme tokatmı kalmadı. Velhasılı kelam benle kızları mekandan attılar. Baktım sağlamım bunların ne anasını bıraktım ne bacısını nası küfür ediyorum o sinirle Allah affetsin. Sonra evde maçı izleyen 10 kişilik bi tayfa vardı. Evden bi sopa aldım dedimki beyler 7-8 kişi bana saldırdı sebepte yok ben tekrar gidiyorum gelen gelsin. Herkes kalktı tabi yolda polisede durumu anlattık bindik polis arabasına ( ev arkadaşım ozamanların nüfuslu birisinin oğluydu) daha sonra mekanın olduğu caddeye dönerken bi baktık bunlar. Herkes attı kendini arabadan hurraaa herkes tuttuğunu. Bende sağa sola bakınırken bi baktım beni iten velet gökten inmiş gibi duruyor. Bunu bir tutuşum bir kafa atışım var Allah affetsin yılların acısını çıkartır bir şiir gibi. Buna başladım Allah ne verdiyse, derken biber gazı sıkmaya başladı polis, sonra ortalık biraz dağıldı derken çat kafamda bir şişe daha kırıldı. Bir baktım bilen bilir vicdansız herif litrelik marmara birasının cam şişesini patlatmış kafamda, bide kırık şişeyle üzerime yürüyor... Hayatım film şeridi gibi geçiyor derken bizden cüsseli bi arkadaş tuttu bunu kavradı falan çatt poliss takviye geldi aldılar herkesi karakola.

Gerisi klasik

Polis: şikayetçimisiniz?

Biz: Yok hayır.

Polis: Siz?

Karşı taraf: Yok bizde değiliz.

Arkadaşın babasının forsu sayesinde bunları bi iki güzel haşladılar sonra hadi dağılın. Buda böyle bi anımdır. Olayın eksik kısmı neden böyle bişey yaşandı? Benim yanımdaki kızlar elemanların yanındaki kızlarlamı ne takışmış daha önce bu! Bukadar kavga gürültünün sebebi bu ya!!!

Bunun gibi daha bir çok saçmalık yaşadığım için ben bu arkadaşa inanıyorum. Allah yardımcın olsun kardeş.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Evden bir süre ayrıl
    Medyaya haber ver sonuna kadar bastır
    Tanıdık emniyet müdürü, savcı, jandarma, milletvekili vs bulmaya bak
    Silah al

AMA HEPSİNİ BİRDEN YAP
  • # Ace # kullanıcısına yanıt
    Haklısınız. Forumda harcama nedenim fikir edinmek. Avukatla görüştüm dava açarız canlarına okuruz kafasında.Peki ya sonrası? Benim gibi düşünen ve destek evren çevremden kimse yok. Eşim bir yanındayım konusunda beni güvende tutuyor oda malum ne durumda olduğumun özeti. Fakat burda öğrendiklerim iyi oldu.
    1- savcılığa gideceğim dilekce verip gidin demelerini beklemeden sorun çözülene kadar direteceğim.
    2- Yarın savcılıktan sonra video çekip olayı anlatıp ifadelerle burada paylaşacağım
    3- Evimi hemen taşıyıp oraya gitmeyeceğim.
    4- Kendimi korumak adına silah için başvuracağım.
    5 6 diye uzar gider liste. Ama ilk ikiyi yarın yapacağım.

Diceksiniz belki bunu neden düşünmedin. Polislerimizi görünce nedense korunmayacağımı ve öldüreceğimi kabullendim. Fakat yine umut oldunuz sağolun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lordumsen -- 22 Mayıs 2017; 2:57:48 >
  • lordumsen L kullanıcısına yanıt
    Hocam senin güçlü olman lazım destekçin olmasa bile ailen için savaşıcaksın bir süre aileni başka şehre gönder onlara zarar gelmesin tek başına ayakta dur biraz o bilmemne çocuklarına boyun eğme tabi herkes aynı değil senin psikolojini bilemeyiz belki burda rahat rahat yazıyoruz senin durumunda değiliz ama olaya objektif yaklaşiyoruz gerçekten o duyguyu bilmiyorum ama benim çocuğum ve eşimi tehdit etselerdi onları öldürmeyi düşünürdüm fiziksel bir zarar vermeye kalksalar onları öldürürdüm

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abd de böyle bir olay yaşansa polisler anında müdahale eder direk sert müdahale şiddet ağır cezalar hapis ve zaten bu yüzden yapmaya cesaret edemiyorlar ama bizim milletimiz öyle bir millet ki bazı maganda mahallelerine polis bile giremiyor. kendini koru ne demek arkadaş siz ne güne polis oldunuz sizler bizi korumayacaksanız biz kime güveneceğiz abd polisine mi? evin kapısının kilidine mi?

• Güzel işte yer değiştirmişsin bundan sonra rahat ol gelip bulunduğun yerde de seni tehdit edeceklerini sanmıyorum. Ama artık o evden bence sana hayır gelmez işine odaklan ve yeni ve daha makul bir bölgeye taşınmaya bakın. Ev kredisi vs. var dedin onuda malum evi kiraya verip ödersin. Ev kredisi ile alınan ev satış olayını tam bilmiyorum ama sanırım satışı sorunlu olur o işe de bir araştır satılıyorsa ise sat kurtul. Geçmiş olsun diyorum kolay değil bu ülkede yaşamak.
  • # Ace # kullanıcısına yanıt
    Sağolun ilginiz için var olun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lordumsen

Haklısınız. Forumda harcama nedenim fikir edinmek. Avukatla görüştüm dava açarız canlarına okuruz kafasında.Peki ya sonrası? Benim gibi düşünen ve destek evren çevremden kimse yok. Eşim bir yanındayım konusunda beni güvende tutuyor oda malum ne durumda olduğumun özeti. Fakat burda öğrendiklerim iyi oldu.
    1- savcılığa gideceğim dilekce verip gidin demelerini beklemeden sorun çözülene kadar direteceğim.
    2- Yarın savcılıktan sonra video çekip olayı anlatıp ifadelerle burada paylaşacağım
    3- Evimi hemen taşıyıp oraya gitmeyeceğim.
    4- Kendimi korumak adına silah için başvuracağım.
    5 6 diye uzar gider liste. Ama ilk ikiyi yarın yapacağım.

Diceksiniz belki bunu neden düşünmedin. Polislerimizi görünce nedense korunmayacağımı ve öldüreceğimi kabullendim. Fakat yine umut oldunuz sağolun.

Rahat ol dediklerini aynen yap kötü bir dönemden geçiyormuşsun gibi düşün.

Önüne bakmaya ve işine odaklanmaya devam et avukat senin yerine bu sorun ile ilgilenir yeni ikamet yerini ise gizli tutmaya özen göster.

Polis bu ülkede artık göstermelik ne yazık ki insan delirmeden edemiyor neyse.....

Ayrıca ilerde yine bir ev işine bulaşır isen kira vs. semtin güvenirliğine daha fazla önem ver. Elbet her yerde böyle pislikler var ama yinede ne olur ne olmaz.

• eğer arabayı taradılarsa iş ciddi demektir belli ki kafayı takmışlar size. polistende fayda yok çevrede olayı durultacak hiçbir dayanak yok bilin ki kendi başınasınız. yapacağınız şey arabayı satmak veya değiştirmek, il değiştirmek, iş yerinizi değiştirmek mümkünse başka uzak bir ilde yaşamaya başlamak bir an önce bunları yapmalısınız şahsen yerinizde ben olsam çaresiz bir şekilde ve poliste yardımcı olmuyorsa bunları yapardım ama acele etmeniz gerekiyor yarın ne olacağı belli olmaz(korkutmak amaçlı yazmıyorum dikkate alın ve uzaklasin o sehirden)

• Hiç bir şey eşinden çocuğundan önemli değil. O yüzden sallamaya bak.

Polis işini iyi yapsa savcı yapmaz.

Savcı iyi yapsa avukat yapmaz.

Adalet sistemi çökmüş olan bir ülkede yaşıyoruz.

O yüzden Adalete güvenmeyin.

• cavalry123 kullanıcısına yanıt
    Daha çok küçük yavrum var. Sağolsunlar işe geldiğimde eşim ve kızımda geliyor.Onlara kayınvalidem veya annem bakıyor. Onların evleride işime çok yakın. Başka bir ile gidip işsiz kalmak yok oluşum demek.Suriye dilencisine döndüm yazdıklarımdan belki. İnanın kötü niyet sanılmasın. Yani başka bir ilde yaşayacak hıc bir şansım yok. Birde bu soysuzlar yüzünden kaçmakta ağır geliyor. Bir süre buralarda kalıp duruma bakacağım. Tek çekincem iş yerime gelmeleri veya pusu kurulması. Keşke kurşunlama olmasıydıda benı yakalayıp dövselerdi.
  • Mesru müdafaa diye birşey var kanunda buyrun bu da örnekleri
    Siz tavsiyem hiç korkmayın en kisa zamanda herhangi bir poligondan eğitim alın şahıslar zaten aracınızı kursunlayarak suan haksız durumdalar ikinci bir müdahalede erken davranirsaniz ceza alacağınızi düşünmüyorum geçmiş olsun tekrardan .

Maktul ile fail arasında tarla konusunda uyuşmazlık bulunmaktadır. Maktul, fail tarlada çalışırken silahını ve 28 adet fişeğini alarak tarlaya gitmiş, bunu haber alan fail jandarmaya bilgi vermiş ve içinde 4 fişek bulunan silahıyla kendisini maktulün geldiği yerin ters yönünde konumlandırmıştır. Maktul gelir gelmez silahını ateşlemiş, fail kolundan yaralanmış ve traktörlerinin camı da kırılmıştır. Fail maktulün bir daha silahına fişek doldurduğu sırada ateş ederek maktulü öldürmüştür. Fail hakkında meşru müdafaa nedeniyle kasten adam öldürme suçundan beraat kararı verilmelidir (Yargıtay 1. Ceza Dairesi – Esas No: 2013/2321, Karar No: 2014/5460, Tarih: 24.11.2014).

Maktul ile sanık akrabadır. Maktul olaydan önce sanığa “’ortalıktan kaybolma bu gece senin mezarını kazacağım, seni öldüreceğim” şeklinde beyanda bulunmuş, olay günü de silahla failin lokantasının önüne gelerek faile silah doğrultmuştur. Fail ise silahını çekerek maktulü öldürmüştür. Sanık, kendisine karşı gerçekleşmesi muhakkak olan haksız saldırıyı o andaki durum ve şartlara göre saldırı ile orantılı biçimde defettiğinden, meşru müdafaa hükümleri gereği sanığın kasten adam öldürme suçundan beraatine karar verilmelidir (Yargıtay 1. Ceza Dairesi – Esas No: 2014/2272, Karar No: 2014/3418, Tarih: 09.06.2014).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Herakles_Kratos -- 22 Mayıs 2017; 3:15:3 >

• quote:

Orijinalden alıntı: lordumsen

Daha çok küçük yavrum var. Sağolsunlar işe geldiğimde eşim ve kızımda geliyor.Onlara kayınvalidem veya annem bakıyor. Onların evleride işime çok yakın. Başka bir ile gidip işsiz kalmak yok oluşum demek.Suriye dilencisine döndüm yazdıklarımdan belki. İnanın kötü niyet sanılmasın. Yani başka bir ilde yaşayacak hıc bir şansım yok. Birde bu soysuzlar yüzünden kaçmakta ağır geliyor. Bir süre buralarda kalıp duruma bakacağım. Tek çekincem iş yerime gelmeleri veya pusu kurulması. Keşke kurşunlama olmasıydıda benı yakalayıp dövselerdi.

Keşke Suriye dilencisi olsaydın. Devlet arkanda dururdu.

• Herakles_Kratos kullanıcısına yanıt
    Üstadım can güvenliğim olmadığı için silah aldım. (Ruhsatlı) Ve bana silah yerine bıçakla saldırdılar veya farklı bir kesici aletle ozaman silah kullanmam normal mi?

İkinci sorum şahıslar saldırıya geçti ama ellerinde ne var ne yok göremiyorum kendimi silahla savunmam normal mi?
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.