Şimdi Ara

Okuma Anlamayı geliştirmek icin kitap önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
2
Favori
11.525
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar Üniversitesi sınavlarındaki türkce sorularını biliyorsunuz bende en azından şu önündeki 2 yılda okumamı biraz ilerletmek istiyorum. Bana önerebileceginiz kitaplar var mı Rus edebiyatı favorimdir, turk edebiyatından Peyami Safa'nın cin göz Recai serisininden bir kaç kitap okumuştum çok güzeldi yani Peyami safa nin kitaplarından onerebilirsiniz ek olarak polisiye ve insanı sürükleyen edebi kitap tavsiyelerinizi de beklerim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Okuma anlama olayı o kadar değişik bir mevzu ki (sınavlardakinden bahsediyorum) hayatında 200 sayfa kitap okumamış bir adam bir kitapkurdundan daha fazla cümlede anlam sorusu cevaplayabiliyor kitap okumaktan çok bol paragraf sorusu çözersen bu konuda daha faydalı olur diye düşünüyorum ama ben roman önereyim ikisini dengeli götür sen.

Murtaza ve Dokuzuncu Hariciye Koğuşu beğendiğim nadir eserlerdir türk yazarlarımız içinde (pek okumam da zaten türk yazar)

Yabancılara gelirsek en başta Kral Katili Güncesi ki dili de çok güzeldir ben çevirmeni takdir ettim orjinal dilinden farklı bir dilde okumanın yavanlığını hiç hissettirmedi bana ha orjinal dil daha iyidir vs bilmiyorum ama çeviri dili gayet iyi bu iki kitapta atmosfer aşmış durumdadır.

Tess Gerritsen Rizzoli Isles serisi hayranı olduğum bir seridir Cerrah'la başlar oku derim özellikle Cerrah mükemmeldir.

Glenn Meade Kar Kurdu nadide sağlamlıktadır

Kitap önerirken unutkanlık yüzünden kitaplarıma bakarak öneri yaparım ama şu an kitaplarım önümde değil o yüzden eksik bir öneri listesi olacak çok sevdiğim romanları atlamış olabilirim ama idare et artık bu kadarla.

• Çok teşekkürler. Rus edebiyatından ve polisiye kitap onerebilecek var mı ?

• upup
  • Ali Cevat Akkoyunlu çevirileri: Kar Kurdu ve John Hart kitapları(polisiye için).
  • Sentezin dediği gibi okumak onusu çok değişken. Sorular edebi dilde oluyor gibi, yani tutupta Bukowski okuyan adamın orada öyle kalması doğal bir durum.

Sana tavsiyem soru çözmek olacaktır Tabi kitapta oku ama çeviriden çok Türk yazarları tavsiye ederim
  • Ben bu ara sürekli roman okuyorum bi etkisi olur inşallah.Bir arkadaş deneme türünde eserler oku demişti ne kadar doğrudur bilemiyorum, siz ne dersiniz?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yabancı yazarları okumak çok mantıklı olmaz böyle bir durumda, çeviri eserler sonuçta ve edebi açıdan kendi dillerinde ne kadar üstün olurlarsa olsunlar çevirilerin dili pek kuvvetli olmayabiliyor. Sana önerim beyin yoracak kitaplar okuman aslına bakarsan, çünkü böyle şeyler okudukça düşünme çok yönlü oluyor ve çok karmaşık metinlere bile baktığın gibi aslında ne demek istediğini çözebiliyorsun ki bu sadece Türkçe'de değil felsefede de yararına olur.
    Bu konuda garip de olsa Hakan Günday'ın kitaplarını önerebilirim, çünkü olay akışları gerçekten düşünme gücünü güçlendiriyor ve severek okunuyor.
    Ayrıca;
    Oğuz Atay-Tutunamayanlar, Tehlikeli Oyunlar, Bir Bilim Adamının Romanı
    Rıfat Ilgaz-Karartma Geceleri
    Sabahattin Ali-Kürk Mantolu Madonna
    gibi kitapları da öneririm.
    Yine de bol bol paragraf sorusu çözmek çok önemli.

• Dostoyevski'den Suç ve ceza mutlaka okunması gereken bir eser. Bir de sefiller var tabi. okumadım ama çok iyi diyorlar
  • Lütfen ana konudan devam ediniz:

KİTAP TAVSİYELERİ [ ANA KONU ]
    http://forum.donanimhaber.com/m_1280636/tm.htm
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.