Şimdi Ara

Sıfırdan programlama öğrenmek için kitap??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
8.763
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Programlama hakkında ne bi geçmişim ne de bi bilgim var. Tamamen yeniyim. Ve sıfırdan başlayıp ilerleyebileceğim bir kitap arıyorum. Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler

• ne öğrenmek istiyorsun ?

java, c#, visual basic, delphi ??? (son ikisini önermem)
  • c++, visual basic

Gerçi hangisi nedir bi bilgim yok ama bu ikisi işte
  • c++ eski bir dil, keza visual basic'e de desteğin kesilmesi söz konusu diye biliyorum. Ama c++'dan iyidir.

Bence daha yeni olan c# la başlayın. conra c++'dan c# a geçmek zor olur. Hem de object oriented bir dil öğrenmiş olursunuz. Ayrıca asp.net ile web uygulamaları yazabilirsiniz.

Kitap önerisi gereksiz. Once google'da bir iki arayın. Kullanacağınız toollara aşina olun. Sonra zaten kitapçıda neyin size göre olduğunu neyin olmadığını anlayacak duruma gelirsiniz.

Ha c# karışık gelir derseniz o zaman c++ daha da karışık gelir. Bu durumda da VB.net öğrenin derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gergozen -- 26 Ekim 2006; 21:49:52 >
  • Yeni başlayan biri e-booklardan veya netten pek fazla bişi ögrenemez. Ben VB bildiğim halde vb.net in veritabanı olayını, internetteki makaleler ile anlayamamıştım mesela. Aynı seyleri kitaptan ögrendim. Neden derseniz, bi yandan e-book acık, bir yandan da .net projesi acık. Bir o sayfa bir bu sayfaya bakarken hem cok zaman kaybediyorsunuz hemde olaydan soguyorsunuz. Tavsiyem yeni biri icin bir kitap, sonrasi icinde tabiki sonsuz kaynak sunan internet
  • quote:

Orjinalden alıntı: aydinunlu

Yeni başlayan biri e-booklardan veya netten pek fazla bişi ögrenemez. Ben VB bildiğim halde vb.net in veritabanı olayını, internetteki makaleler ile anlayamamıştım mesela. Aynı seyleri kitaptan ögrendim. Neden derseniz, bi yandan e-book acık, bir yandan da .net projesi acık. Bir o sayfa bir bu sayfaya bakarken hem cok zaman kaybediyorsunuz hemde olaydan soguyorsunuz. Tavsiyem yeni biri icin bir kitap, sonrasi icinde tabiki sonsuz kaynak sunan internet

Bende tam tersi ne zaman kitap alsam bi kenara attım. Mesela Flash... Video tuturial'ları bulana kadar yüzüne bile bakmamıştım. Sonra geçen gün tekrar başladım.
  • Tabiki, sonucta herkesin bir seyi ögrenme sekli daha farklı ama flash ile programlama dilini bir tutmamak lazım bence. Gerek photoshop, gerek flash olsun tasarımın ön planda oldugu bir seyi zaten yazıyla ögrenmek cok daha zor. Ama bak sen de mesela e-book la baslamamıssın. Video tutorial bulmussun, neden calisması daha zevkli dimi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İngilizce için kitap tavsiyesi
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • video ile gerçekten iyi oluyor anlaması dilde önemli değil şu videolu anlatımlar çok iyi... c#nedir.com da var biraz onları deniyebilirsin.
    ama kitap alman yararına olacaktır.
    e-kitap'la bende nedense pek bişey öğrenemedim :))
  • Yıl 1992-3. PC World Dergisinde birkaç ay arka arkaya bilgisayar kitapları üzerine eleştirel yazılar yazdım. Sonra kitapları eleştirmekten bıktığım için kendim kitap yazmaya başlamıştım. O gün bu gündür bilgisayar kitapları üzerine yazmam, konuşmam.

Madem konu açılmış izninizle birkaç cümle yazayım: Değişik öğrenme teknikleri olduğu gibi değişik algılama becerileri ve alışkanlıkları vardır. Bazıları filmi bazıları romanı tercih ederler. Ancak romanı okuyan kişilerin büyük bir yüzdesi romandan yola çıkılarak çekilen filmi beğenmezler. Programcılık kitabı iyi kaleme alınmışsa onun e-book mu yoksa klasik kitap mı olduğunun önemi yoktur.

Bazı konular vardır ki video olarak anlatılmaya uygundur. Aynı şekilde bazı konular da yazılarak anlatılmaya.. Kitaplarımın kolay okunması için resimli yaptığımdan dolayı hep eleştirildim. Örneğin forma şunları bunları yerleştirip uzun uzun tarif etmek yerine formun resmini kitaba koymayı tercih ettim. Birileri hemen eleştirdi: "kitabını resimlerle doldurmuş".

Eğer bir bilgisayar kursuna gitmiyorsanız, okulda söz konusu programlama dilinin dersini almıyorsanız işe anlatım tarzı size uygun bir kitap ile başlamanızı öneririm. Tabi bazı kitaplar insanın bütün hevesini kaçırabilir. Çünkü o kitap yeni başlayanlar düşünülerek kaleme alınmamış olabilir. Programcılık kitabı alırken lütfen yarım saatinizi ayırıp kitabın ilk 15-20 sayfasını şöyle bir okuyun.. Okumakta zorluk çekiyorsanız o kitap en azından içinde bulunduğunuz şartlarda size uygun kitap değildir.

• Gerçek bir kitap olması faydalı olur. Zaten sadece kitap ve sadece net ile öğrenemezsin kitapta okuyup internette alıştırma yaparsan ancak öğrenebilirsin.
  • Dostum sana tek bir şey diyorum, eger yeni bir dile hiç bir bilgin olmadan başlıcaksan hiç düşünmeden Memik YANIK'ın kitaplarını tercih edebilirsin. Hem okudugunu anlıyorsun hemde verdiğin parayı son kurusuna kadar hakediyor, emin ol
  • bence basit bir dilden başla
    C olabilir. eğer işin temelini kaparsan. daha gelişmiş bir programlama diline geçtiğinde ne kadar rahat ettiğini görürsün.

aslında programlama dilinin pek önemi yok , algoritmayı öğren (herhangi bir dil olabilir)
    algoritma mantığını öğrendikten sonra bir dilden diğer dile geçmesi çok basit

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HITM@N -- 29 Ekim 2006; 16:46:31 >
  • ben yeni baslayan biri icin kitap diyorum. internetten anlamak zor. yani kitabi soyle acacaksin okuyacaksin, anlamayacaksin tekrar okuyacaksin.. tekrar okuyacaksin.. 2 gunde olacak bir is degil.. bizim gibiler, alisik oldugu icin, bir dili bir saatte de ogrenebiliriz ama yeni baslayanin algoritma mantigina alismasi gerekiyor..

zaman ve sabir...
  • kitabın adı : "Programlamayı C ile Öğreniyorum"
    yazarlar : "Muhammet Yorulmaz & Seher Yorulmaz"
    yayınevi : "Palme Yayıncılık"
  • bende C++ öğrenmek istiyorum hiç bir bilgim yok nereden başlamalıyım ? yardımcı olabnilirmisiniz?
  • standart c ile başlamalısın daha sonra c++ ya geçersin zaten geçiş zorda olmaz..
    kitap olarak kaan aslan adan zye c klavuzu tavsiyem..
  • Deitel Deitel C ve c++
  • quote:

bende C++ öğrenmek istiyorum hiç bir bilgim yok nereden başlamalıyım ? yardımcı olabnilirmisiniz?

C++ istiyorsan C ile ugrasma, dogrudan C++ ile basla. Zaten C++ uzerine yazilmis kitaplarin ilk bolumleri genelde bilmen gerekeni anlatiyor o yuzden C'ye gerek yok.

C++ uzerine yazilmis bir kitap al ve basla, yakinlarinda sana derleyiciyi nasil kullanacagini gosteren birileri olursa, iyi olur. Kimse yoksa internette derleyiciler hakkinda turkce kaynak bulabilirsin. Ama ozellikle bir derleyiciyi anlatan bir kitap da alma. Ancak Visual C++ yapmaya kalkarsin o zaman boyle bir kitaba ihtiyacin olur.

derleyici olarak da visual C++ express ve dev-c++ bedava ve yeterli olanlar.
  • Bende geçen pazartesi c++ ya başladım bakalım, arkadaşımın anlatımı ve benim çalışmalarımla nerelere kadar geleceğiz. Ayrıca bil101 dersim var temel şeyler anlatılıyo (Not: her ne kadar temel olsada ff ile kaldım bir daha alıyorum) bunu geçersem yazın yada seneye c alma mecburiyetim var, acaba ona etkisi nasıl olur merak ediyorum yada bölümüme (elektrik mühendisliği) katkısı nasıl olur, c++ ile başlamak hatamıdır acaba. Ben sadece kendimi geliştirmek için öğrenmek istiyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.