Şimdi Ara

Okul öncesi için 'Kuran'ı Kerim programı' onaylandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
1.183
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Özel Öğretim Genel Müdürlüğü’nün okul öncesi ve ilkokul öğrencilerine yönelik hazırladığı ‘Özel Öğretim Kurumları Kur’an-ı Kerim Dersi Öğretim Programı’ Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı’nın onayından geçti.
    Okul öncesinde eğitim alan ve ilkokul 1, 2, 3 ve 4. sınıflardaki öğrencilere yönelik hazırlanan programla, Kuran 'çocukların seviyelerine' göre öğretilecek. Öğretim, oyunlarla da desteklenecek.

Hürriyet'ten Esra Ülkar'ın haberine göre eğitimde elif-elma gibi benzetmeler yer alacak. Çocuklarda kalıcı öğrenmenin sağlanması amacıyla derslerde, görsel ve işitsel materyallerden yararlanılacak.

KUR SİSTEMİ UYGULANACAK

İngilizce öğreniminde olduğu gibi kur sistemi uygulanacak. Buna göre, C1, C2, C3, K1 ve K2 olmak üzere beş öğrenme kuru belirlendi. C1, C2 ve C3 cüz aşamalarını, K1 ve K2 Kur’an-ı Kerim okuma aşamalarını içeriyor. İsteyen özel anaokulu ve ilkokullar bu programı uygulayabilecek.

Programın amaçları arasında, “Öğrencilerin Kur’an-ı Kerim okumanın öneminin farkına varmalarını, namazda okunan dua ve sureleri usulüne uygun okumalarını, dini duygu ve düşüncelerini güçlendirmelerini, namazda okunan dua ve kısa surelerin anlamlarını bilmelerini, milli, manevi ve ahlâki değerlere önem vermelerini sağlamak” yer aldı.

https://tr.sputniknews.com/turkiye/201712071031296336-okul-oncesi-kuran-kerim-programi/

• Boş beyinler geliyor desenize .. Yahu bu dinin ezik , aciz insanlar dışında kime neye bir faydası olmuş ? Tamamen sacmaliktan ve boş laftan ibaret. Eskiden arapça okunuyordu da insanlar anlamına kolay ulasamadigindan inanan sayisi fazlaydi . Ama şimdi bu kadar kolay ulusabilirken inanmak harry Potter inanmakla es değer . Bir adam varmısta bütün hayvanları gemiye doldurmuş kurtarmışta bir allah varmısta Herseye gucu yetermiste ama ne hikmetse her şeyı bir anda değil bir evrim sureci içinde yaratmışda . Baktilar bunlar tutmayacak bu seferde laflari cekistirerek bilimsel mucize uydurmaya basladilar . Bulunmis bilimsel mucizeleri bak yaziyormus diyerek .... Madem o kadar dogru kitap , bul bakalim henuz kesfedilmemis insanlik icin yararli bir mucize. He birde bu dünya da iyi şeyler yapan erkeklere ERKEKLERE göğüsleri yeni tomurcuklasmis bakıre (COCUK) veriyor tanrı bu kitaba göre. Bundan da Son dönemlerde kıvırma çalışıyorlar ama artık top burdan dönmez . İnsanlar eskisi kadar salak ve cahil değil .
  • Mantıklı çünkü evde istediğimiz gibi olmuyor en azından daha programlı olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kur sistemi mükemmelmiş yav ahahahaha

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cok faydali olur. Benim zamanimda yoktu böyle seyler ogrenemedim su an nasil zor geliyor anlatamam. Namaz kiliyorum dualari okuyorum ama ne anlama geldiklerini bilmiyorum. Arada Kuran acip okuyayim diyorum mecbur Turkcesini okuyorum. Keske kucukken ogrenseymisim diyorum hep.

• quote:

Orijinalden alıntı: Rumpelstilzchen

Cok faydali olur. Benim zamanimda yoktu böyle seyler ogrenemedim su an nasil zor geliyor anlatamam. Namaz kiliyorum dualari okuyorum ama ne anlama geldiklerini bilmiyorum. Arada Kuran acip okuyayim diyorum mecbur Turkcesini okuyorum. Keske kucukken ogrenseymisim diyorum hep.

Ben 7. Siniftayken bir haftada ogrendim. Gecen sene de unutmustum yine bir haftada ogrendim okumayi. Gerek yok bu kadar erken yaslarda

• Rumpelstilzchen kullanıcısına yanıt
    Benim anladığım kadarıyla Kuran okumayı öğretecekler, Arapçayı değil. İkisi farklı şey. Yani yine okudukları duanın anlamını bilmeyecekler. Bu arada senin zamanında cami kursu da mı yoktu?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Okul öncesi Araplaştırma dersi diye değiştirilebilir.Akp iktidarında din öğretmek amaç değil Araplaştırmak olduğunu herkes biliyor.

Vasat bilgisiz din hocaları dini değil Araplaştırmayı öğretiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ürüng ayıg toyon -- 7 Aralık 2017; 15:24:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ürüng ayıg toyon

Okul önce Araplaştırma dersi diye değiştirilebilir.Akp iktidarında din öğretmek amaç değil Araplaştırmak olduğunu herkes biliyor.

Vasat bilgisiz din hocaları dini değil Araplaştırmayı öğretiyor.

Aslinda nedeni su:

Gereginden fazla imam hatip var eee bu adamlar mezun olunca ne olabilir ? Muhendis mi ? Fizik profesoru mu ?

Twitter da dun baya gaza gelmisler din ogretmenleri atama bekliyor diye.

Ee illa bu adamlara is vermeleri lazim cunku kendi kitleleri imam hatipten mezun olup issiz kalmak olur mu ?

• quote:

Orijinalden alıntı: LorneMalvo

Benim anladığım kadarıyla Kuran okumayı öğretecekler, Arapçayı değil. İkisi farklı şey. Yani yine okudukları duanın anlamını bilmeyecekler. Bu arada senin zamanında cami kursu da mı yoktu?

Yok hocam arkadaşın zamanında camiler ahır yapılmış.

Biz küçükken camide öğrendik okul okuldur,cami camidir bu kadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Klise Adam -- 7 Aralık 2017; 15:26:11 >
  • Neden mealini öğretmiyorsunuz? "KUL HAKKINA GİRMEK, HIRSIZLIK" gibi şeylerin çok büyük günahlar olduğunu öğrensin çocuklar. Ama sanırım bazı kişilerin işine gelmiyor bu.
  • Eğer Arap kültürü ve edebiyatı 101 dersi değilde gerçekten peygamber efendimiz (s.a.v) hayatı ve kur-an' eğitimi verilirse elbette desteklerin.

Ancak son günlerde hem Zarrab davası hemde devasa zam torba 'si ile iyice sıkışan gündemi değiştirmek için bir biri ardına tartışma konusu yapılan şeyler sürülüyor .

Sadece 2 günde

*Fax ile boşanma.

*Kur'an eğitimi.

*Lozan'in tekrar tekrar gündeme alınması vs.

Yetersiz gelirse farklı argümanlar çalınır

• quote:

Orijinalden alıntı: TheCaliph_

Advanced seviyesinde Kuran biliyorum

Okul oncesi cocuga din aşıla ondan sonra cocuk neden yobaz oldu

CV'de muthis olur.

Ingilizce: C2
    Almanca: B2, Goethe
    Fransizca: C1, Descartes
    Kuran: C2

General motors google almazsa bile, ISID havada kapar.
  • Araplar okuyor da noluyor?

Sonucta israil kudusu aldi agliyor. Ne yazik ki insanlari hayaller ile buyutursen kendilerini bir hayali kahramanin gelip kurtaracagini ya da diger tarafta kral olacagini zanneder.

Ama dikkat edin bu din ogrenin, bu dunya degil diger taraf onemli diyenler bu dunyayi goturuyor.

• gün gelecek dalga geçtiğin İslam ın, İnsanlığın tek çıkış yolu olduğunu anlayacaksın ama,,,

Senin için sur üflenmiş sorgu melekleri karşına dikilmiş olacak insanoğlu,,

İş işten geçmiş olacak,,

• Çocuk yaşta beyinlerini yıkamaya yönelik bir adım. Çabaları sonuç vermeyecek. İnançsız bir nesil geliyor
  • quote:

Cok faydali olur. Benim zamanimda yoktu böyle seyler ogrenemedim su an nasil zor geliyor anlatamam. Namaz kiliyorum dualari okuyorum ama ne anlama geldiklerini bilmiyorum. Arada Kuran acip okuyayim diyorum mecbur Turkcesini okuyorum. Keske kucukken ogrenseymisim diyorum hep.

İyiki okumadın biz okuduk dinsiz olduk tabiiiki mantık kullandık

• quote:

Orijinalden alıntı: Mualla Lahuti Efendi

Bence yeterli değil. Kuran sıvı hale getirilip anne karnındayken enjekte edilmelidir.

Blok

Selametle

• quote:

Vah vaahh bir gecede cahil kalmışsın sen de. Dedelerinin mezar taşını okuyabiliyor musun bari?

• Anladığım kadarıyla sıkıştırmadan, yavaş yavaş öğretilecek...bir zararı yok bence.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.