Şimdi Ara

Okul Okumak İzlenimleri Gereksinimleri (ciddi konu)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
478
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar sizden ciddi bir konu hakkında yardım istiyorum daha dorusu fikirlerinizi bekliyorum.

Gerçekten ciddi bir konu anlatacaklarım ve artık kırılma noktasında gibiyim.

Anlatacağım konu kendi hayatımdır.

19 yaşındayım açıköğretim kamu yönetimi 1. sınıftayım. ilk okuldan beridir bende okumaya karşı bi ilgisizlik var yani hiç bir zaman hayatımda ders çalışmadım kitap yüzü açmadım sürekli öyle yada böyle liseye geldim liseyi bitirdim (fen bölümü) 1 yıl dershaneye gittim lise bittikten sonra orda da çevremdekileri kendime benzettim ders çalışmadım hiç makara şamaya o yılıda öyle bitirdim. Öss sınavı açıklandı yakın arkadaslarım ve çevremdeki diğer arkaslarımın %80 lik bir kısmı özel üniversiteleri yazdı ve şimdi özel üniversitelere girdiler benden kötü puan yapan arkadasım bile özel üni girdi özel yetenek sınavı ile ben ise hem ailemi sıkıntıya düşürmemek hemde kendime güvenmediğimden açıkoğretim okumak istedim kaydımı yaptırdım. şimdi ara sınav yaklaştığı için derslere çalışmaya başladım ama yine eskisi gibi oldu ders çalışmak istemiyorum. Okulu okumak istemiyorum. Babam emekli sürekli evde bi yerden onun baskısı diğer yandan çevre baskısı bunu da okumazsam ailem çok üzülücek biliyorum herkez okuyor sen bunu bile okuyamadın vs ama ne yapayım benimde yapım bu askerlik konusu çıktı herkez söyleyip duruyor 15 ay askerlik aslında bana iyi olacak düşüncesindeyim en azından adam olursam orda olurum. İş arıyorum iş bulamıyorum evdekiler sürekli 24 saat ders çalışmam gerektiğini düşünüyorlar babam odamın yanından geçiyor hep üff püff anlayacağınız içim çok sıkılıyor onlara çıkıp açıklama yapsam çok kötü olucaklar onları üzmekten korkuyorum diyeceksiniz ki madem onları düşünüyorsun çalış o zaman onuda yapamıyorum çok kötü bi durumdayım şu aralar ne yaptığımı bilmeden yaşıyorum nasıl kurtulucam bu durumdan....

• Bence al aileni karşına, bu yazdıklarını onlara anlat. Yaşam senin, istediğini yap. Okumak istemiyorsan okuma derim. Ama geleceğini de düşün bir yandan. Bu devirde mesleksiz olmaz.
  • dostum haklısın mesleksiz olmuyor ama bu yazdıklarımı aileme söylemeye kalkarsam o kadar üzülürlerki sağlıkları bile bozulabilir okumamı çok istediler babam top oynamamı engelledi okumam için ama insanın içinde olmayınca olmuyor ya
  • oku arkadaşım.geç kalmış deilsin 32 yaşında fakülteye gelen vardı.

he okuyamadın bu buhrandan biraz önce kurtul öncelikle askere git boyunun ölçüsünü al ondan sonra hayata atıl.Ticaret yapabilirsen oda güzel olur tabi ilerleyen zamanalrda.Herkez nasibi kadar yer ama bunuda unutma
  • herkes bir sey soyler sen kalbını dınle
    ama arkadasım okumassan ne olacak onları bı dusun derım o zaman calısma ıstegın dogacaktır ve aılen ıcın degıl kendın ıcın calıs
  • Aöf den zaten cacık olmaz sen tekrar öss ye gir deli gibi çalış bu yazdıklarını sürekli hatırla hatırlaki ders çalışma konusunda gaza gel ,kazandığın zaman herşey düzelir çevren olur unutmadan askere okul bitirmeden gitmek çılgınlık olur çok söylenen bi yalan vardır "askere giden adam olur" yok böyle bişey ama yinede sen bilirsin .

• quote:

Orjinalden alıntı: fernsehn

Bence al aileni karşına, bu yazdıklarını onlara anlat. Yaşam senin, istediğini yap. Okumak istemiyorsan okuma derim. Ama geleceğini de düşün bir yandan. Bu devirde mesleksiz olmaz.

@mrtztkn aynı bende senın gibiyim okuma hevesim yok ailemede söledim okumuyacam dıe sen bılırsın dediler tamam dedim mobılyacıya gırdım sabah okula gıdıp sunu oku dıyende yok su ödevi nie yaptın dıende kafama göre yapıyom takılıyom dukkanda ısıde ögretiyorlar okulda sadece oku okumakla ne ögrenin sölesene askerden geldıkden sonra hıcbır usta karısmaz tamamdır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SeZa® -- 11 Şubat 2009; 22:30:49 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.