Şimdi Ara

Öksürüğü azaltmak için ne yapabilirim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
9.885
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • geçen hafta grip olmuştum 3 gündür de öksürük başladı önemsemiyordum pek ama dün akşam öksürmekten uyku uyuyamayınca bugün doktora gittim. bronşit olmuşum antibiyotik, grip ilacı ve balgam söktürücü efervesan verdi tabi bunlar etkisini hemen gösteremez. bu geceyi biraz olsun uyuyabilerek geçirmek istiyorum ama şimdiden başladım öksürmeye. pastil vardı emdim ama etkisi olmadı eskilerden kalma bal-kekik karışımını 3 gündür uyguluyorum bu sefer işe yaramadı. bu öksürüğü biraz olsun azaltacak uyuyabilmemi sağlayacak bildiğiniz yöntemler var mı ? yine kabus gibi bir gece geçirmek istemiyorum

• ayaklarına vicks sür, çorap giy, öksürüğün geçicek.

not:ciddiyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: shimasu

ayaklarına vicks sür, çorap giy, öksürüğün geçicek.

not:ciddiyim

denemekten zarar gelmez, vicks olacaktı. ama tuhaf geldi yöntem söylemeliyim
  • ah ya vicks atılmış. o kadar durdu durdu kullanılmadı lazım oldu yok

var mı başka önerisi olan ?
  • Vicks i ben denedim piskolojik mi bilemicem ama işe yaradı
  • Bal ile zencefili bir kasik karisitirip yutuver biraz rahatlatir. Annem o kadar ilac kullandi fayda etmedi 3 gun bu dedigimi yapti oksurugu gecti.
  • Levopront Öksürük Şurubu
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Cool Story Bro
  • çörekotu bal (çambalı daha iyı)karıştır çörekotunu ağzında acı oluncaya kadar iyicene çiğne. Bu iki karışım hep benim öksurumu kestmiştir. Çörekotunu 2 tatlı kaşığından fazla koyma.

yada zencefil ve harnup pekmezi. Bunu denememe gerek kalmadı ilk seçenek çok işe yaradı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Asitliği Düzenleyici

Levopront Öksürük Şurubu

Yıl 2012, hala öksürük şurubu kullanan var.
  • şimdi bal-çörek otu mu deneyeyim bal-zencefil mi? eskiden işe yarayan bal-kekik işe yaramadı bu sefer bu ikisnden hangisini denesem ? ikisinide yapsam olur mu
  • geçmez o çek artık 1-2 gün
  • quote:

Orijinalden alıntı: designr

geçen hafta grip olmuştum 3 gündür de öksürük başladı önemsemiyordum pek ama dün akşam öksürmekten uyku uyuyamayınca bugün doktora gittim. bronşit olmuşum antibiyotik, grip ilacı ve balgam söktürücü efervesan verdi tabi bunlar etkisini hemen gösteremez. bu geceyi biraz olsun uyuyabilerek geçirmek istiyorum ama şimdiden başladım öksürmeye. pastil vardı emdim ama etkisi olmadı eskilerden kalma bal-kekik karışımını 3 gündür uyguluyorum bu sefer işe yaramadı. bu öksürüğü biraz olsun azaltacak uyuyabilmemi sağlayacak bildiğiniz yöntemler var mı ? yine kabus gibi bir gece geçirmek istemiyorum

Bol bol sıvı içmelisin.

• Bir keresinde öksürmekten karın kaslarım ağrımıştı, içim dışıma çıkıyordu resmen. Bal,zencefil bide levopront kullanmıştım baya hafiflemişti.
  • actidem vb. öksürük şurubu içebilirsin başka da çözümü olacağını sanmıyorum doktor yazmış ilacı zaten.
    balgam söktürücü daha da öksürtür bu arada ama gerekli .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arcatera -- 11 Nisan 2012; 9:05:10 >
  • BILDIRCIN YUMURTASI + BAL + SÜT aç karnına
  • Bir yemek kaşığı bal'a karabiber dök. Öksürüğe ve boğaz enfeksiyonlarına iyi geliyor. Yada ada çayı demle (kaynatma sakın sıcak suda beklet demlensin) onu balla karıştırıp iç. İyi gelecektir . . .
  • dün son mesajımdan sonra bal+zencefil+çörek otu yaptım işe yaramadı yine uyuyamadım. miami maçını izledim ama bu bahaneyle ya o değilde bu öksürük saatli ona sinir oluyorum. akşam saati başlıyor sabaha kadar. maç bittikten sonra daha az öksürmeyle uyuyabildim bir süre. büyük ihtimal bu gecede ayaktayım, televizyonda neler var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi designr -- 11 Nisan 2012; 13:11:09 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.