Şimdi Ara

Kapı sesini azaltmak için ne yapmalıyım ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
37
Cevap
0
Favori
12.622
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar b sınıfı bir aracım var. Kapısını normal kapattığımda bile çok ses çıkıyor. Yağ gibi birşey bir solüsyon filan sürsem acaba zarar vermeden sesi azaltır mıyım ? Resmen apartman inliyor ben kapıyı kapatınca. Yumuşak kapatınca da tam oturmuyor. Aracın markasını lütfen sormayın sonra yanlış anlaşılıyor. Alman arabası diyeyim sadece. Ne yapmam gerekiyor , var mı çözümü bunun ?

kapıda herhangi bir sorun yok ama diğer b sınıfı araçlara göre çok daha ağır. Ne kullanmam gerekir ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kapı Sesini Azaltmak

Gürültülü kapı sesleri, günlük yaşamınızı rahatsız edebilir ve huzurunuzu bozabilir. Kapı kapanma sesini azaltmak için uygulayabileceğiniz bazı etkili yöntemler şunlardır:

Ev ve Araç Kapıları İçin Kapı Fitili

Kapı fitilleri, kapı ile çerçeve arasındaki boşlukları kapatmaya yardımcı olarak sesin dışarı sızmasını önler. Kapı fitillerini kapı çerçevesinin çevresine yapıştırmak veya yerleştirmek kolaydır ve kapıların sesi azaltmada oldukça etkilidir.

Araç Kapı Sesini Azaltma

Araç kapılarınızı ses geçirmez malzemelerle kaplayarak kapı kapanma sesini azaltabilirsiniz. Bu malzemeler, kapı panellerinin içine yerleştirilir ve ses dalgalarını emerek dışarı çıkmalarını önler.

Demir Kapı Sesini Azaltma

Demir kapılar tipik olarak daha gürültülü olabilir. Bu gürültüyü azaltmak için kapıya yumuşak kauçuk veya sünger pedler takmayı deneyebilirsiniz. Pedler, kapı ile çerçeve arasında bir bariyer oluşturur ve darbe sesini azaltır.

Kapı Fitili İçine Hortum

Bazı insanlar, kapı fitillerinin içine hortum yerleştirerek ses yalıtımını daha da arttırmayı önermektedir. Hortum, ses dalgalarını hapsederek dışarı çıkmalarını zorlaştırır. Ancak, bu yöntemin tüm kapı fitilleri için uygun olmadığını ve bazı fitillerin daralıp kapanmamasına neden olabileceğini unutmayın.

Uygun maliyetli ve etkili kapı sesini azaltma çözümleri için bu yöntemleri deneyerek daha sessiz ve huzurlu bir ortam yaratabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Vw..?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kapi ici fitillerden olabilir.

• Bu fikri Vw'e satın bence. Harika bir reklam teması olur :

Vrooomk.. Apartmanı sarsan tok kapı sesi! Vw Polo!

İşin gıcık yanı, benim 308'in kapısı Reno 12 kapısı gibi ses çıkarıyor

• Mobilyacıya götür arabayı, birbirine dokunan metal kısımlara sünger kessin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Combalac

Mobilyacıya götür arabayı, birbirine dokunan metal kısımlara sünger kessin.
    araba corsa galiba
  • quote:

Orijinalden alıntı: fasılalı silecek

araba corsa galiba

Alıntıları Göster
    WD40 olabilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: 9888

WD40 olabilir.

Alıntıları Göster
    fitilleriniz sertleşmiş olabilirmi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-38F9BBB0B

fitilleriniz sertleşmiş olabilirmi?
    fitillerin içine serum hortumu sokmak gibi bir yöntem de kullanılıyor ama ne derece etkiler bilemem...
  • 307 aracımın kapılarına bitüself ve de sünger koyarak zıngırtı sesini baya kesmiştim. Kolonlardan da çok daha dolu ses çıkmaya başladı. Kapılar ise baya ağırlaşmıştı

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Golf kapısı ile değiştirin.

• quote:

Orijinalden alıntı: clio 1.2 16 v

Golf kapısı ile değiştirin.
    Aracınızı golfle değiştirin. Nasıl olsa böyle bir kapısı var.

• quote:

Orijinalden alıntı: Göttingenli Ethem

Alıntıları Göster
    Yağ sadece gıcırtı sesini engeller.

Tavsiyem araç kapısı boyandıysa ya da işlem gördüyse bir kapı ayarı yaptırın.Kapı ayarından kaynaklı bir ses olabilir.

En basit olanı ise kapı fitillerini değiştirmek olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Göttingenli Ethem

Alıntıları Göster
    Size önericeğim öncelikle aracın kapı döşemesinin vidalarını sıkın daha sonrada kapı kilidinin dilini wd40 ile iyice temizleyin içine temizledikten sonra wd40 sıkın sonra kapının bağlı olduğu yerdeki bağlantı parçalarının ve ortadaki parçayı temizledikten sonra wd 40 ile yağlayın fazla etrafa taşırmayın çok toz toplamasın etrafa taşanları silin. Wd40 yok ise temizlik işlerini kolanya vb bişeyle yapın sonra makina yağı veya motor yağı sürebilirsiniz. Kapı fitillerinede sprey slikon sıkın.

• quote:

Orijinalden alıntı: korcank

Arkadaşlar b sınıfı bir aracım var. Kapısını normal kapattığımda bile çok ses çıkıyor. Yağ gibi birşey bir solüsyon filan sürsem acaba zarar vermeden sesi azaltır mıyım ? Resmen apartman inliyor ben kapıyı kapatınca. Yumuşak kapatınca da tam oturmuyor. Aracın markasını lütfen sormayın sonra yanlış anlaşılıyor. Alman arabası diyeyim sadece. Ne yapmam gerekiyor , var mı çözümü bunun ?

kapıda herhangi bir sorun yok ama diğer b sınıfı araçlara göre çok daha ağır. Ne kullanmam gerekir ?

kapı menteşeleri ayarsız yada yağsızdır yağ sürün
    yada wd 40 olur düzelmezse ayar yaptırın

• quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

quote:

Orijinalden alıntı: korcank

Arkadaşlar b sınıfı bir aracım var. Kapısını normal kapattığımda bile çok ses çıkıyor. Yağ gibi birşey bir solüsyon filan sürsem acaba zarar vermeden sesi azaltır mıyım ? Resmen apartman inliyor ben kapıyı kapatınca. Yumuşak kapatınca da tam oturmuyor. Aracın markasını lütfen sormayın sonra yanlış anlaşılıyor. Alman arabası diyeyim sadece. Ne yapmam gerekiyor , var mı çözümü bunun ?

kapı menteşeleri ayarsız yada yağsızdır yağ sürün
    yada wd 40 olur düzelmezse ayar yaptırın
    Arabanın logolarını vw logoları ile değiştirin

• quote:

Orijinalden alıntı: PAUL WALKER

Arabanın logolarını vw logoları ile değiştirin

Alıntıları Göster
    Ben aracımda rüzgar sesinden rahatsızdım.Bir şeyler yapmam gerekiyordu internette biraz araştırdım kapı fitillerinin içinde kablo sokuyorlarmış.Rüzgar sesini bir nebze azaltıyor dediler.Gittim kablocudan 20 metre kabloyla bu işi bitirdim.

Rüzgar sesi azaldı bununla beraber kapı kapanma sesi oldukça tok oldu.Yapma etme fitiller sarkar felan dediler 2 seneyi geçiyor hiç bir şey olmadı.Bir pazar günü 20 liraya 20 metre kablo alıp 1-2 saatte bu işi bitirebilirsin.Sonuçtan oldukça memnun kalırsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Gündüz06

Ben aracımda rüzgar sesinden rahatsızdım.Bir şeyler yapmam gerekiyordu internette biraz araştırdım kapı fitillerinin içinde kablo sokuyorlarmış.Rüzgar sesini bir nebze azaltıyor dediler.Gittim kablocudan 20 metre kabloyla bu işi bitirdim.

Rüzgar sesi azaldı bununla beraber kapı kapanma sesi oldukça tok oldu.Yapma etme fitiller sarkar felan dediler 2 seneyi geçiyor hiç bir şey olmadı.Bir pazar günü 20 liraya 20 metre kablo alıp 1-2 saatte bu işi bitirebilirsin.Sonuçtan oldukça memnun kalırsın.

Alıntıları Göster

• quote:

Orijinalden alıntı: Live yourlife

Alıntıları Göster

• quote:

Orijinalden alıntı: individual

307 aracımın kapılarına bitüself ve de sünger koyarak zıngırtı sesini baya kesmiştim. Kolonlardan da çok daha dolu ses çıkmaya başladı. Kapılar ise baya ağırlaşmıştı

Üstad görüntü vb var mı? Ben de girişeceğim bu gidişle..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.