Şimdi Ara

Oksijen Sensörü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
9.859
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selam, honda civic 1.6 ies otomobilimin oksijen sensörü arızalandı. Yetkili serviste 519 YTL fiyat veriyorlar. Servis ücretini de eklersek min. 600 YTL 'ye çıkacak.
    Yan sanayi oksijen sensörleri 130 YTL 'den başlıyor. Acaba yan sanayi taktırsam bir zararı / eksikliği olur mu ? 600 YTL para vermek istemiyorum ama yan sanayi ürünü arabada sorun çıkaracaksa verebilirim de.

Bazı forumlarda da, oksijen sensörünün temizlendiğinde çalışabildiğine değinmişler. Sadece kirlendiği için arızalanabildiğini belirtmişler.

Ne yapayım sizce ?

• ne olursa olsun yan sanayi kullanma sonra başın çok ağrır
  • HOcam geçen sene imzamda yazan aracımızın O­ksijen Sensörü arızalandı ve VW Eskişehir yetkili servisinde değişmesi gerektiğini söylediler..Fiyat talep ettiğimizde dediğiniz gibi aşırı yüksek bir fiyat söylendi..NMeyse oradan çıktık Sanayi'de yer alan VW Servisi'ne gittik durumu inzah ettik ve gayet uygun bir fiyata taktırdık tabi yan sanayi değildi takılan mal..Ve şimdi herhangi bir sorun da yok.

Demek istediğim servisten başka ikamet ettiğiniz ilin Sanayi'sinde öyle HOnda Servisi vs. vrsa bir de oralara danışın..Haa güvenemedim vs. derseniz de artık servise taktırın yani benim diyeceğim bu kadar.

Bir örnek daha , geçen hafta pazartesi , aracın yedek anahtarı kayıp olduğu için yine servise danışıp fiyat talep ettik ve 370 YTL fiyat verdiler..Ama biz Orjinal VW Sustalı anahtarını 175 YTL'den temin ettik yine Sanayi'de..Nasıl yaptıklarını soduğumda ise ; anahtarların Almanya'dan fatura vs. ile legal olarak geldiğini belirttiler..Yani yan sanayi oalrak çalışmayan bir servisti..Ardından arabanın beynini de kodladılar anahtar için..+ 175 YTL'den biraz daha indirim yaptılar da ne kadar orasını bilemicem şimdi Servise 370 YTL bayılmadan da anahtarı halletmiş olduk..

• oksijen sensoru cikan gazi olcuyo. stilo da da bozulmusdu. degismedim.. oyle kullandim. bi zarari yok. sadece biraz fazla yaktiriomus o kadar
  • quote:

Orjinalden alıntı: cilikka

oksijen sensoru cikan gazi olcuyo. stilo da da bozulmusdu. degismedim.. oyle kullandim. bi zarari yok. sadece biraz fazla yaktiriomus o kadar

Aynen..Uğur abinin dediği gibi araç 40-50 YKR'lara kadar çıkmıştı yakıtı..Ayrıca çiğ benzin kokusu da yayıyordu..Değiştirine yakıt normale 30 YKR civarına düştü..Tabi bizim araçlra için 30 YKR biraz normal oluyorda.
  • yan sanayi den ettiğiniz karı benzine vererek daha da zararlı çıkarsınız gibime geliyor.orjinalden şaşmayın ama gökhan43 dediği gibi de bu kalteyi size ucuza sağlayacak altenetifler araştırın, derim.
  • abicigim civic demissin..
    piyasada zibille ccivic war
    git cikmacilara ver 50 lira al tak
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Lambda sensörü
    21 yıl önce açıldı
    Lambda sensörü
    19 yıl önce açıldı
    P0137 ve oksijen sensörü
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bu konuda fazla sıkıntıya girmeye gerek yok..bosch marka sensörler 45 euro civarıdır ve orjinalleri kadar kaliteli üretimlerdir..bir bosch servisine uğramanızı öneririm..
  • Benim aracımınkide bozulmuştu
    yetkili serviste değiştirttim yanlış hatırlamıyorsam 300ytl ye yakın bir fatura çıkmıştı
    ondan bir kaç ay sonra tesadüfen başka bir iş için gittiğim opel parçacısında aynı parçayı 140ytl ye buldum yine orjinal parça...
    yetkili servislerdeki aynı parçayı dışarda daha makul bulmak mümkün
  • Çok fahiş bir fiyat.

98 Corolla'nın oksijen sensörü için de yetkili servis bizden 250 lira civarı bir para talep etmişti.Ancak 90 liraya Tayvan malı sensörü tercih etmiştik.

Şu ana dek bir problem çıkarmadı çok şükür.
  • benım de arızalanmıştı hocam aynı araç .. garantıden yaptırdım fiyatınıda sormustum dedıın gıbıydı .. yan sanayı urunlerıde olur bide 1. sensörmü 2. sensormu arızalandı .. ?? bu onemlı bısey !!
  • Aynı sorun arkadaşımın başına geldi.

Kaskodan bi şekilde halleti. Normal fiyatı sanırım 400 YTL civarıymış..
  • Benim toyotanın da rolantiyi düzenleyen valfi arızalanmıştı. Servis sadece parçaya 495 demişti. Ben çıkmacıdan 100 liraya halletmiştim. 5 aydır hiçbir sorun yok.
  • Bosch marka sensör benim ilgimi çekti.

Eğer gerçekten dediğiniz gibiyse, Bosch marka taktırmakta fayda vardır diye düşünüyorum.

Çıkma konusuna gelince, sanırım sensörler modellere göre değişiyor. Ancak 2001 model civic sensörü taktırabilirim.
    E 2001 model sensör de yaklaşık 7 senelik sensör olduğu için, ne zaman arızalanacağı bilinmez. Belki de o an için sağlam, 2 ay sonrası için çürük bir çıkma sensör almış olacağım.

Eğer ki, 2006 model Civic 'in sensörleri uyacaksa, çıkma tabi ki alabilirim.

Ayrıca piyasada bin türlü marka var. Hepsinin fiyatı da 120-200 arasında değişiyor. Hangisinin iyi olduğunu da anlayamadım.

Gittiğim servisler İstanbul Kartal Oto Sanayi 'ndeki Honda Özel Servisleri. Birisi 130, diğeri 190 YTL fiyat verdi.
    Eninde sonunda, ben yine Sanayi'de taktıracağım sensörü, fakat hala ne yapacağıma karar veremedim.

Bu arada, arabanın yakıt sarfiyatı biraz arttı, (gerçi 75 YTL 'lik benzinle 310 km yaptım, 120 BG araba için pek de çok sayılmaz), performansı, arabanın çekiş gücü gözle görülür biçimde düştü. Dediğiniz gibi de bazen çiğ benzin kokusu geliyor arabanın içine)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi odut -- 21 Temmuz 2007; 13:41:54 >

• Az önce Bosch servisine gittim. Honda Civic 2001 model 1.6 ies için oksijen sensörünün üretilmediğini söylediler.
    Benim model için, çok az sayıda parçayı üretmiş Bosch.
  • quote:

Orjinalden alıntı: oduth

Bosch marka sensör benim ilgimi çekti.

Eğer gerçekten dediğiniz gibiyse, Bosch marka taktırmakta fayda vardır diye düşünüyorum.

Çıkma konusuna gelince, sanırım sensörler modellere göre değişiyor. Ancak 2001 model civic sensörü taktırabilirim.
    E 2001 model sensör de yaklaşık 7 senelik sensör olduğu için, ne zaman arızalanacağı bilinmez. Belki de o an için sağlam, 2 ay sonrası için çürük bir çıkma sensör almış olacağım.

Eğer ki, 2006 model Civic 'in sensörleri uyacaksa, çıkma tabi ki alabilirim.

Ayrıca piyasada bin türlü marka var. Hepsinin fiyatı da 120-200 arasında değişiyor. Hangisinin iyi olduğunu da anlayamadım.

Gittiğim servisler İstanbul Kartal Oto Sanayi 'ndeki Honda Özel Servisleri. Birisi 130, diğeri 190 YTL fiyat verdi.
    Eninde sonunda, ben yine Sanayi'de taktıracağım sensörü, fakat hala ne yapacağıma karar veremedim.

Bu arada, arabanın yakıt sarfiyatı biraz arttı, (gerçi 75 YTL 'lik benzinle 310 km yaptım, 120 BG araba için pek de çok sayılmaz), performansı, arabanın çekiş gücü gözle görülür biçimde düştü. Dediğiniz gibi de bazen çiğ benzin kokusu geliyor arabanın içine)

Evet aynı sorunlar..Çiğ benzin kokusu , çekişten düşme , fazla yakıt sarfiyatı vs. hepsi oluyor malesef..Dediğiniz gibi Sanayide Honda Özel Servisine gidin 130 ile 190 YTL'lik fiyat vermişler.Onları göz önüne alın bence.

• Bostancı Oto sanayi, İkiler Honda Özel Servisinde hallettim.
    Japon yan sanayi ürününü aldım. 240 ytl.

Daha önce sorduğum heryer, Amerikan yapımını satıyorlardı. Onların da fiyatı, 120-190 arasında değişiyor.
    Pek güvenemedim, Japon yapımının daha kaliteli olduğunu öğrendim.

Ayrıca garantisi de var.

Umarım hayırlısı olur :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: oduth

Bostancı Oto sanayi, İkiler Honda Özel Servisinde hallettim.
    Japon yan sanayi ürününü aldım. 240 ytl.

Daha önce sorduğum heryer, Amerikan yapımını satıyorlardı. Onların da fiyatı, 120-190 arasında değişiyor.
    Pek güvenemedim, Japon yapımının daha kaliteli olduğunu öğrendim.

Ayrıca garantisi de var.

Umarım hayırlısı olur :)

Hocam hayırlı olsun..sanmıyorum ki bi sorun teşkil etsin.
  • mrb arkdaşlar 1.6ies im var. bendede aynı sorun var ama aracımda lpg war ve fişinin kopuk olduğunu farkettim ama lpgden öncede kopukmuydu bilmiyorum.çünkü lpgden önce ağrıza lambası yanmıyordu. nitekim sıfırını alacağım ama tekrar yanarsa diye korkuyorum sizce ne yapmalıyım.
  • honda şeref usta var abim oraya götürüyo aracını google a yazsan bulursun sanırım...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.