Şimdi Ara

Oksijen Sensörü Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.173
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2011 Cruze aracımda p172 ve p2297 arıza kodlarını aldım. Araç fazla yakmaya ve silkeleme yapmaya başladı. Ayrıca rölanti dalgalanması da var. OBD cihazıyla kendim baktığımda oksijen sensörü ve buna bağlı olarak zengin karışım hatası aldığımı gördüm. Sanayiye gittiğimde bilgisayara bağladılar ve sensör okuması yapmadan direk 2 sensör değişecek şeklinde 1800 lira masraf çıkardılar. Güvenemedim açıkçası. Sensör değerlerini okuyabilen var mı aramızda? Araçta LPG var bu arada. LPG'de can çekişiyor resmen.

• Oksijen sensörü hatasını muhtemelen lpg sistemindeki kalibrasyon hatasından ya da lpg nozullarının hatalı takılmasindan veriyordur. Önce benzinde deneyin aracı.benzinde yapmıyorsa lpg de sorun vardır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Brc yetkili servisine götürdüm aracı. Ayar falan yapıldı hatta yol ayarı bile lakin görevli tekniker araç gaz yemiyor başka sıkıntı var dedi. Benzinde de var sorun ama daha az tabi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • sübap erimesi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mantık olarak baktığın zaman zengin karışım hatası veriyorsa sensör görevini yapıyor demektir. Diğer kodun açılımı nedir?

Yukarıdaki arkadaşın dediği gibi arızayı silip benzinde de deneyin, aynı hataları benzinde de veriyor mu? Cruze'larda subap sorunu çok oluyor forumlarda okuduğum kadarıyla. Dalgalanma subap işareti de olabilir. Sensör yada motor masrafı yapmadan önce silindir kompresyon testi yapmanızı öneririm.

Bir arkadaşın lpg olmayan benzinli Lada Vega'sında sürekli zengin karışım hatasının sebebi havaakış sensörü çıkmıştı.

Forumda da geçen aylarda sizin araçtan ve sorundan @hoksi arkadaşın sorunu vardı. Kendisi daha iyi fikir verebilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kesinlikle ilk olarak kompresyon testi yaptır. Supap sorunu varsa ortaya çıkacaktır.

Şöyle bir tavsiyede bulunabilirim. Eğer araç direk enjeksiyon değilse ve Cruze'un öyle olmadığını biliyorum enjektör temizleyici kullanmak. Kaliteli bir enjektör temizleyici ile bir müddet yüksek devirde seyahat supapları temizleyecektir. Eğer kir kaynaklı bir kapanma sorunu ve buna bağlı bir kaçak varsa bu da çözülecektir. Birkaç sefer böyle sönme, tekleme sorunu olan aracımı enjektör temizleyici ile kurtardım.

Durumu da şöyle açıklayayım. Görüldüğü gibi burda bir multi port injection modeli var. Yakıt tam olarak emme supapının arkasından püskürtülüyor. Belli bir kullanım sonrasında supapta kurum oluşuyor ve supapın tam kapanmasına mani oluyor. Burdan kompresyon kaçağı oluyor. Enjektör temizleyici ile bu kurumlar sökülüyor ve supap görevini tam olarak yerine getirmeye başlıyor.

Oksijen Sensörü Problemi

Fotoğraf:https://otomobilteknoloji.blogspot.com

• sarkihalindekal kullanıcısına yanıt
    Tam tersi değil mi hocam? Port enjeksiyonda benzin doğrudan supap arkasına püskürtüldüğünden supaplarda kurum derdi olmuyor. Enjektör temizleyici adı üstünde daha çok enjektörleri temizlemeye yarıyor.
    En azından kendi aracımda yapmış olduğum inceleme bu şekilde. Emme mnaifoldunu söktüğümde supapları da inceledim ve hepsi gıcır gıcır tertemizdi. (Araç port enjeksjiyonlu, Km 280 bin falandı)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Türkiye'de yakıta katılan katkılarda temizleyici maddeler olduğu için bu dert pek olmuyor sanırım. Ama bulunduğum ülkede yakıta katkı konmuyor.

Direk enjeksiyon araçlarda supap temizleyici ürünler gaz kelebeğinden veriliyor sanırım ancak port enjeksiyonlu araçlarda depoya dökülen katkı ile oluyor bu iş.

Örnek olarak bu ürün var mesela, tabi bulunabiliyorsa supap temizleyici özelliği olan enjektör temizleyici kullanmak daha yararlı olur sanırım.

Direk enjeksiyonlu araçlar supap kurum problemi yaşatmaya daha meyyel onda haklısın...

Oksijen Sensörü Problemi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarkihalindekal -- 8 Kasım 2018; 0:54:33 >

• quote:

Orijinalden alıntı: TahaKaradeniz

Brc yetkili servisine götürdüm aracı. Ayar falan yapıldı hatta yol ayarı bile lakin görevli tekniker araç gaz yemiyor başka sıkıntı var dedi. Benzinde de var sorun ama daha az tabi
    Ceykaldaya katılıyorum klasik kaçınılmaz sonu yaşamızsınız sonuçda 2500 3000 sıkışmış subaplara çelikle değiştirin eeee cruze var mı subaplar yanacakkkk

• Subap problemi Cruze'a ait bir problem değil ama GM grubu araçların bu konuda çok da sağlam olmadıkları açık.

Bu arada araçta çelik subap var arkadaşlar. Eksik bilgilendirme için özür diliyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.