Şimdi Ara

OGZ Plaka almak mümkün degil mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
4.960
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, 34 OGZ xxx bir plaka almak istiyorum. İnternette biraz araştırdım sanırım "o" harfi plakalarda ortada oluyormuş sadece bu konuda detaylı bilgisi olan arkadaşlar biraz bilgilendirme şansı var mı? Varsa çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.

• Yapay Zekanın Yanıtı

OGZ Plaka Almak Mümkün Değil

"O" harfiyle başlayan plakalar Türkiye'de kullanılmamaktadır. Bu nedenle, "OGZ" veya "34 OGZ" plaka almak mümkün değildir.

Türkiye'de kullanılan plaka sisteminde ilk iki harf il kodunu, üçüncü ve dördüncü harfler ise il içindeki araç sayısını temsil etmektedir. Hiçbir ilin kodu "O" harfiyle başlamamaktadır, bu nedenle "O" harfiyle başlayan plaka bulunmamaktadır.

Diğer bazı ülkelerde "O" harfiyle başlayan plakalar kullanılmaktadır, ancak Türkiye'de bu uygulama yoktur. Bu nedenle, Türkiye'de "OGZ" veya "34 OGZ" plaka almak isteyen kişiler, alternatif plaka seçeneklerini değerlendirmelidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Hocam benim adımda Oğuz ve maalsef 34 OGZ plaka alamıyorusunuz.

Ben önceki aracımı alırken O yerine D alarak çözüm bulmuştum. Hatta D harfinin biraz kenarlardan silerek O'ya benzetirim dedim ama yapmadan sattım.

OGZ Plaka almak mümkün degil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Donald Draper -- 16 Ağustos 2021; 10:59:48 >
  • Olmuyor.Zamanında bende denemiştim.06UZ almıştım.

• Antalya'da bir arkadaşımda 07 OGZ 07 plakalı bir Corsa vardı

Sanırım bulunduğunuz ilin trafik şubesiyle alakalı bir durum.

• İsmimim baş harfleriyle plaka (MC) çıkartmam için Azerbaycan vb. başka ülke vatandaşlığına geçmem gerekiyor. :(

• O harfinde tek istisna of sanırım, neye göre yaptılar bilmiyorum fakat 61 of plakalar var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilmediğim için soruyorum plakalar neden "O" harfiyle başlayamıyor?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: karşıkomşununavukatoğlu

Bilmediğim için soruyorum plakalar neden "O" harfiyle başlayamıyor?

0 ile karışabilir diye.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-FE2F1DE54

O harfinde tek istisna of sanırım, neye göre yaptılar bilmiyorum fakat 61 of plakalar var.

SLK plakalı Mercedes SLK'lar da istisna sanırım. Argoya kaçan kısaltmalar da verilmiyor.

• Narsist misiniz?

• Bence sorup öğrenmek lazım.
    Trafik şubeye bağış adı altında yapılan ödemelerle her plaka alınabiliyor.
    Misal 34 BMV plakalı bmw görmüştüm.

• Ussuz kullanıcısına yanıt

Hocam narşistlik ile ne alakası var. Yıllardır binbir emek biriktirdim bir araç alıcam kısmetse sıfır almışken plakası güzel olsun istedim ondan konu açtım.

• ogzdrk O kullanıcısına yanıt

aslında güzel duruyormuş OGZ alamazsam DGZ alabilirim :D

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.