Şimdi Ara

OGS!!!Yabanci arac

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
2.940
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • walla bugun kafama takildi.2 gun sonra yabanci bi aracla(bulgaristan plakali) turkiyeye giris yapacam;edirne den.Peki OGS lerden direk gecsem(para falan vermeden).bi sorun olur mu?

cok gordum plakasina bez baglayanlari(OGS den gecerken) ama bu arac bulgar plakali cezayi nereye yazacaklar?acep?

• saat kaçta geçersin tam olarak?
  • ne farkeder?gece gecerim herald.
  • istediğin gibi geç. Hatta istersen geç, geri gel tekrar geç hiçbişey yazabileceklerini sanmıyorum.
  • espri yapayım dedim ama yemedin :)

ona göre ekiplere haber vericektim böyle böyle diye...

farkında mısın yasal olmayan bişe için forumdakilerin yorumunu istediğinden?
    biz afedersin eşşek miyiz her köprüden geçişte para veriyoruz?
    bizim kafamız çalışmıyo ayda yılda bi kaçak geçmek için yol aramaya...
    o köprüden geçip de para ödeyen herkesin hakkına girersin haberin olsun.
    bu konuda ciddiyim.ki kul hakkıdır.altından kalkamazsın kolay kolay.

umarım bez ya da çaput bağlayıp, veya farklı şekillerde plakayı gizlediğinde kaçtığın 4 ytl nin katları şeklinde ödersin köprü ücretini.
    nasıl olsa biz veriyoruz.bi kişi vermemiş ne olur ki?üstelik gurbetten gelmişsin.dimi?

mümkünse 2. köprüyü kullanıp 4 ytl karşılığı temiz temiz geç köprüden.sonra ya polise rüşvet verir yine bi yanlış yaparsın ya da namuslu bi polise köprü ücretini katlarıyla toslarsın

• 3-5 kuruş bişey için okadar kul hakkını taşıyabilecekmisin ,değermi Allah aşkına 3 -5 kuruş için
  • O kadarcık para için değer mi sence
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Olayın ıcıne Alllahı kıitabı peygamberi katmıyorum. Güclü inançları olan biri degılım. Herşeyi geçtim yapmayı dusundugunuz şey Etik degil birkere.

3 kurus ıcın pıntılık yaparım dıyorsan yap. bişey demiyorum ben.
  • geçsen bile hiç bişey olmaz plakan yabancı olduğundan cez gelmesi diye bişey söz konusu deyil

köprüden para alınması çok doğru bişeymiş gibi birde kaçak geçene kaf atıyorsunuz bence o köprülerden para alınamya devam edildikçe herkes bi şekilde kaçak geçmeniin yolunu bulmalı o köprülerin n azından 1 tanesi bedava olmalı bu senin hakkın
  • quote:

Orjinalden alıntı: Platinium

geçsen bile hiç bişey olmaz plakan yabancı olduğundan cez gelmesi diye bişey söz konusu deyil

köprüden para alınması çok doğru bişeymiş gibi birde kaçak geçene kaf atıyorsunuz bence o köprülerden para alınamya devam edildikçe herkes bi şekilde kaçak geçmeniin yolunu bulmalı o köprülerin n azından 1 tanesi bedava olmalı bu senin hakkın

ceza gelmesi diye bişi sözkonusu değil mi?
    burayı tam anlayamadım :)
    çünkü zamanında mc laren mercedes f1 ile coulthard dı sanırım köprüden ogs den kaçak geçince gazetelere haber olmuştu.hoş ne kadar inandırıcı tartışılır ama ne biliyim aklımagelmişken söyliyim dedim :)
  • nasıl bişey olmaz geçen 2.5 saat bekledim bazı akıllılar yemeni bağlamış,bazıları bagajı açmış,bazıları plakayı sökmüş hepsi geçerken alarm ötüyordu ve polis 140 ytl ceza yazdı.polis hemen orda bekliyor
  • polis yakalayabildiine giydiriyodur ama :)
  • onun yerine fsm'den 3 kuruş para ödeyip de geçsen olmaz mı?
  • bise olmaz bece yabanci plaka ama bellide olmaz yasadigin ülkeye yollarlarsada sasma bence
  • yahu adamı katil ilan ettiniz. Ogs' den geçen yabancı turistleri bi tek ben mi görüyorum? Adamlar öttüre öttüre geçiyolar ogs gişelerinden. Polis ne yapacak ki yabancı plakalı araca? Durdurup kendisine odun gibi bakan turiste laf anlatmaya mı çalışacak? Nitekim polis memurlarının 7 yabancı dil bildiğini sanmıyorum. Yabancı plakaya birşey diyemiyorlar, demiyorlar. Zaten ortada polis yoksa adamın yabancı plakasını alsa ne oalcak? Bulgaristan' a kırmızı bültenle mektup yollarlar artık?..
    Anlamadığım nokta da işin etik yönüne girilmesi. Meğer herkes ful etik yaşıyormuş.. Bu kadar abartmayın. Yanımda isveçli bi turist yabancı plakasıyla geçerken ogs' den benim altımda yabancı plaka araç olsa ben de geçerim. Esas etik mi değil mi olayı köprüye para; otobana para; ötv' ye kdv, kdv' ye ötv; bi de üstüne zazrt vergisi zurt vergisi vatandaşlık vergisi araba vergisi, emlak vergisi, yaşama vergisi, nefes alma vergisi koyana/koyanlara sorulmalı.
    Kendi ülkemde istenmeyen misafir gibi olmak esas etik olmayan. Birilerinin cebi dolacak diye; benim alın terimi, verdiği en boktan hizmette dahi kuruş kuruş alan zihniyet etik değil.
    Kimse de yanlış anlamasın; kapayın plakayı geçin demiyorum ben kimseye. Ama bir düşünün altınızda yabancı plaka bir araç var; yanda da kaç metrelik kuyruk. Kimse kendini kandırmasın herkes basar geçer. Devlet de zaten aksini istemiyor; yabancı plakaya dokunmuyor. O zaman ben enayimiyim?

• işin etik yönüne girilmesinde anlamadığınız kısım nedir merak ettim?
    açıklamak isterim.şimdiye kadar elimden geldiğince kul hakkına girmemeye özen gösterdim.hesabının farklı olduğunu iyi bilirim.siz ister etik yönü diye ister farklı bi şekilde adlandırın.bu benim dinimi yaşayış biçimimle alakalı bi davranış biçimidir.özellikle bu konuya dikkat ederim.

polisin de yabancı plakaların geçişine eli kolu bağlı kalması da beni ilgilendirmez.ben nası eşşek gibi geçerken veriyosam parasını, ya da kaçak geçtiğimde cezayı misliyle yazmasını biliyosalar plakalara onlardan da alıcaklar.nası aldıkları beni ilgilendirmez.

he yasa çıkarırlar misafir araçlar için köprü kullanımı ücretsizdir diye amenna.istedikleri kadar geçsinler.ama böylesi...
  • feanorringeril;helal be....walla haklisin.....

harbiden amma saydirmisiniz ben uykudayken....ulan zaten benim kendi arabam 34 plaka ve paso para veriom;bu gececek olan ise bulgar bir turistin arabasi.....alt tarafi merak ettik....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayabusaaa -- 11 Temmuz 2007; 9:13:24 >
  • OGS gişelerinden kaçak geçişte ceza Plakaya yazılır..Ceza makbuzlarının arkasına bakarsanız..arkalarında ingilizce açıklama vardır...o ceza Türkiye den çıkış yaparken sınır kapısında tahsil edilir...
  • Etik olan nedir? Devletin esas görevi olan vatandasına yol - kopru yapıp bunun finansmanı icin ilk 10 sene (hatırlamıyorum kac sene oldugunu) ucretli olacagını söylediği sonra ücretsiz olacak diyerek; tatlı paradan bir türlu vazgecemediği mi? Sonucta gececek baska bir yol yok. Seve seve alıyorlar parayı. O köprüyüde sonucta kendi ceplerinden para ödeyip yapmadılar. Ama yaparlar transit yol 3. köprüyü bu yolu kullanan ücret öder diğerleri ücretsiz olur. Acelesi olan parası olan o yolu kullanır.
    Arkadasım hic uzulme ogsden aynen devam et. Normalde cezaları sınır kapılarına bildirip arac Turkiyeden ayrılırken ödemesi gerekiyor. Fakat sistem online olmadıgı icin bildirildiği filan yok.
  • quote:

Orjinalden alıntı: header

OGS gişelerinden kaçak geçişte ceza Plakaya yazılır..Ceza makbuzlarının arkasına bakarsanız..arkalarında ingilizce açıklama vardır...o ceza Türkiye den çıkış yaparken sınır kapısında tahsil edilir...

Okadar açıklama içinde tek doğrusu bu
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.