Şimdi Ara

Öğretmenler Uzmandır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
39
Cevap
0
Favori
1.471
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Twitter'da gördüm, öğretmenlere yükselmek, kıdem atlamak için sınav getirilmiş sanırım. Sınavın kaldırılmasını, yılını dolduranların kıdem almasını istiyorlar.

Yani yata yata kıdem atlayalım diyorlar. Neymiş öğretmen yıllandıkça tecrübeli oluyormuş.  

Bakın bugüne kadar ne aldıkları maaşı eleştirdim nede yaptıkları işi. Hatta forumda açılan saçma sapan, öğretmenler yazları tarlada görev alsın, yok pandemide evde duracaklarına hastanede çalışsın, öğretmenlerin maaşı azaltılsın gibi konulara ne itibar ettim, gerektiğinde tepkimi de koymuşumdur.

Ama bu öğretmen tayfası;

Üniversite bitti atanamıyoruz, sanki her üniversite bitirene devtlette kadro hazır,

Pandemide evde ders verdiler, evde bile çok yorulduk edebiyatı,

Okullar kapanır, seminer vs. başladı diye isyan ederler,

Şimdide bu,

Bilgisini güncellemeyen, günceli takip etmeyen, yan gelip yatanlar bu sınavdan korkar. Umarım geri adım atılmaz ve iyi-kötü öğretmen arasındaki fark ortaya çıkar.

• İşin içinde olmadığınız nasıl belli. Nasıl bir eğitim veriliyor zerre haberiniz yok. Sınav neyle ilgili onu da bilmediğiniz belli.

Bence siz hiç bu topa girmeyin.

Bence de kafası fosil öğretmen ve güncel öğretmen ayrılmalı. Ama bu yöntemle sadece ezberi iyi olan, ezberci zihniyeti yaşam felsefesi yapmış olan uzman veya başı öğretmen olacak.

Uzatmayayım, başka bir yorum yapmama da gerek yok. Kişi kendinden bilirmiş diyerek gidiyorum.
  • İşin içinde olmadığınız nasıl belli. Nasıl bir eğitim veriliyor zerre haberiniz yok. Sınav neyle ilgili onu da bilmediğiniz belli.

Bence siz hiç bu topa girmeyin.

Bence de kafası fosil öğretmen ve güncel öğretmen ayrılmalı. Ama bu yöntemle sadece ezberi iyi olan, ezberci zihniyeti yaşam felsefesi yapmış olan uzman veya başı öğretmen olacak.

Uzatmayayım, başka bir yorum yapmama da gerek yok. Kişi kendinden bilirmiş diyerek gidiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

"Bence de kafası fosil öğretmen ve güncel öğretmen ayrılmalı. Ama bu yöntemle sadece ezberi iyi olan, ezberci zihniyeti yaşam felsefesi yapmış olan uzman veya başı öğretmen olacak."

O zaman sınav sistemini eleştirsinler, neden sınav kalkmalı, 10 yılı dolduran uzman, 20 yılı dolduran başöğretmen olsun diyorlar. Onun yerine bu sınav sistemini ezbere değil bilgiye dayalı yapın, herkes hakkını alsın diye seslerini çıkarmalılar.

Evet işin içinde değilim, ama bu haksız serzenişin sadece kendilerine yontma olduğu kabak gibi görülüyor, olayın dışında olan biri de bunu gayet ne görüyor.

"Kişi kendinden bilirmiş diyerek gidiyorum."

Evet kendimden biliyorum, bir çok sınava girdim mesleğim gereği, girmeye de devam edeceğim. Sınava girmeyi değil ama sınav sistemini eleştirdiğim olmuştur, adaletsiz bir sınavı da eleştirmek kadar doğal bir şey yoktur.

Eğitimin kalitesi eldeki veriler her yıl daha da kötü olurken ogretmenlerin hala rahatlık istemedi veya öğretmen niteliklerinin olculmemesi büyük yanlış olur.

10 yılda bir performanslari kontrol edilmeli eğitmenlerin ve dediğiniz gibi uzmanlık sınav ile belirlenmeli.

Aslına bakarsanız bu uzmanlık için zorunlu kursların bitirilmesi ve sınav olayı kendilerini geliştirmek ve güncel tutmak için çok iyi bir fırsat.

Hayatın koşturmacası öğretmenlik görevinini verdiği yorgunluk vs derken kimse durduk yere yeni bir şeyler öğreneyim diye kendini parçalamaz ama uzman öğretmen yada baş öğretmen hedefi olursa kursları da bitirir sınavı da geçer.

Bunu yaparken de hem kendini geliştirmiş olur hem bilgilerini güncellemiş olur.

Bence çok mantıklı aklı başında bir öğretmenin buna karşı çıkması çok saçma.

Her zaman soyledim hala soylerim ogretmen maaslari azaltilmali ve yaz tatilleri yüzyüze sinavla neticelenecek 4 5 saat egitimler ile gecmeli. Cocuklar baraji gecemiyor 12 yil egitim alip ingilizce ogrenemiyor sebebi ogretmenlerdir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-289234E80 -- 31 Temmuz 2022; 1:48:41 >

https://www.egitimisistanbul3.org/uploads/belgeler/UZMAN_OGRETMENLIK_YETISTIRME_PROGRAMI_CALISMA_KITABI.pdf

• Bu arada sınav bile değil bunlara eğitim veriliyor videolu, onu bile izlemiyorlar açıp bi köşede bırakıyorlar altta kendi kendine calıyo kimse kimseyi kandırmasn videoları hızlandıran programlar kullanıldı bakanlık yazıyla uyardı. bu defa bilgisayarda diğer sekmede işlem yapma ile ilgili tüyo ortaya çıktı videolar açıkken yan sekme aktif hale geldi. son olarak videolar bittikçe otomatik olarak diğer videoyu başlatan yaramaz eklenti geldi. son gelen eklenti sayesinde gece uyurken videolar akıp gidiyor ve 24 saat esasında izleme yapılabiliyor.
    şimdi burda millete cok zor işleri varmıs gibi uygulanmayan prosedürün reklamını yapıyorlar

Zamanında bu sınav yapıldı ama bi gerekceyle iptal edildi arkadaslar girenler başöğretmen sayıldı ama maaşı 1000tl fark almıyordu meb farkı artık vericez dedi bu sefer yeni nesil öğretmenler bizde isterük uzmanlık dedi o zaman dersleri izle diyor ona bile bakan yok hersey kagıt üstünde yani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BOLDVIPER -- 30 Temmuz 2022; 23:5:39 >

• Ne öğretmenmiş arkadaş. Yıllardır ne maaşı ne kadrosu ne de şikayetleri bitti. Bir atama oluyor 20 bin tanesini alıyorlar. Diğer memurların alımı oluyor tüm kadrolardan 1000 kişi anca alınıyor.

Ortaokuldaki matematik öğretmenlerini LGS matematik sınavına sokun 20 net üstü ortalama çıkmaz.

• Forumda siyasetten birbirini yiyen üyeler bile konu öğretmen düşmanlığı olunca aynı çatıya toplanıyor. Saygısız, seviyesiz konuşmalarla kin kusuluyor. Birbirine bu kadar düşman başka bir toplum yoktur.

Edit: Bu sınavla veya konuyla bir ilgim yoktur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Skayn -- 30 Temmuz 2022; 23:25:10 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 12 yıllık öğretmen olarak görüşlerimi belirteyim :
    Uygulama kesinlikle yanlış. Birseyin uzmanı olunacaksa bunun yöntemi video izleyerek olmaz.Ozellikle konu eğitim alanındaki uzmanlık ise...
    Tezsiz yüksek lisans yapanları sınava almayacaklarini belirttiler ve geçen yil neredeyse tüm üniversiteler mahalle aralarına bile paralı tezsiz açtılar.E herkes yazıldı tabi.Yani anlayacağınız uzman olmayan öğretmen yok gibi
    Çalıştığım okul proje okulu.Sayilar branş öğretmenleri ari gibi çalışır ama bazı branstakilerin umrumda olmaz.Gelirler öğrenciyi bile görmeden giderler.Bizim okulda şu anda uzmanlığı hakeden öğretmenler bu arkadaslar .Bu kadar saçma birsey olabilir mi?
    Senin bakanlık olarak amacın zaten sistemin çürük elemanlarini ayıklamak olmali .Her branşa hedefler belirle .Sertifikalar sun .Onları kazananlar uzman de.Ogrenciye eğitime pozitif anlamda yansıması olsun yapılan işin. Benim hem tezsiz hem de tezli yüksek lisansım var.Yahu beni video özlemiş faydasız öğretmenlerle niye aynı kefeye koyuyorsun ?
    Diğer arkadaş doktora yapmış. Üstün olacak tabi benden.Kolay mi doktora ?
    Neresinden tutarsanız tutun elinizde kalıyor. Yakında elinizi attığınız uzman öğretmen olacak.Sonra kaliteye tekrar bakilacak .Yahu öğretmen uzman ama başarı yok neden ki denilip boş boş düşünülecek. Videodan uzman olunursa başka da birsey beklenmemeli .Ama öğretmene suç bulmuyorum.Bu sistemde kim ne diye kendini geliştirmek için uğraşsın ki

• mechatengu kullanıcısına yanıt

Zaten 20 matematik sorusu oluyor...

Peki sizce insanların bu algısının nedeni kıskançlık mı ? Çekememezlik mi ?

Aslında az önce uzun bir yazı yazmıştım ama sildim.

Evet pek çok insan "kadrolu" öğretmenler hakkında çok pozitif düşüncelere sahip değil, ama her sonuç gibi bu olgununda bir nedeni olmalı değil mi ? Demekki pek çok insanın ya geçmişinden kaynaklı ya çevresinden kaynaklı "kadrolu" öğretmenler ile ilgili olumsuz tecrübeleri var.

Bunun sebebi öğretmenlik mesleğini ifa eden, sayıca az olsalarda hayat görüşü ve ideali olarak eğitimciliği benimseyen insanlar değil elbette, bunun sebebi ülkemizdeki eğitim sisitemi ve 657.

• öncelikle tum devlet memurlarına 3 yıldabir akıl saglıgı testı sart olur ya bazen aklını yıtırenler olabılıyor doktora gştmedıkce gorevlerıne devam eıdyorlar bkz hakımler savcılar garıp seyler yapabılıyor misal

Ogremenlikte yaklaşık 15 yıldır uzman ve baş ogretmenlik var. Bu uzman ve basogretmenler maaş farkı haricinde diğer öğretmenlerden bir farkı yok. Yaptıkları iş de aynı.

Doktorluk gibi sıradan öğretmen bu işi yapamaz uzman veya başöğretmen e yönlendireyim diye birşey de yok.

Çoğu uzman bu unvanı sınıf tabelasinda bile.kullanmiyor.

Kpss ile aynı derslerden sınava tabi tutuluyor öğretmenler,o sınavı geçiyor ki atanıyor.

Bu derslerden formasyon alıyor okurken. Pedagojik dersler de.goruyir. bu dersleri geçip mezun da oluyor.

Bir de şu anki sınavdan muaf olanlar var. Mesela adam jeoloji su ürünleri Ziraat mühendisi zamanında öğretmen olarak atanmış. Sen bu ogretmenlere diyorsun ki sen dışarıdan formansyon aldın sınavdan muafsin.

Veya fen edebiyat mezunları formasyon aldi diye muaf,eğitim fakültesi mezunu zaten bu formasyon derslerini de almış. Bu da mantıksız.

Veya çok alakasız bir bölümden tezli tezsiz yüksek lisansi var. Bu yüksek lisans ogretmenlikle alakalı da değil ama sen de muafsin diyorsun.

Şuna benziyor pratisyen hekime ( siz doktorlardan örnek verdiğiniz için ) tıp harici çok alakasız bir alandan yüksek lisansı var diye uzman doktor oldu. Ne kadar mantıklı.

Şunda haklısınız sistemsel hatalar var. Öğretmenler içinde de sorunlar var. Ben de bir öğretmen olarak görüyorum. Bir oğlum var kendi okulumda kendi zümre arkadaşlarımdan birkaçına kesinlikle yollamam. Adamlar ununu elemis elegini aşmış.diger taraftan çok gayret gösteren de var.

Lakin sistemsel sorunlar çok fazla. Sınıf içinde ne kadar çaba harcadığından ziyade sistem sorunsuz geçsin gün, veliden şikayet gelmesin üzerine kurulu.

Okulda herkes etwining yapıyor müdür bunlara başarı belgesk veriyor, ama sırf resim ve belge ortada bir çalışma yok. Elbette çok.dogeu şekilde faydalı yapan da vardır tenzih ederim.

Sınıfta kalmaya bile veli karar verirken benim bir hükmün de yok.

Benim gördüğüm genel anlamda hoca sınıfa gir çık,.çocuk.sorunsuz eve girdi . Veliden şikayet gelmesin..yoksa kimsenin umrunda değil eğitim kalitesi.

15 yıllık sınıf öğretmeniyim.

• ne uzmanı ne öğretmeni yav gidin görevinizi yapın doktoru ayrı öğretmeni ayrı ne bicim ülke burası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lucius24 -- 31 Temmuz 2022; 11:7:16 >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.