Şimdi Ara

Oğlum keyif yapsanıza biraz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
1
Favori
2.881
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 9 sene önce sınava girdim, hatırlıyorum biter bitmez arkadaşlarla buluşup durduk, evde olduğum zamanlar tüm sene izlemek isteyip de zamansızlıktan ve suçluluk duygusundan izleyemediğim dizileri filmleri izledim, oyun oynadım, tüm sene aldığım kiloları atmak için spora başladım, yapacak sayısız şey vardı, yapmak isteyip de uzun süre yapamadığım şeyler.


    Burada gelmiş tüm gün ne zaman açıklanacak, sitede ping yükseldi, yok x1.2, x0.8 (ki baya ilginç, bu tarz tahminler yoktu hiç eskiden).


    Yapabileceğiniz bir şey kalmadı abicim, sınava girdiniz, hiç mi sene içinde isteyip de yapamadığınız şeyler yok? Onlara odaklanın, açıklanacağı zaman açıklanır zaten.


    İlla konuşacaksanız da bölüm seçimi konuşun. Bölüm fark etmez, puanımın yettiği en yüksek yere girerim tarzı düşüncelere girmeyin, hayatınız kayar. Yıllardır sınav sonrası bu mantıkla seçim yapıp 2-3 sene sonra "20 yaşında x bölümden y'ye geçmek" tarzı konular görüyorum. Şu zamanı değiştiremeyeceğiniz, zamanda sabit şeyler üzerine uğraşacağınıza kendinizi keşfetmekle ve hayattan ne istediğinizi iyice anlamakla uğraşarak geçirebilirsiniz.








  • hiçbir şey 9 sene öncesi gibi olmadığı için böyleyiz napalım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • noobodynow kullanıcısına yanıt

    9 sene içinde değişen çok şey var, ama bu o sınav kağıtlarını görevliye teslim ettiğiniz andan itibaren yapabileceğiniz hiçbir şey kalmadığı gerçeğini değiştirmiyor.


    Ama daha da önemlisi aslında yapabileceğiniz yapıcı bir şey var, bölümler üzerine tartışmak. Çok az kişi bunları tartışıyor gibi geliyor bana, bu da puanlar açıklandıktan sonra bölümden ziyade yine "A okulunda x mühendisliği mi B okulunda y mühendisliği mi, C okulunda tıp mı" tarzı şeyler konuşulacak hissi veriyor, ki çok yanlış.

  • iş güç nasıl gidiyor hocam, forumda artık pek göremiyorum seni

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tr simülasyonunda böyle şeyler yapamıyorum keşke biz de stres yaşamadan zaman geçirebilseydik.Biz treni kaçırmış neslin çocuklarıyız malesef..

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yirikalische kullanıcısına yanıt

    hocam oradan bakınca böyle düşünmekte belki de haklısınız ama kimsenin oturup da acaba şu bölüme mi ilgi duyuyorum, bu bölümde mi okuyayım diyecek hâli kalmadı. bi adamın çıkıp makine mi yazsam tıp mı demesi bize de saçma geliyor zaten ama o saçmalığa takılacak durumda değiliz ki. bu belirsizliğin içinde en mantıklısı da o zaten, herkes isteklerini bir kenara bırakıp nerede garanti para kazanacağını, asgari ücretin 3-5 fazlasına değil de yaşanabilir bir para kazanabileceğini hesaplıyor.

    tüm bunların da ötesinde üstte yazan arkadaşımın da dediği gibi özellikle 3 yıldır sıralama tahmin edip onun üzerinden tercihleri düşünmek imkansız gibi bir şey. ygs/lys zamanı sınava giren kuzenimden biliyorum adam sınavdan çıktıktan sonra sıralamasını bildi resmen. şimdi ne gelse şaşıramayız bile öyle muallâk durum. herhangi bir bölüme/üniversiteye net odaklanıp burayı mı yazsam diyemiyorum bile gelecek mi gelmeyecek mi asla belli değil çünkü.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Foruma arada bakıyorum da sıkıcı ya, konu dışı özellikle sırf intihar etmek isteyenler ve incellerle dolu, bildiğin her gün aynı konular. 4-5 tane cevap yazıp not defterine kaydetsen her gün onları yapıştıra yapıştıra aktif olabilirsin, o derece  


    İş güç sıkıcı valla, en son büyük kararlar almadan 2023'ü beklemeye karar verdim. Tüm ülke gibi ben de belirsizlikler içindeyim.

  • Keyif yapmaya calısıyorum.
    Sadece uyumadan önce 2 dakika foruma bakıyorm ona da bakmasam daha iyi olacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • noobodynow kullanıcısına yanıt

    Dediklerini anlıyorum, ama yine de o puanların netlerin doğrudan iş bulmayla ve maaşla ilgili olmadığını bilmeniz lazım, yani bu zamanda düzgün karar vermek eskisinden de daha önemli.


    Olur da 20 puan ya da birkaç net daha düşük yapsanız da girebileceğiniz bir bölüme girseniz burada puan israfı yapmış olmuyorsunuz, o puanlar/sıralamalar bir araç zaten sadece, bir ürünü gereğinden pahalıya satın almak gibi bir şey değil bu.


    2022 Türkiye'sinde de Boğaziçi İşletme, İtü makine, YTÜ bilgisayar tarzı bir seçim kağıdı hazırlamak aynı derece mantıksız, hatta daha bile mantıksız eskiye göre.


    Ben her konuda bilgi/fikir sahibi olan insanlardan değilim, sadece kendi alanımla ilgili şeyleri bilirim, ve bu forumda pek çok yanlış bilgi görüyorum, ve insanlar bu yanlış bilgilere göre seçim yapacaklar, çok belli. Halbuki gerekli konular tartışılsa ben kendi bildiğim konularda, başka büyükleriniz kendi bildikleri konularda yardımcı olur.


    "Echo chamber" denilen bir tabir vardır, bazı bilgiler sınırlı bir sosyal çevrede tekrar tekrar söylenerek, hem olduğundan çok daha kesin ve güvenilirmiş gibi gözükür, hem de kulaktan kulağa dolaşa dolaşa şekil değiştirir. Sizin yaş grubunuzda bu çok var, ben o yaştayken bizde de vardı, ama şu an sosyal medyanın popülerliğinin artmasıyla daha da fena hale geldi bu. 18 yaşında birinin bir bölüm hakkında söyledikleriyle 25-30 yaşındaki birinin söyledikleri çok çok farklı.


    10 bininci olup 23 bin yapanlarla aynı okula ve bölüme girmeniz dünyanın sonu değil kısacası, yeter ki kendiniz için doğru seçimi yapmış olun.





  • Yirikalische kullanıcısına yanıt

    evet haklısınız. bunu bazen "bölüm/üniversite değil kendini geliştirmek önemli" diye anlatıyorlar. iş bulmak, para kazanmak gibi şeyler hakkında çoğumuzun deneyimi ya da yeterli bilgisi olmasa bile çevredeki olumsuzluk bombardımanından fazla etkilenyoruz galiba. 20 bine girmezsem aç kalacağım gibi bir kafa var resmen, geleceği öyle görüyoruz gibi. umarım düşündüğümüz gibi değildir de hâlâ bizim için de umut vardır.

    uzun uzun anlatmaya çalıştığınız için teşekkür ederim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noobodynow -- 14 Temmuz 2022; 3:26:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nonameaccount N kullanıcısına yanıt

    Bu tarz şeyler hep vardı ama. Ben 2013 te girdim sınava mesela, 2011 de 25.000, 2012 de 21.000 ile girilen yere ben 2013 te 17.000 ile giremedim. Bak bu net bile değil, sınavlar açılandıktan sonra sıralamam belliyken diyorum. Kaldı ki bu OBS miydi neydi biz 11. sınıfın ortasındayken değişti, eskiden iyi lisede okumak iyi bir şeyken birden dandirik okullarda 100 alan insanlar bizden çok daha yüksek almaya başladı okulumuz zor diye, yok yere 12 bin den 17 bine düştü sıralamam sırf okul puanıyla. Hala biraz iç çekerim buna.


    Çok fazla beklenmedik şey oldu, ama sonuç olarak ben 8 tane okul yazdım sadece, hepsi de aynı bölümdü. Belki ortamım biraz farklı olurdu, belki yeni mezun haldeyken iş bulmam biraz zorlaşırdı, ama sonuç olarak yapmak istediğim şeyi belirlemiştim. Gittim sordum soruşturdum ve buna göre bir karar verdim, iyi ki de öyle yapmışım diyorum. Çevremde görüyorum ki kararlı bir şekilde seçim yapanlar hep en başarılı olanlar.


    Ha yeterince çalışırsanız size uygun olmayan bölümlerde de başarılı olursunuz tabi ki, sabit kuralları olan bir bilgisayar oyunu falan değil sonuçta hayat, ama bunu belki de 70 yaşınıza kadar yapacaksınız, öyle 1-2 puandan çok daha fazlasına bakmak lazım bu seçimi yaparken.





  • Umarım hepimiz için hayırlısı olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sınavdan sonra işe girdim çalışıyorum ne keyfinden bahsediyorsun sen hocam

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ben şahsen param olmadığı için dışarı falan çıkamıyorum. spora yazılacaktım o da kaldı. bir de küçük bir ilçede yaşadığım için yapabileceğim şeyler çok sınırlı(sinema, tiyatro falan yok. bunları geçtim herhangi bir fast foodçu bile yok).
    benzer özellikteki yerlerde yaşayanlar anlar aynı şeyi belki 100lerce kez yapınca bir daha yapmak istemiyorsunuz. örnek bir akşam güzelce yürüyorsunuz, bir akşam çıkıp kola çekirdek yapıyorsunuz ama sürekli bu şeyler döngüsünde kalınca insan çok bayıyor


    2013 ile şartlar bir değil onu geçtim geçen seneyle bile değil. Ben geçen sene arkadaşımla Antalya’ya tatile gitmiştim 1.5k tutmuştu. Şimdi sadece otobüs param 800ü aşıyor.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • achilles102030 kullanıcısına yanıt
    Haklısın, başlığı belki de böyle yapmamalıydım, ama asıl demek istediğim sıralama tahminleri yapmak yerine daha yapıcı şeylerle uğraşılabileceğiydi.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • memleketteyim hocam dediğiniz şeyleri yapabilmek için her şeyimi verirdim ama şartlar izin vermiyor bende burada boş boş takılıyorum ne yapabilirim sorun şu ki evde kendimi geliştirme gibi bir şansım da yok çünkü sabah 11 akşam 7 çalışıyorum burada ama imkanı olanların kesinlikle hocamın dediklerini yapması lazım bu şansı bir daha bulamazsınız

  • Spor salonu olmuş aylık 200 lira, dizi film konusunda sıkıntı yok ama insanın kafasına bir şey takılınca odaklanıp izlediğinden de keyif alamıyor açıkçası ama tabiki izlenebilir. Ben dışarı çıkıyorum evde olduğumda fifa ve fallout oynuyorum ama izleyecek bir şey bulamadım açıkçası.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 200lede kalmıyor yeme içme adam gibi olacakki etkisi olsun pazartesi başlıyorum artık sıktı erteleme

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.