Şimdi Ara

Kıbrısta tıp okunur mu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
2
Favori
2.146
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sıralaman kaç bide ne kadar

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kıbrısta, Doğu Akdeniz Üniversitesinde okuyorum(tıp değil). Okul hakkında sorunuz varsa yazabilirsiniz.
  • Sıralamam 49 k ve kıbrısta yaşam çok pahalı diyolar bunun hakkında bilgi verebilir misiniz euro ile işliyo falan

• Kne1234 K kullanıcısına yanıt
    Yazın tatile gitmiştim.Türk parası işliyor hocam en eurosu

• Diren Sıpaydi kullanıcısına yanıt
    Aaa öyle mi valla bilmiyodum sağolun bilgilendirme için

• Victoriou_S kullanıcısına yanıt
    okul, çevre, hocalar ( genel olarak okul) nasıl
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    gata'da tıp okunur mu?
    14 yıl önce açıldı
    ÖĞRETMENLİK OKUNUR MU ?
    8 yıl önce açıldı
    Hindistanda üniversite okunur mu?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Hayır değil. Yani hayat zaten normal şartlarda pahalı ama aşırı pahalı değil. İstanbuldaki hayat nasılsa emin olun orda da öyle. Euro ile işliyor derken, okul ücretlerinin Türk Lirası cinsinden olduğunu düşünüyorum her okulda.(en azından benim okulum için). Yurt, ev kiraları pahalıdır ona bir şey diyemem ama lokasyondan lokasyona da fark ediyor.

Önceliğiniz Yurt içi olsun. En son ihtimal olarak Kıbrıs yazın bana göre. İlk olarak DAÜ'yü öneririm. Doğu Akdeniz Üniversitesini yazıp oradan tıp mezunu olursanız çift diplomayla mezun oluyorsunuz. Marmara Üniversitesi ile anlaşması var okulun.

Son olarak ne benim, ne burdan başkasının fikirlerine çok önem vermeyin kimse işin uzmanı değil. Kendiniz, aileniz ve rehber hocanız tarafından belirleyin.
  • Penanggalan kullanıcısına yanıt
    Hocam okul Kıbrıs'ın Tek devlet üniversitesi ve en iyi okulu. Bunu diğer okullar bile bence kabul ediyordur. Kampüsü Türkiyede 2-3 okul hariç başka okulda olmayan kampüse sahip. 3000 dönüm araziye kurulu şehir merkezinin dibinde yer alıyor. Kampüste kafe, market, fakülteler ve yurtlar mevcut. KYk yurdu, okulun kendi yurtları ve özel yurtlar var.

Eğitimi gerçekten sağlam. Tıp fakültesini bilemem, hatta hiç fakülteye gitmedim çünkü kampüsün en ucunda yer alıyor. Tıp bölümü için ve diğer bölümler için hem İngilizce hem Türkçe program var ve öbür mesajda bahsettiğim gibi çift diploma ile mezun olma imkanı oluyor Tıp fakültesinden.

Ortam olarak da o konu çok muamma. Yani okulda yurt dışından, Afrika'dan bir sürü öğrenci var. Oraya Türkiye'den gelenlerin bir kısmı üniversite hayatını dibine kadar yaşamak için geliyor. (Club, Bar vs.) Ama yatarak sınıfı geçebileceğiniz bir okul asla değil. Her türden insan var kısacası.

Belki CTİS yazabilirim burada . Okuldan daha çok kıbrıs nasıl hocam tavsiye eder misiniz ?
  • Ben de üstteki arkadas gibi ctis icin düsünmüyor degilim bu sene açılmış bölüm.
    Kıbrısı çok bilmiyorum merkez bir yerde mi ?
  • Çıtır Para kullanıcısına yanıt
    Kimisi çok seviyor, Kimisi nefret ediyor. Ama sevenlere de sorsanız önceliğiniz yurt içi olsun der. Yavru vatan da olsa gerçekten yurt dışında olduğunuzu hissediyorsunuz fark var Türkiyeyle. Trafiğin soldan bile akması yeter buna. Ulaşım sorunu maalesef Kıbrısta var. Bizde olduğu gibi Otobüs, Minibüs, Tramvay vs. maalesef yok. Okulların kendi otobüsleri var şehir içlerine ve kampüse seferler yapıyor. Şehirler arası yolculuk yapacaksınız da Minibüs tarzında arabalar var günde bir kaç kez gidip geliyorlar hepsi bu. Bir de Taksiler var isterseniz onları da kullanabiliyorsunuz.
    Okulu soruyorsanız evet şehir merkezinde. Eğer Kıbrıstaki yerini soruyorsanız da Lefkoşaya 60-80 DK uzaklıkta, Girneye 90DK civarı uzaklıkta.
    ingilizce bölümlerde hocalar gerçekten ingilizce mi ders anlatıyor yoksa trdeki cogu üni gibi bölüm resmiyette ing ama aslında türkçe mi ders anlatılıyor ? ( aslında uluslarası ögrenciler var istese de anlatamaz diye düsünüom)

Ek olarak benim bir bilgim yok bu konuda araştırdım ama yine de bulamadım şimdi kıbrıs çoğu ülke tarafından tanınmayan bir yer. Diplomalar yurt dısında sorun oluyor mu ?
    Ben Türkçe bölüm okuyorum. Sırf ingilizce hazırlık okuyup ingilizcesini geliştirmek için Daü'ye gelip Türkiye'ye yatay geçiş yapan tanıdığım var. İng okuyanların anlattığına göre 0 Türkçe ile ders işleniyor. Zaten Türkçe olarak ders anlatamazsınız çünkü bir sürü yabancı öğrenci var okulda. Yani sınıf arkadaşınız İranlı da olabilir, Amerikan da, Nijeryalı da.

İkinci sorduğunuz soru ise, İng programlarda öğrenciler mavi diplomayla mezun oluyorlar ve bu diplomanın dünyanın her yerinde geçerli olduğunu biliyorum. Tanınmayan bir devlet olması önemli değil. Dünyaca ünlü üniversite sıralamalarında ilk 500'e giriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Victoriou_S -- 27 Temmuz 2020; 17:15:13 >
    Teşekkürler hocam düşünüyorum bir yandan okulun sitesine baktım ama pek bulamadım açıkcası.
    Yurt fiyatları hakkında bilginiz var mı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Penanggalan -- 27 Temmuz 2020; 17:19:10 >
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-ADB55919E -- 1 Ağustos 2020; 18:38:34 >
    TL geçiyor ama kiralar sterlin ile
  • Hocam tıp için sormuş arkadaş ODTÜ de tıp yok ki
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.