Şimdi Ara

ODTÜ uzay ve havacılık mühendisliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
99
Cevap
2
Favori
16.750
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu bölüm hakkında ne düşünüyorsunuz.Gördüğüm kadarıyla uzay ve havacılıkta okuyan birçok ark var forumda onların bilgilerinden faydalanmak isterim

• o bölümü çok inceledim araştırdım we geleceği olan bir meslek hani bu bölümü ookuduktan sonra harika bir geleceğe sahip olacaksın emin ol eğer tr. dşına çıkarsan nasa ya kadar yolu var yani ama bnm terchm git yurt dşına geliştr kendini para kazan bölümü okuduktan sora tbi para kazndıktan sora tr. gelip ülkene faydalı ve yararlı olamya bak emekli olmaya bk
  • yaz derim o kadar tek hedefim orası
  • quote:

Orijinalden alıntı: damn1518

yaz derim o kadar tek hedefim orası

sıralama kaç?

Neden?
  • arkadaş iyi hoş yaz demiş ama biliyoruz ki bu bölüm tr. de 1 tek yerde war odtü de we haliyle ilk 10 bin içnden giren girer elimdeki werilere görede 2009 da en düşük puan olarak 351.741 sıralama olarak 7.552nci 2010 tahmni puanına göre ise 514.740
    eğer nitelikler uyuyorsa yaz gitsin ama buraya gdn insanlar üstün zeka
  • odtüdeyim iş alanı yok diye duydum ama emin degilim bence olmalı ama türkiye o kadar gelişmedi o kadar iş alanı yok dediler ama avrupa amerika gidersen iyi dediler
  • quote:

Orijinalden alıntı: !mmortal

odtüdeyim iş alanı yok diye duydum ama emin degilim bence olmalı ama türkiye o kadar gelişmedi o kadar iş alanı yok dediler ama avrupa amerika gidersen iyi dediler

Sadece duyum ama.Hiç orada okuan birisiyle veya ordan mezun olan birisiyle konuştun mu.Duyumlarla hareket edemem.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • tr. de pek imkanın yok arkadaşım bu tür mesleklerde o yüzden zaten 1 tane okutan bölüm war oda olmazdıda hani yüksek alan öğrncileri harcamamk içn açtılar eğer ki sen yabancı dil geliştirirsen çok iyi iş imkanları yaratırsın tabi vatan topraklarında değil
  • Hocam burada işsiz kaldıklarını söyleyenlere fazla takılma.

Adında "uzay" var diye kimse inanmıyor. Bu bölüm bir nevi makine mühendisliği bir alanı. Mezunları makine sanayide de çalışabilir. İş ilanlarına baktım, gerçekten mezun isteyen bölümlerden birisi burası.

Forumda hasan_hzl adlı bir üye var, buradan mezun. Bir de baycan87 var, orada okuyor. Bu ikisine PM atarak danışmanı öneririm.
  • Uzay adı ama kimsenin(yanlış anlaşılmasın , çoğu kişinin ) uzay dersi almadığını biliyorum.Bu yüzden herkes havacılık - uçak dersleri alıyor diye biliyorum . Yanılıyor olabilirim .Çünkü Türkiye'de uzay ile ilgili fazla çalışma yok . Gelecekte ne olur bilemem. İTÜ 'de ise iki bölüm ayrı .
  • dostum sana tavsiyem ODTU bile olsa uzak dur, iş bulamama ihitmalin, bulma ihitmalinden daha yüksek
  • quote:

Orijinalden alıntı: samsungstar10

dostum sana tavsiyem ODTU bile olsa uzak dur, iş bulamama ihitmalin, bulma ihitmalinden daha yüksek

Hocam neye göre konuşuyosun Allah aşkına?
  • quote:

Orijinalden alıntı: fuuryoku

quote:

Orijinalden alıntı: samsungstar10

dostum sana tavsiyem ODTU bile olsa uzak dur, iş bulamama ihitmalin, bulma ihitmalinden daha yüksek

Hocam neye göre konuşuyosun Allah aşkına?

biraz abartmışım aslında iş bulamama ihtimalin daha yüksek diye

yakın bir akrabamızın kızı istiyordu en üst sıraya yazacaktı, biraz araştırdı ve aldığı duyumlar bu yönde,
    kesin böyledir diye birşey yok ama çok kişi aynı şeyi söyleyince vazgeçti.

tabi bu her zaman böyledir diyemeyiz sende iyice araştırırsın zaten mutlaka

• güzel bir bölüm. türkiye'de savunma sanayii'de iş imkanları var. tai, roketsan gibi. hatta direk oralara eleman yetiştiriyor. işsiz kalma gibi bir korkun olmasın. piyasada senin yapabileceğin işi yapabilecek kimse olmayacak. sadece akışkanlar üzerine uzman olan makina mühendisleriyle yolun kesişebilir. zaten müfredat makina mühendisliğine çok yakın.
  • Geleceğin mesleklerinden uzak durun (zira o gelecek hiç gelmez) Size geleceğin değil bugünün meslekleri lazım. Tabi 2050 yılında iş başvurusu yapmak istiyrsanız o ayrı.

Mesela Moleküler biyoloji ve Genetik, ıda Mühendisliği, Uzay ve Havacılık, Mekatronik hep geleceğin meslekleridir ama o gelecek ne zaman gelecek bilen yok
  • Gülüyorum sadece
  • quote:

Orijinalden alıntı: iron_moon

Geleceğin mesleklerinden uzak durun (zira o gelecek hiç gelmez) Size geleceğin değil bugünün meslekleri lazım. Tabi 2050 yılında iş başvurusu yapmak istiyrsanız o ayrı.

Mesela Moleküler biyoloji ve Genetik, ıda Mühendisliği, Uzay ve Havacılık, Mekatronik hep geleceğin meslekleridir ama o gelecek ne zaman gelecek bilen yok

hocam bu bölümde değilim ama, okuyan arkadaşlarım var, biliyorum. iş garantisi en yüksek olan bölümlerden biri. zaten mezunlarının neredeyse hepsi tai, roketsan, havelsan gibi savunma sanayii şirketlerinde iş buluyor. kalanlar ise piyasada makina mühendisliği bile yapabiliyor.

sürekli tai tarafından takip edildiği söylenir. bizim bir arkadaşın dediğine göre her sene öğrenci listesi tai'ye gönderilirmiş. bunlar olayın geyiği tabi. ama mezunlarının önü açık.

• arkadaşlar gemi mühendisliğinn iş alanı nasıldr ? yakınlarnz var mı bu bölümde okuyan ? kendini geliştrmiş bi çalışann ayda ne kadar gelirleri olur ?
  • Türkiyede gidilebilecek bi kaç müh. bölümünden birisi.
    Odtü de var sadece sanırsam bu da ingilizce ögrenmeyi mecbur kılıyor ve büyük avantaj.
    Ders olarak da makına'nın aynısı, üstüne havacılıkla ilgili dersler görüyorsun.
    Eğer bitirdikten sonra masterını sağlam yaparsan roketsan, havelsan, tai gibi şirketlerde çalışıyorsun. Bildiğin uçak,roket,füze yapıyorsun. Bu bölüme gidip ilk yerli savaş uçağımızı yapan grupta olma şansın var yani :D

Geçen yıl ilk 7500 den almış. Ve kontenjanı 65 bu da rekabeti azaltır diğer odtü bölümlerine göre.
    Hayırlısı olsun diyelim :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Skt -- 16 Temmuz 2010; 20:18:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Skt

Türkiyede gidilebilecek bi kaç müh. bölümünden birisi.
    Odtü de var sadece sanırsam bu da ingilizce ögrenmeyi mecbur kılıyor ve büyük avantaj.
    Ders olarak da makına'nın aynısı, üstüne havacılıkla ilgili dersler görüyorsun.
    Eğer bitirdikten sonra masterını sağlam yaparsan roketsan, havelsan, tai gibi şirketlerde çalışıyorsun. Bildiğin uçak,roket,füze yapıyorsun. Bu bölüme gidip ilk yerli savaş uçağımızı yapan grupta olma şansın var yani :D

Geçen yıl ilk 7500 den almış. Ve kontenjanı 65 bu da rekabeti azaltır diğer odtü bölümlerine göre.
    Hayırlısı olsun diyelim :D

İTÜ Uçak Mühendisliği
    İTÜ Uzay Mühendisliği

olası alternatifleri

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.