Şimdi Ara

ODTÜ Mezunu Mühendisler (Bilgisayar, Endüstri, Makine, Havacılık ve Uzay, Metalurji) soru cevaplıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
85
Cevap
13
Favori
7.094
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    Öncelikle sınav sonuçlarınızın size, ailenize, vatana, millete, İslam alemine hayırlara vesile olmasını cenab-ı haktan niyaz ediyorum.

    Her sene olduğu gibi bu sene de sizlerleyiz

    Geçen senelerde genelde sadece bilgisayar mühendisliği ile ilgili soruları cevaplıyorduk, fakat bu sene 2018 mezunu arkadaşlarımdan bir avengers takımı kurdum, ve sizlerin farklı mühendisliklerle ilgili sorularınızı yanıtlamaya çalışacağız inşallah.

    Format basit, hangi mühendislik alanı ile ilgili sormak istiyorsanız sorunuzun başında belirtin ve sorunuzu sorun. Gün içerisinde arkadaşlar sizlerin sorularını yanıtlayacaktır inşallah.

    Hepimiz çalıştığımız için muhtemelen daha ağırlıklı akşamleyin yanıtlayabiliriz sorularınızı, muhtemelen akşam müsait olduğumuz vakitlerde sorularınızı cevaplarız inşallah arkadaşlar.

    Bilgisayar mühendisi: Bendeniz manesfirst. TÜBİTAK BİLGEM Yazılım Teknolojileri Araştırma Enstitüsünde araştırmacı yazılım geliştirme mühendisi olarak çalışıyorum.
    Endüstri mühendisi: (ismi sonra yazacağım) Savunma Sanayisi Başkanlığında ASELSAN projelerinde çalışıyor
    Makine mühendisi: plankton007. Teknokentteki özel bir şirkette MEMPS'ler üzerine araştırma ve üretim üzerine çalışıyor.
    Havacılık ve Uzay mühendisi: nihiltzkrieg ROKETSAN'da çalışıyor
    Malzeme ve Metalurji mühendisi: farewell to arms. ODTÜ'de araştırma görevlisi olarak çalışıyor.

    Ayrıca arkadaşlar geçen senelerde yazdığım ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği ile ilgili makaleye de buradan ulaşabilirsiniz, çok detaylı bilgiler vermiştim orada:https://medium.com/@fatih.dogmus/%C3%A7ok-detayl%C4%B1-odt%C3%BC-ve-odt%C3%BC-bilgisayar-m%C3%BChendisli%C4%9Fi-tan%C4%B1t%C4%B1m-rehberi-95d52c5f8b56

    Sorularınızı bekliyoruz arkadaşlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi manesfirst -- 28 Temmuz 2020; 13:40:34 >







  • Öncelikle belirtmeliyim ki, kadınlara kadınlığından dolayı yapılan bu saygısız, seviyesiz, cahilce ve belki de insanlık dışı olarak adlandırabileceğim tavrı asla kabul etmiyor; şiddetle karşı olduğumu belirtmek istiyorum. Fakat takdir edersiniz ki, bu yapılanlar kurumlara ait lekeler değil de oradaki bunu gerçekleştiren kişilere ait olması gerekir. Diğer türlü hem kurum suçsuz yere zan altında kalır, hem de kişiler gerekli cezaları almadan hayatlarına devam ederler. Ben isterdim ki bir kurum yerine o kurumdaki size yapılan yanlışın altında imzası bulunan kimseleri eleştirin.

    Zor günler geçirdiğinize şüphem yok, mutlaka anlattığınız gibidir. Fakat sizin böyle zorluklar yaşamış olmanız bana öyle geliyor ki bilgisayar mühendisliğini kötü yapmıyor. Çünkü hayatınız mezun olduğunuz andan itibaren daha farklı şekillenmiş olsaydı, belki de bu konuyu siz açıyor olacaktınız. Kaldı ki arkadaşlarınızdan mutlaka sizinle zıt düşünen insanlar vardır, öyle düşünmelerinin sebebi de muhtemelen onların karşısına daha iyi diyebileceğimiz fırsatların çıkmış olmasıdır.

    Bana öyle geliyor ki, gururunuza dokunan bir durumdan dolayı epey sinirle yazmışsınız bu yazıyı. Yine hak veriyorum çünkü çoğu insan benzer tepkiyi verir ama burada sormamız gereken şey, doktor olunca kimse gururuna dokunamıyor mu? Yada mühendis isen gururuna dokunurlar, böyle yaşamayı bilmelisin gerçeği mi var? Yakın bir arkadaşımın özel hastanesi var, burada da çalışan onlarca doktor var haliyle. Kendisinin bir telefonu ile hastaneye doktorun geldiğini bilirim. Yine benzer şekilde özelde çalıştığından dolayı haftasonları bile hastaneye çağrılan doktorlar biliyorum. Aslına bakarsanız mesele özel sektör ile ilgili. Yani sizin mesleğiniz ile ilgili değil. Tıp alanında özel sektörü daha az gördüğümüz yada doktorlar mecburi hizmete tabi tutulduklarından dolayı özelde doğrudan çalışmadıkları için dışarıdan daha "gururlu" duruyor olabilir. Ama bunun o meslek ile ilgisi olmadığı açık.
    Örneğin, siz şu an savunma sanayinde çalıştığınız söylüyorsunuz. Ben de aynı şekilde, o firmalardan birindeyim. Sizce, biri size yöneticiniz dahi olsa emreder bir tavırla ahkam keserek iş verir mi? Benim çalıştığım yerde bu yok, eminim sizde de şu an yoktur.

    Özetle, en başlarda yaşadığınız ve bilgisayar mühendisliğinden kaynaklı olmayan sorunlara gençlerin tıp a yönlendirmesini yaparak bence çözüm üretmiş olmuyorsunuz. Aksine, belki de daha mutsuz bireylerin geleceğe taşınmasına ve buna benzer saygısız tavırların daha fazla yaşanmasına imkan tanıyorsunuz. Yaşadığımız kişisel sorunlar yada mutlulukları mesleğin geneline yaymamak sanıyorum ki en doğru hareket olacaktır.

    Tekrardan yaşamış olduğunuz saygısız ve kabul edilemez tavırlar için üzüntümü dile getiriyorum. İyi günler dilerim.
  • Hocam sıralamam 6.6k büyük ihtimalle h.tepe ceng gelir gibi ama odtü için mezuna bırakmaya değer mi veya odtü makine, endstriye sırf odtü markası için yönelmeye değer mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • böylebuyurdudh kullanıcısına yanıt
    Hocam bence Hacettepe bilgisayar gayet iyi. Bizim kurumumuzda çok fazla hacettepeli arkadaş var, ve tam ingilizceye geçmesi de baya iyi oldu. Sırf ODTÜ için istemediğiniz bir bölüm okumaya değmez bence. Öncelikli olarak üniversite değil, bölüm tercihi yapmanız daha uygun olacağını düşünüyorum.
  • Sağolun hocam

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Uppo

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Endüstri Mühendisliği

    Bilgisayar mühendisliği ile yan dal imkanları var mı? bir de verilen yazılım dersleri yeterli mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Thestalk -- 28 Temmuz 2020; 13:32:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • konu güncel arkadaşlar.
  • Hocam havacılık ve uzay mühendisliği kafamı çok karıştırıyor. Hem geleceğin mesleği gibi duruyor, hem de sanki orayı okuyunca nitelikli iş bulamayacakmışım gibi duruyor.Buradan mezun olup havacılık sektöründe çalışmayan çok kişi varmış diye duydum.Havacılık sektörü için savunma sanayii kalıyor ama oraya girmek de oldukça zor ve neye göre alım yaptıklarını bilmiyoruz diyenler de oluyor.Hatta savunma sanayiinde staj için bile yoğun çabalar gösterildiğini duydum.Ayrıca bölümdeki eğitimin çok teorik olduğu eleştirisini de aldım. Üzeine bir de ODTÜ hocalarının gereksiz şekilde öğrenciyi zorlamak için ellerinden geleni yaptıklarını yazılan bir lab raporunda sadece tense farklı diye 40 puan kırıldığını felan duydum.Bu bölümle ilgi hem en iyilerin gittiği yerler bizlere tanıtılıyor.Uç örnekler: NASA , Georgia, vs.. Zaten bu bölümden çıkanların yurtdışında işe girmeleri oldukça zor olduğu söyleniyor.Çünkü yurtdışında havacılık sektörü genelde askeri alanla beraber çalışıyor, dolayısıyla yabancıları istemiyorlar, çok kısıtlı alanlarda çalıştırabiliyorlar.Bu bölümden ben 3.5 üstü ortalama ile mezun olamazsam, okula gidip derslerine giren ortalama bir öğrenci olursam iş imkanlarım neler olur? Havacılığı seviyorum ancak nedense bana güven vermiyor kafam çok karışık. Bu bölümden mezun tanıdığım var sahada istediği işi bulamayınca akademik kariyere geçti.Ben ise sahada çalışmayı daha çok seviyorum.




  • konu güncel arkadaşlar.
  • bu sene hiç soru gelmiyor arkadaş :)
  • Hacettepe Eem ve Makina müh nasıl bilirsiniz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • savunma sanayi maaş durumları nasıl
  • Yaklaşık kaç yıllık iş tecrübesiyle ne kadar maaş alıyorsunuz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Venuuex V kullanıcısına yanıt
    Hocam bunu söylememiz mümkün değil maalesef. Söylememeye yönelik sözleşmemizde madde var hepimizin. Fakat hani isteyeceğinizden fazla olduğunu söyleyebilirim :) Eşiniz çalışmasa bile bir ailenin geçimini çok rahat sağlayabilirsiniz, öyle söyleyeyim, ama direk miktarı söyleyemiyoruz maalesef.
  • Geriye dönüp baktığınızda keşke tıp okusaymışım dediğiniz oluyor mu ?

    Aselsan için soruyorum, yeni mezunlar ar-ge çalışmalarında yer bulabiliyor mu ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ODTÜ matematik okuyan veya mezun biri var mı acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • selamlar, ben ytü makina müh. 3. sınıf öğrencisiyim. öncelikle hedef almanyada iyi bir okulda yüksek lisans ve phd. almancam ana dilim gibi, ingilizcem de c1 civarı diyebilirim. ortalamam şu an 2.8 ancak okul bittiğinde rahat 3.2 3.3 civarı olur gibi. erasmusa gidiyorum tu wiene seneye 1 dönemlik. kulüplerde de ufak tefek işler yapmışlığım var. referansım da olsa ve niyet mektubum da iyi olsa sizce almanyada mesela aachen karlsruhe stuttgart darmstadt gibi ünilerden (almanca ing farketmez master dili için) kabul alma olasılığım nasıldır?
  • Odtüde neredeyse en düsük mühendislik petrol mühendisliği. Önce bunu sormak istiyorum geleceğin meslekleri arasında yer alıyor ama en yüksek odtü ardından da itü alıyor sıralamaları da diğer mühendisliklere göre pek iyi değil, sizce bunun sebebi nedir? Ayrıca sizin acınızdan bölüm nasıl?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Stewartteoremi kullanıcısına yanıt
    Hocam ilk soruyu yanıtlayayım: Hiç olmadı. Hatta iyi ki tıp seçmemişim dediğim çok oldu. Bizim bölümde bir arkadaş vardı, adam 2 sene tıp okuduktan sonra tekrar sınava girdi ve bizim bölüme geldi, şu an da gayet memnun. Ben okurken çok memnundum, mezun oldum daha da memnunum ve tıbbı seçmediğime de gayet memnunum
  • Malzeme ve metalurji mühendisliği
    Mezun olduğumuzda iş imkanları nasıl?
    İTÜyle kıyaslandığında çok farkı var mı?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.