Şimdi Ara

ODTÜ uzay ve havacılık mühendisliği (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
99
Cevap
2
Favori
16.776
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Evil Dead

Gülüyorum sadece

Kime?
  • eğer merakın varsa; tereddüt etmeden yazabileceğin bir bölüm :) yine de mezunlarla konuşmanda fayda var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: texture

eğer merakın varsa; tereddüt etmeden yazabileceğin bir bölüm :) yine de mezunlarla konuşmanda fayda var.

Neden böyle düşündüğünü öğrenebilir miyim?
  • Havacılık ve uzay mühendisliği yani Airospaces Engineering türkiyede sadece odtüde mevcut bir bölüm. Mezunları ROKETSAN , TAI ,HAVELSAN gibi şirketlerden direk talep görüyor. Çünkü ülkede bu konuda kaliteli mühendis yetiştiren başka yer yok.
    İsteyenler Makine Mühendisliği de yapabilir tabiki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FoGLy -- 18 Temmuz 2010; 16:45:47 >
  • güncel
  • quote:

Orijinalden alıntı: samsungstar10

quote:

Orijinalden alıntı: fuuryoku

quote:

Orijinalden alıntı: samsungstar10

dostum sana tavsiyem ODTU bile olsa uzak dur, iş bulamama ihitmalin, bulma ihitmalinden daha yüksek

Hocam neye göre konuşuyosun Allah aşkına?

biraz abartmışım aslında iş bulamama ihtimalin daha yüksek diye

yakın bir akrabamızın kızı istiyordu en üst sıraya yazacaktı, biraz araştırdı ve aldığı duyumlar bu yönde,
    kesin böyledir diye birşey yok ama çok kişi aynı şeyi söyleyince vazgeçti.

tabi bu her zaman böyledir diyemeyiz sende iyice araştırırsın zaten mutlaka

bunu neye dayanarak söylüyorsun, seninle uzun uzun konuşmak isterim, iş bulamama olanağın çok yüksek diyorsun, bu bölümün kimleri aldığını, ders müfredatını, çalışma koşullarını bilmeden, fikir sahibi olmadan nasıl konuşabiliyorsun annlamış değilim...

• Mühendislik gibi meslek mi var dünyada? yeni olan ve işe yarayan herşeyi mühendisler yapıyor. Günümüzde gençler ya aile baskısıyla ya da para hırsıyla tıp baskısı altına alınıyorlar. Neden? Çünkü 40 yaşüstü orta seviyeli ebeveynler çocukların hayatının kendilerine hak olmadığını anlayamıyorlar.

Onlara göre komşunun kızı tıpı kazanmışsa kendi çocukları da öyle yapmalı ki hava atabilmeliler cümle aleme.
    Ve yine onlar göre tek garanti mesleğin tıp olduğuna karar veriyorlar bilgi sahibi olmadıkları halde.

ODTÜ havacılık uzay'ı sormuşsun. Türk Savunma Sanayinin en çok ihtiyaç duydugu mühendislik dallarından birisi. Odtü çıkışlı makina, elektrik elektronik, endüstri ve airospaces (havacılık uzay) mühendisleri son sınıfta Aselsan TAİ Havelsan Roketsan gibi şirketlerde staj yapıyorlar okul bitince de 3-4 bin dolar arası maaşla bu şirketlerde çalışmaya başlıyorlar. Kendilernin geliştirdikçe ve kapasiteleri arttıkça da maaşları 15bin e kadar çıkıyor. Bu şirketlerden edindiğin 5 yıllık tecrübe yurtiçi ve yurtdışındaki çok önemli şirketlerin kapısını aralıyor. Benim hedefim de bu yolu izlemek.

Odtü endüstri ögrencisiyim ve pederle tüm tercih dönemi kavga etme pahasına kendi istediğim yeri yazdım. Herşey insanın kendi hayatını sahiplenmesiyle başlar sonuçta.

• ben de istiyodum orayı, ama malesef izin yok
  • Beyler bu sene sınava girecek birisi olarak kazanma şansı nasıl ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: iron_moon

Geleceğin mesleklerinden uzak durun (zira o gelecek hiç gelmez) Size geleceğin değil bugünün meslekleri lazım. Tabi 2050 yılında iş başvurusu yapmak istiyrsanız o ayrı.

Mesela Moleküler biyoloji ve Genetik, ıda Mühendisliği, Uzay ve Havacılık, Mekatronik hep geleceğin meslekleridir ama o gelecek ne zaman gelecek bilen yok

aynen katılıyorum türkiyede ne uçak fabrikaları ne uzay üsleri nede özgün üretim yapan araba fabrikaları yok
    bu nedenle kesin iş bulursun fln demek biraz fazla iyimserlik olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: incubus77

Beyler bu sene sınava girecek birisi olarak kazanma şansı nasıl ?

Şansını biz nereden bilelim???
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ata

quote:

Böyle bir soru görmemiştim daha önce Bence %46.7
  • quote:

Orijinalden alıntı: _ AWESOME _

quote:

quote:

einstein senmisin ?

• quote:

quote:

quote:

quote:

einstein senmisin ?

senin şansın yok dostum

• quote:

quote:

quote:

quote:

einstein senmisin ?

Kazanma şansın yok böyle bi soru soran adam öyle bir bölüm kazanamaz kazansa bile 'ulen ne gitcem oraya mis gibi bilgisayar mühendisliği var' diye düşünüp gitmez

• benim bildiğim havacılık ve makine diploması veriliyor mezun olana
  • quote:

Orijinalden alıntı: __koleksiyoncu__

benim bildiğim havacılık ve makine diploması veriliyor mezun olana

öyle bir şey yok, mezun olan Havacılık ve Uzay Mühendisliği(Aerospace Engineering) diploması alır.. Ayrıca bu bölüm makina mühendisliğinin alt dalı değil, yani makina mühendisleri üzerine ders alıp havacılık mühendisi sayılamazlar..
  • arkadaşlar bu tip uyduruk bölümler yazmayın...millet demiş tai de çalışırsın falan eyvallah doğru ama isterseniz tai deki iş ilanlarına bir göz atın...hemen hemen hepsi makine elektrik - elektronik veya havacılık mühendisliği demiş...ben direk havacılık mühendisi iş ilanı görmedim..ki türkiyede de bu olmaz zaten...türkiye teknolojisi o kadar branşlaşacak kadar gelişmedi...ve orta vadede de gelişmesi mümkün değil...siz siz olun sakın ola makine elektrik-elektronik gibi alanı geniş dallar dururken uyduruk bölümlerden uzak durun...bir kaç örnek veriyim incelerseniz aşağıda:

http://www.tai.com.tr/ik.aspx?contentDefID=70

http://www.tai.com.tr/ik.aspx?contentDefID=99

http://www.tai.com.tr/ik.aspx?contentDefID=93

• quote:

Orijinalden alıntı: enrichment

arkadaşlar bu tip uyduruk bölümler yazmayın...millet demiş tai de çalışırsın falan eyvallah doğru ama isterseniz tai deki iş ilanlarına bir göz atın...hemen hemen hepsi makine elektrik - elektronik veya havacılık mühendisliği demiş...ben direk havacılık mühendisi iş ilanı görmedim..ki türkiyede de bu olmaz zaten...türkiye teknolojisi o kadar branşlaşacak kadar gelişmedi...ve orta vadede de gelişmesi mümkün değil...siz siz olun sakın ola makine elektrik-elektronik gibi alanı geniş dallar dururken uyduruk bölümlerden uzak durun...bir kaç örnek veriyim incelerseniz aşağıda:

Lütfen işin içinde değilseniz, bu bölümü düşünenlerin hayallerini yıkacak veya düşüncelerini değiştirecek yorumlar yapmayın.. Verdiğiniz örneklerde geçerli olmayabilir, ancak hiçbir elektronikçi veya makinacı aerodinamik bilmez, uçağın mekanizmalarında( roketler ve diğer bütün hava araçlarında da ) makina ve elektronikçiye iş düştüğü gibi havacıya da iş düşer, ayrıca Türkiye'de yılda yaklaşık 5000 makinacı mezun olmasına rağmen, havacılıkta itü'yle birlikte 120'ye yakın havacı çıkar,Türkiye'de de makinacılar kadar branşlaşacak bir sektör olmasa da sayı avantajı ortada.. Notlarınızı yüksek tutarsanız doğabilecek yurtdışı imkanından bahsetmiyorum bile.. En basit olarak bu bölümden mezunlarından nerede ne kadara çalıştıklarını kendi ağızlarından duymak en mantıklısı..

• quote:

Orijinalden alıntı: enrichment

arkadaşlar bu tip uyduruk bölümler yazmayın...millet demiş tai de çalışırsın falan eyvallah doğru ama isterseniz tai deki iş ilanlarına bir göz atın...hemen hemen hepsi makine elektrik - elektronik veya havacılık mühendisliği demiş...ben direk havacılık mühendisi iş ilanı görmedim..ki türkiyede de bu olmaz zaten...türkiye teknolojisi o kadar branşlaşacak kadar gelişmedi...ve orta vadede de gelişmesi mümkün değil...siz siz olun sakın ola makine elektrik-elektronik gibi alanı geniş dallar dururken uyduruk bölümlerden uzak durun...bir kaç örnek veriyim incelerseniz aşağıda:

senin okudğun bölüm ne söyler misin? MIT de falan okuyorsun heralde senin uyduruk dedeiğin bölüm Türkiye de ilk 5000 de adam alıyor , ve sadece Türkiye de odtüde bu adla bulunan bölüm ve sne hala bilgi sahibi olmadan konşuyorsun

işin için girmeden bilemezsin , o ilanların sebebi yeterince hvacılık mezununu oraya başvurmamasıdır, çünkü bölüm küçük bir bölümdür ve az kişi alır az mezun verir yani 60 kişi alıtosa 40 mezun veriyor, uyduruk olduğundan millet zorlanıyor

bu bölümü kazanmak her yiğidin harcı değil,

uyudurk dediğin bölüm kaç puanl adam alıo kaç mezun işsiz vs gibi soruların cevabını bilmeden uyduruk diyorsun azıcık araştırma yapıp bilgilen;)

yani şu forumda her kesimde insan var bana 2 tane ilan gösterip işte havacı yerine elektronikçi alıyorlar diyor, şirket profiline baktın mı kaç tanae havacılık mühendisi var,

kaç tane mezun veriyor havacılık kaç kişi çalışıyor

birazcık bilgi sahibi olun be arkadaşım....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baycan87 -- 14 Eylül 2010; 21:36:16 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.