Şimdi Ara

ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusü (201. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6.221
Cevap
63
Favori
471.576
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 199200201202203
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: bay_gizemli

quote:

Orijinalden alıntı: X-FI

quote:

yaz okulu da kaldırıldı... bütten de geçirmiyolar...

güzel oldu...

5 Mart 2013 SALI

Resmî Gazete

Sayı : 28578

YÖNETMELİK

Orta Doğu Teknik Üniversitesinden:

ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU YÖNETMELİĞİNİN

YÜRÜRLÜKTEN KALDIRILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 – 11/4/1991 tarihli ve 20842 sayılı Resmî Gazete’ de yayımlanan Orta Doğu Teknik Üniversitesi Yaz Okulu Yönetmeliği yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 2 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3 – Bu Yönetmelik hükümlerini Orta Doğu Teknik Üniversitesi Rektörü yürütür.

beni etkilemez çünkü daha yaz okuluna gidemem zaten bir senem kaldı gittim gideceğim kadar yaz okuluna (3 dersi yaz okulunda geçmişliğim var ).. fakat KKKda da mı kaldırılmış bu yaz okulu ?

Odtü kkk nın lisans eğitim öğretim yönetmeliğinden:

Eğitim öğretim yılı

MADDE 7 – (1) Bir eğitim öğretim yılı yarıyıl sonu sınav süreleri dahil olmak üzere, her biri en az 16 haftalık iki yarıyıldan oluşur.
    (2) Eğitim öğretim yılı kapsamında yaz okulu açılabilir. Yaz okulunda eğitim öğretim 11/04/1991 tarihli ve 20842 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Orta Doğu Teknik Üniversitesi Yaz Okulu Yönetmeliği” hükümleri çerçevesinde yapılır.
    (3) Bir eğitim öğretim yılındaki kayıt, ders, sınav vb. faaliyetlerin süre ve tarihleri, akademik takvim ile düzenlenir.
    (4) Yarıyıllarda ve yaz okulunda derslerin haftalık programları ÖİDB koordinasyonunda ilgili bölüm başkanlıkları tarafından düzenlenir ve ilan edilir.
    (5) Yarıyıllarda ve yaz okulunda verilecek dersler, ilgili bölüm başkanlığı tarafından belirlenerek ilgili yönetim kurulu tarafından karara bağlanır. Bu derslerin grupları, kapasiteleri ve kriterlerine ilişkin düzenlemeler ise ilgili bölüm başkanlığı tarafından yapılır.

yani evet... kkk nın yaz okulu da aynı yönetmeliğe bağlı olduğu için ve o yönetmelik yürürlükten kaldırıldığı için... kkk'da da kalktı yaz okulu...

Alıntıları Göster
    Öğrenci İşleri Müdürü olan Özcan hocanın kendi facebook sayfasında yaptığı açıklama:

Özcan Kasal shared a link.
    11 minutes ago
    Arkadaşlar, yazokulu kalktı diye heyecan yapmayın. Yürürlükten kalkan eski yönetmelik. Yenisi
    http://oidb.metu.edu.tr/yonetmelik/yonet/oidb45a.html
    adresinde

kısaca, yaz okulu kalkmamış. panik son bulabilir :)

• quote:

Orijinalden alıntı: eclipse.

Öğrenci İşleri Müdürü olan Özcan hocanın kendi facebook sayfasında yaptığı açıklama:

11 minutes ago
    Arkadaşlar, yazokulu kalktı diye heyecan yapmayın. Yürürlükten kalkan eski yönetmelik. Yenisi
    adresinde

eyw...

peki yonetmelik niye degismis? eskisiyle yenisi arasinda nasil bir fark var?

onu da aciklamis mi?

• quote:

quote:

11 minutes ago
    adresinde

eyw...

peki yonetmelik niye degismis? eskisiyle yenisi arasinda nasil bir fark var?

onu da aciklamis mi?

Alıntıları Göster
    Hayır, açıklamamış.

• quote:

Orijinalden alıntı: trivento

Hayır, açıklamamış.

Alıntıları Göster
    Bu sene okulda Havacılık ve Uzay bölümü açılacak. İlgilenen arkadaşlar olursa diye belirtmek isterim :)

Bu sene okulda Havacılık ve Uzay bölümü açılacak. İlgilenen arkadaşlar olursa diye belirtmek isterim :)

ooo süpermiş

Detaylarını bekliyoruz, hocam.

Orijinalden alıntı: Dorocha

quote:

Detaylarını bekliyoruz, hocam.

Alıntıları Göster
    Buyrun detaylar :))

http://kkk.odtu.edu.tr/show/55/havacilik_uzay_muh_Lisans.html

• quote:

ders programı ne ?

quote:

ders programı ne ?

Alıntıları Göster
    aynı adreste yazıyor :))

• quote:

pardon niye göremedim !

edit: seçmeli ders çıkar mı aceba bize CNG lere ? 172 INTRODUCTION TO AIRCRAFT PERFORMANCE bu konular ilgimi çekiyor zaten benim zevk alacağı mbir ders olacaktır.. 4. sene bakarım artık. birde şu master işini falan bunun üzerine yapabilrim belki.

quote:

pardon niye göremedim !

edit: seçmeli ders çıkar mı aceba bize CNG lere ? 172 INTRODUCTION TO AIRCRAFT PERFORMANCE bu konular ilgimi çekiyor zaten benim zevk alacağı mbir ders olacaktır.. 4. sene bakarım artık. birde şu master işini falan bunun üzerine yapabilrim belki.

Mesajında kendimi gördüm bir an. Aynen ya ne yapsak etsek de ekonomi gibi hiç ama hiç ilgi çekmeyen (benim şahsi görüşüm) şeylerden non technical elective almasak, böyle güzel şeylerden alsak? Oluru nedir, bilgisi olan yamulmuyorsa buraya ışınlasın.

• quote:

Orijinalden alıntı: trivento

quote:

Orijinalden alıntı: FearFroMe

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Swntzky

Arkadaşlar burslu seçenekler TC uyruklu öğrenciler için 500 tl artmış %50 Icin 7250 tl %25 10.875 tl .

Benim sorum şu okula kayıt olduğumuz zaman bir dahaki sene yine zam gelirse eskiden kayıt yaptıran öğrenciler o zamlardan etkileniyormu ?

Mevcut öğrencilere 2 yıldır falan zam yapılmıyor. 2 yıl önceki zam da yeni gelenlere yapılandan aşağıda bir zamdı

3 yıldır da olabilir, emin değilim :)

Benim 2.senem biliyorsun.Geçen yıla göre 500 lira daha fazla ödedim.Mevcut öğrencilerede bu zamlar yansıyor.Ayrıca bu zam artışı kesinlikle çok fazla.

Benim 4. yılım, 2 senedir zam yapılmıyor

Alıntıları Göster
    Benim sorum üniversite ile ilgili değil ama kıbrıstan bilginiz var diye soruyorum.

güney kıbrısa türk vatanşları pasaport ile geçemiyor bunu biliyorum ama schengen vizemiz varsa, kktc den güney kıbrısa geçebiliyormuyuz. Eğer böylede geçemiyorsak, kktc de güney kıbrıs konsoloslugu varmı, malüm türkiye tanımadıgından türkiyede konsoloslukları yok, eğer varsa güney kıbrıs vizesi kaç günde çıkıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Manyetizma

Benim sorum üniversite ile ilgili değil ama kıbrıstan bilginiz var diye soruyorum.

güney kıbrısa türk vatanşları pasaport ile geçemiyor bunu biliyorum ama schengen vizemiz varsa, kktc den güney kıbrısa geçebiliyormuyuz. Eğer böylede geçemiyorsak, kktc de güney kıbrıs konsoloslugu varmı, malüm türkiye tanımadıgından türkiyede konsoloslukları yok, eğer varsa güney kıbrıs vizesi kaç günde çıkıyor

KKTC'de konsoloslukları yok.Birbirlerini tanımıyorlar çünkü.Bize söylenen Türkiyeli Türkler KKTC üzerinden resmi yollarla Güney Kıbrısa geçemezler.Atina üzerinden geçiş yapabilirmişiz mesela.Yani tahminim herhangi bir avrupa ülkesinden Güney kıbrısa geçebilirsiniz.Schengen vizesi ile kktc'den güney kıbrısa geçebilir misiniz sorusuna diğer arkadaşlar daha iyi cevap verir bilgim yok bu konuda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Isbara ALP -- 18 Mart 2013; 0:02:54 >

• quote:

Orijinalden alıntı: FearFroMe

quote:

KKTC'de konsoloslukları yok.Birbirlerini tanımıyorlar çünkü.Bize söylenen Türkiyeli Türkler KKTC üzerinden resmi yollarla Güney Kıbrısa geçemezler.Atina üzerinden geçiş yapabilirmişiz mesela.Yani tahminim herhangi bir avrupa ülkesinden Güney kıbrısa geçebilirsiniz.Schengen vizesi ile kktc'den güney kıbrısa geçebilir misiniz sorusuna diğer arkadaşlar daha iyi cevap verir bilgim yok bu konuda.

hocam benim amacım ucuza uçak bileti buldum ondan dolayı

ankara-roma arası en ucuz 350tl, istanbuldan gitsem bile 330tl ye geliyor ama

türkiye-kıbrıs 50tl, güney kıbrıs roma 25€

eğer atinadan vize alınıcaksa bile, kargoyla vize verirlermiki

• quote:

Güney Kıbrıs Rum Kesimi (GKRK) şu anda Schengen vizesi kapsamında bulunmuyor. Schengen vizesi kapsamında olup olmayacağı 2013 Aralık ayında belirli olacak. Dolayısıyla henüz bu kapsamda bulunmadığı için de Schengen vizesiyle, dünyanın neresinden olursa olsun, GKRK'ye giriş yapamıyorsun. Giriş için GKRK konsolosluklarından birinden vize temin etmen, haliyle de GKRK konsolosluğu bulunan bir ülkeden (misalen Yunanistan) orası için vize başvurusunda bulunman gerekiyor. Başvuru formunu konsolosluğa gerekli diğer şartları da yerine getirerek kargolayabilirsin veya noter vs. onaylı bir halde mail üzerinden de iletebilirsin. Bu konuyla ilgili gereksinimler ve daha ayrıntılı bilgi için buraya bakabilirsin.

Eğer ki aynı zamanda buradaki ülkelerden birinin vatandaşıysan da vizesiz GKRK'ye giriş yapabilir ve 90 güne kadar da kalabilirsin. Ama sadece Türk pasaportun varsa 90 Günlük turist vizesi (daha aşağısı yok) alman gerekli ve o da şu anda 10,25 € gözüküyor.

Hepsini geçtim, orası Schengen kapsamına girdikten sonra bile, eğer ki Schengen vizen Türk pasaportuna işlenmiş halde olursa büyük ihtimalle yine KKTC üzerinden girişine izin vermezler.

• quote:

Orijinalden alıntı: eterNity.

quote:

Güney Kıbrıs Rum Kesimi (GKRK) şu anda Schengen vizesi kapsamında bulunmuyor. Schengen vizesi kapsamında olup olmayacağı 2013 Aralık ayında belirli olacak. Dolayısıyla henüz bu kapsamda bulunmadığı için de Schengen vizesiyle, dünyanın neresinden olursa olsun, GKRK'ye giriş yapamıyorsun. Giriş için GKRK konsolosluklarından birinden vize temin etmen, haliyle de GKRK konsolosluğu bulunan bir ülkeden (misalen Yunanistan) orası için vize başvurusunda bulunman gerekiyor. Başvuru formunu konsolosluğa gerekli diğer şartları da yerine getirerek kargolayabilirsin veya noter vs. onaylı bir halde mail üzerinden de iletebilirsin. Bu konuyla ilgili gereksinimler ve daha ayrıntılı bilgi için buraya bakabilirsin.

Eğer ki aynı zamanda buradaki ülkelerden birinin vatandaşıysan da vizesiz GKRK'ye giriş yapabilir ve 90 güne kadar da kalabilirsin. Ama sadece Türk pasaportun varsa 90 Günlük turist vizesi (daha aşağısı yok) alman gerekli ve o da şu anda 10,25 € gözüküyor.

Hepsini geçtim, orası Schengen kapsamına girdikten sonra bile, eğer ki Schengen vizen Türk pasaportuna işlenmiş halde olursa büyük ihtimalle yine KKTC üzerinden girişine izin vermezler.

Hocam 10,25€ turist vizesi aldigimda ucaga binebilirmiyim peki. Bu vize kktc den alinabiliyormu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Hocam 10,25€ turist vizesi aldigimda ucaga binebilirmiyim peki. Bu vize kktc den alinabiliyormu

Uçağa binememen gibi bir şey zaten söz konusu değil. Çıkış yaptığın ülke nereye gittiğine bakmaz, çıkışınla ilgili bir tedbir var mı ona bakar. Dolayısıyla gideceğin yer için vizen olmasa da bulunduğun ülkeden üzerinde bir tedbir olmaması halinde çıkış yapabilirsin. Eğer vizen olmadan GKRK'ye gidersen gümrükten kontra atak yer ardından da çıkış yaparak geldiğin ülkeye şut ve gol olursun.

Sitede vize almadan uçak bileti almayın demişler, o da bu tarz durumların önüne geçebilmek mağduriyetleri en aza indirgeyebilmek için. Açıkçası KKTC'den vize alınabiliyor mu bilmiyorum ama zannetmiyorum.

Orijinalden alıntı: eterNity.

quote:

Uçağa binememen gibi bir şey zaten söz konusu değil. Çıkış yaptığın ülke nereye gittiğine bakmaz, çıkışınla ilgili bir tedbir var mı ona bakar. Dolayısıyla gideceğin yer için vizen olmasa da bulunduğun ülkeden üzerinde bir tedbir olmaması halinde çıkış yapabilirsin. Eğer vizen olmadan GKRK'ye gidersen gümrükten kontra atak yer ardından da çıkış yaparak geldiğin ülkeye şut ve gol olursun.

Sitede vize almadan uçak bileti almayın demişler, o da bu tarz durumların önüne geçebilmek mağduriyetleri en aza indirgeyebilmek için. Açıkçası KKTC'den vize alınabiliyor mu bilmiyorum ama zannetmiyorum.

Alıntıları Göster
    gümrüktende vize alınamadıgına göre, atinadan kargoyla bir şekilde vize almam gerek. inş vize ücreti çok fazla değildir, uçak bileti için çekilen eziteye bak 1/3 fiyatına uçmak için

• quote:

gümrüktende vize alınamadıgına göre, atinadan kargoyla bir şekilde vize almam gerek. inş vize ücreti çok fazla değildir, uçak bileti için çekilen eziteye bak 1/3 fiyatına uçmak için

Alıntıları Göster
    Merhaba bende odtü kıbrıs kampüsünü düşünüyorum.İstediğim bölüm pdr olmazsa da psikoloji.Birkaç sorum olacak:
    1-Diploma da şimdi Odtü mü yazacak Odtü KKK mı?Bide iş hayatında ODTU KKK mezunu olmanın eksikliğini hissedermiyiz?
    2-KPSS de bu üni geçerli sayılıyor mu?Yani memur olarak atanabilinir mi?
    3-PDR ve Psikoloji de dersler ingilizce mi?Hazırlık var mı?Hazırlığı geçersek İngilizce yi çok iyi bir düzeyde öğrenmiş olur muyuz?Tam burs un düşme ihtimali var mı?(Sınıfta kalma vb.durumda)
    4-Okulda Sosyal kulüpler var mı?Varsa da ücretsiz mi?(müzik,programcılık,yemek,tiyatro kursu vb.,Fitness merkezi,Futbol,basketbol sahası,sinema filan)
    5-Yurtta kalma olayı nasıl belirleniyor?Tam bursla kazanmış biri direk ücretsiz yurt kazanabiliyor mu?Yurt fiyatları nedir?
    6-Kıbrıs nasıl bir yer?Sıcak mı nem var mı rüzgarlı mı?Daha önce hiç gitmedim.Çok pahalı diyorlar ama neler pahalı nereler ucuz?Orada kendimizi Türkiye de gibi hissedebilirmiyiz?Üniversite içerisinde ihtiyacımız olan herşeyi bulabilirmiyiz?
    7-Eğitimi nasıl hocaları filan sınıf durumu,arkadaş ortamı?Öğrenciler boş zamanlarında neler yapıyor?
    8-Okulda ve yurtta internet var mı?
    9-Kızlar nasıl?
    10-Tavsiye edermisiniz?

• Diplomada ODTÜ KKK diye yazar hocam iş hayatında sıkıntıya karşılacağını düşünmüyorum, memurluk olur niye olmasın diğer soruların içinde geçmiş sayfalara ve ODTÜ KKK nın sitesine bakanbilirsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.