Şimdi Ara

ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusü (202. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6.221
Cevap
63
Favori
471.559
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 200201202203204
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bütün bu sorular defalarca bu başlık altında yanıtlandı. Bir kaç sayfa geriye giderek bu sorularının cevabını bulabilirsin.

Okulun bütün mezunlarının nerede ne yaptığını merak edersenhttp://alumni.ncc.metu.edu.tr/mezun_harita/index.php adresine bakabilirsn
  • arkadaşın yazdıklarının altına imzamı atarım yerden göğe kadar haklı. burada odtü kkk hakkında olumlu yorum yapanlar ya aşırı asosyel kendini çalışmaya adamış kimseler ya da hayatta polyannacılık oynayarak geçinen serotonin küpleri ya da okulun tanıtımını görev bellemiş veya bu işten para alan kimselerdir.

öncelikle kendimden bahsedeyim %100 burslu olarak bilgisayar müh. okuyorum 2. senem ve 1. sınıftayım, hazırlıkta elementrydim ve haziranda çok rahat geçtim. ancak geldiğimden beri kafamda burdan kurtulmam gerektiği hissi vardı, halbuki sırf odtü takıntım yüzünden puanım yüksek olduğu ve çalışmayı sevdiğim halde buraya gelmiştim.

cidden olmuyor arkadaşlar eğer tüm yaşamınız köyde geçmediyse yapmayın etmeyin gözünüzü seveyim buraya gelip kıymayın kendinize. üniversite hayatı nedir denilince insanların aklına kalabalık bir kampüs sosyal imkanlar cafeler publar clublar çimlerde oturan arkadaş grupları gelir dimi? evet ben de buraya gezmeye tozmaya değil okumaya geldim ama cidden derslerden bunalınca çıkıp bi kafede oturmak için 3 saat otostop çekip girneye magosaya gitmem mi lazımdı? o süper yerleşim yeri diye bahsedilen kalkanlı ve güzelyurtta 1 tane barımsı bir yer var bar görmesek inanıcaz, canlı müzik ayağına gitara rastgele vuran bi eleman ve anyayı konyayı daha anlayamamış hazırlık öğrencilerinden başka kimseyi göremezsin.sosyal hayatın olmamasına bir de derslerin zorlukları eklenince hayatın bölüm binalarıyla yurt arasında geçer tek eğlencen internetten izlediğin diziler olur(o da kotan dolana kadar). bir de bir yaz okulu var 45 derecede çölde geçen, ona değinmeyeceğim bile

• quote:

Orijinalden alıntı: asplus10

arkadaşın yazdıklarının altına imzamı atarım yerden göğe kadar haklı. burada odtü kkk hakkında olumlu yorum yapanlar ya aşırı asosyel kendini çalışmaya adamış kimseler ya da hayatta polyannacılık oynayarak geçinen serotonin küpleri ya da okulun tanıtımını görev bellemiş veya bu işten para alan kimselerdir.

öncelikle kendimden bahsedeyim %100 burslu olarak bilgisayar müh. okuyorum 2. senem ve 1. sınıftayım, hazırlıkta elementrydim ve haziranda çok rahat geçtim. ancak geldiğimden beri kafamda burdan kurtulmam gerektiği hissi vardı, halbuki sırf odtü takıntım yüzünden puanım yüksek olduğu ve çalışmayı sevdiğim halde buraya gelmiştim.

cidden olmuyor arkadaşlar eğer tüm yaşamınız köyde geçmediyse yapmayın etmeyin gözünüzü seveyim buraya gelip kıymayın kendinize. üniversite hayatı nedir denilince insanların aklına kalabalık bir kampüs sosyal imkanlar cafeler publar clublar çimlerde oturan arkadaş grupları gelir dimi? evet ben de buraya gezmeye tozmaya değil okumaya geldim ama cidden derslerden bunalınca çıkıp bi kafede oturmak için 3 saat otostop çekip girneye magosaya gitmem mi lazımdı? o süper yerleşim yeri diye bahsedilen kalkanlı ve güzelyurtta 1 tane barımsı bir yer var bar görmesek inanıcaz, canlı müzik ayağına gitara rastgele vuran bi eleman ve anyayı konyayı daha anlayamamış hazırlık öğrencilerinden başka kimseyi göremezsin.sosyal hayatın olmamasına bir de derslerin zorlukları eklenince hayatın bölüm binalarıyla yurt arasında geçer tek eğlencen internetten izlediğin diziler olur(o da kotan dolana kadar). bir de bir yaz okulu var 45 derecede çölde geçen, ona değinmeyeceğim bile

Ne güzel işte hocam hem şehrin yoğunluğundan uzaklaşıp rahatlarsınız, hemde derslerinize yoğunlaşırsınız.

• Yarın sınava girecek arkadaşlara başarılar :) Okulumuz da sizler için bir resim hazırlamış, beğendim oldukça :)

• Ortalamayı yüksek tutarsan tam bursluya geçmek gibi bir durum yok. Bu burslar sana devlet tarafından LYS puanına bakılarak 1 defalığına verilen burslardır. Okuduğun müddetçe çeşitli kurum ve vakıflardan burs alabilirsin
  • bazı kurumlar sadece devlet üniversite öğrencisine burs veriyor odtu kkk devlet üniversitesi olarak mı geçiyor yoksa özel mi? bildiğim kadarıyla yüksek harçlı devlet üniversitsi olması lazım haklımıyım?

http://www.youtube.com/watch?v=HLMM7QNapSQ

Orijinalden alıntı: Kadr1maN

Okulda şu günlerde iyice düğüm haline gelerek gündeme goturan internet problemleriyle ilgili, öğrencilerin görüşleri:

burada aktif olarak yardımcı olan arkadaşlar neden bu konuları yazmıyor acaba.

Orijinalden alıntı: dcpolat

bazı kurumlar sadece devlet üniversite öğrencisine burs veriyor odtu kkk devlet üniversitesi olarak mı geçiyor yoksa özel mi? bildiğim kadarıyla yüksek harçlı devlet üniversitsi olması lazım haklımıyım?

Devlet üniversitesi olarak geçiyor, evet. Herhangi bir vakıf yok ortada

quote:

Orijinalden alıntı: promise89

arkadaşlar ben odtü ankarada okuyorum, bu sene kırısta ce224 dersinin almak istiyorum ancak yaz okulu kalktımı bilisi olan varmı...

Hayır kalkmadı. Sadece yönetmelik yenilenmiş. Yaz okulunda olan 8 kredi limiti yeni yönetmelik ile 2 ders olarak belirtiliyor artık.

quote:

Orijinalden alıntı: temiz para

quote:

Orijinalden alıntı: Kadr1maN

Okulda şu günlerde iyice düğüm haline gelerek gündeme goturan internet problemleriyle ilgili, öğrencilerin görüşleri:

burada aktif olarak yardımcı olan arkadaşlar neden bu konuları yazmıyor acaba.

İnternet şikayetleri konusunda Kadr1maN arkadaşımız zaten gerekli linki paylaşmış. Bu eylemi düzenleyenlerin arasında ben de bulunmaktayım. Dün ben ve bir kaç arkadaşım bilgi işlem müdürü ile konuşmaya gittik. Bugün de büyük bir grup öğrenci bilişim teknolojileri müdürlüğü binasında protesto yapıp şikayetlerimizi ve olası çözümleri içeren dilekçemizi iletecekler. Özellikle bu sene internette büyük sıkıntılar yaşandı. Bu videonun okulun yönetiminde de yayılması ve akademik lojmanlarda da aynı sıkıntıların yaşanması sonucu işlemler hızlandırılmaya başlandı. Bu dönem içerisinde bu sorunun üstesinden hep birlikte geleceğimize inanıyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trivento -- 29 Mart 2013; 12:48:48 >

• Mavi diploma diye bişey duydum, bilginiz varsa bilgilendirebilir misiniz? bide erasmus programları nasıl oluyor istediğimiz bir ülkeye gidebiliyor muyuz, yoksa ODTÜ'nün anlaşmalı olduğu üniversiteler mi var bilgim hiç yok bu konularda.
  • Mavi diploma diye bir şey yoktur. Mavi diplomadan kasıt normal diplomanın yanında verilen "supplement label" dır. Supplement label, Avrupa Birliği'nin bir projesidir. Öğrenci ve okuduğu okul hakkında her bilgi o belgede yazar, diplomayla birlikte verilir. ODTÜ'de de bu sağlanmaktadır. Şu an her üniversitede verilmiyor ancak ilerleyen zamanlarda bütün üniversitelerde verilir.

Erasmus için ODTÜ'nün anlaşmalı olduğu okullara ico.metu.edu.tr adresinden bakabilirsin. Bu okulların hepsine başvuru yapılabilir.
  • Bu sene okuldaki ilk senem , hazirlik ogrencisiyim. Buraya gelmeden once bircok konuda kaygilarim vardi ki hemen hemen hepsinde hakli ciktim.Oncelikle asosyalligi gercek anlamda yasayacaginiz bir yer burasi. Eger maddi durumunuz cok iyi degilse ulasim bile burada buyuk bir kulfet halinde. Yemekhane ortalama yemek sunuyor diyebilirim. Kibris'in ulke olarak ciddi problemleri var , aradiginiz en ufak seyi bile bulmak problem olabiliyor. Geldigimden itibaren fitness'a kendimi adadim diyebilirim.Onun disinda halisaha maclari ve zamazingo dizi & filmlerle vakit olduruyorum. Ogrenci profili de dersle alakasi olmayan tatile gelmis bir gurup insan gorunumunde. Ancak her seye ragmen okulun egitim kalitesini kesinlikle tartismam bu konuda hic kayginiz olmasin. Yine de buraya gelirken iki kere dusunun iyi bir egitim alacaginiza emin olabilirisniz ama fedakarliklariniz sizi uzebilir bir zaman sonra.
  • Kampusun, ana kampusun bulunduğu ülke sınırları dahilinde bulunmadığını gerekçe göstererek Kıbrıs'taki bazı birkaç üniversite Erasmus'tan ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu'na ayrılan hibeyi şikayet yoluyla kaldırttı. Ancak programdan muaf olma gibi bir durum söz konusu değil. Ayrıca bu dönem kampus yönetimi, gidilecek ülkeye göre Erasmus hibesiyle aynı miktardaki cep harçlığını, kampustan Erasmus programına katılacak ilk 5 öğrenciye programda geçireceği bir dönem boyunca kendi vermeye başladı. Öğrenci işleri müdürlüğü tarafından gönderilen resmi açıklama aşağıdadır:

"Sevgili Öğrenciler,

2013 - 2014 Güz Dönemi’nden itibaren, Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nin Erasmus Öğrenci Değişim Anlaşması imzaladığı üniversitelerde değişim öğrencisi olarak bulunmak üzere her dönem toplamda beş Kuzey Kıbrıs Kampusu öğrencisine bir dönemi aşmamak kaydıyla Kampus bütçesinden Erasmus hibesi ile aynı miktarda destek sağlanmasına karar verilmiştir.

Başvuru şartları aşağıda belirtildiği şekildedir;

-Başvuracak öğrencilerimizin Lisans öğrencilerinde en az 2.50/4.00 CGPA, Yüksek lisans öğrencilerimizde en az 3.00 /4.00 CGPA ortalamaya sahip olmaları gerekmektedir.

-Programa başvururken aşağıdaki link üzerinden erişilebilecek Anlaşmalı Üniversiteler Listesinde yer alan seçenekler arasından 6 tercih yapılması gerekmektedir.

-Program hakkında detaylı bilgilere

http://ico.metu.edu.tr/erasmus-exchange-program

adresinden ulaşabilirsiniz.
    "

• Kuzey Kıbrıs Kampusu'nda Havacılık ve Uzay Mühendisliği...
    Hayırlı olsun...

http://kkk.odtu.edu.tr/show/55/havacilik_uzay_muh_Lisans.html

• internet sorunu düzeldi mi ?
  • ARKADAŞLAR ÇOK ÖNEMLİ. ODTÜ KKK'DA MİMARLIK BÖLÜMÜ AÇILMA OLASILIĞI VAR MI ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.