Şimdi Ara

ODTÜ düşünenlere yardımcı olabilirim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
105
Cevap
5
Favori
1.362
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Okulda 4 yılı bitirdim mühendislik okuyorum (hangisi diye sormayın DH İfşa Ekibi çok iyi çalışıyor)

Özellikle mühendisliklerle ilgili soruları alabilirim. Diğer bölümler için de arkadaşlarımdan duyduğum kadarıyla yardımcı olabilirim.

Sorularınızı bekliyorum.

NOT: Lütfen aynı soruları sormayın.

NOT 2: Şu sıralamayı yaptım şurası gelir mi diye sormayın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    -Endüstri'nin diğerlerine göre iş imkanı, maaşı daha mı az ?
    -Endüstri mühendisi'nin teknik yetkinliği olmayacağı için bir projede sözü daha mı az geçer ?
    -Daha çok işletme, yöneticilik düşünen biri için endüstri mühendisliği olabilecekken bilgisyar, ee , endüstriye göre daha mı garantidir yoksa endüstride de ortalama aynı çaba ile amacına ulaşabilir mi?
    -Endüstri için ODTÜ mü BİLKENT mi ?
    odtüde her mühendisliğe yetiyor puanım, elektrik elektronik, bilgisayar da ilgimi çeker(özellikle bilgisayar) ama genel olarak mühendislik yapmak çok istemiyorum kariyerimde. ama bir yandan da endüstri sanki diğerlerine göre daha pasif geçiyormuş gibi. aktif ve üretken olmayı tercih ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dogusberkk -- 22 Temmuz 2016; 14:38:21 >

• Hocam odtu uluslar var kafamda ana dil duzeyinde arapcam var. Ingilizcemi gelistiricem sence bu bolumden rahat is bulur muyum yoksa hukuk mu okuyayim.

“İstikbâl Göklerdedir”

• quote:

Orijinalden alıntı: Brothingf

Havacılık ve uzay ile ilgili soruları da ben alabilirim henüz 1.sınfıım ama yardımcı olmaya çalışırım :D

kardeşim hazırlıkla ilgili ilk aşamada mesela 20 alıp ikicide 40 alsak da geçiyor muyuz
    önereceğin kaynak var mı
    Listening kısmı da bir hikaye ile ilgili mi sorular cevaplanıyor(reading metni gibi) yoksa boşluk doldurma tarzı mı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Koygocuren

Havacılık ve Uzay Müh. düşünüyorum. Eğitimi gibi konuları az çok araştırdım. Biraz daha özel bir sorum olacak. Sağ görüşlü bir aileden geliyorum, ne kadar sıkıntı olur?

Dışlanmaktan mı bahsediyorsunuz yoksa solcu kesimin yaptığı davranışlar mı canınızı sıkabilir (size değil genel olarak mesela şortlu kızların kampüste gezmesi gibi)

Orijinalden alıntı: svshatay26

Hocam odtu uluslar var kafamda ana dil duzeyinde arapcam var. Ingilizcemi gelistiricem sence bu bolumden rahat is bulur muyum yoksa hukuk mu okuyayim.

Hangi meslekte kendinizi rahat hissedeceğinizi düşünüyorsanız o bölümü seçin

Orijinalden alıntı: SayisalMan

Futbol bölümü trollüdür inanmayınız

Futbol bölümüne yazdıklarım ODTÜ'lü olduğum gerçeğini değiştirmez.

• quote:

Orijinalden alıntı: Brothingf

Havacılık ve uzay ile ilgili soruları da ben alabilirim henüz 1.sınfıım ama yardımcı olmaya çalışırım :D

mezunlar tai ye rahatlıkla girebiliyorlarmı? yine tai de itü uzay mezunları varmı? belki mezunlarla görüşmüşsündür diye soruyorum

"Davranışlar"dan kastım bazı grupların düşünmeden hareket ediyor olması. Çıkan kavgalar, dini sorumluluğunu yerine getiren insanların gördüğü muamele, Tanrı'nın adını ağıza almanın 'gerici' olarak yaftalanmak için yeterli olması. Ancak bunlar okuduğum ve duyduğum şeyler. Öğrenmek istediğim ODTÜ'de siyaset ne kadar ön planda ve bu gruplardan ne kadar kaldı?
  • hazırlıkta dönem boyunda yapman gereken bir ortalama var eğer o ortalamayı yaparsan hazırlığı geçmek için gereken sınava girme hakkı kazanıyorsun istersen ortalaman 100 olsun ister 70 o sınava girdiğinde geçip geçmemen önemli, sınavdan geçme notu 59.5
    önereceğim kaynak dersen okul başlamadan more ro read alıp çözmeye başlarsan sana bir çok şey katar. listening kısmında bir çok çeşit var. tek tip soru yok. mesela iki kişi konuşuyor bir soru soruyor, bir kişi birşey konuşuyor onla ilgili soru soruyor,sana bir metin okuyor sonra yarıda kesiyor nasıl devam etmeli vs. bir çok soru tipi var listeningde. reading ise dergilerden gazetelerden akademik yazıları alıp önünüze koyuyor biraz kazık denebilir :D

“İstikbâl Göklerdedir”

• hocam odtüde aslında bir çok görüş var ve GENEL OLARAK herkes birbirine saygı gösteriyor diyebiliriz, yani kapalısıyla açığıyla sağıyla soluyla herkes iyi anlaşabiliyor diyebiliriz. tabi istisnalar var mı var ama dediğim gibi benim gözlemim okulun %95 i birbirine saygı duyuyor ama geri kalan %5 aşırı sağcı aşırı solcu kısım hep sorunlar çıkarıp okulun adını lekelemekten başka bir şey yapmıyor gelirsen rahat rahat ibadetini yapabileceğine inanıyorum. ama her çöp kutusunda bira şişesi görmek, her arkadaş grubunun arada bir devrimde içmesi senin içmeden oturman, ormanlarda kondomlara rastlamak seni rahatsız edebilir ama çok etkileyeceğini sanmıyorum. kimse sana sen sağcısın bizden uzak dur demez. ama bu yıl bu ışidçiler fetocular falan derken namaz kılanin arkasından ışidci mi lan acaba yoksa fetocu mu muhabbeti dönmüyor değil. pm at bana ayrıntılı konuşalım istersen dostum. umarım gelirsin bölüme ^^

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beni üzmeyin -- 22 Temmuz 2016; 21:00:49 >

“İstikbâl Göklerdedir”

• Yurtlar ve yemek durumu nasıl?
    İki kişilik yurt (kaliteli) ne kadar tutar +yemek çok kötü çıkıyor dışarıdan yemelisin diyorlar ne dersin?
    Bide hazırlıkta ingilizce yi güzel öğretiyorlar mı?
    Kütüphane ne durumda yeterli mi?

• hocam bildiğim kadarıyla ve linkedinde gördüğüm kadarıyla mezunlar başta tai olmak üzere tei,aselsan,roketsan,havelsan gibi yerlerde rahatlıkla iş bulabiliyor. zaten odtü mezunlarının en çok çalıştığı yerler buralar aselsan ve tainin büyük çoğunluğu odtülüdür. itü uzaydan mühendis var mıdır dersen vardır sanırım ama itülüler genel olarak thyde daha kolay iş buluyor.

“İstikbâl Göklerdedir”

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.