Şimdi Ara

odama atölye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
1
Favori
4.762
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bir süredir ayrı kaldığım elektronikle tekrar barışmaya karar verdim, lakin en başta bir atölyeye ihtiyacım olduğunu anladım. odama bir çalışma masası kurmayı planlıyorum. masanın üstüne de duvara dayalı bir şekilde ıvır zıvır koyabileceğim çekmeceler(sanırım plastik olanlardan alabilirim, daha iyi bir seçenek aklıma gelmiyor) yerleştirmeyi düşünüyorum. ama önemli olan bir konu var, kötü görünmemesi lazım ve gerektiğinde önünü kapatıp kitliyebilmeliyim(belki sürgülü dolap). aynı zamanda masa üstüne pc'mi yerleştireceğim. ayriyeten oslioskop almayı da düşünüyorum.
    bu şekilde bildiğiniz çalışma masaları var mıdır

ben şunu bulabildim ama fiyat alabileceğim bir site bulamadım:
     odama atölye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M@rKSm@N -- 24 Ağustos 2012; 3:03:41 >

• Bu masa bildiğim kadarıyla biraz tuzlu. Duvara monte edilebilen askılı raf sistemleri var. Daha uygun fiyata güzel bir çalışma alanı yapabilirsin.

Örnek: Geveze Adam

Gerçi ben adoreden ufak bir kitaplık aldım. Bilgisayar masasının yanına koydum kullanıyorum. Rafların yükseklikleri ayarlanabiliyor. Davut gibi değiliz tabi.

• her ikiside güzel masalar, ama benim önerim, yüzey kaplaması için olacaktır. ısı, mekanik darbeler ve kesilmeye karşı, masanın üstünü kalın kauçuk levhayla kaplamanız iyi olur. karaköyde, tünelin sırasındaki sokaklarda bulabilirsiniz.

http://www.tekparkaucuk.com/Hizmetler/?ID=9

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dergul -- 24 Ağustos 2012; 9:12:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dergul

her ikiside güzel masalar, ama benim önerim, yüzey kaplaması için olacaktır. ısı, mekanik darbeler ve kesilmeye karşı, masanın üstünü kalın kauçuk levhayla kaplamanız iyi olur. karaköyde, tünelin sırasındaki sokaklarda bulabilirsiniz.

http://www.tekparkaucuk.com/Hizmetler/?ID=9

david jones un masa üzerindeki mavi olan çok güzel. Çizilmeye dayanıklı, direnç özelliği göstermiyor. Türkiye de bu türde bir ürün var mıdır?

• masanın ebatları min. ne kadar olursa rahat iş yaparız?

ayrıca 200-300 liraya iyi ve güvenli bir masa nerde buluruz.(İnternet veya Ankara'da)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Marangozlara sormanı tavsiye ederim. Üst kısmının bir bölümü alüminyumdan bir bölümü senin ilk verdiğin resimdeki gibi yumuşak bir malzeme kaplanmış olursa mükemmel olur. Alüminyum kısımda delme çakma gibi kaba işleri yaparsın. Ben masaya çok para harcamaktansa artan parayla daha faydalı ürünler almanı tavsiye ederim.
    Masayı kendin yaptırırsan otururken karşına gelen bölüme güzel bir güç kaynağı yaparsın boydan boya;2-3 tane 220 Volt priz, 1 tane 110 Volt priz, 1 Tane ingiliz tipi priz, 5 Volt(+-) 6,3 Volt 12 Volt(+-) 14,5 Volt 24 Volt sabit DC ve AC çıkışlar koyarsın. 1-2 tane ayarlanabilir DC çıkışlar eklersin hem bunlar çok para tutacak şeyler değil DC çıkışlar için LM78XX LM317 LM79XX LM2577,76 gibi ucuz entegreler ve 3055 2955 gibi transistörler ile basit ve kullanışlı güç kaynağı yapman mümkün. Ayrıca masaya küçük bir sütunlu matkap ve mengene alırsan çok kullanışlı olur.

• mengene, matkap(spiralli el matkabı) var. uygun masayı benim çizmem gerekecek sanırım. ebat olarak 180cm-80cm boyutlarında bir masa düşünüyorum. üstüne raf altına da çekmece yaptırırsam toparlar heralde beni. evdekilerle kavgalıyız zaten bu işi de zor yapacam gibi izin çıkmıyor bir türlü =)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M@rKSm@N -- 24 Ağustos 2012; 17:44:20 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mutfak ve Banyo Tadilatı
    geçen yıl açıldı
    Odama Tv Önerisi ?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • naparsan yap keisnlikle masanda prizler olsun ya valla büyük sıkıntı
  • http://www.rafyapi.com/calisma-tezgahi-dolapli_m122.html

Bu masa işimizi görür mü?

biraz daha çekmecelisinin fiyatı nedir yaklaşık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sherlock Domates -- 24 Ağustos 2012; 17:32:04 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: M@rKSm@N

bir süredir ayrı kaldığım elektronikle tekrar barışmaya karar verdim, lakin en başta bir atölyeye ihtiyacım olduğunu anladım. odama bir çalışma masası kurmayı planlıyorum. masanın üstüne de duvara dayalı bir şekilde ıvır zıvır koyabileceğim çekmeceler(sanırım plastik olanlardan alabilirim, daha iyi bir seçenek aklıma gelmiyor) yerleştirmeyi düşünüyorum. ama önemli olan bir konu var, kötü görünmemesi lazım ve gerektiğinde önünü kapatıp kitliyebilmeliyim(belki sürgülü dolap). aynı zamanda masa üstüne pc'mi yerleştireceğim. ayriyeten oslioskop almayı da düşünüyorum.
    bu şekilde bildiğiniz çalışma masaları var mıdır

ben şunu bulabildim ama fiyat alabileceğim bir site bulamadım:
     odama atölye

PM:

• quote:

Orijinalden alıntı: Sherlock Domates

http://www.rafyapi.com/calisma-tezgahi-dolapli_m122.html

Bu masa işimizi görür mü?

biraz daha çekmecelisinin fiyatı nedir yaklaşık.

bunu beğendim sürgülü olması güzel, çoluk çocuktan kitlemek gerekiyor malzemeleri

• bunlar sanırım biraz pahalı. kendimiz kaça yaptırabilirim sizce aşağıdaki gibi bir masa çizmeye çalıştım, dolap kısımlarına raf ve önüne sürgü ekleyeceğim...
     odama atölye

çirkin mi oldu ya dolaplar sanki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M@rKSm@N -- 25 Ağustos 2012; 2:34:55 >
  • Hatır işi olmadığı sürece marangoza da yaptırsanız çok uygun olmayacaktır. Ancak kendiniz yaparsanız oldukça uygun maliyetli olur. Kesimcide parçaları ölçüsüne göre kestireblirsiniz. Görünen kısımlara pvc bant da yaptırabilirsiniz. Geri kalan sadece tutkal ve vidalamak. O da çok zor değildir. 183*366 boyutlarında bir plaka mdflam işinizi görür gibi geldi bana. Masanın üzerini iki kat bile yapabilirsiniz.Ayak olarak yine mdflamdan kestirebilirsiniz yada hazır ayaklardan alıp kullanabilirsiniz.Herşey dahil 200 TL gibi bir rakama malolur tahminen
  • quote:

Orijinalden alıntı: M@rKSm@N

bunlar sanırım biraz pahalı. kendimiz kaça yaptırabilirim sizce aşağıdaki gibi bir masa çizmeye çalıştım, dolap kısımlarına raf ve önüne sürgü ekleyeceğim...
     odama atölye

çirkin mi oldu ya dolaplar sanki

Süper olmuş

• quote:

Orijinalden alıntı: certy

Beyaz rafların arasındaki duvarları kaldırıp, her iki rafın genişliğini 30 cm yaparsan tadından yenmez.

evet öyle güzel olur fakat ben bir de sürgü eklemeyi düşünüyorum, öyle yaparsam kapakları nasıl kapatabilirim, hmm olabilir belki
  • quote:

Orijinalden alıntı: japan_umit

Hatır işi olmadığı sürece marangoza da yaptırsanız çok uygun olmayacaktır. Ancak kendiniz yaparsanız oldukça uygun maliyetli olur. Kesimcide parçaları ölçüsüne göre kestireblirsiniz. Görünen kısımlara pvc bant da yaptırabilirsiniz. Geri kalan sadece tutkal ve vidalamak. O da çok zor değildir. 183*366 boyutlarında bir plaka mdflam işinizi görür gibi geldi bana. Masanın üzerini iki kat bile yapabilirsiniz.Ayak olarak yine mdflamdan kestirebilirsiniz yada hazır ayaklardan alıp kullanabilirsiniz.Herşey dahil 200 TL gibi bir rakama malolur tahminen

aslında ben kendim yapmaktan daha mutlu olurum ama tahtaları kesecek yerim yok... ama belki dayıma kestirebilirim... bu iyi oldu sağol
  • quote:

Orijinalden alıntı: certy

Sürgüyü masanın altına ekleyebilirsin. Beyaz raflara da şunlardan alıp yerleştirebilirsin.

odama atölye

evet bu plastik çekmecelerden koymayı düşünüyorum da, ben onları açıkta bırakırsam eser kalmaz geriye. kitlemem lazım önlerini. bir de sol tarafı 40 cm yapmak istememin sebebi oraya ilerde osiloskop vs koyabilmek, 30 cm'e osiloskop sığar mı acaba

• Zaten kendiniz kesmiceksiniz. Verdiğiniz ölçülerde kestirebileceğiniz ebatlamacılar vardır. Bauhaus gibi yapı marketlerde bile var artık. Siz tam ölçüleri ve görünen yüzlerini söylüyosunuz beğendiğiniz renkte kesip bantlayıp veriyolar parçaları.Gerisi bir matkap bir vidalama bir şişe gemici tutkalı ve 30-40 tane 50 lik vida ile halloluyor.
  • soldaki bölmeyi kaldırmaya karar verdim. orası yerine büyük malzemeler için dolabı 35 cm'ye çıkardım ve yukarıyı 45 cm yaptım
     odama atölye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M@rKSm@N -- 27 Ağustos 2012; 4:05:15 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.