Şimdi Ara

odama atölye (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
1
Favori
4.762
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • bilgisayarla tamir işi aynı yerde yapılmaz elinde fazla monitör varsa o başka...
  • quote:

Orijinalden alıntı: kadircitak

bilgisayarla tamir işi aynı yerde yapılmaz elinde fazla monitör varsa o başka...

• çok eklemli monitör ayaklığıyla, mümkün olabilir. ama bütçeni arttırmanda gerekir.

odama atölye

odama atölye
  • bu tip bir masa çok ağır olur mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: certy

quote:

bilgisayarla tamir işi aynı yerde yapılmaz elinde fazla monitör varsa o başka...

Ben bilgisayarın yanında lehim yaparken kartı masaya yavaşça vurdum lehim dökülsün diye. (Pompayı getirmeye üşendim.) Kartı masaya vurmamla lehimin monitöre sıçraması bir oldu. İzi kaldı.

• quote:

Orijinalden alıntı: certy

quote:

Ben bilgisayarın yanında lehim yaparken kartı masaya yavaşça vurdum lehim dökülsün diye. (Pompayı getirmeye üşendim.) Kartı masaya vurmamla lehimin monitöre sıçraması bir oldu. İzi kaldı.

monitörün üstüne kalın bir örtü örtmek, aklına gelmedi mi.

• Ben daha çok bacağıma elime ayağıma vb. bilimum yerlere sıçratıyorum
  • quote:

ben daha çok bilgisayarla beraber kuruyorum devreleri, belki dediğin gibi tamir işi yapılmaz ama şu anki çalışmamda paralel port ile kontrol yapıyorum mesela, bilgisayarsız olmuyor, bilgisayara da ayrı masa yapacak durumum yok. beni tek rahatsız eden konu şu an için kapaklar. sürgülü olduğu için dolabın tamamını açamayacağım en çok yarısını açabiliyorum, onu da sağa sola kaydırarak her yere erişmem mümkün ama kullanışlı olur mu bilmiyorum. ama bir şekilde kapak yapmak zorundayım.
  • Sürgülü iki kapak yerine stor sürgülü tek kapak takarsan dolabın tamamını aynı anda açmış olursun.Dezavantaj olarak bir kenarında 10 cm kadar ölü nokta oluşacaktır.
  • aslında vaktin varsa bauhous vb. yerlere bir git. belki işe yarar parçalar bulursun masa için. sürgülü dolap vs...

yada masadan ayrı sürgülü bir dolap almak nasıl olur?

edit:

http://urun.gittigidiyor.com/ev-dekorasyon-bahce/surgulu-sifonyer-kargo-bizen-35416610

Tam böyle değilde bunun gbi.

Demeye çalıştığım, marangozla tahtayla uğraşmak yerine bir bilgisayar masası(50-60 tl ye) yanınada bir küçük ebatlarda dolap almak daha iyi olmaz mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sherlock Domates -- 27 Ağustos 2012; 23:14:21 >
  •  odama atölye

Artık büyüdüm, koccaman adam oldum diye gidip bundan almıştım 10 sene önce. Şükür hiçbir yere lehim sıçratmıyorum. Pompa havyanın içinde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: goçhisar

odama atölye

Artık büyüdüm, koccaman adam oldum diye gidip bundan almıştım 10 sene önce. Şükür hiçbir yere lehim sıçratmıyorum. Pompa havyanın içinde.

Sizdeki lehim pompası için harici vakum pompasıda almak gerekiyor mu? Ben stajda kullanmıştım 2 bağlantısı vardı elektrik ve vakum olmak üzere. Elektriği cihazdan alırken vakum için ayrı bir sistem vardı bu cihazda böyle sanırım.

• yok artık oda neymiş. vakumu başka yerden, kendi bi taraftan. olmadı bir pipet alır, bir parça pamuk tıkardım, ağzımla çekerdim. pompası ayrı ısıtıcı ayrı şeymi olurmuş. hocanız kendi icat etmiş olmasın onu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: goçhisar

yok artık oda neymiş. vakumu başka yerden, kendi bi taraftan. olmadı bir pipet alır, bir parça pamuk tıkardım, ağzımla çekerdim. pompası ayrı ısıtıcı ayrı şeymi olurmuş. hocanız kendi icat etmiş olmasın onu.

metcal' di markası baya güzel birşey. Vakum için merkezi bir sistem vardı aynı basınçlı hava tesisatı gibi bir de vakum vardı.
     odama atölye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kerosen -- 28 Ağustos 2012; 14:39:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sherlock Domates

aslında vaktin varsa bauhous vb. yerlere bir git. belki işe yarar parçalar bulursun masa için. sürgülü dolap vs...

edit:

http://urun.gittigidiyor.com/ev-dekorasyon-bahce/surgulu-sifonyer-kargo-bizen-35416610

Demeye çalıştığım, marangozla tahtayla uğraşmak yerine bir bilgisayar masası(50-60 tl ye) yanınada bir küçük ebatlarda dolap almak daha iyi olmaz mı?

senin dediğini de düşündüm, bu da bir seçenek. sanırım senin de ihtiyacın var böyle bir çalışma grubuna. bilemiyorum belki daha kolay olur ama benim hayal ettiğim masa kadar kullanışlı olmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: japan_umit

Sürgülü iki kapak yerine stor sürgülü tek kapak takarsan dolabın tamamını aynı anda açmış olursun.Dezavantaj olarak bir kenarında 10 cm kadar ölü nokta oluşacaktır.

buna örnek bir resim verebilir misiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: M@rKSm@N

quote:

Orijinalden alıntı: Sherlock Domates

aslında vaktin varsa bauhous vb. yerlere bir git. belki işe yarar parçalar bulursun masa için. sürgülü dolap vs...

edit:

senin dediğini de düşündüm, bu da bir seçenek. sanırım senin de ihtiyacın var böyle bir çalışma grubuna. bilemiyorum belki daha kolay olur ama benim hayal ettiğim masa kadar kullanışlı olmaz.

aynen. o gün yazdığımda kafamdaki farklıydı.

ertesi gün internette biraz aradım.ama kafama uygun parçaları bulamadım.

Şimdilik en iyisi yaptırmak galiba.

yada benim pek acelem yok(henüz yeni başladığım için) ,para biriktirip orta seviye bir tezgahta alabilirim.

İnşallah istediğin gibi birşey yapabilirsin. kolay gelsin.

• sağolasın inşallah sende uygun bir çözüm bulabilirsin
  •  odama atölye

http://www.ozemekplastik.com/tr/urun/g/84/Gomme+Kanalli+Stor+Kapak+Sistemleri/

Google da Stor kapak yazarak birçok örnek bulabilirsiniz. Tıpkı dükkanlardaki otomatik kepenk gibi düşünün. Kendi üzerine sarılarak bir tarafta toplanıyor.

• teşekkürler, mağazaya gidip stor kapakları inceleyeceğim
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.