Şimdi Ara

Oda termostatları ile ayarlanan oda sıcaklıkları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
2
Favori
667
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bu başlık altında hangi oda termostatı kullanarak haftayı ve günü kaç bölüme ayırdığımızı ve bu bölümler için kaç derece sıcaklık set ettiğimizi paylaşalım istedim. Elbette herkesin rahat hissettiği sıcaklık farklı olabilir. Burada bu bilgileri paylaşarak belki birbirimize referans olabiliriz. Aşağıya bir de örnek yazdım.

Bu başlığı açmamın bir diğer nedeni de şu; çalışan insanlar, evde olmadıkları tüm zaman dilimi için düşük sıcaklıkta evlerini ısıtmaya devam ederek eve dönmelerinden önce mi sıcaklığı yükseltmeliler? Yoksa evde olmadıkları tüm zaman için evi ısıtmadan sadece eve dönmelerine yakın (mesela 1 saat önce) mı kombilerini çalıştırmalılar. Elbette bunu yapabilmek için oda termostatı kullanılmalı.

Paylaşımlarınız için şimdiden herkese teşekkürler.

Örnek:

Oda termostatı: Siemens Rev24

Haftaiçi 00:00-07:00 arası 18 C
    Haftaiçi 07:30-17:00 arası 16 C
    Haftaiçi 17:30-24:00 arası 21 C

Haftasonu 00:00-09:00 arası 18 C
    Haftasonu 09:00-24:00 arası 22 C

• haftaiçi 00.00 - 6.00 21,4 C Uyku sıcaklığı
    6.00 - 6.30 21,6 C uyanırken kombininin çalışıyor olması için
    6,30 - 18.00 20,6 Evde kimse yok Konfor sıcaklığının max. 1 C altı olacak şekilde ( ısı yalıtımı olmayan ısı kaybı fazla evlerde max 1 C. KOlay ısınan evlerde en fazla 2 c olabilir. Fazlası ekonomi getirmez.)
    18.00 - 24.00 21,6 konfor sıcaklığı

Hafta Sonu 00.00 - 8,30 21.4 Uyku Sıcaklığı
    8,30 - 11 ,30 21,6 Uyanmada evin daha sıcak olması için
    11,30 - 17,00 21,4 Evde aktif olunduğu için görece düşük sıcaklık
    17.00 - 24,00 21,6 Konfor sıcaklığı

Bu sıcaklıklar havaların - derecelerde olduğu zamanlarda. nispeten sıcak +5 C nin üzerine çıktığın günlerde uyku sıcaklıklığı aynı olmak kaydıyla konfor sıcaklığını 22 C, evde olunmayan dışarı veya ekonomi sıcaklığını min 20,5 veya 20,4 yapıyorum.

Termostat siemens rev17 Yer Ankara

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drezin -- 14 Ocak 2015; 13:57:29 >

• Cosa
    Evde her an yaşayan olduğu için 22.0 C

Dış sıcaklığa bağlı oda sıcaklığınında değişmesi gerektiğini düşünüyorum.

Mesela -5 ile +5 arası 20.0, 5 ila 10 arası 21.0, 10 C üzerinde 22.0 gibi ayarların tasarrufta katkı sağlayacağı kanısındayım.
  • Yalitim olmayan evde oda termostati bir ise yararmi varmi kullanan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuyu açan arkadaşa şahsım adına tşk ederim..

İçeriği itibariyle gerek forum kullanıcılarına gerekse de henüz uye olmayıp ve fakat sürekli bu sayfaları takip eden konuya meraklı herkes için yararlı ve yol gösteren bir konu..

Yalnız sizlerde uygun görürseniz Naçizane Fikrim;

İlk msj ınızda belirttiğiniz ve yazmalarını istediğiniz değerlerin en altına herkes birde OT u kullandıkları derecelerle günlük Tüketim değerlerinide yazarlarsa (Net olmasa bile Yaklaşık değerlerde olur) Konu dahada yol gösterici daha da yararlı olur kanaatindeyim..

Bu arada bende henüz OT olmadıgından değer yazamıyorum..
    Alınca yazarım..

Saygılar..
  • alemci83 A kullanıcısına yanıt
    var. ankara da kuzey cephe yalıtımsız altı boş üstü dolu dairede yıllık bacalı kombiye göre yoğuşmalı kombi + oda termostatı ile hesaplanmış net %15 tasarrufum var ve daha yüksek kazan sıcaklıklarında kullanıyorum evin heryeri aynı ısıda.Ev daha yüksek sıcaklıkta bacalıya göre.
  • 00.00 04 00  23.2
    04 00 10 00   23 5
    10 00  18 00  22.8
    18 00  20 00  23 2
    20 00  23 59  23 6

haftanin 7 gunu ve bu siguklardan son faturada geldi 290 tl

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Teşekkürler @nandeska

Ayrıca da OT'yi evin hangi noktasına taktığımız konusunda da bilgi alışverişi yapabiliriz bu topic vasıtasıyla. Çünkü derece ayarı hangi odada olduğu ile de bağlantılı.

Cosa'yı aldığım günden beri çeşitli odalarda denemeler yaptım, forumdan çeşitli düşünceleri inceledim. Evimin yapısı ile karşılaştırdım. Sonunda @hasanemmii ustamızın görüşüne binaen kombiye en uzak, en seri oda olan yatak odasına koydum. Diğer odaları termostatik vana ile ayarladım. Bu şekilde istikrarı yakaladım. Diğer türlü oturma odasına koyduğumda, dolayısıyla o odadaki termostatik vanayı söktüğümde oda küçük olduğu için çabuk ısınıyor, kombi kapanıyor ve yatak odası istenilen sıcaklığa gelemiyordu.

Şu anlık uyku zamanı için ayrı bir derece kullanmıyorum. Evde sürekli biri olduğu için de gündüz herhangi bir vakit kısılmıyor. 24 saat 20,9 dereceye ayarlı.

• hafta içi : 07:00 -23:00 22 derece 23:00 - 07:00 21 derece
    hafta sonu 08:24 22 derece 24-08 21 derece.
    Kombi ve peteklerde dolaşan su sıcaklığı dış hava sensörü ile otomatik ayarlıyorum. grafik eğrisi 12 - 20 derecede (kombi kontrol kartı Siemens LMU64 ) örn. dış hafa - 5 derecede 52 derece +5 derecede 40 derece. max. 65 derece.
  • 11.12.2014 - 13.01.2015
    Kombi 65c
    OT ilk 10 gun 23:00 - 18:00 arasi 19 c
    18:00 - 23 arasi 22 c
    Diger gunler 24 saat 22 c
    Aylik tuketim 309
    Fatura 359.67

• quote:

Orijinalden alıntı: cglynfrk

Teşekkürler @nandeska

Ayrıca da OT'yi evin hangi noktasına taktığımız konusunda da bilgi alışverişi yapabiliriz bu topic vasıtasıyla. Çünkü derece ayarı hangi odada olduğu ile de bağlantılı.

Cosa'yı aldığım günden beri çeşitli odalarda denemeler yaptım, forumdan çeşitli düşünceleri inceledim. Evimin yapısı ile karşılaştırdım. Sonunda @hasanemmii ustamızın görüşüne binaen kombiye en uzak, en seri oda olan yatak odasına koydum. Diğer odaları termostatik vana ile ayarladım. Bu şekilde istikrarı yakaladım. Diğer türlü oturma odasına koyduğumda, dolayısıyla o odadaki termostatik vanayı söktüğümde oda küçük olduğu için çabuk ısınıyor, kombi kapanıyor ve yatak odası istenilen sıcaklığa gelemiyordu.

Şu anlık uyku zamanı için ayrı bir derece kullanmıyorum. Evde sürekli biri olduğu için de gündüz herhangi bir vakit kısılmıyor. 24 saat 20,9 dereceye ayarlı.

Ayni sekil bende salona almistim ot yi salon cabuk isindigi icin diger odalar isinmadan kombi kapandi.ot yi sokup en serin odaya bagladim simdi sorun cozuldu.hatta dis cephe duvarina baglamak bile bence yanlis iceri ara duvarlara baglamak lazim dis duvar serin oluyor ve bundan dolayi ot yanlis calisiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: sweet81

00.00 04 00  23.2
    04 00 10 00   23 5
    10 00  18 00  22.8
    18 00  20 00  23 2
    20 00  23 59  23 6

haftanin 7 gunu ve bu siguklardan son faturada geldi 290 tl

Sibirya soğuklarında bu değerler gayet güzel.
    Hem de ev sıcaklığınız düşük değilken.
    Bundan sonra kademe kademe düşecek.
    SAN-TEK termostatınızı güle güle kullanın.
  • hasanemmii kullanıcısına yanıt
    Tsekkur ederim evde ikizlerim var corapsiz donla geziyorlar genelde hali ile evi sicak tutmak zorunda kaliyorum bazen banada fenalik bastigi oluyor

• Dikmen /ANKRA

Kombi ayarı, ev konumu, termostat programı, hava sıcaklıkları ve tüketim her şey grafik üzerinde.

Oda termostatları ile ayarlanan oda sıcaklıkları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasanemmii -- 14 Ocak 2015; 21:28:53 >
  • alemci83 A kullanıcısına yanıt
    evi ısıtmak için en azından 55 60 dereceye ayarlarsın eğer evin 21 22 gibi ısıtıyım dersen doğal gazı yutarsın bende çift taraflı yalıtım olduğu halde zorlanıyorum tabi bulunduğun yer konum hava sıcaklığına göre değşir
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.