Şimdi Ara

Ocz Vertex 4 128 Gb İncelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
3
Favori
3.010
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bu incelemede Ocz firmasının üst segment de konumlandırdıgı Vertex 4 serisinin ilk modeli olan 128 Gb modelini inceliyecegim.Ssd piyasası son günlerde epey haraketlendi.Daha bir iki sene önceye kadar gündelik kullanım için oldukça lüks kaçan ve pahalı olan ssd ler artık herkesin alacabilecegi ve bu hızı yaşadıktan sonra kullanmaktan sonra kolay kolay vaz geçemedigi birer parça oldu.Ssd yi tercihte yatan başlıca nedenler ; anında erişim, hızlı veri transferi, gürültü ve titreşimin olmaması.

2002 yılında kurulan, San Jose, Kaliforniya merkezli OCZ Technology Group, Inc katı hal sürücüler üretim ve dağıtım alanında daha baskın ,adından söz ettiren, yıkıcı, oyunun kurallarını kendisi değiştiren biri olmak için yüksek hızlı bellek alanındaki uzmanlığını inşa etti ve geleneksel manyetik sabit disk sürücülerinin yerine göz koydu. SSD'ler daha güvenilir, daha hızlı, daha serin çalışmasının yanında bugün bilgisayarların çoğunda kullanılan HDD'lerin önemli ölçüde daha az güç tüketir. SSD teknolojisinin yanı sıra, OCZ de kurumsal sınıf güç yönetimi ürünleri ve endüstriyel güç aksesuarları da dahil olmak üzere bilgi işlem cihazları ve sistemleri için yüksek performanslı bileşenler sunuyor.

Vertex serisinin tarihsel gelişimine bakacak olursak piyasada ilk olarak 2009 yılında ailenin ilk modeli Indilinx Barefoot işlemci yongasıyla donatılmış biçimde geldi.Daha sonra hemen bir sonraki sene olan 2010 yılında gelen Vertex 2 ise Sata 3 Gbps band genişligiyle Sandforce 1200 destekli sürücüyle piyasaya girdi.Vertex 3 ise yine SandForce tabanlı LSI SandForce 2200 ile yoluna devam etti fakat Vertex 4 e gelinceyse Ocz LSI SandForce ile yollarını ayırıp Everest Indilinx Infused ile devam etti.

Indilinx satın alarak kendi kanatları altında devam etmek isteyen OCZ, LSI SandForce SSD işlemcisi dayalı üretim sürücüler durdu. Bunun yerine, Octane ile başlayan, kendi özel Indilinx markalı SSD işlemci kullanmayı seçti.

Pcb nin kalbinde nDurance 2.0 destegi bulunan ve Indilinx Everest 2 denetleyicisine sahip kontrolcü 400MHz hızında çalışan çift çekirdekli bir ARM işlemci bulunduruyor.SATA III (6Gb/s) arayüzüne sahip 2.5"lik form yapısındaki Vertex 4 stabilite ve yüksek performans için tasarlanmış, 256-bit AES şifreleme bulunuyor.En temel haliyle, NDurance 2.0 radikal NAND hücreleri ve veri ömrünü uzatmak için tasarlanmış gelişmiş bir NAND flaş yönetim paketidir. NDurance 2.0 NAND fiziksel bozulma en aza indirir ve tüm NAND hücrelerinin potansiyel ömrünü maksimize yardımcı olur.

Eğer fark ettiyseniz "Indilinx Infused " ile ilgili bir vurgu var. Yani bu terim tam olarak ne ifade ediyor?OCZ çift çekirdekli ARM işlemcisi olan Everest denetleyici aslında Marvell tabanlı olduğunu doğruladı. Marvell ssd işlemcisine indilinx'e özel firmware yüklenip overclock yapılırsa everest II ssd işlemcisine dönüşüyor.

Kutu ve Kutu İçerigi

Ocz Vertex 4 128 Gb İncelemesiOcz Vertex 4 128 Gb İncelemesiOcz Vertex 4 128 Gb İncelemesiOcz Vertex 4 128 Gb İncelemesiOcz Vertex 4 128 Gb İncelemesi

Ocz Vertex 4 128 Gb İncelemesiOcz Vertex 4 128 Gb İncelemesiOcz Vertex 4 128 Gb İncelemesiOcz Vertex 4 128 Gb İncelemesi

Teknik Özelllikler

Ocz Vertex 4 128 Gb İncelemesiOcz Vertex 4 128 Gb İncelemesiOcz Vertex 4 128 Gb İncelemesi
    Anvil

Aida 64

Ocz Vertex 4 128 Gb İncelemesiOcz Vertex 4 128 Gb İncelemesiOcz Vertex 4 128 Gb İncelemesiOcz Vertex 4 128 Gb İncelemesiOcz Vertex 4 128 Gb İncelemesi

Winrar

Dosya Boyutu 6.55Gb

Ocz Vertex 4 128 Gb İncelemesiOcz Vertex 4 128 Gb İncelemesi

AS SSD

Ocz Vertex 4 128 Gb İncelemesiOcz Vertex 4 128 Gb İncelemesi

CrystalDiskMark

Iometer

PcMark Vantage

PcMark 07

Sisoft Sandra/b]

Atto

Performance Test

Restart

Sonuç; bir bilgisayar en kötü parçası kadar hızlıdır ve yüksek performans veren sistemeler için ssd olmazsa olmaz bir bileşen halide geldi.Sonuç olarak Vertex 4 hayal kırıklıgına ugraşmadı ve Vertex 3 den mirası iyi bir şekilde devraldı.Fiyat olarak tabiki yurt dışı fiyatına alamıyoruz ürün fakat şimdi en mauk fiyat 280 tl ve klasik vatanbilgisayar %25 indirimi ile 255 tl ye geliyor.Kısaca Vertex 4 yüksek performans arayanlar için dogru adres

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OneTreeHill -- 18 Aralık 2017; 19:40:48 >

• Eline, emeğine sağlık. Diskinde hayırlı olsun.
    "...biz O’nun gövdesine tapan bir putperest değil, ölmez eserine ve mânasına bağlı bir şuuruz. O, kendi vücuduyla beraber kaybolacak fani bir milletin değil, kendi manasıyla beraber yaşayacak ebedi bir milletin yaratıcısıdır.”

• Gayet güzel bir inceleme olmuş. Ellerine sağlık.
    || AMD Ryzen 7 9800X3D İşlemci || MSI X870 Tomahawk Anakart || Palit RTX 4080 GameRock OC GPU || G.SKILL Trident Z5 Royal Neo 6000MHZ CL28 DDR5 Ram || Kingston KC3000 4 TB NVME Gen4 SSD || FSP Hydro PTM Pro 1200W Platinum PSU || Arctic Liquid Freezer II 360MM Sıvı Soğutma || Cougar Conquer Kasa || Logitech Z5500 5+1 Ses Sistemi || Samsung Odyssey G7 32'' 240Hz QLED Monitör || Apple MacBook Pro 16'' 2021 - M1 MAX (10/32) İşlem Birimi / 1 TB SSD / 32 GB RAM ||
  • Güzel inceleme
  • İnceleme için teşekkürler, yalnız sayfa biraz sanki kaymış.

@Amedra sanırım çözünürlükle alakalı.Bende böyle gözüküyor 1080p de

AMD Ryzen 7 5700X3D 4.1GHz || MSI MAG B550 Tomahawk || G.SKILL Ripjaws V 32 GB (2x16) 3600 MHz DDR4 || Powercolor RX 7800 XT || 2X Kioxia EXCERIA 480GB 3D TLC || Hikvision C100 480GB 3D TLC || Kingston NV2 500GB NVMe || Seagate BarraCuda 1TB 7200 RPM || Rampage MAJESTY || GAMEMAX 800W 80+ || SAMSUNG CJG50 27" 144Hz 2K QHD
  • İnceleme güzel olmuş. Hayırlı olsun. Bende daha yeni neurton gtx 120gb aldım daha kurulum yapıyorum gözlemdiğim iki disk bir biri ile aynı neredeyse ikisi arasında kalanlar fiyatı ön planda tutabilirler.
    Asus Tuf Gaming X570 Plus // Asus Rog Strix Gaming-E WIFI2 // Ryzen 5 5600x // Ryzen 9 5900x // FSP Windale 6 // Noctua NH-D15 Chromax Black // H110i GTX // MSI 3060ti Gaming Z Trio // Gigabyte 2070 Super Gaming 3X // Crucial Ballistix DDR4 3600mhz CL16 64 Gb // WD Black SN850 1TB PCI 4.0 // Samsung 970 Evo Plus // Kingston A2000 512GB // Sabrent Rocket NVMe Heatsink // EVGA G3 750W // High Power PG-750 ATX 3.0 SM // Hp Pavillion 1440p // Kingston HyperX Alloy Elite 2 RGB // Corsair Sabre Pro Mouse // Razer DeathAdder v3 // Asus Theta 7.1 // Razer Blackshark 2.0 // Asus Essence STX II 7.1 // Sound Blaster Z // LG 65NANO866NA // BenQ Zowie XL2746S // Phanteks ENTHOO 719 // Cintiq 16 DTK-1660
  • Güle güle kullan emre. Aynı cihazı alabilirim

Şunu nasıl yapıyoruz ?

quote:

Orijinalden alıntı: *Furious*

Chris in incelemesinden sonra yine güzel bir SSD incelemesi eline sağlık.

Şunu nasıl yapıyoruz ?

http://www.dosya.tc/server22/43mQOB/Restart-Time.rar.html

Bu dosyayı açman yetecektir.

• çok guzel inceleme olmuş aşağı yukarı aynı rakamları goruyorum bende !! bir şey soracaktım şu cluster size sizde 103424 bende 2048 olarak gozukuyor bunun bir onemi varmıdır !!!

Orijinalden alıntı: laguns

çok guzel inceleme olmuş aşağı yukarı aynı rakamları goruyorum bende !! bir şey soracaktım şu cluster size sizde 103424 bende 2048 olarak gozukuyor bunun bir onemi varmıdır !!!

Cluster derken hangi degeri kasdetttiniz anlıyamadım.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • @£mre, Cevabın için teşekkürler, sanırım yandaki reklamdan dolayı kayma olsa gerek, şimdi daha düzgün görünüyor.
    Apple İmac 21.5 Late 2013 2.7 Ghz İntel Core İ5
    Apple İphone 8 Plus 64 GB Space Gray
    Apple İpad Pro 11 64 GB Space Gray
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.